CANON EOS R5

Mbani lidhjet

"EOS R5" është një nga kamerat me më shumë munëdis lidhjeje të krijuara deri më sot, me mundësinë e transmetimit të skedarëve fotografikë përmes pajisjes suaj inteligjente apo rrjetit Wi-Fi drejt klientëve tuaj, profileve të rrjeteve sociale apo edhe drejt llogarive të resë kompjuterike për në shtëpi përmes shërbimit tonë image.canon.

Superstabël, supershpejt

"EOS R5" mund të krijojë më shumë e më shpejt lidhje me valë falë Wi-Fi të integruar dybrezësh 2,4 GHz si dhe mbështetjes për standardet 802.11a, b, g, n dhe 802.11ac. Një lidhje gjithnjë aktive "Bluetooth Low Energy" e mban kamerën të lidhur me pajisjet inteligjente, duke mundësuar shfletimin, modifikimin dhe transmetimin e fotove në telefona e tableta nga vendndodhja.

Kamera mund të përdorë Wi-Fi për të komunikuar me pajisjet inteligjente, të ngarkojë fotot në renë kompjuterike përmes portëkalimit image.canon ose të dërgojë foto drejtpërdrejt përmes FTP.

Aplikacioni Camera Connect

Niseni ciklin e punës elektronike që rrugës, përpara se të ktheheni nga fotografimi. Hapni aplikacionin "Canon Camera Connect" në celular apo tabletë dhe "EOS R5" do të lidhet vetiu përmes Wi-Fi, për t'u mundësuar përdoruesve të shfletojnë përmbajtjen e kartës së memories të kamerës dhe transferimin e fotove për modifikim në aplikacionin "Canon Digital Photo Professional" ose për shpërndarje.

Mund dhe ta konfiguroni "EOS R5" për "Auto Image Transfer" që fotot të dërgohen vetiu në pajisjen tuaj teksa i shkrepni.

Aplikacioni u mundëson fotografëve ta komandojnë kamerën "EOS R5" përmes valëve – për foto dhe video. Zgjidhni ku të fokusoheni, rregulloni ekspozimin dhe shikoni se çfarë shikon kamera përmes "Live View" në distancë, duke lejuar shkrepjen me valë nga kënde që arrihen me vështirësi.

EOS R6 Mark II

Canon Camera Connect

Lidhni kamerën tuaj Canon me pajisjen tuaj Apple ose Android për të regjistruar në largësi dhe për ndarjen e fotografive me lehtësi.

image.canon

Shërbimi i ri i resë kompjuterike për fotografi nga "Canon", image.canon, u mundëson përdoruesve të ruajnë një numër të pakufizuar fotosh, së bashku me skedarët RAW, në internet për deri në 30 ditë. Skedarët e fotove mund të lëvizen në vijim në Google Drive, Adobe Creative Cloud apo në memoriet lokale jashtë linje.

EOS R5 është modeli i parë EOS që mundëson ngarkimin automatik të fotove në renë kompjuterike image.canon, që t'i keni gati në kompjuterin/Mac tuaj të sinkronizuar kur të ktheheni nga fotografimet.

Image.canon

Transferim i njësuar i fotove dhe i filmave nga kamera juaj "Canon" drejt pajisjeve dhe shërbimeve tuaja të internetit.

FTP

Për fotografët profesionistë që u duhet t'ua çojnë drejtpërdrejt fotot klientëve me shpejtësi e siguri, EOS R5 ofron FTP dhe FTPS të integruar duke përdorur Wi-Fi të integruar. Cilësimet e FTP mund të konfigurohen në kamerë ose jashtë linje përmes programit "EOS Utility" dhe të ruhen deri në 10 profile për përdorim çasti.

Një dorezë opsionale WFT-R10 Wi-Fi ofrohet për EOS R5, e cila ka dhe lidhje Gigabit Ethernet për rrjete me kabllo, dhe shton antena MIMO për Wi-Fi me rreze më të gjatë e më pak interferencë. Është shtuar dhe transmetimi i sigurt i pamjeve me SFTP.

Kur fotot vlerësohen apo etiketohen me shënime zanore, këto metadata mund të transmetohen së bashku me skedarët e fotove – informacion ky i vyer për fotoredaktuesit dhe personelin e agjencive.

Ekrani i statusit të transferimit FTP
Ky ekran, e kërkuar nga fotografët e lajmeve dhe të sporteve kur dërgojnë imazhe përmes FTP, tregon sa kohë do të duhet për të dërguar imazhet. Ky u mundëson fotografëve të marrin një vendim të informuar nëse duhet të qëndrojnë atje ku janë dhe për të përfunduar transferimit apo të kërkojnë një lidhje më të shpejtë diku tjetër.

Mbroni transferimin e imazheve
I dobishëm për shumë fotografë të lajmeve dhe të sporteve është opsioni për të "mbrojtur" automatikisht imazhet që janë dërguar në një server FTP. Mbrojtja e imazheve do të thotë që kyçen dhe nuk mund të fshihen aksidentalisht dhe mund të identifikohen lehtësisht se cilat imazhe i janë dërguar një klienti, kur të transferohen të gjitha në kompjuterin tuaj pas shkrepjes.

Për kontroll të plotë të kapaciteteve FTP dhe mundësisë për të shtuar të dhëna IPTC dhe shënime zanore në imazhe, programi Canon Mobile File Transfer zgjeron kapacitetet e FTP që përdor kamera juaj përmes smartfonit.

Lexoni më tej dhe shkarkoni >

Artikujt e lidhur

 • ARTIKULLI

  Shkrepjet e para me "Canon EOS R5": nxjerrja e natyrës në detaje të bukura

  Ulla Lohmann dhe Robert Marc Lehmann në lidhje me faktin si i ka ndihmuar sensori 45 MP dhe vetëfokusimi me ndjekje të syve i "Canon EOS R5" për të nxjerrë poza spektakolare.

 • ARTIKULLI

  Filmimi në 8K dhe 4K të mbimoduluar në "Canon EOS R5"

  Në filmimet e para me "Canon EOS R5", Martin Bissig dhe Ivan D’Antonio eksploruan se si aftësitë e modelit në 8K ulin kohën e shkrepjes dhe shtojnë zgjerojnë mundësitë krijuese.

 • ARTIKULLI

  Canon EOS R5: 10 veçoritë që s'duhet të humbisni

  Zbuloni veçoritë që bëjnë "EOS R5" të ndryshojë rregullat e lojës, duke përfshirë mundësinë për të shkrepur foto 45MP me deri në 20fps dhe filmime 8K RAW.

 • ARTIKULLI

  Canon EOS R5 vs EOS R6 – cili është modeli i duhur për ju?

  "Canon" prezanton jo një, por dy kamera revolucionare kuadërplota pa pasqyrë. Cili është ai që ju duhet? U hedhim një sy "EOS R5" dhe "EOS R6" krah për krah.