Më mprehtë

Përjetoni një lloj të ri vetëfokusimi

Ne kemi përdorur teknologjinë e vetëpërmirësimit të thelluar programatik, dhe mijëra imazhe të botës reale, për t'i mësuar EOS R10 të njohë njerëzit, kafshët dhe automjetet – duke i mbajtur ata në fokus të qartë dhe të saktë ndërsa udhëtojnë nëpër kuadër.
Canon EOS R10 - Përfitim - Më shumë mprehtësi

NJERËZIT

Pavarësisht nëse jeni duke shkrepur portrete, duke dokumentuar udhëtime ose duke mbuluar aktivitete familjare si dasma, EOS R10 i mban subjektet tuaja në fokus të mprehtë. Kamera fillimisht u jep përparësi syve të një subjekti dhe nëse ata nuk janë të dukshëm, atëherë gjurmohet fytyra. Dhe nëse subjekti juaj largohet për një moment (një futbollist që largohet nga kamera, për shembull) në radhë është koka, e ndjekur nga trupi.

KAFSHË

EOS R10 mund të njohë dhe gjurmojë macet, qentë dhe zogjtë, duke u siguruar që të mbahen të mprehta edhe nëse lëvizja e tyre është e çrregullt. Edhe qentë e maces e familjes suaj do të dallohen gjithashtu. Të apasionuarve pas kafshëve të egra do t'u pëlqejë të jenë në gjendje të përqendrohen te zogjtë në fluturim - një nga temat më të vështira në fotografinë e kafshëve të egra.

Canon EOS R10 - Zbulimi i kafshëve

AUTOMJETET

Kur të fotografoni sportet motorike, EOS R10 gjurmon me lehtësi makinat dhe motoçikletat me lëvizje të shpejtë. Kamera mund dhe të diferencojë mes automjeteve me kabinë të hapur dhe të mbyllur, duke u fokusuar te kokorja e pilotit nëse është e dukshme.

Continuous AF mund të personalizohet gjithashtu duke zgjedhur një nga katër rastet e AF.
 • Rasti 1 – Të përgjithshme. Ideal për shumicën e subjekteve në lëvizje.
 • Rasti 2 – Shpërfill pengesat dhe vazhdon të gjurmojë subjektet. I mirë për sportet dhe kafshët e egra kur subjektet mund të pengohen për momentin nga objektet në plan të parë.
 • Rasti 3 – Reagon shpejt. Përdoreni kur jeni duke pritur që një subjekt të shfaqet në kuadër - për shembull, një skejtbordist që kërcen papritur në kuadër.
 • Rasti 4 - Për subjektet që përshpejtojnë ose ngadalësojnë shpejt, si p.sh. një qen që vrapon drejt kamerës ose atletët që vrapojnë në pistë.
 • Rasti A – Lëreni kamerën të zgjedhë automatikisht rastin më të përshtatshëm nga rastet e mësipërme për subjektin.
Çdo rast mund të rregullohet më tej duke rregulluar Tracking Sensitivity dhe Acceleration/Deceleration Tracking për t'iu përshtatur llojit të aksionit që po fotografoni.

Ndjeshmëri në ndriçim të ulët

Nëse e gjeni veten në kushte ndriçimi të ulët, EOS R10 do të vazhdojë t'i ketë gjërat në fokus të mprehtë. Teknologjia jonë lider e sektorit, Dual Pixel CMOS AF II, është e shpejtë, e saktë dhe e ndjeshme, edhe në kushte të errëta deri në -4EV1. Kjo është pothuajse e njëjtë me dritën e hënës.

Kjo ndjeshmëri është e madhe në festat e mbrëmjeve dhe festime që ndriçohen me dritë artificiale, ose kur bëni fotografi në aktivitete ambientesh të brendshme, si p.sh. dasma. Të apasionuarve pas kafshëve të egra dhe sporteve do t'u pëlqejë aftësia e EOS R10 për t'u fokusuar automatikisht kur përdorin objektiv me apertura maksimale të vogla (si p.sh. modeli ynë tepër portativ RF 600mm f/11 IS STM). Në fakt, vetëfokusimi është i mundur edhe me një aperturë maksimale prej vetëm f/22, duke lejuar që të përdoren edhe telekonvertuesit.

Canon EOS R10 - I ndjeshëm në dritë të ulët

Auto (25600)

Mbulim 100 për qind

Ndryshe nga DSLR-të, EOS R10 pa pasqyrë mbulon 100 për qind të inkuadruesit2 me zona AF ndjeshmërie të lartë, që të fokusoheni te subjektet kudo që të jenë në skenë. E shkëlqyeshme për portrete jashtë qendrës dhe skena që ndryshojnë në mënyrë të paparashikueshme. Këto zona fokusimi mund të përdoren individualisht, në grup ose kolektivisht, që të punoni në mënyrë shumë selektive ose duke zbuluar objekte kudo në kuadër.

Lëvizni pikën ose zonën aktive të fokusit duke përdorur një levë intuitive komandimi, të lehtë për t'u gjetur, dhe që bie pikërisht nën gishtin e madh kur kamera mbahet në sy. Përndryshe, lëvizni pikën aktive të AF duke prekur dhe tërhequr gishtin nëpër ekranin me prekje të kamerës.

Inkuadrim fokusi

Kur shkrepni nga afër, rrezja e qartësisë mund të jetë shumë e kufizuar, kështu që funksioni i fragmentimit të fokusit të EOS R10 është një avantazh i madh për makrofotografët. Një shtypje e vetme e butonit të shkrehjes shkakton shkrepje të vazhdueshme ndërsa fokusi rregullohet automatikisht nga pozicioni i tij fillestar drejt pafundësisë.

Seria e fotografive që rezulton - të gjitha në pika fokusi paksa të ndryshme - mund të shkrihet në një imazh të vetëm të përbërë duke përdorur programin tonë Digital Photo Professional, për rreze të përsosur qartësie para-mbrapa. Për më tepër, funksioni i qartësisë së përbërë tek EOS R10 mundëson tani që ky proces të zhvillohet brenda kamerës, me prerjen e rrezes së qartësisë që lejon fotografët të specifikojnë se ku fillon të bjerë fokusi.

Canon EOS R10 - Inkuadrimi i fokusit

Kllapat e Fokusimit

 1. Gjatë shkrepjes së fotove me objektiv f/1.2, Centre AF point, One-Shot AF, në 23°C/73°F, ISO100. Me përjashtim të objektivave RF me Defocus Smoothing Coating.
 2. Vlen kur shfaqet korniza e subjektit gjatë gjurmimit dhe në kamerë ka një objektiv të përputhshëm, ndërsa është aktiv AF me rreze të plotë ose subjekti zbulohet me sukses në modalitetin e një zone tjetër. Për detaje mbi objektivat e mbështetur, shihni [Informacion shtesë] për [EOS R7/EOS R10] në “cam.start.canon”.

Artikujt e lidhur

 • PËRFITIMET

  Shkrepja e çasteve fluturake

  Jeta ecën shumë shpejt, kështu që do t'ju duhet një kamerë me shumë shpejtësi për të kapur momentet e papërsëritshme

 • PËRFITIMET

  Është historia juaj, tregojeni sipas mënyrës suaj

  Shkrepni video të jashtëzakonshme me të njëjtën kamerë që përdorni për fotot e arrira. EOS R10 është një krijues përmbajtjesh shumë i aftë, që ju mundëson të tregoni historinë tuaj me imazhe fikse ose në lëvizje.

 • PËRFITIMET

  Shikojeni. Shkrepeni.

  Pavarësisht nëse jeni duke ardhur nga një smartfon apo DSLR, Canon EOS R10 ju vë shpejt në punë, duke shkrepur në mënyrë krijuese në mënyra që nuk mund të bënit më parë.

 • PËRFITIMET

  Një kamerë super e lidhur

  Cilësia e EOS përmbush komoditetin e smartfonit – ​​një kombinim i përsosur për këdo që kërkon të shkrep' përmbajtje për rrjetet sociale, të redaktojë kudo që të ndodhet ose të komandojë kamerën nga distanca. Pavarësisht nëse jeni një bloger, figurë e rrjeteve sociale apo thjesht ju pëlqen të ndani imazhe me miqtë dhe familjen, nuk ka qenë kurrë më e lehtë se tani për ta nxjerrë krijimtarinë tuaj në internet.

 • BULETINI

  Frymëzohuni, regjistrohuni tani

  Mos i humbisni ofertat e fundit nga "Canon", këshillat e udhëzimet, lajmet dhe ftesat për në aktivitetet vendore.