Përputhshmëria e lentes

Mësoni më tej mbi llojet e ndryshme të objektivave të kamerave nga Canon dhe si të kuptoni nëse përshtaten me kamerën tuaj.
Një grua duke përshtatur një objektiv RF në një kamerë R System.

Përputhshmëria e lentes

Mbërthyese objektivash Canon

Mënyra më e lehtë për të zbuluar cilët objektiva pranon kamera juaj është të shikoni treguesin e mbërthyeses së objektivit në pjesën e parme të kamerës EOS. Thjesht hiqni lenten nga kamera duke shtypur butonin e lëshimit të lentes dhe duke e rrotulluar lenten në drejtimin antiorar. Kamerat nga Canon kanë katër lloje mbërthyesesh.

 • Një foto e një kamere EOS R me një plan të afërt në vijën e kuqe në mes lart mbërthyeses.

  Sistemi EOS R

  Nëse shihni një vijë të kuqe në mbërthyesen e objektivit, kamera juaj është EOS APS-C R System ose EOS R System kuadërplotë pa pasqyrë.

 • Një foto e kamerës EOS 200D me një plan të afërt në rrethin e kuq në mes lart mbërthyeses dhe një katror të bardhë lart djathtas mbërthyeses.

  EOS APS-C DSLR

  Nëse shihni një rreth të kuq dhe një katror të bardhë në mbërthyesen e objektivit, kamera juaj është DSLR EOS APS-C.

 • Një foto e kamerës EOS 6D Mark II me një plan të afërt në rrethin e kuq në qendër lart mbërthyeses.

  EOS DSLR kuadërplotë

  Nëse shihni vetëm një rreth të kuq në mbërthyesen e objektivit, kamera juaj është DSLR EOS kuadërplotë.

 • Një foto e kamerës EOS M50 me një plan të afërt në rrethin e bardhë majtas lart mbërthyeses.

  Seria EOS M

  Nëse shihni një rreth të bardhë në mbërthyesen e objektivit, kamera juaj është model pa pasqyrë i serisë EOS M APS-C.

 • Llojet e objektivave Canon

  Në varësi të kamerës suaj, lloje të ndryshme objektivash mund të përdoren me ose pa adaptor mbërthyeseje.

 • Lens RF100mm F2.8 L MACRO IS USM standing on the wooden table with a butterfly sitting on it.

  RF dhe RF-S

  Krijuar për kamerat e EOS R System.

 • Canon lens EF 24-105mm f4L IS II USM placed amongst the snow with blue sky in the background.

  EF, TS-E, MP-E

  Të pajtueshëm me çdo kamerë EOS të prodhuar deri më sot, duke përfshirë modelet e reja të EOS R System dhe të serisë EOS M kur përdoren me adaptorin e duhur të objektivit.

 • Somebody taking a macro picture with a Canon camera and lens EF-S 35MM F2.8 IS STM MACRO with a macro lite on.

  EF-S

  Projektuar për kamerat EOS APS-C DSLR. I pajtueshëm me EOS R System dhe kamerat e serisë EOS M kur përdoren me adaptorin e duhur të objektivit.

 • A hand holding lens EF-M 32MM F1.4 STM in the street showing the same street upside down through the lens.

  EF-M

  Krijuar për kamerat e serisë EOS M.

 • Tabela e pajtueshmërisë së objektivave të Canon

  Shikoni se cilët objektiva të Canon punojnë më mirë me kamerën tuaj duke përdorur grafikun e mëposhtëm.

  Objektivi \ Kamera

  Përputhshmëri me EOS APS-C

  Sistemi kuadërplotë EOS Full R

  EOS APS-C DSLR

  EOS DSLR kuadërplotë

  Seria EOS M

  MBËRTHYESE


  Pajtueshmëri e plotë1


  Pajtueshmëri e plotë


  Jo e pajtueshme


  Jo e pajtueshme


  Jo e pajtueshme

  RF-S


  Pajtueshmëri e plotë1


  System1 2


  Jo e pajtueshme


  Jo e pajtueshme


  Jo e pajtueshme

  EF, TS-E, MP-E


  Pajtueshmëri me adaptor EF-EOS R1


  Pajtueshmëri me adaptor EF-EOS R


  Pajtueshmëri e plotë1


  Pajtueshmëri e plotë


  Pajtueshmëri me adaptor EF-EOS M1

  EF-S


  Pajtueshmëri me adaptor EF-EOS R1


  Pajtueshmëri me adaptor EF-EOS R1 2


  Pajtueshmëri e plotë1


  Jo e pajtueshme


  Pajtueshmëri me adaptor EF-EOS M1

  EF-M


  Jo e pajtueshme


  Jo e pajtueshme


  Jo e pajtueshme


  Jo e pajtueshme


  Pajtueshmëri e plotë1

  1. Kombinimi i objektivit dhe i kamerës do të ketë faktor 1.6 prerjeje.
  2. Përdorimi i objektivave të dedikuar APS-C në kamerat kuadërplota EOS R mund të ketë kufizime të mëtejshme - për më shumë shikoni manualin e përdorimit të kamerës suaj.

  Adaptorë objektivash Canon

  Adaptorët e objektivave Canon ofrojnë pajtueshmëri të plotë me objektivat Canon EF, EF-S, TS-E dhe MP-E që u japin poseduesve të kamerave Canon të EOS R System dhe serisë EOS M integrim me objektivat e tyre ekzistues.*

 • Adaptori i mbërthyeses së objektivit EF-EOS R shfaqur nga këndi anësor.

  Adaptori i montimit EF-EOS R

  Adaptori standard i mbërthimit EF-EOS R mundëson përdorimin e objektivave EF, EF-S, TS-E dhe MP-E në kamerat e EOS R System.

 • Adaptori i mbërthyeses së objektivit me unazë kontrolli EF-EOS R shfaqur nga këndi anësor.

  Adaptori i montimit me unazë kontrolli EF-EOS R

  Adaptori i montimit me unazë kontrolli EF-EOS R ofron të njëjtin konvertim të montimit të lentes si Adaptori i montimit EF-EOS R, por shton edhe një Unazë kontrolli të lentes.

 • Adaptori i mbërthyeses së objektivit me filtër EF-EOS R shfaqur nga këndi anësor.

  Adaptori i montimit të filtrit me futje EF-EOS R

  Adaptori i montimit të filtrit me futje EF-EOS R sjell funksionalitetin e Adaptorit të montimit EF-EOS R dhe shton aftësinë për të përdorur filtrat me futje.

 • Adaptori i mbërthyeses së objektivit EF-EOS M shfaqur nga këndi anësor.

  Adaptor montimi EF-EOS M

  Lidhni çfarëdo objektivi nga gama e gjerë EF, EF-S, TS-E dhe MP-E e Canon në kamerën e serisë EOS M me anë të këtij adaptori të vogël e peshëlehtë mbërthimi EF-M.

 • Objektivat sipas llojit të fotos

  Lexoni artikujt e mëposhtëm për të mësuar më shumë dhe për të marrë rekomandime për t'ju ndihmuar të realizoni fotot që dëshironi dhe objektivat idealë për këtë.

 • Një fotograf duke shkrepur një modele të veshur nga drita vjollcë dhe duke mbajtur kërcellin e një bime.

  FOTOGRAFI PORTRETI

  Objektivi ideal për portrete

  Çfarë duhet të merrni parasysh kur zgjidhni një objektiv për fotografi portretesh.

 • FOTOGRAFIA E NATYRËS

  Objektivat më të mirë për natyrën

  Shkrepni imazhe mahnitëse të kafshëve dhe shpendëve të egra me këta objektiva fiksë dhe zmadhues.

 • Një bankinë druri mbi një liqen të rrethuar nga male. Retë përmbi reflektohen në sipërfaqen e liqenit.

  FOTOGRAFI PEIZAZHI

  Objektivat më të mirë për peizazhe

  I gjithë informacioni që ju nevojitet për t'ju ndihmuar të zgjidhni objektiva ekonomikë fiksë dhe zmadhues.

 • Objektivat më të mirë për aksion

  FOTOGRAFIA E AKSIONIT

  Objektivët më të mirë për aksion

  Udhëzuesi ynë për objektivat më të mirë për fotografinë e aksionit.

 • Një top çokollate fyle e mbushur me akullore dhe e zbukuruar me petale dhe kokrriza çokollate.

  FOTOGRAFIA E USHQIMEVE

  Objektivët më të mirë për fotografimin e ushqimeve

  Servirni foto ushqimesh që ia vlen t'i shijoni me përzgjedhjen tonë të kujdesshme të objektivëve të domosdoshëm të Canon.

 • Një dorë që nxjerr nga çanta e dorës një kamerë Canon me një objektiv Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM.

  FOTOGRAFIA E UDHËTIMEVE

  Kamerat dhe objektivët më të mirë për udhëtime

  Pavarësisht nëse jeni duke eksploruar rrugët e qytetit ose terrenet e thyera rurale, apo nëse po niseni për në anën tjetër të botës, ia vlen të udhëtoni pa shumë bagazhe. Ja kompleti më ideal i Canon për të kapur përvojat, pa e tejkaluar buxhetin tuaj.

 • VIDEOBLOGIMI

  Videoblogim udhëtimesh me një objektiv ultra të gjerë

  Videobloguesja e udhëtimeve, Chloe Gunning, shkrep një ditë udhëtimi nëpër qytet me Canon RF 16mm F2.8 STM.

 • Një fotografe mbi gurë në ujë të cekët duke fotografuar një liqen të rrethuar nga male.

  FOTOGRAFI PEIZAZHI

  Sfida e objektivave të peizazhit

  Fotografja profesioniste, Verity Milligan, tregon përvojën e saj të shkrepjes së peizazheve krijuese me dy objektiva peshëlehtë.

 • Mund të jeni të interesuar në...