SOFTUER DHE MODUL

Softuer dhe modul për EOS VR SYSTEM

Zbuloni si të krijoni përmbajtje tredimensionale duke përdorur një kamerë të pajtueshme EOS kuadërplotë dhe objektiv RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE, ndërsa përdorni një cikël më të thjeshtë dhe më efikas pune me EOS VR SYSTEM.
EOS VR Utility

EOS VR Utility

Çfarë ka qenë më parë një proces kompleks drejtimi, sinkronizimi dhe bashkimi me sisteme të shumta kamere/skedarësh, tani bëhet shumë më e lehtë falë EOS VR Utility1 nga Canon, që e bën konvertimin e filmimeve dhe fotove stereoskopike për redaktim dhe riprodhim, një proces shumë më efikas.

Përditësimi i paketës EOS VR Utility

Version1.2
 • - mbështetje për video RAW, duke përfshirë 60fps me 8K / 60P RAW LT (EOS R5 C)
 • - përshpejtimi i procesorit grafik (NVIDIA për Windows / Metal për Mac)
 • - Mbështetje për Apple Silicon
 • - Format skedari eksporti shtesë (Windows)
 • - Opsion maske objektivi
Canon Camera

Projektim barasdrejtkëndor

Për ta provuar siç duhet filmimin ose fotografinë e 180° VR përmes një kokoreje VR, duhet këmbyer radha e figurave të syrit të majtë dhe të djathtë dhe duhet kryer një projektim barasdrejtkëndor i dy figurave rrethore sypeshku. Ky projektim barasdrejtkëndor kërkon përdorimin e EOS VR Utility nga Canon dhe në thelb "riparaqet" dy figura sypeshku rrethore në dy figura katrore krah për krah (një format standard për skedarët e figurës 180° VR), gati për shikim në një kokore VR ose për redaktim në një aplikacion të pajtueshëm softuerik ose sistem NLE. Një kuti përzgjedhëse në EOS VR Utility u mundëson përdoruesve të ndërrojnë mes pamjeve të konvertuara dhe të pakonvertuara.

Mbështetje për video RAW (8K / 60P)

Skedarët video të pajtueshëm RAW të nxjerrë me kamerat e mbështetura (duke përfshirë skedarët RAW LT 8K / 60P nga EOS R5 C) përpunohen automatikisht brenda EOS VR Utility, duke thjeshtuar më tej procesin e punës me RAW. Aksesi në rregullimet bazë, duke përfshirë White Balance, ISO, Brightness, Colour Space dhe Gamma, mundëson një rezultat profesionale me diapazon të lartë dinamik

EOS VR Utility - RAW controls crop
EOS VR Utility

Redaktime bazike

Shqyrtojini dhe luajini filmimet teksa shënoni pikat e dëshiruara të hyrjes dhe të daljes për eksportim.

Opsione të shumta eksportimi

Skedarët e filmimeve mund të eksportohen në rezolucione dhe kodekë të ndryshëm profesionalë, duke përfshirë skedarët DPX dhe ProRes (Mac), gati për redaktim dhe procesim në një aplikacion të pajtueshëm NLE si Adobe Premiere Pro. Fotot eksportohen si JPEG.

EOS VR utility

EOS VR Plug-in for Adobe Premiere Pro

EOS VR plug-in for Adobe Premiere Pro1 i ri u mundëson krijuesve të përmbajtjes të konvertojnë dhe redaktojnë drejtpërdrejt nga aplikacioni i tyre NLE dhe të kryejnë punë specialistësh si p.sh. procesim dhe redaktim.

Përditësimi i paketës EOS VR Plug-in

Version1.2
 • - përshpejtimi i procesorit grafik (NVIDIA për Windows / Metal për Mac)
 • - Mbështetje për Apple Silicon
 • - Opsion maske objektivi
EOS VR plugin adobe premiere pro

Përse Premiere Pro?

Adobe Premiere Pro është aplikacioni kryesues i tregut në krijimin e përmbajtjeve të pasura përfshirëse VR. EOS VR Plug-in for Adobe Premiere Pro nga Canon ju mundëson kryerjen automatike të konvertimit barasdrejtkëndor ndërsa importon më së miri skedarët tuaj Canon VR në një hap të thjeshtë. Skedarët e konvertuar në vijim mund thjesht të shtohen në vijën tuaj kohore dhe të redaktohen e procesohen në mënyrat e zakonshme, gati për eksportimin dhe shpërndarjen përfundimtare.

Abonohuni për të marrë më shumë

Të gjithë përdoruesit mund të përfitojnë një periudhë prove falas dhe të kryejnë konvertime të imazheve dhe të videove më të shkurtra se dy minuta. Por, kur eksportoni video prej dy a më shumë minutash me EOS VR Plug-in for Adobe Premiere Pro, nevojitet një abonim me pagesë.

EOS VR Utility

Produktet e lidhura

Mund të jeni të interesuar në...

 1. Nevojiten EOS VR Utility dhe EOS VR Plug-in for Adobe Premiere Pro për kryerjen e projektimit barasdrejtkëndor të figurave të regjistruara të 180° VR nga një kamerë e pajtueshme Canon. Versioni 1.2 e lart i EOS VR Utility do të mundësojë konvertimin e skedarëve të mbështetur Canon RAW, duke përfshirë 8K RAW LT/60P nga EOS R5 C (formatet e pajtueshme RAW mund të ndryshojnë sipas kamerës), plus mbështetje Apple Silicon dhe përshpejtimin me procesorin grafik. Mund të kërkohet një shërbim abonimi me pagesë për të konvertuar videot më të gjata se 2 minuta, çka kërkon Canon ID. Do të kërkohet gjithashtu instalimi i "HEVC Activator" specifik për kamerën e përdorur.
 2. Mund të nevojitet përditësimi i firmuerit të fundit për pajtueshmëri me VR

  VINI RE: KY SOFTUER SISTEMI VR MUND TË NDRYSHOJË NGA PRODUKTI TREGTAR.