Kamerat pa pasqyra

Canon EOS R5

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit
1 – 40 °C, 85% ose më pak lagështi
Dimensionet (Gj x Th x L)
138,5×97,5×88mm
Pesha (Vetëm Trupi)
Afro 650 g (738 g me kartën dhe baterinë)
EOS R5_Front_RF24-105mmF4LISUSM_SQUARE.png
EOS R5
EOS R5
EOS R5
EOS R5

Specifikimet

 • Rezolucion 45-megapikselësh

  Riprodhoni detajet më të holla

 • 20 kuadro në sekondë

  Kthejini çastet e fluturake në foto sensacionale

 • Video e brendshme Full Frame 8K RAW

  Video 24/25/30p 12-bit RAW që duket njësoj si realiteti

 • Video Full Frame 4K/120P

  Shkrepni video shpejtësie të lartë 4:2:2 10-bit për të përmirësuar produksionin krijues

 • Fotostabilizues deri me 8 nivele*

  Shkrepni dorazi atje ku nuk ia dilnit dot më parë.

 • ISO 100-51,200

  Cilësi mahnitëse figure edhe në ndriçim të dobët

 • Wi-Fi dhe Bluetooth të integruara

  Ruani lidhjen dhe dërgojini fotot në vendndodhje

 • Rezolucioni i ri IBIS HIGH

  Kombinimi i 9 shkrepjeve për të krijuar një imazh me rezolucion të lartë 400mp

 • Fole kartash CFexpress dhe SD

  Shpejtësi maksimale, pajtueshmëri maksimale

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  36 x 24mm CMOS
 • Pikselët Efektive
  Afro 45 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Afro 47,1 megapikselë
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore
 • Shmangia-IS e sensorit
  Po, deri në 8 nivele kur përdoret me objektiva të pajtueshëm1
  Shkrepje IBIS High resolution2

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC X

Unaza e kontrollit

 • Vendosja e Lentës
  RF / RF-S
  Objektivat EF dhe EF-S mund të vendosen duke përdorur: Mount Adapter EF-EOS R
  Adaptor mbërthimi me unazë komandimi EF-EOS R, adaptor mbërthimi me filtër Drop-In EF-EOS R (duke përfshirë kinoobjektivat CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S dhe CN-E70-200mm T4.4 L IS KAS S EF)
  Objektivat EF-M nuk mbështeten
 • Gjatësia vatrore
  E barasvlershme me gjatësinë fokale 1.0x të objektivit me RF dhe objektivat EF, 1.6x me EF-S/RF-S

FOKUSIMI

 • Tipi
  Dual Pixel CMOS AF II
 • Sistemi AF / Pikët
  100% horizontal dhe 100% vertical me modalitetet Face + Tracking dhe Auto Selection
  100% horizontal dhe 90% vertical me modalitetet e zgjedhjes manuale dhe të zonave të mëdha3
 • Sfera e Funksionimit AF
  EV -6 – 20 (në 23°C dhe ISO100)4
 • Modalitetet AF
  Vetëfokusim "One Shot Servo AF AI" (në modalitetin "A+ Scene Intelligent Auto")
 • Zgjedhja e Pikës AF
  Zgjedhja automatike: Fytyra + gjurmimi. 1053 zona të mundshme vetëfokusimi kur përdoret zgjedhje automatike, Zgjedhja manual: vetëfokusim 1-pikësh (madhësia e kuadrit të vetëfokusimit) 5940 (poza)/ (4500) ka pozicione të mundshme vetëfokusimi, Zgjedhja manuale: pikë vetëfokusimi, zgjerim 4 pika (lart, poshtë, majtas, djathtas) Zgjedhja manuale: pikë vetëfokusimi, zgjerim i pikave përreth, Zgjedhja manuale: vetëfokusim zonal (të gjitha pikat e vetëfokusimit ndahen në 9 zona fokusimi) Zgjedhja manuale: vetëfokusim me zonë të madhe (vertikal) Zgjedhja manuale: vetëfokusim me zonë të madhe (horizontal)
 • Gjurmim AF
  Njerëz, kafshë (qen, mace dhe shpendë) ose automjete (makina ose motorë garash)
 • Bllokimi AF
  I bllokuar kur butoni i obturatorit shtypet në gjysmë ose kur AF ON (Aktiv) shtypet në modalitetin AF me një shkrepje. Përdorim i butonit të personalizuar të vendosur në AF stop në AI servo
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  Emetuar nga drita LED e integruar ose blici opsional i posaçëm Speedlite (blici)
 • Fokusim Manual
  E përzgjedhur te lentja

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes
  Në kohë reale me sensorin e imazhit, matja me 384 zona. (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat e vetëfokusimit) (2) Matja e pjesshme (afro 6,1% e inkuadruesit në qendër) (3) Matja e pikës: Matja e pikës qendrore (afro 3,1% e inkuadruesit në qendër) Matja e vendit lidhje me pikën AF nuk ofrohet (4) Matja mesatare qendrore
 • Gama e matjes të ndriçimit
  EV -3 - 20 (në 23°C, ISO100, me matje vlerësuese)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Kyçja e vetekspozimit kryhet kur arrihet fokusi Manual: me butonin e kyçjes së vetekspozimit në modalitetet P, Av, Fv, Tv dhe M
 • Kompensimi i Ekspozimit
  `+/-3 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB)
 • AEB
  +/-3 EV në ndarje ndalesash 1/3 ose 1/2
 • Shkrepje antidridhje
  Po Dridhje të zbuluara në frekuencën 100 Hz ose 120 Hz. Shpejtësia maksimale e shkrepjes të vazhdueshme mund të bjerë
 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  Auto 100-51200 (në rritje me 1/3 nivele apo 1 nivel)
  ISO mund të zgjerohet në L:50, H1:1024005

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehës rrafshi fokal me komandim elektronik dhe funksion shkrehësi elektronik në sensor
 • Shpejtësia
  30-1/8000 sek (në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)
 • Lirimi i Shkrehësit
  Lëshues elektromagnetik me prekje të butë

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Parametrat
  AWB (Prioritet ambienti/Prioritet bardhësie), Dritë dielli, Hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë, Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar, Konfigurim i temperaturës të ngjyrës
  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  1. Blue/Amber +/-9
  2. E purpurt/Jeshile +/-9
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të regjistrohet - Nga imazhi ose Live View
 • Kllapat WB
  `+/-3 nivele në rritje me një nivel 3, 2, 5 ose 7 foto në kllapa për lëshimin e shkrehësit Tendencë e zgjedhshme blu/qelibar ose vjollcë/e gjelbër

optik

 • Tipi
  EVF me ngjyra me OLED 0,5 inç
 • Numri i pikave
  5.76 milionë pika (1600x1200)
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Afro 100%
 • Zmadhimi
  Afro 0.76x6
 • Pika e syrit
  Afro 23 mm (nga qendra e lentes së okulatorit)
 • Korrigjim i Dioptrisë
  -4 deri në +2 m-1 (dioptria)
 • Rendimenti i ekrani
  Kursimi i energjisë: 59.94 fps, 119.98 fps të shtruara, zbutje e shpejtësisë së ulët të kuadrove 60 -119.8fps7
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  Shpejtësia e shkrehësit, apertura, shpejtësia ISO, informacioni i pikës së vetëfokusimit, treguesi i nivelit të ekspozimit, numri i ekspozimeve të mbetura, kompensimi i ekspozimit, niveli i baterisë, shkrehësi elektronik, shkrepje HDR, prioriteti i tonalitetit të ndriçimit, shkrepje me shumë ekspozime, shkrepje "Dual Pixel RAW", modaliteti i shkrepjes me vetëkohëmatje, seri maksimale, metoda e vetëfokusimit, simulim i ekspozimit, modaliteti i drejtimit, AEB, modaliteti i matjes, FEB, shkrepje me antidridhje, prerje fotosh/videosh, modaliteti i shkrepjes, formati i kuadrit, ikonat e skenës, vetoptimizuesi i ndriçimit, kyçje e vetekspozimit, stili i pamjes, mbështetje për blic, balanca e së bardhës, kyçje e FE, cilësia e figurës, sinkronizim i shpejtësisë së lartë, funksioni "Bluetooth", "Wi-Fi" aktiv/joaktiv, histogram, niveli elektronik, shkalla e distancës së fokusimit në fokusim manual, sistemi i fotostabilizimit, niveli i audios – manual (video), koha e mbetur për regjistrim (video), niveli i kufjeve (video), shpejtësia e kuadrove gjatë filmimit dhe kompresimi (video), treguesi i kuq (video)
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, me anë të butonit të personalizueshëm
 • Mbyllësi i Okularit
  N/A

Monitori LCD

 • Tipi
  Clear View LCD II 8,01 cm (3,2), rreth 2,1 milionë pika
 • Mbulimi
  Afro 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Afro 170° vertikalisht dhe horizontalisht
 • Veshja
  Kundër turbullimit. Xham i përforcuar i inkorporuar
 • Rregullim i Ndriçimit
  Manual: I rregullueshëm në një prej shtatë niveleve Rregullimi i tonalitetit të ngjyrave: 4 cilësime
 • Veprimet e ekranit me prekje
  Metodë kapacitive me funksione menuje, parametra të kontrollit të shpejtë, veprime luajtjeje dhe shfaqje e zmadhuar. Zgjedhja e pikës AF në fotografi dhe video, obturatori me prekje është i mundur në regjistrimin e fotografive.
 • Opsionet e Shfaqjes
  (1) Parametrat bazë të kamerës
  (2) Parametrat e përparuara të kamerës
  (3) Parametrat e kamerës dhe histogrami dhe ekrani me dy nivele
  (4) Nuk ka informacione
  (5) Ekrani i kontrollit të shpejtë
  (6) Off

me përplasje

 • Modalitetet
  Blic Automatik E-TTL II, Matje Manuale
 • Sinkronizimi X
  Shkrehës mekanik 1/200 sek / 1/250 e siparit elektronik 1
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 3EV në rritje me 1/3 ose 1/2 nivele me blicet "Speedlite" të serisë EX
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po, me Speedlite
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Po
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me blicet Speedlite të serisë EX, mbështetja për shumë blice pa tela
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  përmes ekranit të menusë së kamerës

Shkrepja

 • Modalitetet
  Fotografitë e palëvizshme; skena inteligjente automatike, prioriteti elastik AE, programi AE, prioriteti i obturatorit AE, prioriteti i hapjes së diafragmës AE, manual, llamba dhe personalizimi (x3)
  Video; skena inteligjente automatike, programi AE, prioriteti i obturatorit AE, prioriteti i hapjes së diafragmës AE, manual, llamba dhe personalizimi (x3)
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB
 • Përpunimi i imazhit
  Dual Pixel RAW – Portrait Relighting, Background Clarity (në kamerë) Highlight Tone Priority (2 cilësime) Auto Lighting Optimizer (4 cilësime) Reduktim i zhurmës në ekspozim të gjatë Reduktim i zhurmës Clarity High ISO në shpejtësi (4 cilësime) (foto dhe video) Korrigjim optik i objektivit - Korrigjim i ndriçimit periferik, Korrigjim i aberracionit kromatik Korrigjim i distorsionit (gjatë/pas shkrepjes së fotove, vetëm gjatë videos) - Korrigjim difraksioni, Digital Lens Optimizer (gjatë/pas shkrepjes së fotove) Ripërmasim në M, S1, S2 Prerje e fotove (JPEG/HEIF) - Formate kuadri 3:2, 4:3, 16:9, 1:1 - Ndërrim mes orientimit vertikal dhe horizontal të prerjes - Drejtim i fotove - Kuadrati i prerjes mund të lëvizet me anë të ekranit me prekje Procesim fotosh RAW Ekspozim i shumëfishtë HDR Konvertim HEIF-Jpeg
 • Modalitetet e Shtypjes
  Single, Continuous High+, Continuous High, Continuous Low, Self timer (2s+remote, 10s+remote)
 • Regjistrimi i vazhdueshëm
  Maks. afro 12 kns. me shkrehës mekanik ose 20fps me shpejtësinë e shkrehësit elektronik të ruajtur për foto 350 JPEG ose 180 RAW89
 • Kohëmatës intervali
  I integruar

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: 2 opsione kompresimi RAW: RAW, C-RAW 14 bit (14-bit me shkrehës elektronik dhe "Electronic 1st Curtain", konvertim 13-bit A/me shkrehës elektronike, edicioni origjinal Canon RAW 3) HEIF: ka 10bit HEIF në shkrepjen HDR me [HDR PQ] të caktuar në [Enable] Pajtohet me Exif 2.31 dhe rregullin e dizajnit për sistemin e skedarëve të kamerës 2.0 Pajtohet me Digital Print Order Format [DPOF] Version 1.1
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, është i mundur çfarëdo kombinimi RAW + JPEG ose RAW + HEIF, duke përfshirë Dual Pixel RAW +JPEG/HEIF RAW, C-RAW: raport 3:2 8192x5464
 • Madhësia e Imazhit
  JPEG / HEIF
  Raporti 3:2 (L, RAW, C-RAW) 8192x5464, (M1) 5808x3872, (S1) 4176x2784, (S2) 2400x1600
  1,6x (prerje e anëve) (L) 5088x3392, (S2) 2400x1600
  Raporti 4:3 (L) 7280x5464, (M1) 5152x3872, (S1) 3712x2784, (S2) 2112x1600
  Raporti 16:9 (L) 8192x4608, (M1) 5808x3264, (S1) 4176x2344, (S2) 2400x1344
  Raporti 1:1 (L) 5456x5456, (M1) 3872x3872, (S1) 2784x2784, (S2) 1600x1600
  Shkrepje IBIS High resolution JPEG: 24576 x 1638410
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen, emërtohen e zgjidhen manualisht
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Numërimi vijues (2) Rivendosja automatike (3) Rivendosja manuale
 • Emërtimi i skedarëve
  2 presete përdoruesish

Film EOS

 • Lloji i Filmit
  Video MP4: 8K DCI/ UHD (17:9 / 16:9) 4K DCI/ UHD (17:9 / 16:9), Full HD
  8K/4K/ Full HD: AVC/H.265 shpejtësi e ndryshueshme (mesatare) bitësh, Audio: Linear PCM / AAC
  4K/ Full HD: MPEG4 AVC/H.264 shpejtësi e ndryshueshme (mesatare) bitësh, Audio: Linear PCM / AAC
  8K RAW: 12bit CRM Audio: Linear PCM / AAC
 • Madhësia e Filmit
  8K DCI (17:9) 8192 x 4320 (29.97, 25, 24, 23.98 fps) RAW, intra- ose interframe11
  8K UHD (16:9) 7680 x 4320 (29.97, 25, , 23.98 fps) intra- ose interframe12
  4K DCI (17:9) 4096 x 2160 (119.9, 100, 59.94, 50, 29.97, 25, 24, 23.98 fps) intra- ose interframe13
  4K UHD (16:9) 3840 x 2160 (119.9, 100, 59.94, 50, 29.97, 25, 23.98 fps) kuadro intra ose inter14
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 (119.9, 100, 59.94, 50, 29.97, 25, 23.98 fps) intra- ose interframe1516
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 HDR (29.97, 25 fps) interframe17
 • Modulim ngjyrash (regjistrim i brendshëm)
  8K/ 4K/ Full HD - YCbCr4:2:0 8-bit ose YCbCr4:2:2 10bit
 • Canon Log
  Po, Canon Log 1 , Canon Log 318
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maks. 29min 59sek (përjashtuar filmat High Frame Rate). Nuk ka kufizim skedari prej 4GB me kartë SD të formatuar në exFAT.19
 • Film High Frame Rate
  Video MOV: 4K – DCI 4096x2160 ose UHD 3840x2160 UHD në 100fps ose 119.9fps
  Regjistruar si film me lëvizje të ngadaltë me 1/4 shpejtësi20
  Regjistrim maksimal i një skene deri në 7min 29sek.21
 • Kapje kuadrosh 4K
  Shkrepje kuadrosh fotosh 35.4-megapikselëshe nga film 8K DCI
  Shkrepje kuadrosh fotosh 33.2-megapikselëshe nga film 8K UHD
  Shkrepje kuadrosh fotosh 8.8-megapikselëshe nga film 4K DCI
  Shkrepje kuadrosh fotosh 8.3-megapikselëshe nga film 4K UHD
 • Bitrate / Mbps
  CRM:
  8k Raw (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p): afro 2600 Mbps
  8k Raw (Light) (29.97p/25.00p): afro 1700 Mbps
  8k Raw (Light) (24.00p/23.98p): afro 1350 Mbps
  MOV: MP4 H.264 Canon Log joaktiv
  8K (29.97p/25.00p/24.00p*/23.98p) ALL-I: afro 1300 Mbps
  8K (29.97p/25.00p/24.00p*/23.98p) IPB: afro 470 Mbps
  8K (29.97p/25.00p/24.00p*/23.98p) IPB (Light): afro 230 Mbps
  4K (119.9p / 100p) ALL-I: afro 1880 Mbps
  4K (59.94p/50.00p) ALL-I: afro 940 Mbps
  4K (59.94p/50.00p) IPB: afro 230 Mbps
  4K (59.94p/50.00p) IPB (Light): afro 120 Mbps
  4K (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p) ALL-I: afro 470 Mbps
  4K (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p) IPB: afro 120 Mbps
  4K (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p) IPB (Light): afro 60 Mbps
  Full HD (119.9p/100p) ALL-I: afro 360 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p) ALL-I: afro 180 Mbps
  Full HD ( 59.94p/50.00p) IPB : afro 60 Mbps
  Full HD ( 59.94p/50.00p) IPB (Light): afro35 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p) ALL-I: afro 90 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p) IPB: afro 30 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p) IPB (Light) : afro 12 Mbps
  8K Time Lapse (29.97p/25.00p) ALL-I: afro 1300 Mbps
  4K Time Lapse (29.97p/25.00p)ALL-I : afro 470 Mbps
  Full HD Time Lapse (29.97p/25.00p) ALL-I: afro 90 Mbps
  MOV: MP4 H.265 Canon Log aktiv
  8K (29.97p/25.00p/24.00p*/23.98p) ALL-I: afro 1300 Mbps
  8K (29.97p/25.00p/24.00p*/23.98p) IPB: afro 680 Mbps
  8K (29.97p/25.00p/24.00p*/23.98p) IPB (Light): afro340 Mbps
  4K (119.9p / 100p) ALL-I : afro 1880 Mbps
  4K (59.94p/50.00p) ALL-I : afro 1000 Mbps
  4K (59.94p/50.00p) IPB: afro 340 Mbps
  4K (59.94p/50.00p) IPB (Light): afro 170 Mbps
  4K (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p) ALL-I: afro 470 Mbps
  4K (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p) IPB: afro 170 Mbps
  4K (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p) IPB (Light): afro 85 Mbps
  Full HD (119.9p/100p) ALL-I: afro 470 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p) ALL-I: afro 230 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p) IPB: afro 90 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p) IPB (Light): afro 50 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p) ALL-I: afro 135 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/24.00p/23.98p) IPB: afro 45 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p) IPB (Light): afro 28 Mbps
  8K Time Lapse (29.97p/25.00p) ALL-I: afro 1300 Mbps
  4K Time Lapse (29.97p/25.00p) ALL-I : afro 470 Mbps
  Full HD Time Lapse (29.97p/25.00p) ALL-I: afro 135 Mbps
  22
 • Regjistrim dykartësh
  Po (nuk mund të kryhet regjistrim në të dy kartat 8k RAW ose ALL-I dhe 4K në 120/100 /60/50p ALL-I)
 • Mikrofon
  Mikrofon i integruar mono (48 Khz, 16 bitë x 2 kanale)
 • Ekran HDMI
  Dalja vetëm në monitor të jashtëm (dalje e fotove dhe e informacionit të shkrepjes, fotot regjistrohen në kartë) Ekrani i kamerës dhe dalja në monitor të jashtëm (regjistrim i njëkohshëm në kamerë dhe në regjistrues të jashtëm, ekrani i kamerës tregon foto me informacion të shkrepjes)
 • Dalje HDMI
  Regjistrim 8K ose 5k ProRes RAW i prerë nëpërmjet HDMI23
  4K (DCI) 59.94p / 50.00p/29.97p /25.00p/24.00p/ 23.98p,
  4K (UHD) 59.94p / 50.00p/ 29.97p / 25.00p / 23.98p,
  Full HD 59.94p / 59.94i, 50.00p / 50.00i
  480p 59.94p
  576p 50p
  YCbCr 4:2:2 i pakompresuar, 8-bit ose 10-bit, mundësohet dhe dalje zëri përmes HDMI"
 • FOKUSIMI
  "Dual Pixel CMOS AF" me "Eye/Face Detection" dhe "Animal Tracking AF", "Movie Servo AF" "Manual Focus" (ka "Peaking and Focus Guide")
 • ISO
  Auto: 100-6400, H: 51200 Manual: 100-25600, H1: 51200

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  23 Funksione të Personalizuar
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacioni i të drejtave të autorit për përdoruesin (mund të caktohet në kamerë) Vlerësim i fotove (0-5 yje) Të dhëna IPTC (regjistruar me EOS Utility ose Mobile File Transfer) Transferim fotoje me diçiturë (diçitura regjistrohet me EOS Utility)
 • Ndriçimi / Paneli LCD
  Po/Po
 • Rezistenca ndaj ujit/pluhurit
  Po 24
 • Përkujtues me zë
  Po
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po
 • Zmadhim i Rishikimit
  1,5x - 10x në 15 hapa
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Foto njëshe (2) Foto njëshe me informacion (2 nivele) Bazë - Informacion i shkrepjes (shpejtësia e shkrehësit, apertura, ISO dhe cilësia e fotos) I detajuar - Informacion i shkrepjes (shpejtësia e shkrehësit, apertura, ISO, fotoja e matjes, cilësia dhe madhësia e skedarit), Informacioni i objektivit, Ndriçimi dhe histogrami i RGB, Ekuilibri i së bardhës, Stili i fotos, Hapësira e ngjyrave dhe reduktimi i zhurmës, Korrigjimi optik i objektivit, Informacion GPS, Informacion IPTC (3) Indeksi me 4 foto (4) Indeksi me 9 foto (5) Indeksi me 36 foto (6) Indeksi me 100 foto (7) Kërcimi i ekranit (1, 10 ose 100 foto, Data, Dosja, Videot, Fotot, Fotot e mbrojtura, Vlerësimi) (8) Redaktimi i videos (9) Përpunimi i skedarëve RAW (10) Vlerësimi
 • Fotoseri
  Zgjedhja e fotove: Të gjitha fotot, sipas datës, sipas dosjes, videot, fotot, fotot e mbrojtura ose vlerësimi Koha e luajtjes: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda Përsëritja: aktive/joaktive
 • Histogrami
  Ndriçimi: Po RGB: Po
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja e Imazhit
  Imazh i vetëm, gama e zgjedhur, imazhet e zgjedhura, dosja, karta
 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit
  Mbrojtje nga fshirja për foto njëshe, dosje ose kartë për të gjitha fotot e gjetura (vetëm gjatë kërkimit të fotove), fotot e transferuara përmes FTP
 • Kohëmatësi Automatik
  2 ose 10 sek.
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menyja e shkrepjes (2) Menyja e vetëfokusimit (3) Menyja e luajtjes (4) Rrjeti (5) menyja e konfigurimit (6) Menyja e funksioneve të personalizuara (7) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  29 gjuhë: anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, vietnamisht, indisht, rumanisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezishte e thjeshtuar, kinezishte tradicionale, koreanisht, malajzisht, indonezisht dhe japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi nëpërmjet menysë ose programit Camera Connect v3 e lart (kamerë, objektiv, Speedlite i jashtëm, telekomandë BLE, adaptor objektivi)

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Fisha "SuperSpeed USB 3.1 Gen 2 USB C"
 • Mbështet
  LAN me valë (IEEE802.11a/b/g/n/AC) (5Ghz /2.4 GHz), me mbështetje për Bluetooth 4.225 Funksionet e mbështetura - EOS Utility, smartfon, ngarkim në image.canon, printim me valë, FTP, FTPS
 • Tjetër
  Dalje HDMI micro (Tipi D), Hyrje mikrofoni të jashtëm / Hyrje linje (fole ministereo), Fole kufjesh (fole ministereo), Terminal tipi N3 (terminal telekomande) Fole sinkronizimi Flash

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • PictBridge
  Nuk mbështetet

Memoria

 • Tipi
  1x CFexpress type B kapaciteti maksimal 2TB
  1x SD/SDHC/SDXC dhe UHS-II

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC
  "Windows 10" dhe "Windows 11" (nuk mbështetet modaliteti i tabletës)
 • Macintosh
  OS X v10.15, OS 11, OS 12, OS 13

Softueri

 • Përpunimi i imazhit
  Digital Photo Professional 4.14. e lart, aplikacion për pajisje portative Digital Photo Professional Express (vetëm për iOS) (procesim fotosh RAW jo DUAL PIXEL RAW në DPP Express për pajisje portative)
 • Tjetër
  "EOS Utility 3.12.3" e lart (me Remote Capture), Picture Style Editor, WFT Utility, EOS Lens Registration Tool, EOS Web Service Registration Tool, programi Canon Camera Connect (iOS/Android), programi image.canon (iOS/Android) dhe Mobile File Transfer (iOS/Android)

Energjia

 • Bateri
  Bateri e karikueshme me jone litiumi LP-E6NH (ofrohet)/LP-E6N
 • Jeta e Baterisë
  Me LCD afro 490 shkrepje (në 23°C)26
  Me LCD afro 470 (në 0°C)
  Me inkuadrues afro 320 shkrepje (në 23°C)27
  Me inkuadrues afro 310 (në 0°C)
 • Treguesi i Baterisë
  6 nivele + perqindja
 • Kursimi i Energjisë
  Energjia fiket pas 30 sekondave, 1, 3, 5, 10 ose 30 min
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Karikues baterie LC-E6E (ofrohet), "AC Adapter AC-E6N" dhe "DC Coupler DR-E6", "AC Adapter Kit ACK-E6N/ACK-E6", "Car Battery Charger CBC-E6", ushqyes USB PD-E1

Aksesorët

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë
  Transmetues me valë për skedarët WFT-R10B
 • Lentet
  Të gjitha lentet RF (EF dhe EF-S me adaptorët e lentes)
 • Adaptorët objektivash
  Adaptor montimi EF-EOS R adaptor montimi unaze komandimi EF-EOS R adaptor montimi filtri me lëshim EF-EOS R
 • me përplasje
  Canon Speedlite (EL-1, EL-100, 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 470EX-AI, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, 600EX II-RT, Macro-Ring-Lite MR-14EX, Macro Ring Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Macro Twin Lite MT-26EX Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)
 • Telekomanda / Çelësi
  Telekomandë me fole tipi N3, "Wireless Remote Control BR-E1", "Infrared Remote RC-6" dhe "Speedlite 600EX-II-RT"
 • Tjetër
  Kapëse baterie BG-R10, marrës GPS GP-E2 (nuk mbështet busull elektronike), "Stereo Microphone DM-E1 / DM-E100"

Speficikimet fizike

 • Materialet e Trupit
  Trup dhe kasë aliazhi magnezi me disa komponentë prej polikarbonati me fibra xhami28
 • Mjedisi i përdorimit
  1 – 40 °C, 85% ose më pak lagështi
 • Dimensionet (Gj x Th x L)
  138,5×97,5×88mm
 • Pesha (Vetëm Trupi)
  Afro 650 g (738 g me kartën dhe baterinë)
 1. 8 nivele sipas standardit CIPA me "RF 24-105mm F4 L IS USM" në gjatësi fokale prej 105 mm.
 2. me Firmware v1.81 e lart
 3. Zona e vetëfokusimit luhatet në varësi të objektivit të përdorur
 4. Vetëfokusimi më i ulët i dritës ofrohet me objektiv f/1.2, pikë qendre vetëfokusimi, vetëfokusim me një shkrepje, në 23°C / 73°F, ISO 100) përveç objektivave RF me veshje "Defocus Smoothing (DS)"
 5. Indeksi i ekspozimit të rekomanduar
 6. me lente 50mm në infinit, -1m-1 dpt
 7. Rendimenti i AF në ndriçim të ulët do të bjerë kur përdoret zbutja e kuadrove të ulëta
 8. Kuadrot maks. në sekondë ndryshojnë në varësi të llojit të baterisë, nëse është aktivizuar Wi-Fi, temperatura e punës, objektivi i përdorur dhe madhësia e skedarit. Numri i pozave të mundshme dhe seria maksimale mund të ndryshojnë në varësi të kushteve të shkrepjes (duke përfshirë [1,6-fish (prerje)], formatin e kuadrit, subjektin, burimin e dritës me regëtimë, markën e kartës së memories, shpejtësinë ISO, "Picture Style" dhe "Custom Function"). Shpejtësitë e përmendura bazohen mbi provat që kemi kryer me cilësimet e mëposhtme: Shpejtësia e shkrehësit 1/1000 sek. e lart, aperturë maksimale, mospërdorim të blicit, pa përdorur reduktim të dridhjes, paketë baterie të karikuar plotësisht LP-6NH, temperaturë ambienti (23°C / 73°F). Kapësja e baterisë nuk përdoret, Dual Pixel RAW joaktiv, cilësimet e Wi-Fi joaktive, shifrat e cituara përdoren me shpejtësinë e shkrimit të kartës së memories CFexpress 1400MB/s.
 9. Shpejtësitë maks. të kuadrove për fotot mund të ndryshojnë mes objektivave dhe aperturave të përdorura
 10. me Firmware v1.81 e lart
 11. Nëse temperatura e brendshme e kamerës bëhet shumë e lartë, do të ulet koha maksimale e regjistrimit
 12. Nëse temperatura e brendshme e kamerës bëhet shumë e lartë, do të ulet koha maksimale e regjistrimit
 13. Nëse temperatura e brendshme e kamerës bëhet shumë e lartë, do të ulet koha maksimale e regjistrimit
 14. Nëse temperatura e brendshme e kamerës bëhet shumë e lartë, do të ulet koha maksimale e regjistrimit
 15. Nëse temperatura e brendshme e kamerës bëhet shumë e lartë, do të ulet koha maksimale e regjistrimit
 16. Me Firmware v1.30 e lart
 17. Nëse temperatura e brendshme e kamerës bëhet shumë e lartë, do të ulet koha maksimale e regjistrimit
 18. Me Firmware v1.30 e lart
 19. Nëse temperatura e brendshme e kamerës bëhet shumë e lartë, do të ulet koha maksimale e regjistrimit
 20. Me Firmware v1.30 e lart
 21. Në modalitetin "High frame Rate Movie" nuk regjistrohet zëri
 22. Me firmuer v1.30
 23. 8k dhe 5k ProRes RAW i prerë me Atomos Ninja V+ ose 5k ProRes RAW i prerë me Atomos Ninja V
 24. me Firmware v1.81 e lart
 25. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
 26. Sipas standardit CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveçse kur përcaktohet. Modaliteti i kursimit të energjisë
 27. Sipas standardit CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveçse kur përcaktohet. Modaliteti i kursimit të energjisë
 28. Ndonëse kamera vjen me konstruksion pluhur- dhe ujëdurues, ky nuk e ndalon dot tërësisht hyrjen e grimcave të pluhurit apo të pikave të ujit në kamerë.