Përputhshmëria e lentes

Një grua duke përshtatur një objektiv RF në një kamerë R System.

Mbërthyese objektivash Canon

Mënyra më e lehtë për të zbuluar cilët objektiva pranon kamera juaj është të shikoni treguesin e mbërthyeses së objektivit në pjesën e parme të kamerës EOS. Thjesht hiqni lenten nga kamera duke shtypur butonin e lëshimit të lentes dhe duke e rrotulluar lenten në drejtimin antiorar. Kamerat nga Canon kanë katër lloje mbërthyesesh.

 • Një foto e një kamere EOS R me një plan të afërt në vijën e kuqe në mes lart mbërthyeses.

  RF dhe RF-S

  Nëse shikoni një vijë të kuqe në mbërthyesen e objektivit, kamera juaj është pa pasqyrë e R System dhe plotësisht e pajtueshme me objektivat RF dhe RF-S. Objektivat EF, EF-S, TS-E dhe MP-E mund të përdoren dhe me cilindo prej adaptorëve EF-EOS R.

 • Një foto e kamerës EOS 6D Mark II me një plan të afërt në rrethin e kuq në qendër lart mbërthyeses.

  EF

  Nëse shikoni vetëm një rreth të kuq në mbërthyesen e objektivit, kamera juaj është një DSLR kuadërplotë dhe është e pajtueshme me objektivat EF dhe të specializuar TS-E e MP-E.

 • Një foto e kamerës EOS 200D me një plan të afërt në rrethin e kuq në mes lart mbërthyeses dhe një katror të bardhë lart djathtas mbërthyeses.

  EF-S

  Nëse shikoni një rreth të kuq dhe një katror të bardhë në mbërthyesen e objektivit, kamera juaj është një APS-C DSLR dhe pajtohet me objektivat EF-S, EF, TS-E dhe MP-E.

 • Një foto e kamerës EOS M50 me një plan të afërt në rrethin e bardhë majtas lart mbërthyeses.

  EF-M

  Nëse shikoni një rreth të bardhë në mbërthyesen e objektivit, kamera juaj është model pa pasqyrë i serisë EOS M APS-C dhe është plotësisht e pajtueshme me objektivat EF-M. Objektivat EF, EF-S, TS-E dhe MP-E mund të përdoren dhe me një adaptor EF-EOS M.

 • Tabela e pajtueshmërisë së objektivave të Canon

  Ka katër lloje të ndryshme objektivash për kamerat me objektiv të ndërrueshëm për konsumatorë të Canon, ku përfshihen RF, RF-S, EF, EF-S dhe EF-M. Kur është fjala për zgjedhjen e lentes tuaj, duhet të siguroheni që po zgjidhni një lente që do të funksionojë me kamerën tuaj.

  Objektivi \ Kamera

  Përputhshmëri me EOS APS-C

  Sistemi kuadërplotë EOS Full R

  EOS APS-C DSLR

  EOS DSLR kuadërplotë

  Seria EOS M

  MBËRTHYESE


  Pajtueshmëri e plotë1


  Pajtueshmëri e plotë


  Jo e pajtueshme


  Jo e pajtueshme


  Jo e pajtueshme

  RF-S


  Pajtueshmëri e plotë1


  System1 2


  Jo e pajtueshme


  Jo e pajtueshme


  Jo e pajtueshme

  EF, TS-E, MP-E


  Pajtueshmëri me adaptor EF-EOS R1


  Pajtueshmëri me adaptor EF-EOS R


  Pajtueshmëri e plotë1


  Pajtueshmëri e plotë


  Pajtueshmëri me adaptor EF-EOS M1

  EF-S


  Pajtueshmëri me adaptor EF-EOS R1


  Pajtueshmëri me adaptor EF-EOS R1 2


  Pajtueshmëri e plotë1


  Jo e pajtueshme


  Pajtueshmëri me adaptor EF-EOS M1

  EF-M


  Jo e pajtueshme


  Jo e pajtueshme


  Jo e pajtueshme


  Jo e pajtueshme


  Pajtueshmëri e plotë1

  1. Kombinimi i objektivit dhe i kamerës do të ketë faktor 1.6 prerjeje.
  2. Përdorimi i objektivave të dedikuar APS-C në kamerat kuadërplota EOS R mund të ketë kufizime të mëtejshme - për më shumë shikoni manualin e përdorimit të kamerës suaj.

  Adaptorë objektivash Canon

  Adaptorët e objektivave Canon ofrojnë pajtueshmëri të plotë me objektivat Canon EF, EF-S, TS-E dhe MP-E që u japin poseduesve të kamerave Canon të EOS R System dhe serisë EOS M integrim me objektivat e tyre ekzistues.*

 • Adaptori i mbërthyeses së objektivit EF-EOS R shfaqur nga këndi anësor.

  Adaptori i montimit EF-EOS R

  Adaptori standard i mbërthimit EF-EOS R mundëson përdorimin e objektivave EF, EF-S, TS-E dhe MP-E në kamerat e EOS R System.

 • Adaptori i mbërthyeses së objektivit me unazë kontrolli EF-EOS R shfaqur nga këndi anësor.

  Adaptori i montimit me unazë kontrolli EF-EOS R

  Adaptori i montimit me unazë kontrolli EF-EOS R ofron të njëjtin konvertim të montimit të lentes si Adaptori i montimit EF-EOS R, por shton edhe një Unazë kontrolli të lentes.

 • Adaptori i mbërthyeses së objektivit me filtër EF-EOS R shfaqur nga këndi anësor.

  Adaptori i montimit të filtrit me futje EF-EOS R

  Adaptori i montimit të filtrit me futje EF-EOS R sjell funksionalitetin e Adaptorit të montimit EF-EOS R dhe shton aftësinë për të përdorur filtrat me futje.

 • Adaptori i mbërthyeses së objektivit EF-EOS M shfaqur nga këndi anësor.

  Adaptor montimi EF-EOS M

  Lidhni çfarëdo objektivi nga gama e gjerë EF, EF-S, TS-E dhe MP-E e Canon në kamerën e serisë EOS M me anë të këtij adaptori të vogël e peshëlehtë mbërthimi EF-M.

 • Çfarë janë gjithë llojet e lenteve të ndryshme që janë të disponueshme?

  Eksploroni gamën e gjerë të objektivave të ndërrueshme të Canon për kamerat EOS DSLR dhe pa pasqyrë.

  RF dhe RF-S

  Krijuar për kamerat e R System, objektivat RF ofrojnë cilësi, shpejtësi dhe funksionim më të lartë falë teknologjisë dhe dizajnit të jashtëzakonshëm optik. Lidhja unike 12-kunjëshe e EOS R System përmirëson rrënjësisht komunikimin mes objektivit dhe trupit të kamerës, duke e bërë më të shpejtë se ç'ishte e mundur më parë. Mbërthyesja e objektivit RF është 54mm e gjerë e me thellësi të vogël mes saj dhe sensorit. Ky dizajn lejon që lentja të jetë më afër me sensorin, duke bërë të mundur krijimin e optikës më të shpejtë, më të ndritshme dhe me cilësi të lartë me një rendiment të pakrahasueshëm. Objektivat RF kanë videokapacitete të përmirësuara, plus opsione të këndshme si unaza e kontrollit dhe përmasa më kompakte.

  Objektivi RF100mm F2.8 L MACRO IS USM duke qëndruar në një tryezë druri me një flutur përmbi.

  EF, TS-E, MP-E

  Sistemi origjinal i kamerave EOS u prezantua në vitin 1987. Në themel të tij qëndronte mbërthyesja e objektivit EF, duke lidhur për herë të parë objektivat me trupin e kamerës në një mënyrë plotësisht elektronike. Përveç lidhjes fizike mes këtyre dy pjesëve, të gjitha komunikimet janë elektronike, duke lejuar një transferim shumë të shpejtë dhe në kohë reale të të dhënave. Canon ishte i pari që ndërtoi një motor që e drejton fokusin brenda çdo lenteje, në vend të përdorimit të motori brenda trupit të kamerës. Edhe me zhvillimin dhe evolucionin e vazhdueshëm të sistemeve të fokusimit, teknologjitë e Stabilizuesit të imazhit, elementet profesionale të lenteve dhe izolimin ndaj kushteve të motit, modeli origjinal i montimit EF mbetet i njëjtë. Objektivat e specializuar TS-E dhe MP-E kanë mbërthyese EF. Të gjithë objektivat me mbërthyese EF janë të pajtueshëm me çdo kamerë EOS të prodhuar deri më sot, duke përfshirë modelet e reja të EOS R System dhe të serisë EOS M kur përdoren me adaptorin e duhur të objektivit.

  Objektivi Canon EF 24-105mm f4L IS II USM i vendosur mes dëborës me qiellin e kaltër në sfond.

  EF-S

  Lentet EF-S janë projektuar në mënyrë specifike për modelet EOS DSLR me një sensor me madhësi më kompakte - duke siguruar kështu lente që janë të ehta, të gjithanshme dhe jashtëzakonisht portative. Në gamën EF-S, inxhinierët e Canon shfrytëzuan madhësinë e sensorit APS-C për të prodhuar lente që janë jo vetëm më të vogla dhe më të lehta, por që u ofrojnë po ashtu fotografëve zgjedhje shumë më të mëdha me kënd të gjerë. Objektivat peshëlehtë EF–S ofrohen në një larmi të gjerë gjatësish fokale, duke u shtrirë nga 10mm në 250mm (16mm në 400mm me faktorin 1.6 të prerjes të marrë parasysh).

  Dikush duke shkrepur makrofoto me një kamerë Canon dhe objektiv EF-S 35MM F2.8 IS STM MACRO me një macro lite aktiv.

  EF-M

  Lentet me montimin EF-M prezantuar me gamën origjinale të kamerave EOS M në vitin 2012. Edhe më kompakte në krahasim me gamën EF dhe EF-S, ato janë projektuar për t'u përdorur ekskluzivisht me kamerat e serisë EOS M. Me një gamë nga ultra të gjerë në telefoto dhe në makro, ato janë mjaft portative për t'i marrë kudo me vete, dhe janë një zgjedhje e shkëlqyer për ata që kërkojnë një qasje më krijuese ndaj fotografisë së përditshme. Objektivat kompaktë EF–M ofrohen në gjatësi fokale që shtrihen nga 11mm në 200mm (17.6mm në 320mm me faktorin 1.6 të prerjes të marrë parasysh).

  Një dorë duke mbajtur objektivin EF-M 32MM F1.4 STM në rrugë duke treguar të njëjtën rrugë përmbys përmes objektivit.

  Shfletoni sipas tipit të lentes

  Veçojeni sportistin në aksion nga larg. Përshtatni peizazhet dhe ambientet urbane në kuadrin tuaj këndgjerë. Zbuloni detaje të panumërta në makrofotot e natyrës. Ne kemi një gamë objektivash me të cilët mund t’i kaloni të gjitha llojet e fotografisë një nivel më tej për ta sjellë rrëfimin tuaj në jetë.
  KËRKONI TANI
  Gama e objektivave RF me një sfond të zi.