Videokamerat profesionale

Canon XF305

Specifikimet

Specifikimet në detaje

Kamera

 • Sensor imazhi

 • Sensor

  3CMOS i llojit 1/3

 • Sistem

  Prizëm RGB

 • Pikselat totale për sensor

  2,37 megapiksel

 • Pikselat efektive për sensor

  2,07 megapiksel

 • Ndriçim minimal

  Auto e plotë (përforcim 21dB), 50i/25p: 3,8 luks / 3,3 luks


  Modaliteti manual (përforcim 33dB), 50i/25p: 0,06 luks / 0,05 luks

 • Rezolucioni horizontal

  1000 linja TV ose më shumë (regjimi 1920 x 1080i)

 • Lentë

 • Raporti i zmadhimit

  18x

 • Gjatësia vatrore

  4,1 - 73,8 mm (35mm ekuivalenti: 29,3 mm – 527,4 mm)

 • Distanca minimale e fokusit

  1 m;


  20 mm (MACRO)

 • Filtri ND

  3 filtra xhami: 1/4, 1/16, 1/64

 • Kontrolli i zmadhimit

  Unazë, Lëkundje ose Dorezë

 • Shpejtësia e zmadhimit

  Lëkundja e zmadhimit:


  Shpejtësi e ndryshueshme/Shpejtësi fikse (16 cilësime niveli shpejtësie të disponueshme);


  Zmadhimi dorezë:


  Shpejtësi fikse (16 cilësime niveli shpejtësie të disponueshme)

 • Kontrolli i fokusit

  Unazë manuale ose automatike (AF e menjëhershme, TV AF AF me Zbulim fytyre)

 • Kontroll Iris

  Unazë manuale; Auto e plotë; Iris auto me shtytje

 • Intervali i hapjes

  f1,6 - f22

 • Diametri i filtrit

  82 mm

 • Elementet e lentës/grupet

  17/14

 • Sistemi i stabilizimit të imazhit

  Sistemi i zhvendosjes së lentës optike (zbulim këndi dhe zhvendosje të vektorit);


  3 regjime: Dinamik, Standard, Me zmadhim

 • Zmadhim digital

  1,5X. Opsioni Digjital telekonvertues

 • Përpunues imazhi

 • Lloji

  DIGIC DV III

Regjistrimi

 • Mjetet e ruajtjes video

  Karta memorieje Compact Flash të tipit 1 (2 fole për karta);

 • Lloji

  UDMA4, 30MB/s ose më e shpejtë (40MB/s ose më e shpejtë për regjistrimin E shpejtë/E ngadaltë)

 • Koha e regjistrimit

  Karta CF 32GB: Deri në 80 minuta (1080/50i @ 50 Mbps)

 • Formati i skedarit të regjistrimit

  Material eXchange Format (MXF)

 • Formati i regjistrimit

  MPEG-2 Long GOP


  50Mbps CBR (4:2:2) MPEG-2 422P@HL;


  35Mbps VBR (4:2:0) MPEG-2 MP@HL;


  25Mbps CBR (4:2:0) MPEG-2 MP@H14

 • Norma e kuadrove të regjistrimit

  50Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1280 x 720/50p, 25p;


  35Mbps: 1920 x 1080/50i, 25p; 1440 x 1080/50i: 1280 x 720/50p, 25p;¹


  25Mbps: 1440 x 1080/50i, 25p

 • Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

  PO.


  720p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 32, 34, 37, 42, 45, 48, 50fps


  1080p: 12, 15, 18, 20, 21, 22, 23, 24, 25fps

 • Regjistrim në interval

  PO. 2, 6 ose 12 kuadro, 25 intervale kohe

 • Regjistrim kuadrosh

  PO. 2, 6 ose 12 kuadro

 • Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

  PO (3 sekonda)

 • Skanim në të kundërt

  PO. Kthim i imazhit lart/poshtë, majtas/djathtas

 • Mjetet e ruajtjes së fotove

  Karta e kujtesës SD/SDHC

 • Cilësia e pozës

  Gjatë regjistrimit video: 1920 x 1080;


  Gjatë rishikimit: 1920x1080, 1280 x 720

Sistem

 • LCD

 • Madhësia

  10,1 cm (4")

 • Pika

  1,23 milionë

 • Përshtatjet e cilësisë së imazhit

  Shkëlqimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia, drita e pasme, bardhë e zi

 • I rregullueshëm

  Kalim majtas/djathtas

 • Monitori i formës së valës

  Monitori i formës së valës dhe vektorskopi

 • Ndihmues fokusimi

  Ngritje; Zmadhim; Monitor anësor (duke përdorur ekranin e formës së valës)

 • Ngritje

  Ngritje 1, Ngritje 2 (Ngjyra, Përforcimi, Frekuenca e personalizueshme për secilën)

 • Zebra

  Niveli 1; Niveli 2; Të dyja


  Dalje përmes HD-SDI ose HDMI

 • Shënuesit

  Aktive/Joaktive (Raporti i pamjes, Shënuesi i aspektit, Zgjidh zonën, Zonë e sigurt, Rrjetë, Horizontale, Qendër)

 • EVF

 • Madhësia

  1,3cm (0,52")

 • Pika

  1,55 milionë

 • Përshtatjet e cilësisë së imazhit

  Shkëlqimi, kontrasti, ngjyra, mprehtësia, drita e pasme, bardhë e zi

 • I rregullueshëm

  Anim vertikal

 • Lenta korrigjimi

  Dioptrat + 2,0 deri në -5,5

 • Hyrjet/Daljet

 • Hyrje audio

  Hyrje XLR me fuqi 48V x 2

 • Dalja e kufjes

  Fishë stereo 3,5 mm

 • Dalja e monitorit video

  PO (BNC, video me element të Definicionit Standart, vetëm dalja)

 • HDMI

  PO (Lloji A, vetëm dalje)

 • IEEE 1394 (Firewire)

  JO

 • USB

  PO (Mini-B, USB 2,0 Hi-Speed, vetëm dalje)

 • Dalje HD/SD-SDI

  PO (BNC, vetëm dalje, dalje video me audio të integruar dhe kod kohor)

 • Kod kohor

  PO (BNC, hyrja/dalja e ndërrueshme)

 • Genlock

  PO (BNC, vetëm hyrje)

 • Dalje Component

  PO (lidhës D, vetëm dalje)

 • Terminal AV

  Mini fishë 3,5 mm (vetëm dalje për video dhe audio)

 • Hyrje DC

  PO

 • Terminal i kontrollit në largësi

  Mini-fishë stereo 2,5 mm

 • Shirita me ngjyra

  Lloj 1/Lloj 2

 • Të ndryshme

 • Llambë shenje

  PO (x2)

 • Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

  PO (fiksues, mbështeten njësitë e blicit EOS)

 • Çelësi i personalizimit

  PO (13 butona të caktueshëm; zgjidhni nga 30 funksione)

Funksione pozimi

 • Ekspozimi

 • Matësi i ekspozimit

  Standard (me peshë në qendër), Prozhektor, Dritë e pasme

 • Intervali i ekspozimit

  50 - 100 000 luks

 • Kompensimi i ekspozimit

  -2 deri në +2 EV (14 hapa)

 • Regjim Ekspozim automatik

  Plotësisht automatike

 • Iris me shtytje automatike

  PO

 • Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

  Plotësisht automatike / AGC Aktive / Manuale

 • Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

  3dB; 6dB; 9dB; 12dB; 15dB; 18dB; (JOAKTIVE/21 dB)

 • Cilësimi i përforcimit

  Pozicione çelësi L, M, H të caktueshme (-6dB / -3dB / 0dB/ 3dB / 6dB/ 12dB / 18dB / 21dB / 33dB / TUNE (0,5 dB rritje nga 0 deri në 21 dB))

 • Shpejtësia e shkrehësit

 • Regjimet e kontrollit

  Çelës me 3 pozicione:


  JOAKTIVE (Plotësisht automatike) / AKTIVE / SEL (Auto; Shpejtësi; Kënd; Skanim i pastër (CS); Shkrehës i ngadaltë (SLS))

 • Shpejtësia e shkrehësit

  1/18 deri në 1/2000 në varësi të shpejtësisë së kuadrove

 • Këndi i shkrehësit

  11,25º deri në 360º në varësi të shpejtësisë së kuadrove

 • Shkrehës i ngadaltë (SLS)

  1/3, 1/6, 1/12, 1/25

 • Skanim i pastër

  50i/p: 50 deri në 251,15 Hz;


  25p: 25 deri në 251,15 Hz;

 • Figurë e përshtatur

 • Konfigurimet e ruajtura

  9

 • Mjeti i ruajtjes

  Kartë kujtese SD/SDHC (të gjitha të dhënat e personalizimit dhe metadatat)

 • Gama

  6 profile

 • Bazamenti kryesor

  -50 deri në +50

 • Kryesor i zi

  -50 deri në +50 për secilën nga R,G,B

 • Gama e zezë

  Lartësi gjerësi dhe kulm i rregullueshëm

 • Ngopje e ulët

  -50 deri në +50 rregullon ngopjen e ngjyrës në zonat me shkëlqim të dobët

 • Pjerrësi

  Rregullohet përmes karakteristikës së ekspozimit, fillimi, pjerrësia, ngopja

 • Mprehtësia

  Rregullim për nivelin Detaji, frekuenca e detajit, Pjesa qendrore, Ekuilibri HV, Limiti i detajit, Zgjedhja e detajit, Hapja e pjerrësisë dhe mprehtësia në varësi të nivelit

 • Reduktimi i zhurmës

  Joaktiv, Automatik, Aktiv (1 deri në 8)

 • Detaji i veshjes

  Joaktiv, I ulët, Mesatar, I lartë / Ngjyrimi, Kromatike, Shkëlqimi

 • Reduktimi zgjedhës i zhurmës

  Joaktiv, I ulët, Mesatar, I lartë / Ngjyrimi, Kromatike, Shkëlqimi

 • Matrica e ngjyrave

  -50 deri në +50 ngjyrim dhe përforcim R,G,B, në varg me zgjedhjen Gama

 • Balancimi i së bardhës

  -50 deri në +50 zhvendosje e balancimit të së bardhës për R,G,B

 • Korrigjim ngjyre

  Zgjedhje zone / rishikim i zonës i dy zonave

 • Niveli i konfigurimit

  -50 deri në +50 Aktiv/Joaktiv

 • Ekstrakt 100% IRE

  E kufizon daljen në 100% mbas rregullimit të konfigurimit

 • Të Dhënat e Wi-Fi & GPS

 • Informacion GPS (Aksesor Opsional)

  Gjerësi/Gjatësi/Lartësi, Koha Universale e Koordinuar (KUK)

 • Balancimi i së bardhës

 • Auto

  PO

 • I paravendosur

  A, B, I paravendosur (Ditë, Tungsten)

 • Kod kohor

 • Sistem numërimi

  Regen, RecRun, FreeRun, I jashtëm, Bllokim

 • Cilësimi i vlerës fillestare

  “00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

 • Audio

 • Regjistrimi

  16-bit 2 ch (48 kHz) linear PCM

 • Kontroll

  Kufizuesit e pavarur dhe cilësimet automatike/manuale

 • Zbutja e mikrofonit

  PO

 • Matësi i nivelit të mikrofonit

  PO

Pajisjet shtesë

 • Furnizohen

  XF Utility dhe NLE Plug-ins, Rrip qafe, Vrimë syri, Kabllo komponenti DTC-1000, Komplet baterie BP-955, Kokë DC DC-930, Ushqyes kompakt CA-930, Kontroller me valë WL-D6000.

 • Opsional

  Shtesë e gjerë objektivi WA-H82, Bateri BP-930, BP-945, BP-950G, BP-970G, BP-955, BP-975, Ushqyes kompakt CA-920, Ushqyes kompakt makine CB-920, Mbajtëse krahu SBR-1000, Përshtatës trekëmbëshi TA-100, Kontroll zmadhimi në distancë, Dritë video VL-10Li II, Bazë trekëmbëshi TB-1, Kapak i Lentes Canon LH-V1, Marrës GP-E2 GPS.

 • Bateria

 • Ushqyes rezervë

  Bateri si monedhë Litiumi (e integruar)

 • Konsumi i energjisë

  9,1W¹

 • Koha e vazhdueshme e regjistrimit

  BP-955 e përfshirë: Përafër. 260 minuta¹


  Opsional BP-975: Përafër. 405 minuta¹

 • Përmasat

  Afërsisht 180 x 192 x 394 mm

 • Pesha (vetëm kamera)

  2670 g

 • Pesha (me të gjitha pajisjet)

  2980 g

 • Intervali i temperaturës së punës

  -5ºC deri në +45ºC, 60% lagështi relative

 1. ¹ 50Mbps modaliteti CBR, HD-SDI fikur, duke përdorur EVF.

 2. ¹ 50Mbps modaliteti CBR, HD-SDI fikur, duke përdorur EVF.

 3. ¹ Opsion shtesë incizim nëpërmjet azhurnimit firmware. Gjithashtu shton mbështetje në gjuhën Korean.