Kamerat pa pasqyra

Canon EOS M50

Specifikimet

Specifikimet

 • 24.1 APS-C sensor

  24.1 MP APS-C size CMOS sensor

 • 10 fps

  Shoot continuously at 10fps

 • DIGIC 8

  Powerful DIGIC processing

 • Wi-Fi*

  Simply connect then share or backup wirelessly

 • 4K video

  Shoot exceptional 4K videos

 • Bluetooth**

  Always-on connection

 • Dual Pixel CMOS AF

  Fast, accurate AF and precise tracking

 • EVF

  EOS-like handling with large, responsive electronic viewfinder

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  CMOS 22,3 x 14,9 mm
 • Pikselët Efektive
  Afro 24,1 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Përafër 25,8 megapiksel
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC 8

Lentja

 • Vendosja e Lentës
  EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)
 • Gjatësia Vatrore
  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës
 • Stabilizim Imazhi
  Stabilizues optik imazhi në lente të pajtueshme

  Video: IS dixhital brenda kamerës i disponueshëm Përforcime stabilizimi të mëtejshme nga lentet e pajtueshme me IS Dinamike

FOKUSIMI

 • Tipi

  Sistem Dual Pixel CMOS AF. Pikselët e zbulimit të fazës të integruar në sensorin e imazhit 1


  Metoda e zbulimit të kontrastit përdoret gjatë fokusimit 4K Movie Servo AF

 • Sistemi AF/ Pikët

  Maksimumi 143/99 pika në varësi të lentes.


  Maksimumi 25 kuadro në fokusin automatik AF të zonës 2

  Pozicionimi i lirë me 1 pikë AF / 1 zonë AF nëpërmjet zgjedhjes manuale (zona e disponueshme në varësi të lentes)

 • Sfera e Funksionimit AF
  EV -1 - 18 (në 23 °C, ISO 100, me EF-M 22mm f/2 STM)
 • Modalitetet AF
  AF me një fotografi AF dhe Servo AF
 • Zgjedhja e pikës AF

  Fytyrë + Ndjekje: Ndjekje e fytyrës dhe subjektit përmes njohjes automatike/ zgjedhje manuale përmes ekranit me prekje. Zgjedhje automatike në pikat e fokusit automatik AF kur nuk dallohet fytyrë brenda kuadros.


  Fokusi automatik AF për sytë i disponueshëm në AF me një shkrepje


  Fokusi automatik AF i butë i zonës: Zgjedhja manuale e zonës, si dhe zgjedhja automatike në pikat e fokusit AF brenda zonës së zgjedhur

  1 pikë AF: Zgjedhje manuale përmes ekranit me prekje/ butonave

 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF
  Treguar në ekranin LCD/ EVF
 • AF Parashikues

  -


  * me EF300mm f/2.8L IS USM në 50 kuadro/sek

 • Bllokimi AF
  Kyçet kur butoni i shkrehësit shtypet deri në mes ose Buton Kyçi AE i personalizueshëm
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  me anë të rrezes ndihmëse LED
 • Fokusim Manual
  Me lente EF & EF-S - Zgjedhje përmes ndryshimit AF/MF në lente

  Me lente EF-M - Zgjedhje përmes Butonit MF të dedikuar/ butonave të tjerë të personalizueshëm (ndryshim AF/MF).

  Kulmim MF në dispozicion
  AF+MF i disponueshëm (Rregullim fokusi manual pas One-Shot AF)
  Zmadhim imazhi i disponueshëm gjatë MF (5x ose 10x)
 • Kllapat e Fokusimit
  -
 • Mikroregullimi AF
  -

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e matjes
  Matja në kohë reale nga sensori i imazhit
  (1) Matje vlerësuese (384 zona)
  (2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 6,4% e ekranit të Pamjes të drejtpërdrejtë)
  (3) Matja e qendrës mesatare të përafërt
  (4) Matja e pikës (afro 2,8% e ekranit të Pamjes të drejtpërdrejtë)

  Vetëm me vlerësim qendror në regjistrimin e videos
 • Sfera e Matjes
  Imazh i palëvizshëm: EV 0 - 20 (në 23 °C, ISO 100)
  Video: EV 0 - 20 (në 23 °C, ISO 100)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.
  Manual: Me butonin e Kyçit AE në modalitetet e zonës krijuese.
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-3 EV në ndalesa 1/3 stop
 • AEB
  3 shkrepje, +/- 2 EV, rritje me ndalesa 1/3 (mund të përdoret bashkë me Kompensimin e ekspozimit)
 • Ndjeshmëria ISO

  ISO AUTO (100 - 6400), 100 - 25600 në rritje me ndalesa 1/3. ISO mund të zgjerohet në 51200

  Video 4K: ISO AUTO (100 - 6400), 100 - 6400 në rritje me ndalesa 1/3. Video Full HD dhe HD: ISO AUTO (100 - 12800), ISO 100 - 12800 në rritje me ndalesa 1/3. ISO mund të zgjerohet në 25600


  *Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehësi fokal-vend me kontroll elektronik
 • Shpejtësia
  301/4000 sek (rritje ndalesa 1/3), Llamba (gama totale e shpejtësisë së obturatorit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Cilësimet
  Auto (Përparësia e ambientit), Auto (Përparësia e të bardhës), Ndriçimi i ditës, Në hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë
  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Temperatura e ngjyrës (Ndarje 100 Kelvin)

  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  1. Blu/Qelibar +/-9 nivele
  2. E purpurt/ Jeshile +/-9 nivele
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet
 • Kllapat WB
  -

Treguesi i kuadrit

 • Tipi
  Pamor elektronik OLED e tipit 0.39
  Afro 2,360,000 pika
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Afro 100%
 • Magnification
  -
 • Pika e syrit
  Afro 22 mm
 • Korrigjim i Dioptrisë
  Po
 • Ekrani i Fokusimit
  -
 • Pasqyrë
  -
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  I personalizueshëm dhe ndryshim përmes INFO. Buton
  (1) Imazh live me informacione ekspozimi
  (2) Imazh live me informacione bazë
  (3) Imazh live me informacione të plota

  Konfigurimet e personalizueshme:
  Mbivendosje e rrjetës (formate x3), Histogram (Ndriçim/ RGB), Nivel elektronik, Multi raporte aspekti
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po
 • Mbyllësi i Okularit
  -

Monitori LCD

 • Tipi
  7.5 cm (3.0”) LCD me prekje (TFT). Raporti i aspektit 3:2. Afro 1,040,000 pika. Tip kapacitiv elekstrostatik. Kënd i Ndryshueshëm
 • Mbulimi
  Afro 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  -
 • Veshja
  -
 • Rregullim i Ndriçimit
  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet
 • Opsionet e Shfaqjes
  I personalizueshëm dhe ndryshim përmes INFO. Buton
  (1) Imazh live me informacione ekspozimi
  (2) Imazh live me informacione bazë
  (3) Imazh live me informacione të plota

  Konfigurimet e personalizueshme:
  Mbivendosje e rrjetës (3x formate), Histogrami (Ndriçim/ RGB), Niveli elektronik, Shumë raporte të ekranit, Këshilla dhe sugjerime

Blici

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)
  5
 • Mbulesa e Blicit të Integruar
  Mbulim maksimal në rreth 15mm (ekuivalent me 35mm: rreth 24 mm
 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  Afro 3 sekonda 3
 • Modalitetet
  Auto (E-TTL II)
 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq
  Po - me llampën e zvogëlimit të syrit të kuq
 • Sinkronizimi X
  1/200 sek
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 2 EV në rritje me 1/3
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  -
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  Përmes konfigurimeve të kamerës/ menuja e konfigurimit të blicit

Shkrepja

 • Modalitetet
  Skenë inteligjente automatike, Hibride automatike, Ndihmës krijues, SCN (Autoportret, Portret, Lëkurë e butë, Peizazh, Sporte, Nga afër, Ushqime, Zhvendosje, Skenë natën në duar, Kontroll ndriçimi HDR, Modaliteti në heshtje), Filtrat krijues (Bardhë e zi me kokrriza, Fokusi i butë, Efekti i syrit të peshkut, Efekti i bojërave të ujit, Efekti i kamerës lodër, Efekti i miniaturës, HDR art standarde, e gjallëm, e spikatur, me reliev), Programi AE, Prioriteti i obturatorit AE, Prioriteti i hapjes së diafragmës AE, Ekspozimi manual, Video (Ekspozimi automatik i filmit, Ekspozimi manual i filmit, Film me interval kohor)
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB
 • Përpunimi i imazhit
  Prioriteti i toneve të theksimit (standard dhe i përmirësuar)
  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Reduktim i zhurmës me shpejtësi të lartë ISO (4 parametra + Multi Shot NR)
  Korrigjim periferik i ndriçimit të lentes
  Korrigjimi i shmangies kromatike
  Korrigjim difraksioni

  Ndihmës Kreativ
  Paracaktimet
  Turbullim Sfondi (5 parametra)
  Ndriçimi (19 nivele)
  Kontrasti (9 nivele)
  Saturimi (9 nivele)
  Toni i ngjyrës 1 dhe 2 (19 nivele)
  Monokrom (Joaktiv/Bardhezi/Sepia/Blu/E purpurt/Jeshile)
 • Modalitetet e lëvizjes
  Tek, I vazhdueshëm me shpejtësi të lartë, I vazhdueshëm me shpejtësi të ulët, Vetë-kohëmatës (2s, 10s, I personalizuar, Telekomandë)
 • Continuous Shooting
  AF me një shkrepje: Afro 10 shkrepje/sek për deri në 33 kuadro në JPEG dhe 10 kuadro në RAW 4
  Me Servo AF: Afro 7,4 shkrepje/sek për deri në 47 kuadro në JPEG 5
 • Intervalometer
  -

Metoda Live View

 • Tipi
  -
 • Mbulimi
  Afro 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)
 • Niveli i Kuadrove
  -
 • FOKUSIMI
  -
 • Matja
  -
 • Opsionet e Shfaqjes
  -

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: I përsosur, Normal (në përputhje me Exif 2.31) / Rregulli i dizajnit për sistemin e skedarëve të kamerës (2.0)
  RAW: RAW (CR3 14 bitë),
  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, RAW + kompresion JPEG i mundshëm
 • Madhësia e Imazhit
  RAW: (3:2) 6000 x 4000, (4:3) 5328 x 4000, (16:9) 6000 x 3368, (1:1) 4000 x 4000

  JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976 x 1984, (S2) 2400 x 1600
  JPEG 4:3: (L) 5328 x 4000, (M) 3552 x 2664, (S1) 2656 x 1992, (S2) 2112 x 1600
  JPEG 16:9: (L) 6000 x 3368, (M) 3984 x 2240, (S1) 2976 x 1680 (S2) 2400 x 1344
  JPEG 1:1: (L) 4000 x 4000, (M) 2656 x 2656, (S1) 1984 x 1984, (S2) 1600 x 1600

  Përpunimi dhe ndryshimi i madhësisë në kamerë për skedarët RAW të disponueshëm gjatë rileximit
 • Lloji i Filmit
  MP4 [Video: MPEG-4 AVC/H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]
 • Madhësia e Filmit
  4K - 3840 x 2160 (23,98, 25 fps)
  Full HD - 1920 x 1080 (59.94, 50, 29.97, 25, 23.976 fps)
  HD - 1280 x 720 (119,9, 100, 59,94, 50 fps)
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB
 • Skedarët e zërit
  -
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Rivendosja automatike, në vazhdimësi
  (2) Rivendosja manuale

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  9 butona të personalizueshëm
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacione për të drejtat e autorit (Emri i autorit, Detaje të të drejtave të autorit)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
 • Ndriçimi / Paneli LCD
  -
 • Qëndresa ndaj Ujit/Pluhrit
  -
 • Memo e Tingullit
  -
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  -
 • Zmadhimi i rishikimit
  15 hapa si dhe zmadhimi i butë me afrimin e gishtave
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm me informacione (opsionet ndërrimi)
  (2) Imazh i vetëm
  (3) Shfaqje treguesi (36-04-09/100 imazhe)
  (4) Paraqitja me kërcim (1/10/imazhi me numër të përshtatur, sipas datës së regjistrimit, sipas vlerësimit, sipas dosjes, vetëm sipas videove, vetëm të mbrojtura)
 • Panorama
  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10/30 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
  Efektet e kalimit: Joaktiv, rrëshqitje në 1-2, zbehje 1-3
 • Histogrami
  Ndriçimi/ RGB
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja/Mbrojtja e Imazhit
  Fshi: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet
  Mbrojtja: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet Hiq mbrojtjen e të gjitha imazheve
 • Verifikimi i të Dhënave
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menuja e shkrepjes (x8)
  (2) Menyja e luajtjes (x4)
  (3) Menuja e konfigurimit (x5)
  (4) Menyja e ekranit
  (5) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  29 gjuhë
  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht, malajzisht, vietnamisht, indonezisht, hindisht, japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësim i firmuerit i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Hi-Speed USB (Micro-USB)
 • Tjetër
  LAN pa tela (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz, 1-11 kanale), me mbështetjen për NFC-në dinamike 6

  Bluetooth® (Versioni i specifikimit 4.1, teknologjia e Bluetooth me nivel të ulët energjie) 78

  HDMI (lidhësi mikro i tipit D), mbështetet dalja HDR për televizorët e përputhshëm

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge
 • PictBridge
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

Memoria

 • Tipi
  SD, SDHC, SDXC (UHS-I kompatibël)

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC dhe Macintosh
  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1 9
  Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11 / 10.12

  Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:
  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1
  Mac OS X 10.9 / 10.10

  Për mjetin e transferimit të imazheve:
  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1
  Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11 / 10.12

Programi kompjuterik

 • Shfletim dhe Printim
  -
 • Përpunimi i imazhit
  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale
 • Tjetër
  Picture Style Editor, EOS Utility, Image Transfer Utility

  Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android 10

Burimi i Energjisë

 • Bateri
  1 x Bateri e Ngarkueshme Li-ion LP-E12
 • Jeta e baterisë
  Afro 235 shprekje (në 23°C, AE 50%, FE 50%) 11
  Modaliteti Eko: Përafër. 370 shkrepje
  Regjistrimi i videos: Afro 85 min
  Koha e rileximit kur rilexoni një prezantim të imazheve: Afro 4 orë
 • Treguesi i Baterisë
  4 nivelë
 • Kursimi i Energjisë
  Ekrani i fikur (15, 30 sek ose 1, 3, 5, 10, 30 min)
  Fikja automatike (30 sek ose 1, 3, 5, 10 min, çaktivizoni)
  Inkuadruesi joaktiv (1, 3 min, joaktiv)
  Modaliteti EKO
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Karikuesi i baterisë LC-E12E

  Adaptor energjie kompakt CA-PS700
  Bashkuesi DC DR-E12

Specifikime të përgjithshme

 • Materialet e Trupit
  Polikarbonat
 • Mjedisi i përdorimit
  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
 • Dimensionet (Gj x Th x L)
  116,3 x 88,1 x 58,7 mm
 • Pesha (vetëm trupi)
  Afro 387 g (e zezë), 390 g (e bardhë), standardi i testimit CIPA duke përfshirë baterinë dhe kartën e memories

Aksesorët

 • Treguesi i kuadrit
  -
 • Kasat / Rripat
  Kasë mbajtëse EH32-CJ (bezhë)
  Kasë mbajtëse EH32-CJ (kafe e lehtë)
  Rripi i qafës EM-E2 (i zi)
  Rripi i qafës EM-E2 (i bardhë)
  Rripi i qafës EM-200DB
 • Transmetues skedash me valë
  -
 • Lentet
  Lente EF-M
  Të gjitha lentet EF dhe EF-S janë të pajtueshme me anë të adaptorit të montimit EF-EOS M
 • Blici
  Blicet Canon Speedlites (përfshirë 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III, 430EX III-RT, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, 600EX II-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)

  Kordon Këpuce Jashtë Kamerës OC-E3, Kllapë Speedlite SB-E2
 • Kapja e Baterisë
  -
 • Telekomanda/Çelësi
  Telekomanda BR-E1 me Bluetooth
 • Tjetër
  Kabëll ndërfaqeje IFC-600PCU
  Adaptor montimi EF-EOSM

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikalisht x 80% horizontalisht në kuadër
 2. Numri maksimal i kuadros AF varet nga raporti i aspektit të imazhit të zgjedhur
 3. Kur bateria është e karikuar plotësisht
 4. Shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme matet me EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM dhe kërkon kartë memorieje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1. Numri total i kuadrove të kapura dhe shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme mund të ndryshojë në varësi të konfigurimeve të kamerës për ekspozimin, llojin e lentes së përdorur, nivelin e baterisë, nivelin e dritës dhe kartën e memories të përdorur.
 5. Shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme matet me EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM dhe kërkon kartë memorieje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1. Në Fokusin automatik Servo AF, shpejtësia maksimale e regjistrimit të vazhdueshëm dhe numri total i kuadrove të regjistruara varet nga gjendja e subjektit, parametrat e kamerës dhe lentja e përdorur
 6. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
 7. E pajisur me teknologjinë Bluetooth® me energji të ulët. Fjala markë dhe stemat e "Bluetooth®" janë marka të regjistruara tregtare pronë e "Bluetooth SIG, Inc." dhe çdo përdorim i këtyre markave nga "Canon Europe Ltd." bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës.
 8. Funksionaliteti i Bluetooth me aplikacionin Camera Connect kërkon që pajisja inteligjente të jetë e pajisur me Bluetooth versioni 4.0 (ose i mëvonshëm). Kërkon po ashtu që pajisja inteligjente të përdorë sistemin operativ iOS 8.4 (ose të mëvonshëm) ose Android 5.0 (ose të mëvonshëm)
 9. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
 10. Funksionaliteti i Bluetooth me aplikacionin Camera Connect kërkon që pajisja inteligjente të jetë e pajisur me Bluetooth versioni 4.0 (ose i mëvonshëm). Kërkon po ashtu që pajisja inteligjente të përdorë sistemin operativ iOS 8.4 (ose të mëvonshëm) ose Android 5.0 (ose të mëvonshëm)
 11. Bazuar në standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së memories të përfshirë me kamerën, përveçse kur tregohet ndryshe