Kamerat pa pasqyra

Canon EOS R3

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit
0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
Dimensionet (Gj x Th x L)
150x 142.6 x 87.2mm
Pesha (Vetëm Trupi)
Afro 822 g (1015g me kartën dhe baterinë)
EOS R3
EOS R3
EOS R3
EOS R3
EOS R3

Specifikimet

 • Sensor me nivele

  Sensor me nivele, me ndriçim të pasmë

 • 30fps shpejtësi kuadrosh

  Shkrepje e vazhduar deri në 30fps ose 12fps me shkrehës mekanik, me gjurmim AE dhe AF

 • Seri shpejtësie të lartë deri në 195fps1

  Shkrepni në seri me shpejtësi të personalizueshme

 • ISO maks. 102,400

  Ndjeshmëri nga ISO 100 në ISO 102,400 (zgjerohet deri në ISO 204.800).

 • Rezolucion 24-megapikselësh

  Balanca ideale e cilësisë së imazhit, performancës së lartë ISO dhe madhësisë së skedarit

 • Fotostabilizim deri në 8 nivele

  Fotostabilizues i qëndrueshëm në t që punon paralelisht me fotostabilizuesin e vetë objektivit

 • Vetëfokusim me kontroll me sy

  Zgjidhni pikat e fokusit ose subjektet për t'i gjurmuar thjesht duke i parë

 • Gjurmim subjekti

  Gjurmon automatikisht njerëzit, kafshët dhe automjetet si në modalitet foto, ashtu edhe video

 • Ekrani me kënd të ndryshueshëm

  Ekran me prekje, me nyjëtim të plotë, 8.2cm, 4,200,000-pikësh

 • Obturatori elektronik

  Inkuadrues elektronik pa humbje figure 5,760,000-pikësh me shpejtësi freskimi 120fps dhe mbulim 100%

 • WiFi dhe Bluetooth

  Lidhje me valë për telekomandim dhe transferim të imazheve

 • RAW 6K

  60 fps me fleksibilitet maksimal për të ndryshuar cilësime si balanca e së bardhës në pasproduksion

 • 4K 120p

  Regjistroni video me lëvizje të ngadaltë në detaje ultra të larta

 • Full HD 240p

  Regjistroni video me lëvizje ultra të ngadaltë në detaje të larta

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  36 x 24mm CMOS
 • Pikselët Efektive
  Afro 24,1 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Afro 26,7 megapikselë
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore
 • Shmangia-IS e sensorit
  Po, deri në 8 nivele avantazhi në varësi të objektivit të përdorur1

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC X

Unaza e kontrollit

 • Vendosja e Lentës
  RF / RF-S (objektivat EF dhe EF-S mund të montohen duke përdorur EF TO EOS R ADAPTER, EF TO EOS R ADAPTER WITH CONTROL RING, EF TO EOS R Drop in filter ADAPTER. Lentet EF-M nuk janë të përputhshme)
 • Gjatësia vatrore
  E barasvlershme me gjatësinë fokale 1.0x të objektivit me RF dhe objektivat EF 1.6x me EF-S/RF-S

FOKUSIMI

 • Tipi
  Dual Pixel CMOS AF II
 • Sistemi AF / Pikët
  Me zonën 100% horizontale dhe 100% vertikale (zgjedhje automatike)
  100% horizontale dhe 90% vertikale (zgjedhje manuale)2
 • Sfera e Funksionimit AF
  EV -7.5 – 20 (në 23°C dhe ISO100)3
 • Modalitetet AF
  Një Fotografi
  Servo AF
 • Zgjedhja e Pikës AF
  Zgjedhje automatike: 1053 zona të mundshme vetëfokusimi kur zgjidhet automatikisht
  Zgjedhja manuale: vetëfokusim 1-pikësh (madhësia e kuadrit të vetëfokusimit mund të ndryshohet) 4779 pozicione vetëfokusimi për foto (3969 për filma)
  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës së vetëfokusimit 4 pikë (lart, poshtë, majtas, djathtas)
  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i ambientit rrethues me pikë vetëfokusimi
  Zgjedhja manuale: Flexible Zone AF 1-3 (të gjitha pikat e vetëfokusimit ndarë në minimumi 9 deri 999 maksimumi zona fokusimi)
 • Gjurmim AF
  Njerëz, kafshë (qen, mace dhe shpendë) ose automjete (makina ose motorë garash)
 • Bllokimi AF
  I bllokuar kur butoni i obturatorit shtypet në gjysmë ose kur AF ON (Aktiv) shtypet në modalitetin AF me një shkrepje. Përdorim i butonit të personalizuar të vendosur në AF stop në AI servo
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  Emetuar nga drita LED e integruar ose blici opsional i posaçëm Speedlite (blici)
 • Fokusim Manual
  E përzgjedhur te lentja

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes
  Në kohë reale me sensorin e imazhit, matja me 384 zona.
   (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)
   (2) Matje e pjesshme (afro 5.9% e inkuadruesit në qendër)
   (3) Matja pike: Matja e pikës së qendrës (rreth 2.9% e inkuadruesit në qendër) Matja me pikëlidhje AF nuk ofrohet
   (4) Matja mesatare e qendrës së peshuar
 • Gama e matjes të ndriçimit
  EV -3 - 20 (në 23°C, ISO100, me matje vlerësuese)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Kyçja AE aktivizohet kur realizohet fokusi
  Manual: Me butonin e kyçit AE në modalitetet P, Av, Fv, Tv dhe M
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-3 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB)
 • AEB
  +/-3 EV në ndarje ndalesash 1/3 ose 1/2
 • Shkrepje antidridhje
  Po Dridhje të zbuluara në frekuencën 100 Hz ose 120 Hz. Shpejtësia maksimale e shkrepjes së vazhduar mund të ulet, ofrohet dhe me shkrehësin elektronike, dhe me atë mekanik
  Shkrepje antiregëtim frekuence të lartë për modalitetet M dhe TV
 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  Auto 100-102400 (në ndarje ndalesash 1/3-stop ose ndalesa të plota)
  ISO mund të zgjerohet në L:50, H1:2048004

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehës rrafshi fokal me komandim elektronik dhe funksion shkrehësi elektronik në sensor
 • Shpejtësia
  Mekanik: 30-1/8000 sek (rritje 1/2 ose 1/3 nivele), Llambë elektronike: 30-1/64000 (rritje 1/2 ose 1/3 nivele deri në 1/16000, pastaj 1 ndalesë deri në 1/64000) (Diapazoni gjithsej i shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)
 • Lirimi i Shkrehësit
  Lëshues elektromagnetik me prekje të butë

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
  AWB (Prioritet ambienti/Prioritet bardhësie), Dritë dielli, Hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë, Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar, Konfigurim i temperaturës të ngjyrës
 • Parametrat
  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  1. Blue/Amber +/-9
  2. E purpurt/Jeshile +/-9
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 5 cilësim mund të rregjistrohet
  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit
 • Kllapat WB
  3, 2, 5 ose 7 imazhe në parantezë për lëshim të shkrehësit.
  Mund të zgjidhet prirja blu/portokalli ose magenta/jeshile

optik

 • Tipi
  0.5 in OLED me ngjyra EVF
 • Numri i pikave
  5.76 milionë pika (1600x1200)
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Afro 100%
 • Zmadhimi
  Afro 0.76x5
 • Pika e syrit
  Afro 23 mm (nga qendra e lentes së okulatorit)
 • Korrigjim i Dioptrisë
  -4 deri në +2 m-1 (dioptria)
 • Rendimenti i ekrani
  Kursimi i energjisë: 59.94 fps, 119.98 fps të shtruara, zbutje e shpejtësisë së ulët të kuadrove 60 -119.8fps6
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  Informacionet e pikës AF, tregues kontrolli të syrit, treguesi i nivelit të ekspozimit, modaliteti i shkrepjes, shpejtësia ISO, shpejtësia e shkrehësit, apertura, numri i ekspozimeve të shumta të mbetura, kompensimi i ekspozimit, regjistrimi HDR, prioriteti i tonit të theksimit, regjistrimi me shumë ekspozime, zvogëlimi i zhurmës në shumë fotografi, numri i regjistrimit me kohëmatës automatik, optimizuesi dixhital i objektivit, seria maksimale, metoda AF, niveli i baterisë, përdorimi i fokusit AF, simulimi i ekspozimit, modaliteti i motorit, AEB, modaliteti i matjes, FEB, regjistrimi pa dridhje, prerja e fotografisë së palëvizshme, raporti i pamjes, optimizuesi automatik i ndriçimit, stili i fotografisë me kyçin AE, gati për blicin, balanca e së bardhës, blici joaktiv, korrigjimi i balancës së të bardhës, kyçi FE, cilësia e imazhit, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, funksioni Bluetooth, funksioni Wi-Fi, paralajmërimi i kyçit për shumë funksione, histogrami, niveli elektronik, informacionet e lentes, shkalla e distancës së fokusit, shkalla e ekspozimit vertikal, rrjeta
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, me anë të butonit të personalizueshëm

Monitori LCD

 • Tipi
  8.01 cm (3.2") Clear View LCD II, rreth 4.15 milionë pika
 • Mbulimi
  Afro 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Afro 170° vertikalisht dhe horizontalisht
 • Veshja
  Kundër turbullimit.
 • Rregullim i Ndriçimit
  Manuale: E rregullueshme te një nga 7 nivelet
  Rregullimi i tonit të ngjyrave: 4 parametra
 • Veprimet e ekranit me prekje
  Metodë kapacitive me funksione menuje, parametra të kontrollit të shpejtë, veprime luajtjeje dhe shfaqje e zmadhuar. Zgjedhja e pikës AF në fotografi dhe video, obturatori me prekje është i mundur në regjistrimin e fotografive.
 • Opsionet e Shfaqjes
  (1) Parametrat bazë të kamerës
  (2) Parametrat e përparuara të kamerës
  (3) Parametrat e kamerës dhe histogrami dhe ekrani me dy nivele
  (4) Nuk ka informacione
  (5) Ekrani i kontrollit të shpejtë
  (6) Ekrani fikur

me përplasje

 • Modalitetet
  Blic Automatik E-TTL II, Matje Manuale
 • Sinkronizimi X
  shkrehës mekanik 1/200sek / 1/250 perdja elektronike 1, shkrehës elektronik 1/180sek
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 3EV në rritje 1/3 me blicet Speedlite të serisë EX
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po, me Speedlite
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Po/Po
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me Speedlite të serisë EX/EL, mbësht për shumëb blice përmes lidhjes me valë
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  përmes ekranit të menusë së kamerës

Shkrepja

 • Modalitetet
  Fotot; prioriteti elastik AE, programi AE, prioriteti i shkrehësit AE, prioriteti i aperturës AE, manual, llamba dhe personalizimi (x3)
  Filma: Program AE, Shutter priority AE, Aperture priority AE, Manual dhe Custom (x3)
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB
  Highlight Tone Priority (2 cilësime)
  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Qartësia
  Reduktimi i zhurmës me shpejtësi të lartë ISO (4 parametra) (fotografi dhe video)
  Korrigjim optik i lentes:
  - Korrigjim i ndriçimit periferik, korrigjim i shmangies kromatike, korrigjim distorsioni (gjatë/pas shkrepjes së fotove, vetëm gjatë videos)
  - Korrigjim difraksioni,
  Optimizues dixhital i lentes (gjatë/pas shkrepjes të fotografisë)
 • Përpunimi i imazhit
  Ndryshim madhësie në M, S1, S2
  Prerje: Imazhet JPEG mund të priten (Raporte aspekti 3:2, 4:3, 16:9, 1:1)
  Prerje e imazheve
  - Kalim midis orientimit të prerjes vertikale dhe horizontale
  - Drejtimi i imazhit
  - Kuadroja e prerjes mund të lëvizet duke përdorur ekranin me prekje
  Procesim fotoje RAW
  Ekspozime të shumta
  HDR
  Konvertim HEIF në Jpeg (me konvertimin në grup)
  Focus Bracketing dhe kompozim brenda kamere
 • Modalitetet e Shtypjes
  Single, Continuous High+, Continuous High, Continuous Low, Custom High Speed Continuous, Self-timer (2s+në distancë, 10s+në distancë)
 • Regjistrimi i vazhdueshëm
  Maks. afro 12 fps. me shkrehës mekanik/elektronik të perdes 1 shpejtësia ruhet për 1000+ imazhe JPEG ose 1000 RAW; ose 30 FPS me shkrehës elektronik shpejtësia ruhet për 540 imazhe JPEG ose 150 RAW7. Opsion Custom High Speed Continuous me shkrehësin elektronik të zgjedhshëm për 30-195fps për 2-50 kuadro
 • Kohëmatës intervali
  I integruar

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  RAW 14 bit: RAW dhe C-RAW (Canon original RAW 3rd edition)
  JPEG 8 bit: 10 opsione kompresimi
  HEIF 10 bit: 10 opsione kompresimi
  Përputhet me Exif 2.31 dhe rregullin e dizajnit për sistemin e skedarëve të kamerës 2.0
  Përputhet me Digital Print Order Format [DPOF] Version 1.1
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, çfarëdo kombinimi mes RAW + JPEG + HEIF,
  RAW/ C-RAW:
  Raport 3:2 6000x4000, 1.6x (prerje) 3744x2496
  JPEG/ HEIF:
 • Madhësia e Imazhit
  Raport 3:2 (L) 6000x4000, (M) 3984x2656, (S1) 2976x1984, (S2) 2400x1600
  1,6x (prerje e anëve) (L) 3744x2496, (S2) 2400x1600
  Raport 4:3 (L) 5328x4000, (M) 3552x2664, (S1) 2656x1992, (S2) 2112x1600
  Raport 16:9 (L) 6000x3368, (M) 3984x2240, (S1) 2976x1680, (S2) 2400x1344
  Raport 1:1 (L) 4000x4000, (M) 2656x2656, (S1) 1984x1984, (S2) 1600x1600
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen, emërtohen e zgjidhen manualisht
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm
  (2) Rivendosje automatike
  (3) Rivendosja Manuale
 • Emërtimi i skedarëve
  2 presete përdoruesi

Film EOS

 • Lloji i Filmit
  MP4 Video: 4K DCI/ UHD (17:9 / 16:9), Full HD (16:9)
  4K/ Full HD: AVC/H.265 shpejtësi e ndryshueshme (mesatare) bitësh, Audio: Linear PCM / AAC
  4K/ Full HD: MPEG4 AVC/H.264 shpejtësi e ndryshueshme (mesatare) bitësh, Audio: Linear PCM / AAC
  6K RAW: 12-bit CRM Audio: Linear PCM / AAC
 • Madhësia e Filmit
  6K DCI (17:9) 6000 x 3164 (59.94, 50, 29.97, 25, 24, 23.98 fps) RAW
  4K DCI (17:9) 4096 x 2160 (59.94, 50, 29.97, 25, 24, 23.98 fps) kuadro intra ose inter / kuadro light inter
  4K UHD (16:9) 3840 x 2160 (119.9, 100, 59.94, 50, 29.97, 25, 23.98 fps) kuadro intra ose inter8
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 (240, 200, 119.9, 100, 59.94, 50, 29.97, 25, 23.98 fps) kuadro intra ose inter
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 HDR (29,97, 25 fps) interkuadro
 • Modulim ngjyrash (regjistrim i brendshëm)
  6K RAW 12bit, 4K/ Full HD - YCbCr4:2:0 8-bit or YCbCr4:2:2 10bit
 • Canon Log
  Po, Canon Log 3
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 6 orë. (përjashtuar filmat High Frame Rate). Pa limit 4 GB për kartë të formatuar në exFAT.9
 • Film High Frame Rate
  MOV Video: 4K – DCI 4096x2160 / UHD 3840x2160/ Full HD 1920 x1080 në 240 / 200fps ose 100 / 119.9 fps10
  Regjistruar si film me shpejtësi 1/4 me lëvizje të ngadaltë
 • Kapje kuadrosh 4K
  Shkrepje kuadrosh fotosh 8.8-megapikselëshe nga film 4K DCI
  Shkrepje kuadrosh fotosh 8.3-megapikselëshe nga film 4K UHD
  (HEIF mundësohet vetëm kur caktohet HDR PQ)11
 • Bitrate / Mbps
  CRM:
  6K RAW (59.97p/50p): rreth 2600 Mbps
  6K RAW (29.97p/25.00p/): rreth 2000 Mbps
  6K RAW (24.00p/23.98p): rreth 1600 Mbps
  6K C-RAW (59.97p/50p): rreth 1800 Mbps
  6K C-RAW (29.97p/25.00p): rreth 900 Mbps
  6K C-RAW (24.00p/23.98p): rreth 720 Mbps
  MOV: MP4 H.264 Canon Log joaktiv:
  4K DCI/UHD (119.9p / 100p): rreth 1880 Mbps
  4K DCI/UHD (59.94p/50.00p): ALL-I rreth 940 Mbps
  4K DCI/UHD (59.94p/50.00p): IPB rreth 230 Mbps
  4K DCI/UHD (59.94p/50.00p): IPB Light rreth 120 Mbps
  4K DCI/UHD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p): ALL-I rreth 470 Mbps
  4K DCI/UHD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p): IPB rreth 120 Mbps
  4K DCI/UHD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p): IPB Light rreth 60 Mbps
  Full HD (239.76p / 200p): afro 680 Mbps
  Full HD (119.9p / 100p): rreth 360 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): ALL-I Afro 180 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB Afro 60 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p): IPB light rreth 35 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p):ALL-I rreth 90 Mbps
  Full HD (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p): IPB Afro 30 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p): IPB Light rreth 12 Mbps
  4K Time Lapse (29.97p/25.00p)ALL-I : afro 470 Mbps
  Full HD Time Lapse (29.97p/25.00p) ALL-I: afro 90 Mbps
  MOV: MP4 H.265 Canon Log aktiv
  4K DCI/UHD (119.9p / 100p): rreth 1880 Mbps
  4K DCI/UHD (59.94p/50.00p): ALL-I rreth 1000 Mbps
  4K DCI/UHD (59.94p/50.00p): IPB rreth 340 Mbps
  4K DCI/UHD (59.94p/50.00p): IPB Light rreth 170 Mbps
  4K DCI/UHD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p): ALL-I rreth 470 Mbps
  4K DCI/UHD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p): IPB rreth 170 Mbps
  4K DCI/UHD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p): IPB Light rreth 85 Mbps
  Full HD (239.76p / 200p): afro 940 Mbps
  Full HD (119.9p / 100p): rreth 470 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): ALL-I Afro 230 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB Afro 90 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p): IPB light rreth 50 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p):ALL-I rreth 135 Mbps
  Full HD (29,97p/25,00p/24,00p/23,98p): IPB Afro 45 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p): IPB Light rreth 28 Mbps
  4K Time Lapse (29.97p/25.00p)ALL-I : afro 470 Mbps
  Full HD Time Lapse (29.97p/25.00p) ALL-I: afro 135 Mbps
 • Regjistrim dykartësh
  Po
 • Mikrofon
  Mikrofon i integruar mono (48 KHz, 16-bit x 2 kanale)
 • Ekran HDMI
  Dalja vetëm në monitor të jashtëm (dalje e fotove dhe e informacionit të shkrepjes, fotot regjistrohen në kartë) Ekrani i kamerës dhe dalja në monitor të jashtëm (regjistrim i njëkohshëm në kamerë dhe në regjistrues të jashtëm, ekrani i kamerës tregon foto me informacion të shkrepjes)
 • Dalje HDMI
  4K (DCI) 59.94p / 50.00p/29.97p /25.00p/24.00p/ 23.98p, 4K (UHD) 59.94p / 50.00p/ 29.97p / 25.00p / 23.98p, Full HD 59.94p / 59.94i, 50.00p / 50.00i 480p 59.94p 576p 50p e pakompresuar YCbCr 4:2:2, 8-bit ose 10-bit, mund të kryhet dhe dalje zëri përmes HDMI
 • FOKUSIMI
  Dual Pixel CMOS AF II me Eye/Face Detection dhe Tracking AF (njerëz, kafshë dhe automjete), Movie Servo AF
 • ISO
  Fokusim Manual
  Auto: 100-25600, H: deri në 102400
  Manual: 100-25600, H: deri në 102400.

Veçori të tjera

 • Opsionet e rrjetit
  Përmes Wi-Fi: FTP, FTPS, Image-canon (me Cloud Raw Processing)
  Përmes Ethernet: FTP, FTPS, SFTP, telekomandim nga shfletuesi
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
  Të dhëna IPTC (regjistruar me EOS Utility)
  Të dhënat IPTC (përmes aplikacionit MFT)
  Transferim i mazhi me diçiturë (Diçitura e regjistruar me EOS Utility)
 • Ndriçimi / Paneli LCD
  Po/Po
 • Rezistenca ndaj ujit/pluhurit
  Po12
 • Përkujtues me zë
  Po
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po
 • Zmadhim i Rishikimit
  1,5x - 10x në 15 hapa
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm
  (2) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)
  Informacione shkrepjeje bazë (shpejtësia e shkrehësit, apertura, ISO dhe cilësia e imazhit)
  Detajuar - Informacion për shkrepjen (shpejtësia e shkrehësit, apertura, ISO, imazhi i matjes, cilësia dhe madhësia e skedarit), informacion për objektivin
  Ndriçimi dhe histograma RGB, balanca e së bardhës, stili i fotos, hapësira e ngjyrave dhe ulja e zhurmës, korrigjimi optik i objektivit, informacioni GPS, informacioni IPTC
  (3) Indeks me 4 imazhe
  (4) Indeks me 9 imazhe
  (5) Indeks me 36 imazhe
  (6) Indeks me 100 imazhe
  (7) Kërcim ekrani (1, 10 ose 100 imazhe, nisja e sekuencës së shkrepjes në seri, Data, Dosja, Filma, Fotografi, Imazhe të mbrojtura, Vlerësim)
  (8) Modifikim filmi
  (9) Përpunim RAW
  (10) Vlerësim
 • Fotoseri
  Zgjedhja e imazheve: Të gjitha imazhet, sipas datës, sipas folderit, filmat fotografitë, imazhet e mbrojtura ose vlerësimi
  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
 • Histogrami
  Ndriçimi: Po
  RGB: Po
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja e Imazhit
  Mbrojtje nga fshirja për foto njëshe, dosje ose kartë për të gjitha fotot e gjetura (vetëm gjatë kërkimit të fotove), fotot e transferuara përmes FTP
 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit
  Mbrojtja e fshirjes për një imazh, dosjen ose kartën, të gjitha imazhet e gjetura (vetëm gjatë kërkimit të imazheve)
 • Kohëmatësi Automatik
  2 ose 10 sek.
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menyja e fotografimit
  (2) Menyja AF
  (3) Menyja e shikimit
  (4) Rrjeti
  (5) Menyja e konfigurimit
  (6) Menyja e funksioneve të personalizuara
  (7) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  29 gjuhë
  Anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, vietnamisht, hindisht, rumanisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezishte e thjeshtuar, kinezishte tradicionale, koreanisht, malajzisht, indonezisht dhe japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi (kamera, lentja, blici i jashtëm Speedlite, telekomanda BLE, adaptori i lentes)

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Fisha "SuperSpeed USB 3.2 Gen 2 USB C"
 • Mbështet
  LAN me valë (IEEE802.11a/b/g/n/AC) (5 GHz /2.4 GHz) 13, me mbështetje për "Bluetooth 5.0 Funksionet e mbështetura - "EOS Utility", smartfon, ngarkim në image.canon, Printim me valë, FTP, FTPS
 • Tjetër
  Dalje HDMI Micro (Tip D, i pajtueshëm me HDMI-CEC), Hyrje mikrofoni të jashtëm (minofole Stereo), Fole kufjesh (minifole Stereo), Terminal tip N3 (terminal telekomande)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • PictBridge
  Nuk mbështetet

Memoria

 • Tipi
  1x CFexpress type B kapaciteti maksimal 2TB
  1x SD/SDHC/SDXC dhe UHS-II

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC
  "Windows 10" dhe "Windows 11" (nuk mbështetet modaliteti i tabletës)
 • Macintosh
  10,15. OS 11, OS 12, OS 13

Softueri

 • Përpunimi i imazhit
  Digital Photo Professional 4.15 e lart, aplikacion për celularë Digital Photo Professional Express (vetëm për iOS)
 • Tjetër
  EOS Utility 3 (me Remote Capture), Picture Style Editor, WFT Utility, EOS Lens Registration Tool, EOS Web Service Registration Tool, aplikacion Canon Camera Connect (iOS/Android), aplikacion Mobile File Transfer (iOS/Android),

Energjia

 • Bateri
  Bateri e rikarikueshme Li-ion LP-E19 (e përfshirë)
 • Jeta e Baterisë
  Me LCD rreth 860 shkrepje (në 23°C)
  Me inkuadrues afro 620 shkrepje (në 23°C)14
 • Treguesi i Baterisë
  6 nivele + perqindja
 • Kursimi i Energjisë
  Energjia fiket pas 15, 30 sekondave dhe 1, 3, 5, 10, 30 minutave
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Battery charger LC-E19E (jepet), AC Adapter AC-E19 dhe DC Coupler DR-E19, ushqyes PD-E1 USB

Aksesorët

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë
  Asnjë
 • Lentet
  Të gjitha lentet RF (EF dhe EF-S me adaptorët e lentes)
 • Adaptorët objektivash
  ADAPTOR EF—EOS R, ADAPTOR EF—EOS R ME UNAZË KOMANDIMI, ADAPTOR me filtër me lëshim EF—EOS R
 • me përplasje
  Canon Speedlite (EL-115, EL-5 EL-100, 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III 470EX-AI, 550EX, 580EX16, 580EX II17, 600EX18, 600EX-RT19, 600EX-II-RT20, Macro-Ring-Lite MR-14EX, Macro Ring Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Macro Twin Lite MT-26EX Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT21, Speedlite Transmitter ST-E3-RT V222, Speedlite Transmitter ST- E10)
 • Telekomanda / Çelësi
  Telekomandë me fole tipi N3, Speedlite 600EX-II-RT. Speedlite EL-1 dhe telekomandë BR-E1 Bluetooth
 • Tjetër
  Eyecup ER-h, Eyecup ER-hE, Multi-Function Shoe Adapter AD- E1, Multi-Function Shoe Directional Stereo Microphone DM-E1D (Mic), Multi-Function Shoe Adapter for Smartphone Link AD-P1 for Android, Stereo Microphone DM-E1 / DM-E100, adaptor mikrofoni Tascam CA-XLR2d-C XLR

Speficikimet fizike

 • Materialet e Trupit
  Trupi me aliazh magnezi dhe polikarbonat me fibra qelqi
 • Mjedisi i përdorimit
  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
 • Dimensionet (Gj x Th x L)
  150x 142.6 x 87.2mm
 • Pesha (Vetëm Trupi)
  Afro 822 g (1015g me kartën dhe baterinë)
 1. 8 nivele sipas standardit CIPA me "RF 24-105mm F4 L IS USM" në gjatësi fokale prej 105 mm
 2. Zona e vetëfokusimit luhatet në varësi të objektivit të përdorur
 3. Vetëfokusimi më i ulët i dritës ofrohet me objektiv f/1.2, pikë qendre vetëfokusimi, vetëfokusim me një shkrepje, në 23°C / 73°F, ISO 100 përveç objektivave RF me veshje "Defocus Smoothing (DS)"
 4. Indeksi i ekspozimit të rekomanduar
 5. me lente 50mm në infinit, -1m-1 dpt
 6. Rendimenti i AF në ndriçim të ulët do të bjerë kur përdoret zbutja e kuadrove të ulëta
 7. Sipas standardeve të testimit të Canon me kartë CFexpress dhe gjatë servo AF, vetëm objektivat RF dhe disa nga EF mund të përdoren për shkrepje të pareshtur në shpejtësi maksimale. Për detaje rreth objektivave të mbështetur, shihni faqen zyrtare të internetit të Canon.
  Shpejtësia e vazhduar e shkrepjes mund të reduktohet nga objektivi, shpejtësia e shkrehësit, apertura, blici, procesimi me reduktim të regëtimës, kushtet e subjektit dhe ndriçimi (për shembull, kur shkrepet në vend të errët).
 8. 4K UHD është 94% mbulim horizontal i zonës së figurës, Full HD është 100%, modaliteti i prerjes në film 4K është 62% të zonës horizontale
 9. Nëse temperatura e brendshme e kamerës bëhet shumë e lartë, do të ulet koha maksimale e regjistrimit
 10. Në modalitetin "High frame Rate Movie" nuk regjistrohet zëri
 11. Kapja e kuadrove nuk ofrohet për filmime RAW apo Canon Log 3
 12. Ndonëse kamera vjen me konstruksion pluhur- dhe ujëdurues, ky nuk e ndalon dot tërësisht hyrjen e grimcave të pluhurit apo të pikave të ujit në kamerë. Për të siguruar izolimin atmosferik, duhet përdorur kapaku i ofruar i mbërthyeses përveç nëse është futur ndonjë aksesor me izolim atmosferik në mbërthyesen shumëfunksionale.
 13. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
 14. Sipas standardit CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveçse kur përcaktohet. Modaliteti i kursimit të energjisë
 15. Duhet të përdorni Multi-Function Shoe Adapter AD- E1 për të ruajtur izolimin atmosferik
 16. Duhet të përdorni Multi-Function Shoe Adapter AD- E1 për të ruajtur izolimin atmosferik
 17. Duhet të përdorni Multi-Function Shoe Adapter AD- E1 për të ruajtur izolimin atmosferik
 18. Duhet të përdorni Multi-Function Shoe Adapter AD- E1 për të ruajtur izolimin atmosferik
 19. Duhet të përdorni Multi-Function Shoe Adapter AD- E1 për të ruajtur izolimin atmosferik
 20. Duhet të përdorni Multi-Function Shoe Adapter AD- E1 për të ruajtur izolimin atmosferik
 21. Duhet të përdorni Multi-Function Shoe Adapter AD- E1 për të ruajtur izolimin atmosferik
 22. Duhet të përdorni Multi-Function Shoe Adapter AD- E1 për të ruajtur izolimin atmosferik