Kamerat pa pasqyra

Canon EOS R6 Mark II

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit
2 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
Dimensionet (Gj x Th x L)
138,4 × 98,4 × 88,4mm
Pesha (Vetëm Trupi)
Afro 588 g (670 g me kartën dhe baterinë)
EOS R6 Mark II
EOS R6 Mark II
EOS R6 Mark II
EOS R6 Mark II
EOS R6 Mark II

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  35.9 x 23.9 mm CMOS
 • Pikselët Efektive
  Afro 24.2 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Afro 25.6 megapikselë
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore
 • Shmangia-IS e sensorit
  Po, deri në 8 nivele avantazh, në varësi të objektivit të përdorur1

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC X

Unaza e kontrollit

 • Vendosja e Lentës
  RF (objektivat EF dhe EF-S mund të montohen me anë të adaptorit të montimit EF-EOS R, adaptorit të montimit të unazës së komandimit EF-EOS R ose adaptorit të montimit të filtrit me lëshim EF-EOS R) objektivat EF-M nuk mbështeten
 • Gjatësia vatrore
  Ekuivalente me gjatësi fokale objektivi 1.0x me objektiva RF dhe EF, dhe 1.6x me RF-S dhe EF-S

FOKUSIMI

 • Tipi
  Dual Pixel CMOS AF II
 • Sistemi AF / Pikët
  100% horizontal dhe 100% vertikal me modalitetet "Face + Tracking" dhe "Auto Selection", 100% horizontal dhe 90% vertikal me zgjedhjen manuale dhe modalitetet e zonave të mëdha2
 • Sfera e Funksionimit AF
  EV -6.5 – 21 (në 23°C dhe ISO100)3
 • Modalitetet AF
  One Shot, Servo AF, AI Focus AF
 • Zgjedhja e Pikës AF
  Zgjedhje automatike: 1053 zona të mundshme vetëfokusimi kur zgjidhet automatikisht,
  Zgjedhja manuale: vetëfokusim 1-pikësh (madhësia e kuadrit të vetëfokusimit mund të ndryshohet) 4897 pozicione vetëfokusimi për foto (4067 për filma)
  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës së vetëfokusimit 4 pikë (lart, poshtë, majtas, djathtas)
  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i ambientit rrethues me pikë vetëfokusimi
  Zgjedhja manuale: Flexible Zone AF 1-3 (të gjitha pikat e vetëfokusimit ndarë në minimumi 9 deri 999 maksimumi zona fokusimi)
 • Gjurmim AF
  Njerëz, kafshë (qen, mace, shpendë dhe kuaj) ose automjete (makina garash, motorë, avionë dhe trena)
 • Bllokimi AF
  I bllokuar kur butoni i obturatorit shtypet në gjysmë ose kur AF ON (Aktiv) shtypet në modalitetin AF me një shkrepje. Përdorim i butonit të personalizuar të vendosur në AF stop në AI servo
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  Emetuar nga drita LED e integruar ose blici opsional i posaçëm Speedlite (blici)
 • Fokusim Manual
  E përzgjedhur te lentja

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes
  Në kohë reale me sensorin e imazhit, matja me 384 zona.
  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)
  (2) Matja e pjesshme (përafër. 5.9% e inkuadruesit në qendër)
  (3) Matja me pikë: Matja e pikës së qendrës (rreth 3% e inkuadruesit në qendër) Matja me pikëlidhje AF nuk ofrohet
  (4) Matja mesatare e qendrës së peshuar
 • Gama e matjes të ndriçimit
  EV -3 - 20 (në 23°C, ISO100, me matje vlerësuese)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Kyçja AE aktivizohet kur realizohet fokusi
  Manual: Me butonin e kyçit AE në modalitetet P, Av, Fv, Tv dhe M
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-3 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB)
 • AEB
  +/-3 EV në ndarje ndalesash 1/3 ose 1/2
 • Shkrepje antidridhje
  Po Dridhje të zbuluara në frekuencën 100 Hz ose 120 Hz. Shpejtësia maksimale e shkrepjes së vazhduar mund të ulet, ofrohet dhe me shkrehësin elektronike, dhe me atë mekanik
  Shkrepje antiregëtim frekuence të lartë për modalitetet M dhe TV
 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  Auto 100-102400 (në rritje me 1/3 niveli ose 1 nivel) ISO mund të zgjerohet deri në L:50 ose H:204,801

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehës rrafshi fokal me komandim elektronik dhe funksion shkrehësi elektronik në sensor
 • Shpejtësia
  Mekanike: 30-1/8000 sek (rritje 1/2 ose 1/3 nivel), llambë
  Elektronike: 30-1/16000 (rritje 1/2 ose 1/3 nivele deri në 1/8000, pastaj 1 ndalesë deri në 1/16000) (Diapazoni gjithsej i shpejtësisë së shkrehësit. Diapazoni i mundshëm ndryshon sipas modalitetit të fotografimit)4
 • Lirimi i Shkrehësit
  Lëshues elektromagnetik me prekje të butë

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Parametrat
  AWB (Prioritet ambienti/Prioritet bardhësie), Dritë dielli, Hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë, Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar, Konfigurim i temperaturës të ngjyrës
  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  1. Blue/portokalli +/-10
  2. Rozë/e gjelbër +/-11
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të regjistrohet - Nga imazhi ose Live View
 • Kllapat WB
  +/-3 nivele në rritje njënivelëshe 3, 2, 5 ose 7 imazhe të grupuara për lëshim të shkrehësit
  Mund të zgjidhet prirja blu/portokalli ose magenta/jeshile

optik

 • Tipi
  EVF me ngjyra me OLED 0,5 inç
 • Numri i pikave
  3,69 milionë pika
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Afro 100%
 • Zmadhimi
  Afro 0.76x5
 • Pika e syrit
  Afro 23 mm (nga qendra e lentes së okulatorit)
 • Korrigjim i Dioptrisë
  -4 deri në +2 m-1 (dioptria)
 • Rendimenti i ekrani
  Kursimi i energjisë: 59.94 fps, 119.98 fps të shtruara, zbutje e shpejtësisë së ulët të kuadrove 60 -119.8fps6
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  Shpejtësia e shkrehësit, apertura, shpejtësia ISO, informacioni i pikës së vetëfokusimit, treguesi i nivelit të ekspozimit, numri i ekspozimeve të mbetura, kompensimi i ekspozimit, niveli i baterisë, shkrehësi elektronik, shkrepje HDR, prioriteti i tonalitetit të ndriçimit, shkrepje me shumë ekspozime, modaliteti i shkrepjes me vetëkohëmatje, seri maksimale, metoda e vetëfokusimit, cilësim subjekt-gjurmim, simulim i ekspozimit, modaliteti i drejtimit, AEB, modaliteti i matjes, FEB, shkrepje me antidridhje, prerje fotosh/videosh, modaliteti i shkrepjes, formati i kuadrit, ikonat e skenës, vetoptimizuesi i ndriçimit, kyçje e vetekspozimit, stili i pamjes, mbështetje për blic, balanca e së bardhës, kyçje e FE, cilësia e figurës, sinkronizim i shpejtësisë së lartë, funksioni "Bluetooth", "Wi-Fi" aktiv/joaktiv, histogram, niveli elektronik, shkalla e distancës së fokusimit në fokusim manual, cilësim unaza kontrolli SA, sistem fotostabilizimi.
  Niveli i audios – Manual (video), koha e mbetur e regjistrimit (video), niveli i kufjeve (video), shpejtësia e kuadrove në rezolucion videoregjistrimi dhe ngjeshja (video), treguesi i regjistrimit (video), tregues mbinxehjeje (video)
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, përmes butonit të personalizuar ose me "Exposure+DOP" (deri në F8)
 • Mbyllësi i Okularit
  N/A

Monitori LCD

 • Tipi
  7,5 cm (3,0 in) "Clear View LCD II", afro 1,62 milion pika
 • Mbulimi
  Afro 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Afro 170° vertikalisht dhe horizontalisht
 • Veshja
  Kundër turbullimit.
 • Rregullim i Ndriçimit
  Manual: I rregullueshëm në një prej shtatë niveleve Rregullimi i tonalitetit të ngjyrave: 4 cilësime
 • Veprimet e ekranit me prekje
  Metodë kapacitive me funksione menuje, parametra të kontrollit të shpejtë, veprime luajtjeje dhe shfaqje e zmadhuar. Zgjedhja e pikës AF në fotografi dhe video, obturatori me prekje është i mundur në regjistrimin e fotografive.
 • Opsionet e Shfaqjes
  (1) Parametrat bazë të kamerës
  (2) Parametrat e përparuara të kamerës
  (3) Parametrat e kamerës dhe histogrami dhe ekrani me dy nivele
  (4) Nuk ka informacione
  (5) Ekrani i kontrollit të shpejtë

me përplasje

 • Modalitetet
  Blic Automatik E-TTL II, Matje Manuale
 • Sinkronizimi X
  Shkrehës mekanik 1/200 sek / 1/250 e siparit elektronik 1
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 3EV në rritje me 1/3 ose 1/2 nivele me blicet "Speedlite" të serisë EX
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po, me Speedlite
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me Speedlite të serisë EX/EL, mbështetje për shumë blice përmes lidhjes me valë
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  përmes ekranit të menusë së kamerës

Shkrepja

 • Modalitetet
  Fotografitë e palëvizshme; skena inteligjente automatike, prioriteti elastik AE, programi AE, prioriteti i obturatorit AE, prioriteti i hapjes së diafragmës AE, manual, llamba dhe personalizimi (x3)
  Film: vetekspozim, TV, AV manual dhe i personalizuar (x3)
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB
 • Përpunimi i imazhit
  Highlight Tone Priority (2 cilësime)
  Auto Lighting Optimizer (3 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Qartësia
  Reduktimi i zhurmës me shpejtësi të lartë ISO (4 parametra) (fotografi dhe video)
  Korrigjim optik i lentes
  - Korrigjim i ndriçimit periferik, korrigjim i shmangies kromatike, korrigjim distorsioni (gjatë/pas shkrepjes së fotove, vetëm gjatë videos)
  Korrigjim difraksioni,
  Digital Lens Optimizer (vetëm gjatë/pas shkrepjes së fotove)
  Grupim fokusi duke përfshirë bashkimin e fotove
  Ndryshim madhësie në M, S1, S2
  Prerje e fotove (JPEG/HEIF)
  - Formate kuadri: 3:2, 4:3, 16:9, 1:1 x1.6 me prerje
  - Kalim midis orientimit të prerjes vertikale dhe horizontale
  - Drejtimi i imazhit
  - Kuadroja e prerjes mund të lëvizet duke përdorur ekranin me prekje
  Procesim fotoje RAW
  Dual Pixel RAW – rindriçim portreti, qartësi sfondi (brenda kamerës)
  Përpunim RAW në renë kompjuterike
  Ekspozime të shumta
  HDR - me supresion të subjektit në lëvizje
  Konvertim HEIF-JPEG (njëshe ose në grup)
 • Modalitetet e Shtypjes
  Single, Continuous High+, Continuous High, Continuous Low, Self timer (2s+remote, 10s+remote)
 • Regjistrimi i vazhdueshëm
  Maks. afro 12 kns. me shkrehës mekanik, shpejtësia ruhet për mbi 1000 foto JPEG ose 110 RAW, 1000 CRAW. Maks. afro 40fps. me shkrehës elektronik 78, shpejtësia ruhet për mbi 190 foto JPEG ose 75 RAW, 140 CRAW
  RAW Burst 30fps me 0.3 ose 0.5 sekonda regjistrim të parakohshëm për afro 191 kuadro
 • Kohëmatës intervali
  I integruar

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: 2 opsione ngjeshjeje
  RAW: RAW, C-RAW 14 bit (14-bit me shkrehës elektronik dhe "Electronic 1st Curtain", konvertim 12-bit A/me shkrehës elektronike, edicioni origjinal Canon RAW 3)
  HEIF: Ofrohet 10bit HEIF në shkrepje HDR me [HDR PQ] të caktuar në [Enable]
  Përputhet me Exif 2.31 dhe rregullin e dizajnit për sistemin e skedarëve të kamerës 2.0
  Përputhet me Digital Print Order Format [DPOF] Version 1.2
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, çfarëdo kombinimi mes RAW + JPEG + HEIF
 • Madhësia e Imazhit
  Format 3:2 (L, RAW, C-RAW) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976x 11984, (S2) 2400 x 1600
  1.6x (prerje) (L) 3744 x 2496, (S2) 2400 x 1600
  Format 4:3 (L) 5328 x 4000, (M) 3552 x2664 (S1) 2656 x 1992 (S2) 2112 x 1600
  Format 16:9 (L) 6000 x 3368, (M) 3984 x 2240, (S1) 2976 x 1680, (S2) 2400 x 1344
  Format 1:1 (L) 4000 x 400, (M) 2656x 2656, (S1) 1984 x 1984, (S2) 1600 x 1600
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen, emërtohen e zgjidhen manualisht
 • Numërimi i Skedarëve
  Numërimi i Skedarëve
  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm
  (2) Rivendosja Automatike
  (3) Rivendosja Manuale
 • Emërtimi i skedarëve
  3 presete përdoruesish

Film EOS

 • Lloji i Filmit
  Video MP4: 4K UHD, Full HD (16:9)9 Audio: Linear PCM / AAC
 • Madhësia e Filmit
  4K UHD (16:9) 3840 x 2160 (59.94, 50, 29.97, 25, 23.98fps) inter frame (IPB) / (IPB Light)10
  4K UHD Timelapse (16:9) 3840 x 2160 (29.97, 25fps) intra frame (All-I)
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 (179.82, 150, 119.88, 100, 59.94, 50, 29.97, 25, 23.98fps) inter frame (IPB) / (IPB Light)11
  Full HD Timelapse (16:9) 1920 x 1080 (29.97, 25fps) intra frame (All-I), Full HD HDR (16:9) 1920 x 1080 (29.97, 25fps) intra frame (All-I)12
 • Modulim ngjyrash (regjistrim i brendshëm)
  4K/ Full HD - YCbCr4:2:0 8-bit ose YCbCr4:2:2 10bit
 • Canon Log
  Po, Canon Log 3
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maks. 6 orë (duke përjashtuar filmat me shpejtësi të larta kuadrosh dhe kufizime të fuqisë dhe të hapësirës ruajtëse).13
  Mundësi për deri në 5 sekonda regjistrim të parakohshëm.
  Pa limit 4 GB për skedarët me kartë SD të formatuar në exFAT.
 • Film High Frame Rate
  Full HD në 180fps, 150fps, 100fps ose 119.9fps14
  Regjistruar si film me shpejtësi 1/6 me lëvizje të ngadaltë
  Regjistrim maksimal skene njëshe deri në afro 1 orë 180/150fps 1 orë 30 min 120/100fps
 • Kapje kuadrosh 4K
  Kapje fotosh 8,3-megapikselëshe JPEG/HEIF nga filmimet 4K UHD (vetëm me HEIF kur konfigurohet HDR PQ)15
 • Bitrate / Mbps
  MP4 H.264 Canon Log joaktiv
  4K (59.94p/50.00p): IPB afro 230 Mbps
  4K (59.94p/50.00p): IPB (Light ) afro 120 Mbps
  4K (29.97p/25.00p/23.98p): IPB afro 120 Mbps
  4K (29.97p/25.00p/23.98p): IPB (Light ) afro 60 Mbps
  4K Timelapse (29.97, 25fps) All-I afro 470Mbps
  Full HD (179.82p/150.00p): IPB afro 180 Mbps
  Full HD (179.82p/150.00p): IPB (Light) afro 105Mbps
  Full HD (119.88p/100.00p): IPB afro 120 Mbps
  Full HD (119.88p/100.00p): IPB (Light) afro 70 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB Afro 60 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p): IPB (Light) afro 35 Mbps
  Full HD (29.94p/25.00p/23.93p): IPB afro 30 Mbps
  Full HD (29.94p/25.00p): IPB (Light) afro 12 Mbps
  Full HD Timelapse (29.97, 25fps) All-I afro 90Mbps
  Filma Full HDR (29.97, 25fps) IPB afro 30 Mbps
  MP4 H.265 Canon Log / HDR PQ: aktiv
  4K (59.94p/50.00p): IPB afro 340 Mbps
  4K (59.94p/50.00p): IPB (Light) afro 170 Mbps
  4K (29.97p/25.00p/23.98p): IPB afro 170 Mbps
  4K (29.97p/25.00p/23.98p): IPB (Light) afro 85 Mbps
  4K Timelapse (29.97, 25fps) All-I afro 470Mbps
  Full HD (179.82p/150.00p): IPB afro 270 Mbps
  Full HD (179.82p/150.00p): IPB (Light) afro 150 Mbps
  Full HD (119.88p/100.00p): IPB afro 180 Mbps
  Full HD (119.88p/100.00p): IPB (Light) afro 100 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB Afro 90 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p): IPB (Light) afro 50 Mbps
  Full HD (29.94p/25.00p/23.93p): IPB afro 45 Mbps
  Full HD (29.94p/25.00p): IPB (Light) afro 28 Mbps
  Full HD Timelapse (29.97, 25fps) All-I afro 135Mbps
 • Regjistrim dykartësh
  po
 • Mikrofon
  Mikrofon i integruar stereo (48 Khz, 16-bit x 2 kanale), mikrofon i jashtëm ose mbërthyese shumëfunksionale, duke përfshirë XLR përmes Tascam CAXLR2dC
 • Ekran HDMI
  Dalja vetëm në monitor të jashtëm (dalja e fotove dhe e informacionit të shkrepjes, fotot regjistrohen në kartë)
 • Dalje HDMI
  Ekrani i kamerës dhe dalja në monitor të jashtëm (pa regjistrim në kartë, ekrani i kamerës tregon foto me informacion të shkrepjes)
  4K (UHD) 59.94p / 29.97p / 23.98p,
  Full HD 59.94p / 59.94i, 50.00p / 50.00i
  480p 59.94p
  576p 50p
  YCbCr 4:2:2 pa kompresim, 8 bitë ose 10 bitë, dalja e zërit me HDMI po ashtu e mundur
  6k deri në 60p RAW në Atomos Ninja V+ regjistruar si ProRes RAW ose 3.7k RAW me prerje
 • FOKUSIMI
  Dual Pixel CMOS AF me Eye/Face Detection, Face only dhe Animal Tracking AF, Movie Servo AF
  Fokusim manual (ka fokusim me kulme dhe udhëzues)
 • ISO
  Auto: 100-6400, H: 204800
  Manual: 100-25600, H: 204801

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  28 funksione të përshtatura
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
  Të dhënat e IPTC (regjistruar me EOS Utility ose me aplikacionin Mobile File Transfer)
  Transferim i mazhi me diçiturë (Diçitura e regjistruar me EOS Utility)
 • Ndriçimi / Paneli LCD
  Jo/Jo
 • Rezistenca ndaj ujit/pluhurit
  Po16
 • Përkujtues me zë
  Jo
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po
 • Zmadhim i Rishikimit
  1,5x - 10x në 15 hapa
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm
  (2) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)
  Informacione shkrepjeje bazë (shpejtësia e shkrehësit, apertura, ISO dhe cilësia e imazhit)
  Të detajuara - Informacionet e regjistrimit (shpejtësia e obturatorit, hapja e diafragmës, ISO, matja e imazhit, cilësia dhe madhësia e skedarit), informacionet e lentes, ndriçimi dhe histogrami RGB, ekuilibri i bardhësisë, stili i figurës, hapësira e ngjyrave dhe zvogëlimi i zhurmës, korrigjimi optik i lentes, informacione GPS, informacione IPTC
  (3) Indeks me 4 imazhe
  (4) Indeks me 9 imazhe
  (5) Indeks me 36 imazhe
  (6) Indeks me 100 imazhe
  (7) Kërcim ekrani (1, 10 ose 100 imazhe, nisja e sekuencës së shkrepjes në seri, Data, Dosja, Filma, Fotografi, Imazhe të mbrojtura, Vlerësim)
  (8) Modifikim filmi
  (9) Përpunim RAW
  (10) Vlerësim
 • Fotoseri
  Zgjedhja e imazheve: Të gjitha imazhet, sipas datës, sipas folderit, filmat fotografitë, imazhet e mbrojtura ose vlerësimi
  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
 • Histogrami
  Ndriçimi: Po
  RGB: Po
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja e Imazhit
  Imazh i vetëm, gama e zgjedhur, imazhet e zgjedhura, dosja, karta
 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit
  Mbrojtja e fshirjes për një imazh, dosjen ose kartën, të gjitha imazhet e gjetura (vetëm gjatë kërkimit të imazheve)
 • Kohëmatësi Automatik
  4 ose 10 sek.
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menyja e fotografimit
  (2) Menyja AF
  (3) Menyja e shikimit
  (4) Rrjeti
  (5) Menyja e konfigurimit
  (6) Menyja e funksioneve të personalizuara
  (7) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  30 gjuhë
  Anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, vietnamisht, hindisht, rumanisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezishte e thjeshtuar, kinezishte tradicionale, koreanisht, malajzisht, indonezisht dhe japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi (kamera, objektivi, blici i jashtëm Speedlite, telekomanda BLE, adaptori i objektivit) përmes kartës ose aplikacionit Camera connect

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Fole SuperSpeed USB 3.2 Gen 2 USB C, mbështetje për UVC/UAC, pajtohet me Windows / Mac OS, me Zoom / Skype / Teams / Meet / Webex
 • Mbështet
  LAN me valë (IEEE802.11AC/ab/g/n) (5/ 2.4 GHz), me mbështetje për Bluetooth v5.0 Mbështetje për funksione - EOS Utility, smartfon, ngarkim në internet17
 • Tjetër
  Dalja "HDMI micro" (tipi D), hyrje mikrofoni të jashtëm (fishë ministereo), fishë kufjesh (fishë ministereo), terminal i tipit E3 (terminal telekomande), mbërthyese shumëfunksionale

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printimi i Drejtpërdrejtë
 • PictBridge
  Nuk mbështetet

Memoria

 • Tipi
  2x SD/SDHC/SDXC dhe UHS-II

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC
  Windows 8.1 dhe Windows 10, Windows 11 (nuk mbështetet modaliteti tabletë)
 • Macintosh
  OS X v10.12, 10.13, 10.14,10.15, OS 11.x

Softueri

 • Përpunimi i imazhit
  Digital Photo Professional 4.17. e lart, aplikacion për pajisje portative Digital Photo Professional Express (vetëm për iOS) (procesim fotosh RAW jo DUAL PIXEL RAW në DPP Express për pajisje portative)
 • Tjetër
  "EOS Utility 3.16" e lart (me Remote Capture), Picture Style Editor, EOS Lens Registration Tool, EOS Web Service Registration Tool, aplikacioni Canon Camera Connect V3.0, aplikacioni Mobile File Transfer dhe image.canon app (iOS/Android)

Energjia

 • Bateri
  Bateri e karikueshme me jone litiumi LP-E6NH (ofrohet)/LP-E6N
 • Jeta e Baterisë
  Me LCD afro 760 fotografi (në 23°C)
  Me inkuadrues afro 450 shkrepje (në 23°C)18
 • Treguesi i Baterisë
  7 nivele + perqindja
 • Kursimi i Energjisë
  Energjia fiket pas 30 sekondave, 1, 3, 5, 10 ose 30 min
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Karikues baterie LC-E6E (ofrohet), "AC Adapter AC-E6N" dhe "DC Coupler DR-E6", "AC Adapter Kit ACK-E6N/ACK-E6", "Car Battery Charger CBC-E6", ushqyes USB PD-E1

Aksesorët

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë
  N/A
 • Kasat / Rripat
  N/A
 • Lentet
  Të gjitha lentet RF (EF dhe EF-S me adaptorët e lentes)
 • Adaptorët objektivash
  Adaptori i montimit EF-EOS R
  Adaptori i montimit me unazë kontrolli EF-EOS R
  Adaptori i montimit të filtrit me futje EF-EOS R
 • me përplasje
  Canon Speedlite (EL-1, SPEEDLITE EL-5, EL-100, 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 470EX-AI, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, 600EX II-RT, Macro-Ring-Lite MR-14EX, Macro Ring Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Macro Twin Lite MT-26EX Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT,Speedlite Transmitter ST-E3-RT V2, Speedlite Transmitter ST-E10)
 • Telekomanda / Çelësi
  Telekomandë me fole tipi E3, telekomandë me valë BR-E1
 • Tjetër
  Kapëse baterie BG-R10, marrës GP-E2 GPS (pa mbështetje për busullë digjitale), Stereo Microphone DM-E1 / DM-E100, Multi-Function Shoe Adapter AD-E1, Multi-Function Shoe Directional Stereo Microphone DM-E1D, Multi-Function Shoe Adapter për Smartphone Link AD-P1 për Android, adaptor mikrofoni Tascam CA-XLR2d-C XLR

Speficikimet fizike

 • Materialet e Trupit
  Kasë aliazhi magnezi, panelet e jashtme janë rezinë polikarbonati me lesh xhami
 • Mjedisi i përdorimit
  2 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
 • Dimensionet (Gj x Th x L)
  138,4 × 98,4 × 88,4mm
 • Pesha (Vetëm Trupi)
  Afro 588 g (670 g me kartën dhe baterinë)
 1. * 8 nivele sipas standardit CIPA me "RF 24-105mm F4 L IS USM" në gjatësi fokale prej 105 mm
 2. Zona e vetëfokusimit luhatet në varësi të objektivit të përdorur
 3. Vetëfokusimi më i ulët i dritës ofrohet me objektiv f/1.2, pikë qendre vetëfokusimi, vetëfokusim me një shkrepje, në 23°C / 73°F, ISO 100) përveç objektivave RF me veshje "Defocus Smoothing (DS)"
 4. Shpejtësia e shkrehësit elektronik 1/16000 nuk ofrohet në modalittin H+
 5. Me lente 50mm në infinit, -1m-1 dpt
 6. Rendimenti i AF në ndriçim të ulët do të bjerë kur përdoret zbutja e kuadrove të ulëta
 7. Kuadrot maks. në sekondë ndryshojnë në varësi të llojit dhe karikimit të baterisë, nëse është aktivizuar Wi-Fi, temperatura e punës, objektivi i përdorur dhe madhësia e skedarit. Numri i pozave të mundshme dhe seria maksimale mund të ndryshojnë në varësi të kushteve të shkrepjes, formatit të kuadrit, subjektit, markës së kartës së memories, shpejtësisë ISO, "Picture Style" dhe "Custom Function"). Shpejtësitë e përmendura bazohen mbi provat e Canon me cilësimet e mëposhtme: Shpejtësia e shkrehësit 1/1000 sek. e lart, aperturë maksimale, mospërdorim të blicit, pa përdorur reduktim të dridhjes, paketë baterie të karikuar plotësisht LP-6NH, temperaturë ambienti (23°C / 73°F). Pa përdorur kapëse baterie, cilësimet e Wi-Fi JOAKTIVE
 8. Shpejtësia e vazhduar e shkrepjes mund të reduktohet nga objektivi, shpejtësia e shkrehësit, apertura, blici, procesimi me reduktim të regëtimës, kushtet e subjektit dhe ndriçimi (për shembull, kur shkrepet në vend të errët). Kur caktohet shkrepje të vazhduar shpejtësie të lartë (H+), shpejtësia e shkrepjes së vazhduar nuk bie.
 9. 4K UHD dhe Full HD është 100%, modaliteti i prerjes në film 4K është 62% e zonës horizontale
 10. Në modalitetin "High frame Rate Movie" nuk regjistrohet zëri
 11. Në modalitetin "High frame Rate Movie" nuk regjistrohet zëri
 12. Në modalitetin "High frame Rate Movie" nuk regjistrohet zëri
 13. Nëse temperatura e brendshme e kamerës bëhet shumë e lartë, do të ulet koha maksimale e regjistrimit
 14. Në modalitetin "High frame Rate Movie" nuk regjistrohet zëri
 15. Kapja e kuadrove nuk ofrohet për filmime RAW apo Canon Log 3
 16. Ndonëse kamera vjen me konstruksion pluhur- dhe ujëdurues, ky nuk e ndalon dot tërësisht hyrjen e grimcave të pluhurit apo të pikave të ujit në kamerë. Për të siguruar izolimin atmosferik, duhet përdorur kapaku i ofruar i mbërthyeses përveç nëse është futur ndonjë aksesor me izolim atmosferik në mbërthyesen shumëfunksionale.
 17. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
 18. Sipas standardit CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveçse kur përcaktohet. Modaliteti i kursimit të energjisë