ARTIKULLI

Canon EOS-1D X Mark III: Mundësitë e lidhjes

Canon EOS-1D X Mark III

Kryejini lidhjet shpejt e lehtë, qoftë nëse përdorni rrjetin e fushës në sportet që zhvillohet në stadium, qoftë kur ruani një histori me anë të celularit nga ana tjetër e botës. "Canon EOS-1D X Mark III" e bën më të lehtë se kurrë dërgimin e pamjeve tuaja atje ku ju duhen – përpara konkurrentëve.

Lidhja në rrjete me valë

"Canon EOS-1D X Mark III" vjen me "Wi-Fi" të integruar, që është ideal për komunikimin me pajisje inteligjente dhe kompjuterë, qoftë në studio apo në vend.

Celularët dhe tabletat me aplikacionin "Camera Connect' dhe "Digital Photo Professional Express"* mund të përdoren për shfletimin, modifikimin, retushimin dhe transmetimin e fotove kur jeni në lëvizje. Ato mund të veprojnë dhe si telekomandë e sofistikuar për kamerën, duke ju lejuar kompozimin në ekranin e pajisjes, të ndryshoni cilësimet e kamerës dhe të shkrepni foto dhe video. Edhe kompjuterët PC dhe Mac me programin "EOS Utility" mund t'i kryejnë këto detyra.

Dhe kur duhet lidhje më e fuqishme me valë, opsioni me adaptorin WFT-E9 me valë ju ofron rreze më të gjatë dhe më shumë qëndrueshmëri në zona me "kongjestion elektronik" si p.sh. stadiumet e futbollit. Mbështet standardin MIMO 802.11ac, i cili përdor të dy brezat 5 GHz dhe 2,4 GHz për komunikim në rreze prej deri në 150 metrash, si dhe mundëson lidhje me serverë të siguruar SFTP.

* Kërkon që pajisja smart të ketë Bluetooth të versionit 4.0 (e lart). Kërkon po ashtu që pajisja inteligjente të përdorë sistemin operativ iOS 11.4 (e lart) ose Android 5.0 (e lart)

Ekrani i statusit të transferimit FTP

Ky ekran, e kërkuar nga fotografët e lajmeve dhe të sporteve kur dërgojnë imazhe përmes FTP, tregon sa kohë do të duhet për të dërguar imazhet. Ky u mundëson fotografëve të marrin një vendim të informuar nëse duhet të qëndrojnë atje ku janë dhe për të përfunduar transferimit apo të kërkojnë një lidhje më të shpejtë diku tjetër.

Lidhjet me "Ethernet"

Aktivitetet e mëdha sportive anembanë botës u ofrojnë lidhje me kabllo "Ethernet" fotografëve përgjatë pistave dhe fushave, që të mund t'i transmetojnë pamjet drejt agjencive të lajmeve teksa shkrepin. Ndaj dhe i kemi dhënë "Canon EOS-1D X Mark III" një fole të shpejtë si rrufeja "Gigabit Ethernet" që i transmeton të dhënat dy herë më shpejt se "1D X mark II".

Parametrat e lidhjes grupohen tani së bashku në skedën e tyre të menysë. Tani është e mundur të ruani deri në 20 profile lidhjeje për përdorim të shpejtë, me kredencialet e rrjetit dhe të serverit FTP të ruajtura veçmas, për të ulur kohën që nevojitet për të vazhduar nga puna në një pikë tjetër. Agjencitë madje mund t'ua shpërndajnë elektronikisht parametrat e lidhjeve fotografëve të tyre, të cilat mund të ngarkohen në kamerë përmes kartës së memories.

Lidhja me "Ethernet" tani mbështet protokollet e siguruara SFTP, që pengojnë interceptimin e pamjeve.

Canon EOS-1D X Mark III

Artikujt e lidhur