PRINTIMI

Printer me bojë apo me laser: cili është i duhuri për ju?

Mësoni ndryshimet midis printerëve me bojë dhe laser të Canon dhe se cili lloj printeri u përshtatet më shumë nevojave dhe buxhetit tuaj.
Në të majtë, një printer me bojë Canon MegaTank qëndron në një tryezë druri dhe në të djathtë një printer me laser, shumëfunksional Canon i-SENSYS.

Cili është printeri ideal? Përgjigja do të jetë e ndryshme për njerëz të ndryshëm. Ne të gjithë kemi nevojë të printojmë dokumente herë pas here, por shumë prej nesh pëlqejnë gjithashtu të bëhen krijues me vepra punëdoreje ose të printojnë fotografi, detyra shtëpie për fëmijë dhe projekte studentore. Shumë prej nesh kanë ngritur biznese në shtëpi ose në një zyrë të vogël, duke punuar prej andej të paktën disa herë, kështu që duhet gjithashtu aftësia për të krijuar dokumente biznesi mono ose me ngjyra me pamje profesionale.

Cili lloj printeri është zgjidhja e duhur për ju varet kryesisht nga detyrat e printimit për të cilat keni më shpesh nevojë. Do të ndryshojë në bazë të faktit nëse printoni dokumente biznesi me shumë tekst, printime fotografish ose një ekuilibër mes të të dyjave; në letër të thjeshtë, letër fotografike me shkëlqim, apo edhe letra artistike; kryesisht njëngjyrëshe ose me ngjyra të plota; dhe printime të vetme apo punime më të mëdha. Faktorë të tjerë që duhen marrë parasysh mund të përfshijnë shpejtësinë e printimit, madhësinë fizike të printerit, përmasat maksimale të printimit që mund të arrihen dhe koston totale për printim, duke përfshirë bojën/tonerin dhe letrën.

Canon prodhon një gamë të gjerë printerësh me bojë dhe me laser që i përshtaten çdo nevoje dhe buxheti. Le t'i hedhim një vështrim më nga afër dallimeve kryesore midis dy llojeve dhe disa prej modeleve kryesore në çdo gamë, për t'ju ndihmuar të zgjidhni printerin tuaj të përsosur.

Një printer Canon PIXMA po printon një fotografi shumëngjyrëshe domatesh, të cilat një dorë po zgjatet për t'i marrë.

Ideal për të apasionuarit pas fotografive, printeri me bojë Canon PIXMA G640 3-në-1 përdor gjashtë bojëra me bazë ngjyruesi për diapazon dhe spektër të zgjeruar të ngjyrave, dhe ka një skaner me rezolucion të lartë. Me depozitat e bojës MegaTank me rimbushje dhe jo me fishekë, një grup i plotë bojërash është i mjaftueshëm për 3800 foto 4x6 inç dhe mund të nxjerrë printime fotografish pa bordura në madhësi deri në A4. Për printimin e dokumenteve, ka bojë të mjaftueshme për 3,700 faqe mono ose 8,000 faqe A4 me ngjyra.

Printerët me bojë dhe laser: si funksionojnë

Dallimi më thelbësor midis printerëve me bojë dhe me laser është se bazohen përkatësisht në procese të njoma dhe të thata. Printerët me bojë vendosin bojë të lëngët në letër, ndërsa printerët me laser përdorin toner të thatë i cili shkrihet në faqe nga një rul me temperaturë të lartë.

Por ka edhe më. Printerët me bojë në përgjithësi përdorin bojëra me bazë ngjyruesi, por disa përdorin bojëra me bazë pigmenti, të cilat ndërveprojnë ndryshe me lloje të ndryshme letre – ato priren të absorbohen më pak, kështu që printimet mund të duken më të qarta, por ngjyrat më pak të vibrante. Përveç kësaj, në varësi të modelit, printerët me bojë Canon përdorin nga tre deri në dhjetë ngjyra të ndryshme boje. Në teori, sa më shumë ngjyra për bojë, aq më e madhe është gama e ngjyrave që mund të riprodhojë printeri – por në praktikë ndryshimet mund të jenë delikate dhe ka të ngjarë të kenë rëndësi vetëm për fotografët e përkushtuar që duan të prodhojnë printime fotografish me besnikëri të plotë të ngjyrave.

Krahasimi i rezistencës së bojës

Në përgjithësi, bojërat me bazë pigmenti të përdorura në printerët me bojë janë më të qëndrueshëm dhe rezistentë ndaj njollosjes në letër të thjeshtë sesa bojërat me bazë ngjyruesi, si dhe japin tekst më të zi dhe me pamje më të qartë. Prandaj, ato janë ideale për printimin e dokumenteve. Për krahasim, bojërat me bazë ngjyruesi janë më të përshtatshme për printimin e fotove në letër me shkëlqim. Molekulat më të vogla të bojërave me bazë ngjyruesi mund të përthithen plotësisht nën shtresën e sipërme mbrojtëse të letrës fotografike me shkëlqim, duke dhënë një shkëlqim më të butë. Disa nga gama e printerëve me bojë PIXMA e Canon kombinojnë bojën e zezë me bazë pigmenti për prodhimin e tekstit, së bashku me bojën e kaltër, rozë, të verdhë dhe të zezë me bazë ngjyruesi për të realizuar foto me cilësi të lartë, ndërsa gama e printerëve të biznesit Canon MAXIFY është e pajisur me të gjitha - bojë tërësisht prej pigmenti për rezistencë të lartë dhe printim të mprehtë të dokumenteve.

Për qëndrueshmërinë dhe rezistencë maksimale ndaj njollosjes kur krijoni printime mono dhe me ngjyra në letër të zakonshme, printerët me laser janë ende të vështirë për t'u mposhtur në printimin e dokumenteve të punës. Për më tepër, këto dokumente mund të arkivohen për periudha të gjata në mjedise të mbrojtura, si p.sh. ambientet e ruajtjes së zyrave të bibliotekave.

Printerët me bojë ofrojnë veti të ngjashme arkivore, falë bojërave me bazë pigmenti dhe teknologjisë ChromaLife 100 të Canon. Kur përdoret me letër fotografike të përzgjedhur të Canon, kombinimi i letrës dhe i bojës duke përdorur këtë teknologji formon një lidhje që siguron qëndrueshmëri të ngjyrave në kushtet e ruajtjes arkivore deri në 100 vjet.1

Një pamje nga afër e një printeri i-SENSYS Canon dhe e panelit të kontrollit të tij me ekran me prekje.

Printeri me laser, shumëfunksional dhe i shpejtë Canon i-SENSYS MF754Cdw mund të skanojë dokumente A4 dyanëshe deri në 100ipm (impresione në minutë), me mbushje nga një ADF me 50 fletë. Përveç fotokopjimit njëanësh dhe vetëdyanësh, ai mund të skanojë drejtpërdrejt në email, memorie USB, FTP, shërbime reje kompjuterike dhe faks.

Printim me efikasitet të lartë

Nëse printoni në vëllime të larta, një printer me rendiment të lartë si printeri me laser mund të jetë zgjidhja më e mirë. Fishekët e tonerit të përdorur në printerët me laser priren të kenë një rendiment shumë më të lartë të faqeve sesa fishekët e bojës për printerët me bojë. Megjithatë, për t'iu përshtatur kërkesave dhe buxheteve të ndryshme të vëllimit të printimit, Canon ofron opsione standarde dhe me rendiment të lartë për printerët me laser. Fishekët me rendiment të lartë për serinë e printerëve i-SENSYS MF750 përmbajnë toner të mjaftueshëm për 7,600 faqe mono dhe 5,500 dokumente me ngjyra,2 dhe për serinë i-SENSYS MF650 ka deri në 3,100 faqe mono dhe 2,300 dokumente me ngjyra.

Megjithatë, mos përjashtoni përdorimin e bojës. Printerët me bojë MegaTank të serisë MAXIFY GX të Canon zakonisht printojnë deri në 9,000 faqe mono ose deri në 21,000 dokumente me ngjyra në modalitetin ekonomik përpara se t'ju duhet të mbushni depozitat e bojës me rimbushje.3 Rimbushja e depozitave nga shishet e bojës është gjithashtu një proces i shpejtë, i lehtë dhe pa telashe që është shumë më efikas dhe me efikasitet kostoje sesa përdorimi i fishekëve ose tonerit.

Një burrë skanon një letër në një printer Canon MAXIFY.

Me mundësitë e printimit, fotokopjimit, skanimit dhe faksit, Canon MAXIFY GX7040 vjen me lidhje Wi-Fi, Ethernet dhe Cloud Link dhe ka dy hyrje letre me një kapacitet të kombinuar prej 600 fletësh. Skanimi me një kalim për dokumente dyanëshe mbushet nga një D-ADF me 50 fletë.

Fleksibilitet maksimal

Printerët me bojë mund të jenë veçanërisht fleksibël, me vibrancë të shkëlqyeshme për fotot me ngjyra dhe grafikë së bashku me rendiment të fortë për printimin e dokumenteve, veçanërisht në modelet me bojë të zezë me bazë pigmenti. Printerët me bojë mund të printojnë gjithashtu në një sërë materialesh, duke përfshirë letra fotografike me shkëlqim, pa shkëlqim dhe me gjysmë shkëlqim, dekorime dhe materiale punëdoreje. Për shkak se printerët me laser përdorin nxehtësi, ata nuk mund të printojnë në një gamë aq të gjerë materialesh, në veçanti letrat fotografike me veshje. Megjithatë, nëse nuk jeni të interesuar të printoni foto, një nga printerët me laser të serisë i-SENSYS MF të Canon do të bëjë një punë të shkëlqyer në printimin e dokumenteve mono dhe me ngjyra dhe do të jetë shumë efikas për grafikë.

Për më tepër, nëse mono është gjithçka që ju nevojitet, Canon ka një gamë të gjerë printerësh me laser bardhezi, duke përfshirë printerët shumëfunksionalë të serisë i-SENSYS MF450 dhe serinë i-SENSYS LBP230 të printerëve të shpejtë dhe efikasë me një funksion. Këto ofrojnë shpejtësi printimi super të shpejtë deri në 38ppm me printim dyanësh si standard dhe lidhje të lehtë me valë. Në gamën e printerëve me bojë MegaTank, zgjedhjet bardhezi përfshijnë printerin njëfunksional PIXMA GM2040 dhe printerin shumëfunksional PIXMA GM4040.

Të dy gamat e printerëve me bojë të Canon MAXIFY GX dhe printerëve me laser i-SENSYS MF vijnë me modele me skaner të integruar, zakonisht me vetëmbushëse dokumentesh për skanim dhe fotokopjim pa mundim të dokumenteve me shumë faqe. Disa modele madje mund të skanojnë të dyja anët e dokumenteve dyanëshe me një kalim, duke përgjysmuar efektivisht kohën e skanimit. Kjo së bashku me printimin dhe fotokopjimin vetëdyanësh, ndërsa modelet më të mira, si printeri shumëfunksional me bojë MAXIFY GX7040 dhe printeri me laser me shumë funksione i-SENSYS MF754Cdw, shtojnë gjithashtu pajisje faksi të pavarura.

Përsëri, megjithatë, nëse nuk keni nevojë për funksione shtesë, printerët me një funksion si p.sh. i-SENSYS LBP673Cdw dhe seria i-SENSYS LBP630 ose MAXIFY GX5040 me bojë ofrojnë kontrolle intuitive dhe shpejtësi të lartë printimi me kosto më të ulët blerjeje.

Të apasionuarit pas fotografive nuk duhet të ndihen të lënë mënjanë. Printeri me bojë me një funksion Canon PIXMA G540 dhe printeri me bojë me shumë funksione PIXMA G640 ofrojnë gamën e plotë të avantazheve të MegaTank, por përdorin gjashtë bojëra me bazë ngjyruesi për cilësi të pasur fotografie.

Një printer Canon MAXIFY qëndron në një tryezë të bardhë të rrethuar nga printime të ndryshme pune.

Canon MAXIFY GX6040 ka shpejtësi identike printimi dhe rendiment faqesh me GX7040, me kapacitet të mjaftueshëm të depozitës së bojës për 9,000 faqe mono ose deri në 21,000 faqe me ngjyra në modalitetin ekonomik. 4 Është një opsion me kosto më efikase nëse nuk keni nevojë për faks të integruar, skanim dyanësh me një kalim dhe kasetë dytësore për futjen e letrës.

Produktivitet premium

Kur ju duhet të printoni shumë faqe me nxitim, shpejtësia e një printeri mund të bëjë një ndryshim të madh. Mund të jetë gjithashtu një faktor çuditërisht i madh nëse printoni vetëm një faqe. Disa printerë me laser në treg janë jashtëzakonisht të ngadaltë në nxjerrjen e një faqeje menjëherë pas ndezjes ose kur zgjohen nga modaliteti pasiv. Kjo për shkak se njësisë së difuzorit mund t'i duhet shumë kohë për t'u ngrohur në temperaturën e punës. E mira këtu është se seria e printerëve me laser i-SENSYS Canon ka një kohë ngrohjeje prej vetëm 13 deri në 14 sekonda nga ndezja. Kjo në fakt mund të jetë shumë më e shpejtë se disa printerë me bojë, të cilët shpesh kryejnë një cikël kontrolli automatik të grykës dhe pastrimi për kokat e printimit pas ndezjes.

Kur bëhet fjalë për një krahasim të shpejtësisë mes laserit dhe bojës, printerët me laser të serisë i-SENSYS MF750 Canon kanë një kohë printimi të parë prej 7.1 sekondash e poshtë për faqet mono dhe me ngjyra. Shpejtësitë vijuese të printimit janë deri në 33ppm (faqe në minutë). Për printerët me bojë MAXIFY GX5040, GX6040 dhe GX7040, koha e printimit të parë është rreth 7 sekonda (në mungesë të ndonjë cikli pastrimi të kokës së printimit) dhe shpejtësitë vijuese të printimit janë deri në 24ipm për mono ose 15.5ipm për dokumentet me ngjyra. Megjithatë, shpejtësitë e bojës mund të jenë më të ngadalta kur përdoret shumë bojë në faqet e njëpasnjëshme, sepse printeri do të ndalojë nxjerrjen e një faqeje për të lejuar që boja të thahet në fletën e mëparshme. Kjo siguron që printimi të jetë i tharë me prekje kur del nga printeri dhe shmang njollosjen.

Printimi i dyanshëm mund të kursejë natyrshëm kostot e letrës dhe të zvogëlojë ndikimin në mjedis dhe është një faktor tjetër që duhet marrë parasysh në vendimin me bojë kundër laserit. Me çdo printer me bojë, boja e lëngët depërton natyrshëm në letrën e zakonshme, kështu që për printimin dyanësh, mund të ketë pak rrjedhje që degradon cilësinë. Printerët me bojë Canon me bazë ngjyruesi reduktojnë densitetin në anën e dytë të letrës për të reduktuar këtë efekt dhe gjithashtu japin një kohë më të shpejtë tharjeje, ndërsa printerët me bojë MAXIFY të Canon kanë gjithashtu modalitete printimi dyanëshe që e mbajnë këtë në minimum. Megjithatë, procesi i thatë i printimit me laser siguron rezultate dyanëshe me cilësi të lartë çdo herë.

Një printer Canon MegaTank qëndron në një tryezë në një zyrë në shtëpi, pranë një kompjuteri dhe karrigeje, dhe pranë një dritareje të madhe.

Printerët MegaTank ofrohen gjithashtu në gamën PIXMA, duke përfshirë printerin Canon PIXMA G7040 4-në-1, i cili ka pajisje printimi, fotokopjimi, skanimi dhe faksi, plus një ADF me 35 fletë dhe lidhje Wi-Fi dhe Ethernet.

Madhësia ka rëndësi

Gjetja e hapësirës për një printer mund të jetë një sfidë më vete për ambientin e zyrës në shtëpi. Printerët me laser priren të jenë më të rëndë se shumica e modeleve me bojë, por seria i-SENSYS e Canon është jashtëzakonisht kompakte për llojin e vet. Për shembull, i-SENSYS MF641Cw ka përmasa 451x460x360mm duke përfshirë hyrjet e letrës dhe peshon 18.9kg. Për krahasim, printeri me bojë MAXIFY GX6040 është më i vogël në 399x645x327 mm me hyrjet e hapura dhe më i lehtë në 11.6 kg. Ndërkohë, Canon PIXMA TR150 është një model super portativ me bojë që është vetëm 322x185x66 mm dhe peshon vetëm 2.1 kg, duke e bërë zgjidhjen ideale për printim kur jeni në lëvizje.

A do të duhet ta përdorin të njëjtin printer përdorues të ndryshëm? Modelet PIXMA dhe MAXIFY GX të përmendura këtu janë të përshtatshme për 1-5 përdorues. Printerët me laser të përmendur këtu janë idealë për ekipet e bazuara në ambiente më të ngarkuara pune.

Me shumë përdorues, diçka tjetër që duhet pasur parasysh është siguria. Printerët e zgjedhur i-SENSYS të Canon vijnë me opsione Secure Printing, duke u mundësuar t'i mbajnë pezull punët e printimit derisa të futet një PIN ose fjalëkalim në printer. Kjo siguron që dokumentet konfidenciale të mos printohen pa qenë vetë personi në vend, ndaj nuk lihen kurrë të hapura në dalje që t'i shohin të tjerët.

Kostoja e pronësisë

Siç është publikuar mirë gjatë viteve, ia vlen të merret parasysh jo vetëm çmimi fillestar i blerjes së një printeri, por edhe kostoja e bojës ose tonerit gjatë jetës së tij. Printerët Canon MegaTank me rimbushje kanë ulur në mënyrë drastike si koston për faqe ashtu edhe koston totale të pronësisë, duke i bërë zgjidhjen aktuale më ekonomike të printimit për përdoruesit e printimeve me volum mesatar dhe të lartë në çdo teknologji.

Për printerët me laser, seria i-SENSYS MF e Canon, si p.sh. seria i-SENSYS MF750 dhe seria i-SENSYS MF650, janë veçanërisht me efikasitet kostoje, falë mundësisë për fishekë individualë të tonerit me rendiment të lartë, ngjyrë të zezë, të kaltër, rozë dhe të verdhë.

Diçka tjetër që duhet marrë parasysh është efikasiteti i energjisë. Nëse printoni shumë ose keni disa printerë, konsumi i energjisë mund të rritet shpejt. Mund të kurseni energji duke përdorur modalitetin e kursimit të energjisë së printerit, i cili aktivizohet automatikisht nëse printeri nuk përdoret për një periudhë të caktuar. Mbajtja ndezur e një printeri me bojë, por në gjendje pasive, konsumon pak energji dhe On-Demand Fixing siguron që njësia e difuzorit te printerët me laser të nxehet kur nevojitet, duke reduktuar energjinë që kërkohet për ta mbajtur njësinë gati për printim kur printeri lihet ndezur.

Një printer Canon i-SENSYS qëndron në një tryezë druri pranë një kompjuteri dhe disa printimesh.

Gama Canon i-SENSYS MF650 përfshin i-SENSYS MF651Cw me një ekran intuitiv me prekje 12.7cm me ngjyra dhe shpejtësi të lartë printimi prej 18ppm, si për mono ashtu edhe me ngjyra. Modeli më i shpejtë me 21ppm i-SENSYS MF655Cdw shton dhe printim vetëdyanësh, ndërsa modeli kryesor i gamës i-SENSYS MF657Cdw vjen me faks me skanim dyanësh dhe njëkalimësh.

Lehtësia në përdorim

Pavarësisht nëse vendosni për një printer me bojë apo me laser, do të dëshironi një pajisje që është e lehtë për t'u përdorur. Printerët me bojë MAXIFY GX6040 dhe GX7040 thjeshtojnë punën në printim, skanim dhe fotokopjim, me ekranet rrotulluese me ngjyra 6.9 cm. Lidhja e lehtë bën që të lidheni me renë kompjuterike nëpërmjet aplikacionit Canon PRINT ose ekranit me prekje të printerit dhe printerët janë të pajtueshëm me Apple AirPrint (iOS), Mopria (Android) dhe Chrome OS. Ata kanë gjithashtu të dy vetëmbushëset e dokumenteve me 50 fletë, ku MAXIFY GX7050 ka aftësinë për skanim dokumentesh dyanëshe me një kalim, si dhe shtimin e mundësive për faks të drejtpërdrejtë.

Nga ana e tyre, printerët me laser të serisë Canon i-SENSYS MF vijnë me ekrane të mëdha me prekje 12.7cm me ngjyra, të cilat mundësojnë hapjen i-SENSYS Application Library të Canon për të rritur produktivitetin dhe lehtësinë e përdorimit, duke ju mundësuar të përshtatni aplikacionet dhe ndërfaqen sipas kërkesave tuaja. Përdoruesit e printerëve me laser i-SENSYS mund të përdorin gjithashtu Apple AirPrint (iOS), Mopria (Android) dhe Chrome OS, si dhe aplikacionin Canon PRINT Business. Modelet i-SENSYS MF645Cx dhe MF754Cdw shtojnë lehtësira me faks të drejtpërdrejtë, ideale për ambientet e shtëpisë dhe zyrave të vogla, dhe të mirën tjetër të lidhjes me renë kompjuterike në serinë i-SENSYS MF750.

Me bojë apo me laser: zgjedhja

Printerët me bojë janë të përshtatshëm për printimin e fotografive, me riprodhim të saktë të ngjyrave dhe ngjyra zakonisht më të pasura se printerët me laser. Modelet me bojë priren të jenë më kompakte, duke i bërë një zgjedhje të mirë në rastet kur hapësira është me kursim. Ata shpesh kanë kosto më të ulëta paraprake dhe depozitat e bojës me rimbushje të gamës MegaTank të Canon mundësojnë efikasitet më të madh dhe kosto më të ulëta funksionimi sesa zgjidhjet e tjera të fishekëve ose tonerëve.

Printerët me laser Canon i-SENSYS dhe printerët me bojë Canon MAXIFY janë idealë kur dokumentet e biznesit dhe printimet e tjera me tekst të rëndë janë prioritet. Printerët me laser Canon i-SENSYS janë me efikasitet kostoje për printim në masë dhe rendiment më të madh printimi, me kohë të shpejtë printimi – ndonjëherë gati sa gjysma e atyre të ngjashmeve me bojë – dhe pa rrezik njollosjeje apo rrjedhjeje kur printoni në të dy anët.

Të dy gamat e printerëve me bojë MAXIFY GX dhe me laser i-SENSYS të Canon janë një përshtatje e shkëlqyeshme për shtëpinë e ngarkuar, zyrën e shtëpisë dhe zyrën e vogël, me një gamë të gjerë funksionesh, fleksibilitet, shpejtësi, besueshmëri, efikasitet në kosto dhe lehtësi në përdorim. Për më shumë udhëzime se cili printer mund t'u përshtatet nevojave tuaja, provoni përzgjedhësin e printerit Canon.


Shkruar nga Matthew Richards dhe Alex Summersby

 1. Shifrat e qëndrueshmërisë janë parashikime të bazuara në testet e kryera nga Canon në kushte ambienti të përshpejtuar dhe nuk janë të garantuara.
 2. Bazuar në ISO/IEC 19798.
 3. Rendimenti i faqeve është vlerë e llogaritur bazuar në metodën individuale të Canon për testimin duke përdorur grafikun ISO/IEC 24712 dhe simulimin e printimit të vazhdueshëm me bojën zëvendësuese pas konfigurimit fillestar.
 4. Modaliteti ekonomik e zvogëlon konsumin e bojës duke ulur densitetin, me rezultat që mund të printohen 50% më shumë faqe sesa në modalitetin standard.

Produktet e lidhura

 • Canon Camera

  Printerë "MegaTank"

  MAXIFY GX6040

  Përfitoni dokumente me cilësi biznesi çdo ditë me kursime mesatare prej 85% në koston totale të pronësisë kundrejt 10 printerëve më të mirë me laser dhe bojë me këta printerë MegaTank të volumit të lartë me rimbushje.
 • Canon Camera

  Printerë "MegaTank"

  MAXIFY GX7040

  Përfitoni dokumente me cilësi biznesi çdo ditë me kursime mesatare prej 85% në koston totale të pronësisë kundrejt 10 printerëve më të mirë me laser dhe bojë me këta printerë MegaTank të volumit të lartë me rimbushje.
 • Canon Camera

  Printerë "MegaTank"

  PIXMA G7040

  Printoni deri në 18 000 faqe dhe mbajeni prodhimin të shtruar me një vetëmbushëse 35-fletëshe për cilësi të lartë me kosto të ulëta pune.
 • Printerët me ngjyra të-gjitha-në-një për zyra

  i-SENSYS MF750 Series

  Punoni më shpejtë në shpejtësi printimi dhe skanimi prej deri në 33ppm dhe 100ipm (A4) me printerë shumëfunksionalë me ngjyra Canon i-SENSYS MF750.
 • Artikujt e lidhur

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  KËSHILLA PRINTIMI

  Printerët MegaTank dhe përfitimet e tyre

  Zbuloni gjashtë arsye përse ju duhet një printer MegaTank.

 • Printerët më të mirë për studentët

  PRINTIMI

  Printerët më të mirë për studentë

  Çdo student ka nevojë për një printer – zbuloni opsionet më të mira ekonomike për t'iu përshtatur nevojave tuaja.

 • Një grua qëndron në një tryezë zyre në shtëpi ku ka një laptop, një monitor dhe një printer Canon MegaTank plus katër shishe boje.

  KËSHILLA PRINTIMI

  Cili është printeri që ju duhet?

  Gjeni printerin më të mirë Canon për nevojat tuaja, nga familjet dhe studentët deri te punonjësit e zyrës në shtëpi.

 • Nivelet e bojës që shfaqen në një shirit cilësimesh të një printeri Canon.

  KËSHILLA PRINTIMI

  Pyetje të shpeshta për printerin, bojën dhe letrën

  Eksperti i Canon, Suhaib Hussain, u përgjigjet pyetjeve të zakonshme për teknologjinë, bojën dhe letrën e printerëve.