Një nga sportet dimërore më ekstreme

Dikur një mënyrë për të udhëtuar mes vendeve të largëta gjatë muajve të borës, skitë me tërheqje tani janë një nga sportet dimërore më ekstreme të garave. Një person me ski që mban frerët tërhiqet nga kuaj garash të stërvitur, pa kalorës. Pjesëmarrësit garojnë me shpejtësi befasuese deri në 50 km/orë.

Skitë me tërheqje ishte një sport demonstrimi në Lojërat Olimpike Dimërore 1928 dhe sot garat zhvillohen në shumë vende, duke përfshirë Shtetet e Bashkuara, Kanadanë, Francën dhe pjesë të Skandinavisë. Shumica e garave janë nga pesë deri në 20 kilometra të gjata. Në të gjitha rastet, kuajt rriten dhe stërviten që të qëndrojnë të qetë në kushtet e garave dhe që të mësohen me frerët dhe skiatorin prapa tyre.

Për t'u afruar me emocionin dhe adrenalinën e skive me tërheqje, ne ndoqëm 55-vjeçarin Franko Moro - kampioni i botës në fuqi, një fanatik i shpejtësisë dhe gjurmues i borës - kur ai stërvitej në Argjentinë. Ai e ka ushqyer maninë e tij për skitë me tërheqje për 31 vite dhe pasioni i tij për sportin tregon një mënyrë tjetër për të provuar periudhën më të ftohtë të vitit - duke festuar në ekstremet e borës, në vend të gjumit dimëror brenda mureve. Ejani dhe shikoni.

Imazhet © Richard Walch. Ambasador i Canon