Fokus automatik

Vetëfokusim që sfidon pritshmëritë

Marrja e fokusit të mprehtë maksimal te subjektet me lëvizje të shpejtë kudo në kuadër është një nga sfidat më të vështira në fotografi, por, me vetëpërmirësimin e thelluar programatik dhe Dual Pixel CMOS AF II, EOS R7 e bën të lehtë - si për fotografinë ashtu edhe për videon.
Canon EOS R7 - Përfitimi - Vetëfokusim që sfidon pritshmëritë

Gjurmoni objektet që lëvizin shpejt, kudo që të jenë në kuadër

Duke përdorur vetëpërmirësimin e thelluar programatik dhe të programuar nga mijëra fotografi të botës reale, EOS R7 është e pajisur për të njohur dhe gjurmuar në mënyrë të besueshme subjektet në mbi 100 për qind të kuadrit.1

Kur fotografoni njerëz, kamera fokusohet gjithmonë te sytë nëse janë të dukshëm. Nëse nuk janë (nëse mbajnë syze dielli ose kokore, ose fytyra shikon diku tjetër, për shembull), prioriteti tjetër i EOS R7 është koka, pastaj trupi. Në këtë mënyrë, njerëzit gjurmohen vazhdimisht edhe nëse largohen për një moment nga kamera, apo edhe nëse fytyra errësohet nga një maskë. Edhe subjektet me kokë poshtë dhe atletët që mbajnë kokore njihen dhe vihen në fokus.

Canon EOS R7 - Përfitimi - Vetëfokusimi
Canon EOS R7 - Përfitimi - Vetëfokusimi
Canon EOS R7 - Vetëfokusimi

Fotografimi i zogjve në fluturim është një nga sfidat më të mëdha për fotografët e kafshëve të egra. Por EOS R7 i identifikon zogjtë dhe mund t'i gjurmojë në mënyrë të përsosur ndërsa fluturojnë nëpër peizazh, duke ju lejuar të shkrepni çdo lëvizje delikate deri në 15 fps duke përdorur shkrehësin mekanik, ose 30 kuadro për sekondë kur përdorni shkrehësin elektronik të kamerës.2 Macet dhe qentë njihen edhe nga algoritmi i kamerës.

Dhe për fotografët e sporteve motorike, EOS R7 gjurmon gjithashtu automjetet, duke përfshirë motoçikletat dhe makinat. Kamera mund dhe të diferencojë mes automjeteve me kabinë të hapur dhe mbyllur, duke u fokusuar te kokorja e pilotit kur është e dukshme.

Pika ose zona fillestare ose origjinale e AF mund të vendoset gjithashtu në mënyrë që të keni kontroll se ku të filloni dhe kamera të gjurmojë nga atje.

Përsosja e AF për t'iu përshtatur në mënyrë të përkryer subjektit tuaj

EOS R7 mund t'i thuhet që t'i japë përparësi një lloji subjekti mbi një tjetër, madje edhe sa shpejt të ndërrojë midis subjekteve të ndryshme që hyjnë në kuadër - që bën punë për shembull kur fotografoni një sportist të caktuar.

Ajo që i përshtatet një subjekti mund të mos i përshtatet një tjetri, kjo është arsyeja pse ne i kemi dhënë EOS R7 katër raste AF - presete fokusimi të projektuara mënyra të ndryshme pune.

Rasti 1:
Të përgjithshme. Ideal për shumicën e subjekteve në lëvizje

Rasti 2:
Shpërfill pengesat dhe vazhdon të gjurmojë subjektet. I mirë për sportet dhe kafshët e egra kur subjektet mund të pengohen për momentin nga objektet në plan të parë.

Rasti 3:
Reagon shpejt. Përdoreni kur jeni duke pritur që një subjekt të shfaqet në kuadër: për shembull, një çiklist terreni duke kërcyer papritur në kuadër.

Rasti 4:
Për subjektet që përshpejtojnë ose ngadalësojnë shpejt, si p.sh. motoçikletat që hyjnë ose dalin nga një qoshe.

Case A [AUTO]:
Lëreni kamerën të zgjedhë automatikisht rastin më të përshtatshëm nga rastet e mësipërme për subjektin.

Fokusimi në të gjithë kuadrin

651 zona fokusi shpërndahen në të gjithë kuadrin. Përdorini ato së bashku kur gjurmoni subjekte që lëvizin shpejt ose individualisht ose në grup kur dëshironi të jeni më specifikë. Flexible Zone AF e EOS R7 lejon personalizimin e madhësisë dhe të pozicionit të zonës AF, për t'iu përshtatur kërkesave tuaja të sakta.

Vetëfokusim 1-pikësh
Jini plotësisht në kontroll, duke u fokusuar me një pikë të vetme AF. Ideale për punë në makro.

Fokusi automatik AF i pikës
Fokusohuni me një zonë edhe më të vogël se AF me 1 pikë, për kontroll përfundimtar selektiv.

Expand area AF (Above, below, right or left)
Përzgjidhet një pikë e vetme AF dhe kamera përdor gjithashtu pikat e fokusit sipër, poshtë dhe anash për të ndihmuar - e dobishme kur duhet të jeni selektiv, por edhe subjekti lëviz.

Expand area AF (Around)
Ngjashëm me opsionin e mësipërm, por me më shumë pika fokusi ndihmëse për saktësi edhe më të madhe me subjektet në lëvizje.

Flexible Zone AF
Gruponi pikat individuale AF së bashku në një zonë, e cila mund të lëvizë nëpër kuadër. Kamera do të zgjedhë pikat individuale AF nga kjo zonë, duke gjurmuar një objekt në lëvizje ndërsa lëviz brenda saj. Kjo është një taktikë e mirë kur duhet të përqendroheni në subjekte në një pjesë të caktuar të kuadrit.

Canon EOS R7 - Flexible Zone AF

Whole area AF
Përdor të 651 pikat e fokusit të EOS R7 në të njëjtën kohë, duke gjetur dhe gjurmuar objektet kudo që janë në kuadër.

Kur është errësirë, EOS R7 ende fokusohet pa hezitim, duke u kyçur me saktësi në dritë të zbehtë sa -5EV33 . Falë kësaj ndjeshmërie, vetëfokusimi është gjithashtu i mundur me apertura maksimale shumë të ngushta – deri në f/22. Kjo mundëson vetëfokusimin edhe kur përdorni objektiv ultratelefoto me telekonvertues.

Canon EOS R7 - Whole Area AF

I personalizueshëm, i komandueshëm, komod.

Kur merrni EOS R7, do të vini re se gishti i madh qëndron natyrshëm në një komandë AF me katër drejtime që përdoret për të lëvizur pikën e fokusimit aktiv ose zonën rreth kuadrit. Rrethohet nga një rrotullë e personalizueshme komandimi, që të mos ju duhet të kërkoni për funksione të tjera.

Canon EOS R7 - Kontrolle të personalizueshme

Me kamerën në sy, ju gjithashtu mund të prekni dhe tërhiqni për të lëvizur pikën aktive të fokusit - duke përdorur ekranin me prekje si tastierë laptopi.

Për ata që pëlqejnë 'fokusimin me butonin e pasmë', AF mund të niset ose nga një buton AF-on në pjesën e pasme të kamerës, në vend të gjysmështypjes së shkrehësit. Ky buton AF-on mund të përdoret gjithashtu për të nisur dhe ndalur gjurmimin dhe për të ndryshuar mënyrat e orientimit të AF.

Fokusi kritik, pikërisht aty ku ju nevojitet

Rrezja e qartësisë është e cekët kur jeni duke punuar nga afër, kështu që fragmentimi i fokusit të EOS R7 është një avantazh i madh për fotografët makro. Një shtypje e vetme e butonit të shkrehjes shkakton shkrepje të vazhdueshme ndërsa fokusi rregullohet automatikisht nga pozicioni i tij fillestar drejt pafundësisë.

Seria e fotografive që rezulton - të gjitha në pika fokusi paksa të ndryshme - mund të shkrihet në një imazh të vetëm të përbërë duke përdorur programin tonë Digital Photo Professional, për rreze të përsosur qartësie para-mbrapa. Për më tepër, funksioni i qartësisë së përbërë tek EOS R7 mundëson tani që ky proces të zhvillohet brenda kamerës, me prerjen e rrezes së qartësisë që lejon fotografët të specifikojnë se ku fillon të bjerë fokusi.

Dual Pixel RAW
Çdo piksel në sensorin 32.5-megapikselësh të EOS R7 është i ndarë në dy fotodioda, secila prej të cilave sheh një pamje paksa të ndryshme të botës – ashtu si sytë tuaj. Ky ndryshim i vogël - i njohur si paralaks - është ajo që i mundëson kamerës të fokusohet automatikisht kaq shpejt dhe me saktësi.

Normalisht, kur kapet një foto, sinjalet nga të dy fotozonat bashkohen për të formuar imazhin përfundimtar. Por kur kamera vendoset në modalitetin Dual Pixel RAW, sinjali i çdo fotozone ruhet veçmas, si dy imazhe brenda në të njëjtin skedar RAW.

Kur redaktoni skedarë të tillë Dual Pixel RAW në programin Canon DPP, është e mundur të rregulloni disa parametra për të përmirësuar rezultatin përfundimtar.

Mikrorregullimet e imazhit
Kur një imazh nuk është mjaft i mprehtë në një zonë specifike, është e mundur të rregullohet kjo për të arritur mprehtësi kritike, falë informacionit të thellësisë në skedarin e imazhit.

Zhvendosja e efektit bokeh
Me Dual Pixel RAW mund të rregulloni pozicionin e zonave të shfokusuara ose të zbatoni efektin "Bokeh" për të përmirësuar kompozimin, për shembull, duke shfokusuar një objekt që e pengon subjektin.

Zvogëlimi i hijeve
Drita që shkëlqen direkt në objektiv mund të shkaktojë reflektime të brendshme, të njohura ndryshe si 'hijezim'. Kjo mund të kontrollohet me Dual Pixel RAW dhe të minimizohet me rregullime të kujdesshme.

 1. Vlen kur shfaqet korniza e subjektit gjatë gjurmimit dhe në kamerë ka një objektiv të përputhshëm, ndërsa është aktiv AF me rreze të plotë ose subjekti zbulohet me sukses në modalitetin e një zone tjetër. Për detaje mbi objektivt e mbështetur, shihni [Supplemental Information] për [EOS R7] te “https://cam.start.canon/”.
 2. Shpejtësia e vazhduar e shkrepjes mund të ndryshojë në varësi të kushteve të ndryshme, shikoni detajet për hollësi.
 3. Gjatë shkrepjes së fotove me objektiv f/1.2, Centre AF point, One-Shot AF, në 23°C/73°F, ISO100. Me përjashtim të objektivave RF me Defocus Smoothing Coating.

Artikujt e lidhur

 • PËRFITIMET

  Shpejtësia dhe rendimenti

  Momenti i përsosur fotografik mund të zgjasë vetëm sa hap e mbyll sytë, kjo është arsyeja pse ne projektuam EOS R7 të jetë jashtëzakonisht i shpejtë.

 • PËRFITIMET

  Cilësia e Imazhit

  Pavarësisht nëse jeni duke shkrepur foto ose video, sensori CMOS 32.5-megapikselësh i EOS R7 dhe procesi i imazhit DIGIC X japin rezultate mahnitëse.

 • PËRFITIMET

  Kalimi juaj te modelet pa pasqyrë

  Po mendoni ta përmirësoni DSLR-në tuaj Canon? Përplot me teknologji të reja, EOS R7 i përshtatshëm për DSLR ju jep kontrolle intuitive me familjaritet komod.

 • PËRFITIMET

  Fotostabilizim i një niveli tjetër

  Imagjinoni sikur jeni në gjendje të shkrepni foto me ekspozim të gjatë në dorë, duke turbulluar qëllimisht subjektet në lëvizje pa u zgjatur për të kapur stativin.

 • PËRFITIMET

  Lidhuni me publikun tuaj

  EOS R7 është një kamerë e lidhur, e aftë për të punuar krah për krah me smartfonin, tabletën ose kompjuterin tuaj nëpërmjet programit Canon Camera Connect.

 • BULETINI

  Frymëzohuni, regjistrohuni tani

  Mos i humbisni ofertat e fundit nga "Canon", këshillat e udhëzimet, lajmet dhe ftesat për në aktivitetet vendore.