PRINTIMI DHE PUNËDORET

Ndriçoni krijimtarinë tuaj me një kuti "shpërthyese" kujtimesh me punëdore

Në seritë e para të Canon SELPHY Craft Club, punëdoristja Lini Trinh ndan udhëzimet e saj për krijimin e një kutie "shpërthyese" me foto të personalizuar duke përdorur një printer Canon SELPHY CP1500.
Një printer Canon SELPHY qëndron pranë një kutie "shpërthyese" me foto me karton vjollcë e mbushur me yje punëdoreje, e zbukuruar me fotografi në formë zemre dhe me fotografi dhe origami të tjera që varen me spango sipër kutisë.

Punëdorja është mënyra perfekte për t'u bërë artistik pa harxhuar shumë para ose pa mbledhur materiale të ndërlikuara, si dhe mund të jetë një mënyrë fantastike për të kaluar pak kohë me veten, larg nga kaosi i botës së jashtme. Gjithashtu mund të jetë një mënyrë e mirëmenduar për të krijuar një dhuratë për dikë të veçantë, duke i shtuar detaje individuale për ta bërë marrësin të buzëqeshë. Admiruesja e punëdores Lini Trinh ka bërë punëdore që në fëmijëri dhe filloi t'i ndante krijimet e saj në internet vetëm një vit më parë. Ajo është e njohur për projektet e saj të bukura me plot ngjyrë, kureshtje dhe argëtim. Më shumë se 800 000 persona e ndjekin në llogarinë e saj në TikTok për të qëndruar të përditësuar me krijimet e saj frymëzuese dhe me videot udhëzuese duke filluar nga tortat e ditëlindjes deri te lulet, erashkat dhe madje llambat me punëdore.

Një aktivitet të cilin ajo e pëlqen veçanërisht është të bëjë "kuti shpërthyese me foto". "Një kuti "shpërthyese" me foto është një lloj unik dhe ndërveprues i kartolinës së urimit ose kutisë dhuratë", - shpjegon ajo. "Krijohet në mënyrë të tillë që kur e hap, anët "shpërthejnë" për të zbuluar një surprizë në qendër. Është njësoj si të hapësh një kuti për të zbuluar një botë të fshehur të krijimtarisë."

Në seritë e para të Canon SELPHY Craft Club, Lini na tregon krijimin e projektit të saj të fundit nga fillimi deri te përfundimi i procesit, duke ndarë kështu një mënyrë interesante dhe artistike qasjeje që ju të provoni të bëni kutinë tuaj "shpërthyese" me foto duke përdorur printerin kompakt të fotove Canon SELPHY.

Koncepti

Një printer Canon SELPHY qëndron pranë një grumbulli kartonësh me ngjyra, një pakoje letre printeri Canon, një palë gërshërëve dhe një ngjitëseje tub.

Mund të filloni me përgatitjen e një kutie "shpërthyese" me foto me materiale bazike, duke përfshirë letra me ngjyra, gërshërë, ngjitës dhe letër fotoje Canon, si dhe duke përdorur pajisjen tuaj inteligjente dhe printerin Canon SELPHY CP1500 për të printuar krijimet tuaja dhe për të personalizuar kutinë.

E lindur në Hanoi, Vietnam dhe duke jetuar aktualisht në Gjermani, dizajnuesja e modës Lini ka bërë punëdore gjatë gjithë jetës së saj dhe e njeh gëzimin dhe mrekullinë që punëdoret mund të sjellin te të gjithë njerëzit e të gjitha grupmoshave. "Fillova të punoja me letër në një moshë shumë të re", - thotë ajo. "Bëja shumë punëdore kur isha fëmijë sepse në atë kohë, ne nuk kishim videolojëra ose celularë siç kanë fëmijët në ditët e sotme. Kështu që e shpenzova kohën time më të madhe duke punuar me letra dhe me materiale të tjera punëdoreje."

Për sa i përket projektit të saj Canon SELPHY Craft Club, "U frymëzova nga ideja e ruajtjes së kujtimeve dhe e krijimit të një dhurate të personalizuar", - thotë Lini. "Doja të bëja diçka speciale për ditëlindjen e tim biri dhe mendova se një kuti "shpërthyese" me foto do të ishte mënyra e përsosur për të kapur momentet e gëzueshme që ne kemi ndarë." Dhurata e një kutie "shpërthyese" me foto për djalin e saj ishte mundësia perfekte për t'ia përcjellë pasionin e saj dhe për të ndarë gëzimin me të, ndoshta edhe frymëzimin e një brezi të ri punëdoristësh.

Procesi

Gërshërët që po përdoren për të prerë një formë zemre rreth një fotografie të printuar të një gruaje që po mban në krahë një fëmijë të vogël. Në sfond ndodhet një printer Canon SELPHY dhe një pako letre fotoje Canon.

Lini zgjodhi fotografi të kujtimeve të veçanta me djalin e saj, më pas përdori aplikacionin Canon SELPHY Photo Layout për t'i modifikuar dhe i printoi me valë përmes printerit Canon SELPHY CP1500. Ajo vendosi që t'i priste në formë zemre për të përfaqësuar dashurinë.

Një copë kartoni vjollcë në formë kryqi qëndron në një tavolinë pune, me fotografi në formë zemre të ngjitura në të dhe me një zemër 3D në mes. Printeri Canon SELPHY qëndron afër tij.

Lini nxit eksperimentimin me forma dhe shtresa të ndryshme, siç është kjo formë zemre 3D që ajo krijoi në qendër të kutisë "shpërthyese" me foto. Pasi shton yjet e punëdores në të, kutia i jep një dimension tjetër "shpërthimit" dhe i shton emocionet kur marrësi e hap kutinë.

Kutitë "shpërthyese" me foto mund të duken vërtet mbresëlënëse dhe të shtojnë një ndjesi emocioni te momentet e veçanta, surpriza dhe drama e një personi të dashur që hap kutinë, veç kur sheh një surprizë kujtimesh dhe arti. Pasi të zotëroni parimet bazë, ato mund të jenë aq të thjeshta ose të ndërlikuara sa ju dëshironi. Lini rekomandon krijimin e kutisë "shpërthyese" me foto hap pas hapi, duke ndjekur fazat më poshtë:


 • Mbledhja e materialeve: Mblidhni letra me ngjyra dhe me motive, fotografi, ngjitëse dhe elemente të tjera zbukuruese. Mund t'i modifikoni imazhet duke përdorur aplikacionin Canon SELPHY Photo Layout në pajisjen tuaj inteligjente përpara se t'i printoni me valë në një shumëllojshmëri formash dhe madhësish, duke filluar nga kartolinat te mini ngjitëset, në printerin Canon SELPHY CP1500.
 • Dizajni dhe faqosja: Planifikoni strukturën dhe faqosjen e kutisë suaj "shpërthyese" me foto, duke përfshirë numrin e shtresave dhe se si do të shpalosen. Struktura bazë duhet të përfshijë një katror kryesor me katër katrorë shtesë, një në secilën anë, për kutinë kryesore, plus një kapak. Lini ka shumë video në llogarinë e saj në TiKTok që tregojnë krijimin e kutive dhe ju mund t'i testoni gjithmonë me letër të përdorur në fillim, për të shmangur humbjen e letrës.
 • Prerja dhe palosja: Priteni letrën në format dhe madhësitë që dëshironi për çdo shtresë. Palosini që të jenë gati për të krijuar efektin e shpërthimit.
 • Zbukurimi: Shtoni fotografi, mesazhe dhe elemente zbukuruese në çdo shtresë. Mundësitë janë të pafundme këtu.
 • Mbledhja: I mblidhni me kujdes shtresat duke u siguruar që ato përshtaten pa problem me njëra-tjetrën në mënyrë që kutia të mund të "shpërthejë" pa asnjë ngecje. Nëse dëshironi të shtoni artikuj që varen nga kapaku i kutisë, ngjitini me spango në kapak dhe sigurohuni që kutia i nxë kur mbyllet.
 • Detajet e fundit: Shtoni zbukurimet dhe dekorimet e fundit për të përmirësuar pamjen e përgjithshme. Mund të përdorni xixa dhe të vizatoni format që pëlqeni, si edhe mund të ngjitni ngjitëse dhe fotografi të personalizuara.

Printeri

Një printer Canon SELPHY qëndron pranë një smartfoni i cili shfaq aplikacionin Canon SELPHY Photo Layout, pranë disa kartonësh me ngjyra dhe një pakoje letre fotoje Canon.

Aplikacioni Canon SELPHY Photo Layout ofron mundësi të pafundme për të shtuar detaje krijuese dhe të personalizuara te projektet tuaja. Ka shabllone të shumta nga ku mund të zgjidhni dhe aplikacioni gjithashtu ju mundëson që të personalizoni imazhet tuaja me tekst, korniza dhe pulla për t'i bërë fotografitë tuaja unike.

Një copë kartoni vjollcë qëndron në një tavolinë pune, me fotografi në formë zemre dhe yje punëdoreje pranë. Printeri Canon SELPHY qëndron afër tij.

Printeri Canon SELPHY CP1500 mund të përdoret me tri madhësi të ndryshme të letrës ngjitëse - katrore, drejtkëndore dhe mini ngjitëse. Mund t'i përdorni këto për të zbukuruar pjesët më të vogla të kutisë suaj.

"Të punoje me Canon SELPHY CP1500 ishte e mrekullueshme", - thotë Lini. "Cilësia e printimeve ishte e shkëlqyer me ngjyra të ndezura dhe detaje të qarta. I shtoi një ngjyrim profesional projektit tim."

Imazhet e printuara në SELPHY CP1500 janë të mbrojtura me një shtresë të veçantë që i bën rezistente ndaj papastërtisë, ujit, vajit dhe gjurmëve të gishtave. Ato mund të zgjasin deri në 100 vite1 kur ruhen në album, kështu që janë të mrekullueshme për të ruajtur kujtime të rëndësishme. Kjo ishte zgjedhja ideale këtu për një dhuratë shumë personale që përkujton kohën cilësore dhe momentet e veçanta me djalin e Linit.

Përveç cilësisë profesionale që printeri i dhuroi projektit të saj, Lini gjithashtu shijoi thjeshtësinë që i dha për të lidhur me valë printerin SELPHY CP1500 me smartfonin e saj dhe për të modifikuar dizajnet përpara printimit. "Përdora aplikacionin SELPHY Photo Layout në telefonin tim për të zgjedhur dhe rregulluar fotografitë e mia përpara printimit", - shpjegon ajo. "Aplikacioni ishte i thjeshtë në përdorim dhe më lejoi të personalizoja faqosjen për të përmbushur nevojat e projektit tim. Veçoria e printimit me valë e bëri procesin gjithashtu shumë praktik."

Lini ka katër këshilla të fundit që ju të krijoni me sukses një kuti "shpërthyese" me foto:


 • Përdorni letër të cilësisë së lartë për të siguruar jetëgjatësinë e kutisë.
 • Matni dhe pritni me saktësi për të arritur shtresa të rregullta dhe uniforme.
 • Eksperimentoni me teknika të ndryshme palosjeje për të krijuar forma dhe kënde interesante.
 • Kini durim dhe merrni kohën që ju duhet gjatë mbledhjes së kutisë për të shmangur gabimet.

Rezultatet

Një kuti "shpërthyese" me foto me karton vjollcë e mbushur me yje punëdoreje, e zbukuruar me fotografi në formë zemre e cila ka fotografi dhe origami të tjera të varura me spango sipër saj. Printeri Canon SELPHY qëndron afër tij.

Sapo të keni krijuar formën kryesore të kutisë, mund të shtoni zbukurimet që dëshironi, si p.sh. fotografitë në formë zemre të Linit në anët e jashtme dhe koleksionin e saj të yjeve me punëdore të vendosur në formë zemre në qendër.

Një kuti "shpërthyese" me foto me karton vjollcë e mbushur me yje punëdoreje, e zbukuruar me fotografi në formë zemre e cila ka fotografi dhe origami të tjera të varura me spango që janë të ngjitura me kapakun që qëndron sipër kutisë.

Një aspekt argëtues i kutive "shpërthyese" me foto është ngjitja e objekteve me punëdore te kapaku i kutisë me spango, në mënyrë që ato të dalin kur kapaku të ngrihet. Këtu, Lini ka përfshirë mjellma me origami, një hënë dhe yje në ngjyra pasteli për një rezultat që është i ngjashëm me një dekorim të vendosur sipër një shtrati fëmijësh.

"Jam e mrekulluar nga rezultati final", - thotë Lini. "Është një dhuratë unike dhe e personalizuar për të cilën jam e sigurt që djali im do ta pëlqejë shumë." Në të kaluarën, Lini ka bërë një larmi kutish të ndryshme "shpërthyese" me foto, duke integruar elementë të tillë si, fantazma drithëruese për Hallouinin, një mini tortë ditëlindjeje me punëdore, zemra, yje dhe mjellma me origami. "Krahasuar me kutitë e tjera "shpërthyese" me foto që kam bërë, kjo mban një vend të veçantë në zemrën time sepse është për fëmijën tim", - thotë ajo.

"Çfarë më pëlqen më shumë nga punëdorja është liria krijuese që të ofron", - vazhdon ajo. "Më pëlqen se si mund të marr fletë të thjeshta letre dhe t'i kthej në dizajne të bukura krijuese. Është për mua një mënyrë që të shpreh krijimtarinë dhe të sjell në jetë idetë e mia."

Më shumë ide krijuese

Printeri Canon SELPHY CP1500 mund të printojë imazhe në shumë forma dhe madhësi të ndryshme për të personalizuar çfarëdolloj krijimesh që ju vijnë në mendje. "Mundësitë janë të pafundme", - thotë Lini, "dhe është një mënyrë fantastike për të krijuar dhurata ose kujtime të paharrueshme. Ka shumë ide të tjera për kutitë "shpërthyese" me foto ose punëdore të tjera duke përdorur një printer SELPHY. Mund të përfshini mini ngjitëse, katrorë ose printime të madhësisë së kartolinës në një kuti "shpërthyese" me foto për të shtuar më shumë personalizim dhe surpriza."

Frymëzimi mund të vijë nga kudo. Lini ndan krijimet e saj në median sociale dhe gjithashtu ndjek se në çfarë projektesh po punojnë të tjerët ose në çfarë procesi janë. "Më pëlqen të lidhem me ndjekësit sepse kjo më lejon të frymëzoj të tjerët dhe gjithashtu të mësoj nga komuniteti i punëdores", - thotë ajo. "Është e pabesueshme se si njerëzit nga e gjithë bota mund të bashkohen për të ndarë dashurinë e tyre për punëdoren." Përveç kutive "shpërthyese" me foto, Lini ka krijuar mini buqeta lulesh, enigma, kartolina urimesh dhe mini figura me punëdore, për të cilat është frymëzuar nga personazhe të famshme.

"Për këdo që dëshiron të bëjë një kuti "shpërthyese" me foto për herë të parë, do të sugjeroja që ta provonit", - pohon ajo me entuziazëm. "Është një projekt argëtues dhe krijues që ju mundëson të shprehni vetveten dhe të krijoni diçka me të vërtetë unike. Mos kini frikë të eksperimentoni me dizajne dhe teknika të ndryshme dhe mbani mend që një printer SELPHY mund ta përmirësojë projektin tuaj me printime të cilësisë së lartë. Shijojeni procesin dhe rezultati final do t'ia vlejë!"

Shkruar nga Kat Halstead

 1. Kur ruhet në album. Në bazë të analizave të përshpejtuara, duke prezumuar një temperaturë prej 23° C / 73.4° F dhe lagështirë 50%.

Produktet e lidhura

Artikuj të ngjashëm