EOS R5

Kamerat pa pasqyra

Canon EOS R5

Rimendoni se çfarë dini për kamerat pa pasqyrë. Qoftë nëse shkrepni foto, video ose një përzierje të të dyjave, rendimenti i pakompromis i EOS R5 do të revolucionarizojë krijimtarinë tuaj.

Specifikimet

 • Rezolucion 45-megapikselësh

  Riprodhoni detajet më të holla

 • 20 kuadro në sekondë

  Kthejini çastet e fluturake në foto sensacionale

 • Video e brendshme Full Frame 8K RAW

  Video 24/25/30p 12-bit RAW që duket njësoj si realiteti

 • Video Full Frame 4K/120P

  Shkrepni video shpejtësie të lartë 4:2:2 10-bit për të përmirësuar produksionin krijues

 • Fotostabilizues deri me 8 nivele*

  Shkrepni dorazi atje ku nuk ia dilnit dot më parë.

 • ISO 100-51,200

  Cilësi mahnitëse figure edhe në ndriçim të dobët

 • Wi-Fi dhe Bluetooth të integruara

  Ruani lidhjen dhe dërgojini fotot në vendndodhje

 • Rezolucioni i ri IBIS HIGH

  Kombinimi i 9 shkrepjeve për të krijuar një imazh me rezolucion të lartë 400mp

 • Fole kartash CFexpress dhe SD

  Shpejtësi maksimale, pajtueshmëri maksimale

Programi i integruar që shton gjurmimin e automjeteve në sistemin AF, plus një sërë veçorish të tjera të dobishme mund të shkarkohen nga faqja e mbështetjes ose nëpërmjet programit Canon Camera Connect.
Shikoni specifikimet e plota Merrni mbështetje

ZBULONI

Prezantimi i "Canon EOS R5"

Zbuloni teknologjitë revolucionare që përshkojnë "EOS R5" dhe se si do t'jua transformojnë krijimtarinë.
Trees from top

Nxjerrë me EOS R5

 • f/2.8
 • 1/320
 • 100

CILËSI FIGURE

Shikojini detajet si kurrë më parë

Një sensor CMOS kuadërplotë 45-megapikselësh shkrep qartësi të pabesueshme dhe një diapazon të gjerë dinamik: partneri ideal për objektivat tanë të avancuar RF.

Canon Camera

Sensor CMOS kuadërplotë 45-megapikselësh dhe procesor "DIGIC X"

Për qartësi dhe detaje sensacionale çfarëdo që të jeni duke shkrepur – edhe në ndriçim të dobët me deri në ISO 51,200.

Canon Camera

Krijoni imazhe me nivel tjetër cilësie.

Duke përdorur mekanizmin e integruar IS, 9 shkrepje kombinohen për të krijuar imazhe me rezolucion të lartë 402mp. Mos harroni të përditësoni firmuerin. Përditësimet e fundit përfshijnë shtimin e gjurmimit të automjetit në sistemin AF, plus një sërë veçorish të tjera të dobishme. Ky mund të shkarkohet nga faqja e mbështetjes.

Ruani kthjelltësinë, qëndroni në fokus

"Dual Pixel CMOS AF II" është tejet i shpejtë në fokusim dhe vjen me 5940 pozicione të zgjedhshme vetëfokusimi, duke mbuluar thuajse 100% të kuadrit. Subjektet me lëvizje të shpejtë ruhen të qarta, edhe kur lëvizin shpejt dhe paparashikueshëm, ndërsa pikasja e fytyrës/syve është fantastike për portrete me thellësi të ulët qartësie.

Vetëfokusim inteligjent revolucionar

Vetëfokusimi i kamerës është programuar duke përdorur një inteligjencë artificiale me trajnim të thelluar – zhvilluar fillimisht për modelin tonë revolucionar "EOS-1D X Mark III". Ky i mundëson "EOS R5" të njohë e gjurmojë fytyrën dhe sytë e subjektit me nivele të reja saktësie dhe precizioni, edhe kur shikohet nga anët. Kjo aftësi gjurmimi ofrohet edhe për fotografimin e qenve, maceve dhe të shpendëve, si dhe të automjeteve – një arritje e parë për kamerat EOS.

EOS R5

RENDIMENT

Shpejtësi optimale, cilësi optimale. Rendiment që ndryshon rregullat e lojës duke jua shpënë krijimtarinë drejt lartësive të reja.

Pak kamera i aviten EOS R5. Shkrepni foto kuadërplota 45-megapikselëshe në 20fps mahnitëse, në qetësi të plotë dhe me gjurmim të plotë vetëfokusimi. Si dhe, për rastet kur nevojitet, keni dhe një shkrehës mekanik për shpejtësi shkrepjeje prej 12 fps që kryesojnë kategorinë.
Canon Camera

Nxjerrë nga Martin Bissig

Ambasador i Canon

VIDEO

Caktojmë standarde të reja për filmuesit... edhe një herë si më parë

Si pionierë të videos DSLR dhe zhvilluesit e gamës me emër Cinema EOS të kamerave dhe të objektivave, ne e kemi projektuar EOS R5 si kamerën optimale për foto dhe video – me kapacitete mahnitëse filmimi.

Shkrepni video mahnitëse 12-bit RAW së brendshmi në 8K, ose regjistroni 4K (4:2:2 10-bit) në shpejtësi kuadri prej deri në 120p për efekte të jashtëzakonshme lëvizjeje të ngadaltë. Të gjitha këto duke përdorur gjerësinë e plotë të sensorit kuadërplotë të kamerës për një pamje vërtet kinematografike. "Dual Pixel CMOS AF II" me pikasje fytyre/sysh i mban gjërat të mprehta dhe mundëson tranzicione të arrira me tërheqje fokusi në të gjitha modalitetet e videos.

Dhe për ata që fotografojë dhe filmojnë bashkë, kemi zhvilluar EOS R5 C që i shpie kapacitetet filmografike një shkallë më tej.

Të interesuar në EOS R5 C? Mësoni cila kamerë është e duhura për ju?

Nxjerrë nga Ivan D’Antonio

Canon Ambassador

LIDHJET

Lidhje e avancuar me valë që do të transformojë mënyrën si punoni

EOS R5 përdor një lidhje gjithnjë aktive Bluetooth Low Energy për të mbajtur lidhje të vazhduar me një pajisje inteligjente. Thjesht hapni aplikacionin "Canon Camera Connect" dhe kamera krijon një lidhje të shpejtë Wi-Fi që u mundëson fotografëve të shfletojnë, shqyrtojnë e transferojnë foto, si dhe të shkrepin në distancë.

Canon Camera

Wi-Fi me dy breza 2,4 GHz dhe 5 GHz

Me mbështetje për standardet 802.11a, b, g, n dhe ac

Canon Camera

Mbështetje për FTP dhe FTPS

Për përcjellje të sigurt e të shpejtë drejtpërdrejt te klienti juaj, ose drejtpërdrejt nga kamera ose përmes programit Mobile File Transfer.

Canon Camera

Canon synon të arrijë emetime neto zero të CO2 nga aktivitetet e veta të biznesit deri në vitin 2050

Ne do ta arrijmë këtë duke ofruar një përmirësim mesatar prej 3% në vit në indeksin e përmirësimit të emetimeve të CO2 të ciklit jetësor për produkt. I cili nëse do të ruhej do të sillte një ulje prej rreth 50% nga nivelet e vitit 2008 deri në vitin 2030. Ne e pranojmë se kjo është në përputhje me nivelin e reduktimit të kërkuar nga Marrëveshja e Parisit.

Ne do të vazhdojmë të kryejmë rishikime të objektivit nga një këndvështrim afatgjatë, si një mënyrë për të kontrolluar kontributin tonë në arritjen e një shoqërie me karbon të ulët.

Photographer looking down view finder

Trupat e kamerave

Pikselë efektivë (afro MP)

45,0 megapikselë me kuadër të plotë
Kuadërplotë 24.2 megapikselë
24,0 megapikselë me kuadër të plotë

Fotostabilizues brenda kamerës

Po, IS i integruar me 5 akse. Deri në 8 nivele kur përdoret me objektiva të pajtueshëm1
IS i integruar me 5 akse
Deri në 8 nivele kur përdoret me objektiva të pajtueshëm RF1

Po, IS i integruar me 5 akse.

Deri në 8 nivele kur përdoret me objektiva të pajtueshëm1

Diktimi i subjektit

Trupi, fytyra, syri, kafshë, automjet
Trupi, fytyra, syri, kafshë, automjete (duke përfshirë avionë dhe trena)
Trupi, fytyra, syri, kafshë, automjet

AF në dritë të dobët

Delikat deri në -6 EV2
-6.5 EV2
Delikat deri në -7,5 EV2

Shpejtësia e regjistrimit të vazhdueshëm (fps)

Servo AF me 12 fps 

20 fps me shkrehës elektronik e të heshtur, dhe "Servo AF"3

40fps, 20fps ose 5fps elektronik 12fps mekanik 5,63

Servo AF me 12 fps

30 fps me Electronic, shkrehës pa zë dhe Servo AF

Filma

Film 8K me deri në 30 fps

Film 4K me deri në 120 fps

Filma Full HD në 120 fps

Modaliteti i regjistrimit me intervale 4K

Filma 8K RAW (dy opsione shpejtësie të bitëve)

Canon Log 1 dhe 3 / HDR PQ regjistrim i brendshëm 10bit 4:2:2

All-I / IPB / Kompresion IPB në shpejtësi më të ulëta të bitëve

10bit 4:2:2 pa kompresion 4K 60p në regjistrues të jashtëm

10bit ProRes RAW 8K 30P drejt regjistruesit të jashtëm Atomos Ninja V+

Filmim 4K i mbikampionuar me gjerësi të plotë deri në 60 fps
Modaliteti i regjistrimit me intervale 4K
Filma Full HD në 180 fps
Canon Log 3 / HDR PQ
Regjistrim i brendshëm 10bit 4:2:2
Kompresion IPB
6K ProRes RAW i jashtëm

Film 4K me deri në 120 fps

Filma Full HD në 120 fps

Filmim 6K RAW (dy opsione shpejtësie të bitëve)

Canon Log 3 / HDR PQ 10bit 4:2:2 regjistrim i brendshëm

All-I / IPB / Kompresion IPB në shpejtësi më të ulëta të bitëve

10bit 4:2:2 pa kompresion 4K 60p në regjistrues të jashtëm

Rrotullat e komandimit

Rrotulla kryesore 

Rrotulla e komandimit të shpejtë 1 

Rrotulla e komandimit të shpejtë 2 

Multikomanduesi i vetëfokusimit 

Ekrani i panelit të sipërm

Rrotulla kryesore
Rrotulla e komandimit të shpejtë 1
Rrotulla e komandimit të shpejtë 2
Multikomanduesi i vetëfokusimit

Rrotulla kryesore

Rrotulla e komandimit të shpejtë 1

Rrotulla e komandimit të shpejtë 2

Multikomanduesi i vetëfokusimit

Pult inteligjent

Ekrani i panelit të sipërm

LCD me prekje me kënd të ndryshueshëm

8cm / 3,15 inç 

LCD me 2,1 mil pika

7.5cm/3in
1.62 milionë pika

8cm / 3,15 inç

LCD me 4.15M pika

Obturatori elektronik

Tipi 0,5 

OLED me 5,76 milionë pika 

Pikë shikimi 23 mm / zmadhim 0,76-fish deri në 120 fps

OLED me 3,69 milionë pika
Pika e syrit 23 mm / zmadhimi 0,76x
Deri në 120fps

Tipi 0,5

OLED me 5,76 milionë pika

Pika e syrit 23 mm / zmadhimi 0,76x

Deri në 120fps

Mbështet

Transmetues opsional me valë 5/2.4Ghz Wi-Fi dhe Bluetooth™ WFT-R10 4

2,4 Ghz Wi-Fi dhe Bluetooth™ 

FTP e brendshme

5 Ghz dhe 2,4 Ghz Wi-Fi dhe Bluetooth™

Pesha e trupit (me bateri dhe kartën e memories)

738g
670g
1015g

Lojëra elektronike

1 fole CFExpress 

1 fole UHS-II SD

2 x UHS-II SD

1 fole CFExpress

1 fole UHS-II SD

Jeta e baterisë

LP-E6NH 

320 poza (modaliteti i kursimit të energjisë EVF) 

490 poza (modaliteti i kursimit të energjisë LCD) 

Karikimi me USB me PD-E1

LP-E6NH
450 poza (modaliteti i kursimit të energjisë EVF)
760 (modaliteti i kursimit të energjisë LCD)
Karikimi me USB me PD-E114

LP-E19

620 poza (modaliteti i kursimit të energjisë EVF)

860 poza (modaliteti i kursimit të energjisë LCD)

Karikimi me USB me PD-E1

 1. 8 nivele sipas standardit CIPA me "RF 24-105mm F4 L IS USM" në gjatësi fokale prej 105 mm.
 2. Pika qendrore, kur përdoret me objektiv f/1.2 (përveç objektivave Defocus Smoothing), modalitet me një shkrepje.
 3. Shkrehësi elektronik deri në afro 20 fps me gjurmim vetëfokusimi/vetekspozimi: Vlen për disa objektiva RF/EF, kur apertura është në hapje të plotë. Shihni faqen zyrtare të "Canon" për një listë të objektivave përkatës. Shpejtësia e shkrepjes në seri ndryshon në varësi të shpejtësisë së shkrehësit, cilësimit të aperturës, kushteve të aperturës gjatë shkrepjes së vazhduar, kushteve të subjektit, ndriçimit (sidomos në kushte të zbehta) dhe llojit të objektivit. Shkrehësi mekanik deri në afro 12 fps me gjurmim vetëfokusimi/vetekspozimi: Kur përdorni objektiva RF dhe disa objektiva EF. Shihni faqen zyrtare të "Canon" për një listë të objektivave përkatës. Shpejtësia e shkrepjes ndryshon me deri në 3 nivele, në varësi të llojit të baterisë, ngarkesës së mbetur në baterisë, numrit të baterive, objektivit të përdorur, temperaturës, cilësimit të Wi-Fi të integruar (aktiv/joaktiv) dhe nëse përdorni apo jo mbajtëse baterie dhe njësi WFT, adaptor DC apo ushqyes USB. Përveç faktorëve të mësipërm, shpejtësia maksimale e shkrepjes në seri mund të ulet për shkak të shpejtësisë së shkrehësit, aperturës, përdorimit të blicit, procesimit për reduktimin e dridhjeve, kushteve të subjektit, ndriçimit (sidomos në vende të errëta).
 4. 5 Ghz nuk ofrohen në të gjitha rajonet

SISTEMI EOS R

Përjetoni sistemin "EOS R"

Sistemi "EOS R" trashëgon të gjitha avantazhet e sistemit EOS si dhe gamën e vet të objektivave, ofron pajtueshmëri të plotë me pjesët ekzistuese optike EF dhe EF-S me adaptorë, si dhe gamën e aksesorëve dhe të bliceve "Speedlite".
Zbuloni më shumë
EOS R5

Çfarë ka në kuti

 • Trup EOS R5

 • Kapaku i kamerës R-F-5

 • Rrip ER-EOS R5

 • Karikuesi i baterisë LC-E6E

 • Bateria LP-E6NH

 • Kapaku i baterisë

 • Kabllo AC

 • Kabllo IFC IFC-100U + mbrojtëse

 • Manuali i përdorimit

Objektivat e rekomanduar

 • Objektivat RF VR

  RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE

  Shkrepeni botën në realitet mahnitës virtual me këtë objektiv revolucionar të serisë L, të krijuar për t'jua bërë udhëtimin tuaj VR sa më të shtruar të jetë e mundur.
 • Makroobjektiva

  RF 100mm F2.8L Macro IS USM

  Si makroobjektiv profesional RF, RF 100mm F2.8L MACRO IS USM është ideal për imazhe fotoreale dore 1.4x dhe portrete mahnitëse, me cilësinë e serisë L.
 • Objektivat RF

  RF 100-500MM F4.5-7.1 L IS USM

  RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM ofron qartësi e fleksibilitet me fuqi mahnitëse supertelefoto dhe fotostabilizim 5-nivelësh në një trup kompakt.
 • Objektiva për DSLR

  RF 2x

  Zgjatuesi RF 2x ofron mprehtësi dhe fleksibilitet me zmadhim të mëtejshëm 2x për të dyfishuar rrezen e objektivave të pajtueshëm RF telefoto dhe zmadhues.
 • Objektiva për DSLR

  RF 1.4x

  Zgjatuesi RF 1.4x ofron mprehtësi dhe fleksibilitet me zmadhim të mëtejshëm 1.4x për të përforcuar rrezen e objektivave të pajtueshëm RF telefoto dhe zmadhues.
 • Objektiv standard

  RF 50mm F1.8 STM

  Një objektiv kompakt, i qetë dhe peshëlehtë 50mm RF fiks, me aperturë të gjerë f/1.8, ideal për shfrytëzimin e vizionit tuaj krijues.
 • Aksesorë të pajtueshëm

 • Speedlite EL-1
  Një Speedlite i avancuar që ofron qëndrueshmëri të jashtëzakonshme dhe performancë të avancuar shpejtësie të lartë në një trup të fortë e rezistent ndaj kushteve atmosferike.
 • Canon Camera

  LP-E6NH

  Merrni një bateri të dytë të kapacitetit të lartë dhe shkrepni për më gjatë.
 • Canon Camera

  BG-R10

  Shkrepni për më gjatë pa ndaluar për të ndërruar apo karikuar bateritë dhe përfitoni nga manovrimi i përmirësuar kur e mbani "EOS R6" apo "EOS R5" në pozicion vertikal.
 • Canon Camera

  WFT-R10B

  Shtojani këtë kapëse ergonomike "Canon EOS R5" për t'i përforcuar Wi-Fi, manovrimin dhe kapacitetin e baterisë.
 • Artikujt e lidhur

 • ARTIKULLI

  Shkrepjet e para me "Canon EOS R5": nxjerrja e natyrës në detaje të bukura

  Ulla Lohmann dhe Robert Marc Lehmann në lidhje me faktin si i ka ndihmuar sensori 45 MP dhe vetëfokusimi me ndjekje të syve i "Canon EOS R5" për të nxjerrë poza spektakolare.

 • Një çiklist me mountain-bike hidhet në ajër përkundër diellit. Fotoja është shkrepur nga poshtë dhe është inkuadruar nga lulëkuqet dhe bari në faqen e kodrës

  ARTIKULLI

  Filmimi në 8K dhe 4K të mbimoduluar në "Canon EOS R5"

  Në filmimet e para me "Canon EOS R5", Martin Bissig dhe Ivan D’Antonio eksploruan se si aftësitë e modelit në 8K ulin kohën e shkrepjes dhe shtojnë zgjerojnë mundësitë krijuese.

 • Një kamerë kuadërplotë "Canon EOS R5"pa pasqyra.

  ARTIKULLI

  Canon EOS R5: 10 veçoritë që s'duhet të humbisni

  Zbuloni veçoritë që bëjnë "EOS R5" të ndryshojë rregullat e lojës, duke përfshirë mundësinë për të shkrepur foto 45MP me deri në 20fps dhe filmime 8K RAW.

 • Një burrë që mban përkrah një kamerë "Canon EOS R6".

  ARTIKULLI

  Canon EOS R5 vs EOS R6 – cili është modeli i duhur për ju?

  "Canon" prezanton jo një, por dy kamera revolucionare kuadërplota pa pasqyrë. Cili është ai që ju duhet? U hedhim një sy "EOS R5" dhe "EOS R6" krah për krah.

 • Produktet e lidhura

  Mund të jeni të interesuar në...

  1. 8 nivele sipas standardit CIPA me "RF 24-105mm F4 L IS USM" në gjatësi fokale prej 105 mm. Shkrehësi elektronik deri në afro 20 fps me gjurmim vetëfokusimi/vetekspozimi: Vlen për disa objektiva RF/EF, kur apertura është në hapje të plotë. Shihni faqen zyrtare të "Canon" për një listë të objektivave përkatës. Shpejtësia e shkrepjes në seri ndryshon në varësi të shpejtësisë së shkrehësit, cilësimit të aperturës, kushteve të aperturës gjatë shkrepjes së vazhduar, kushteve të subjektit, ndriçimit (sidomos në kushte të zbehta) dhe llojit të objektivit. Shkrehësi mekanik deri në afro 12 fps me gjurmim vetëfokusimi/vetekspozimi: Kur përdorni objektiva RF dhe disa objektiva EF. Shihni faqen zyrtare të "Canon" për një listë të objektivave përkatës. Shpejtësia e shkrepjes ndryshon me deri në 3 nivele, në varësi të llojit të baterisë, ngarkesës së mbetur në baterisë, numrit të baterive, objektivit të përdorur, temperaturës, cilësimit të Wi-Fi të integruar (aktiv/joaktiv) dhe nëse përdorni apo jo mbajtëse baterie dhe njësi WFT, adaptor DC apo ushqyes USB. Përveç faktorëve të mësipërm, shpejtësia maksimale e shkrepjes në seri mund të ulet për shkak të shpejtësisë së shkrehësit, aperturës, përdorimit të blicit, procesimit për reduktimin e dridhjeve, kushteve të subjektit, ndriçimit (sidomos në vende të errëta).