A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

PRINTIMI DHE PUNËDORET

Edukoni e argëtoni fëmijët tuaj me punëdoret e "Creative Park"

Qoftë nëse jashtë është ditë me shi dhe ju duhet diçka për të argëtuar fëmijët, apo nëse keni mbetur brenda për orë të tëra dhe doni një zgjidhje më artistike për të angazhuar e edukuar mendjen e fëmijëve, punëdorja mund t'ju vijë në ndihmë! Është një mënyrë e mirë zbavitëse për të gjithë familjen, terapeutike dhe mund të ndihmojë vërtet edhe me vëmendjen në përgjithësi. Creative Park nga "Canon" është një burim i shumanshëm pa pagesë në internet që i mundëson gjithkujt që ka një printer "Canon" të shkarkojë qindra projekte emocionuese punëdoreje letre. Veçanërisht rubrika Family Fun Time ka një sërë opsionesh stimuluese, mes të cilave lojëra, grafikë shpërblimi, labirinte, mjete matematike, alfabete shumëgjuhëshe - për të përmendur vetëm disa prej tyre - ndaj ndizeni printerin dhe ia nisim nga puna!

Do t'ju duhet:

  • Një printer – Cili është ai që ju duhet?
  • Letra
  • Gërshërë/thikë letre
  • Shkop ngjitës dhe ngjitës druri
  • Udhëheqës ose vendosur katror
  • Laps
  • Objekti me tip të theksuar
  • Kruese dhëmbësh
  • Piskatore

Lojëra tryeze

A colourful, customisable printed board game, with papercrafted characters on a tabletop.
Lëreni imagjinatën e fëmijëve të endet e lirë në këtë lojë tryeze aventure, të përshtatur me pyetje dhe sfida që i caktoni ju vetë.

Të gjithëve u pëlqejnë lojërat e tryezës dhe Sugoroku ju jep mundësinë ta krijoni vetë një të tillë. Në këtë aventurë loje tryeze, deri në tetë kafshë aventure kalojnë përmes një sërë zonash për të gjetur arkën e thesarit që i pret në finish. Me plot hapësira bosh, prindërit (apo fëmijët) mund të krijojnë nivele dhe udhëzime të posaçme për një përvojë krejtësisht të personalizuar loje. Përse të mos shtoni pyetje me gjëza apo probleme matematikore që fëmijët t'i zgjidhin duke i shtuar kështu edhe një element mësimor argëtimit?

Këshillë punëdoreje: mund të përdorni letër të thjeshtë për ta printuar lojën ose provoni dhe Matte Photo Paper për një finicion më rezistent.

Krijim kukullash

Paper fortune tellers puppets that resemble fictional characters.
Përplot me gjëza e mesazhe disakuptimëshe, këto kukulla përrallore që ju tregojnë fatin do të këndellin imagjinatën e fëmijëve.

Adhuruesit e përrallave do të kënaqen së tepërmi me këtë treshe kukullash prej letre që paraqesin Kësulëkuqen e Vogël, Gjyshen e saj dhe Ujkun. Pasi t'i prisni e palosni sipas udhëzimeve të lehta, këto kukulla mund të personalizohen me pyetje, gjëza e barsoleta.

Këshillë punëdoreje: Lëreni fëmijën të përdorë piskatore kur kap e ngjit pjesët e vogla - diçka e tillë jo vetëm që sjell rezultat më të mirë, por dhe i ndihmon të përmirësojnë aftësitë motorike.

Erashkë me ngjyrat e ylberit

A papercraft colourful windmill.
Provoni modele të thjeshta si kjo erashkë me ngjyrat e ylberit, për forma zbavitëse si mund t'i mbani fëmijët të argëtuar.

Përveç të qenit tejet argëtuese, punëdoret e "Creative Park" mund të jenë dhe një mënyrë interaktive për t'i dhënë njohuri fëmijës. Për shembull kjo erashkë me ngjyrat e ylberit nuk është thjesht për të luajtur kur fryn erë, por mund të përdoret edhe si mjet mësimor për shpjeguar se si funksionon energjia e erës, si dhe parimet bazë të përçimit të energjisë.

Këshillë punëdoreje: sigurohuni ta palosni e përthyeni përgjatë vizave të palosjes dhe të shtoni harqet e duhura përpara se ta ngjitni.

Stampa për hekur

A white t-shirt with cacti iron on transfers (left). Two pages of different cacti images to be used as iron on transfers (right).
Gjeni adhuruesin e modës në vetvete dhe çlirojeni krijimtarinë me bluzat dhe çantat e stampuara, si dhe shumëçka tjetër!

Adhuruesit e artit dhe të modës mund të frymëzohen të krijojnë bluza e çanta të stampuara me gamën e stampave për hekur të "Creative Park", ku ka kafshë, bimë, simbole e shumëçka tjetër. Nëse nuk gjeni dot diçka që përkon me shijen tuaj, përse të mos krijoni një gjë krejt tuajën për një pamje edhe më origjinale? Thjesht krijoni një pikturë për ta printuar në letrën e stampimit për hekur për tekstile të çelëta ose të errëta dhe stampojeni mbi një aksesor tekstili të zgjedhjes suaj.

Këshillë punëdoreje: përpara se të shpenzoni kohë në tekstile të reja, provoni të modifikoni fillimisht gardërobën tuaj ekzistuese.

Kuti brilante

Papercraft boxes folded to resemble sweet treats.
Mendoni jashtë kornizave me kutitë shumëngjyrëshe të "Creative Park" për ruajtjen e thesareve të sigurta.

Fusni çfarëdo keni nga ëmbëlsirat deri te xhinglat me këto kuti argëtuese ruajtëse, në një larmi dizajnesh të bukura si p.sh. kupa kekësh, akullore, fruta dhe madje edhe makina. Pasi fëmijët tuaj të kenë bërë e mbushur kutitë e tyre, jepuni mundësinë t'i kthejnë në dhurata për dikë të veçantë ose thjesht le t'i hanë vetë.

Këshillë punëdoreje: përdorni një stilolaps që i ka mbaruar boja, rapidograf apo send tjetër me majucë dhe një vizore për t'i rënë përsipër vizave për palosje më të qarta e më të theksuara.

Ngjyrosje qetësimi

A printed colouring in page showing spot the difference.
Ngjyrosja ndihmon në nxitjen e imagjinatës dhe në rritjen e përqendrimit. Ndërsa lojërat e gjetjes së dallimeve janë një formë argëtuese për të kaluar kohën.

Ngjyrosja është një nga aktivitetet më qetësuese dhe krijuese që mund të bëjnë fëmijët. Ajo përqendron mendjen tek e tashmja dhe ndihmon në qetësimin e mendimeve shqetësuese dhe stresuese. Përveç një larmie fletësh brilante për ngjyrosje – duke përfshirë dhe këtë dinosaur për më të vegjlit – "Creative Park" përmban një koleksion zbavitës e të larmishëm gjetjeje të dallimeve, labirintesh dhe bashkimi të pikave për t'i argëtuar fëmijët dhe për t'i nxitur të rrisin vëmendjen.

Këshillë punëdoreje: kaloni te rubrika Play e "Creative Park", në zonën Educational dhe do të gjeni një përzgjedhje të larmishme printimesh prej nga mund të zgjidhni.

Shkruar nga Natalie Denton

Artikujt e lidhur
Create a papercraft safari

PRINTIM KRIJUES

Krijoni një safari me punëdore

Printoni aktivitetin tuaj familjar me temë kafshët me anë të Canon Creative Park dhe frymëzohuni nga natyra.

Print family life story

PRINTIM KRIJUES

Printoni historikun e familjes suaj

Printoni dhe krijoni punëdore me foto të çasteve të hareshme të familjes.

Create your own family treasure hunt

PRINTIM KRIJUES

Krijo kërkimin tënd të thesarit me familjen

Zbuloni se si mund të përdorni printerin tuaj PIXMA me pak imagjinatë për të krijuar një aventurë emocionuese.

Produktet e lidhura

Produktet e lidhura

Produktet e lidhura

Produktet e lidhura

Aplikacionet e rekomanduara

Artikuj të ngjashëm

"Get Inspired" është burimi juaj kryesor i këshillave të dobishme të fotografisë, udhëzuesve të blerësit dhe intervistave inteligjente - gjithçka që ju nevojitet për të gjetur kamerën më të mirë ose printerin më të mirë dhe të krijoni ide të ardhshme krijuese.

Kthehu tek të gjitha këshillat e teknikat