ARTIKULLI

Canon EOS-1D X Mark III: Ruani kthjelltësinë. Qëndroni të fokusuar.

Canon EOS-1D X Mark III
© Ben Thouard

Qoftë nëse shkrepni me inkuadruesin optik sensacional të "Canon EOS-1D X Mark III" apo nëse përdorni ekranin e tij të bollshëm me prekje 3,1-inçësh, nuk mund të mos vini re shpejtësinë, saktësinë dhe precizionin e sistemit të tij revolucionar të vetëfokusimit. Algoritmet e vetëtrajnimit të thellë janë programuar për të identifikuar sporte të ndryshme, ndërsa pikasja "Face and Eye" është bashkuar me mundësinë e avancuar të gjurmimit që ndjek sportistët edhe nëse mbajnë syze apo kokore.

Pavarësisht sa shpejt lëviz aksioni, "Canon EOS-1D X Mark III" lëviz më shpejt, duke rregulluar fokusin për t'ju dhënë përqendrimin e duhur në çastin e duhur.

Një sensor i dedikuar figure dhe procesor për fokusimin

Kur qarkulluam EOS 650 në vitin 1987, ne revolucionarizuam tregun e SLR me sensorët vetëfokusues CMOS linearë. Këta janë aq efikasë sa përdoren ende në modelet e sotme EOS DSLR – por "Canon EOS-1D X Mark III" ju shpie një hap më tej, me një teknologji të re.

Canon EOS-1D X Mark III

Kur kompozoni, fokusoheni dhe shkrepni përmes inkuadruesit optik të "Canon EOS-1D X Mark III", ju përjetoni një revolucion në projektimin e vetëfokusimit. Një sensor i dedikuar figure CMOS përdoret ekskluzivisht për vetëfokusim, duke përmirësuar saktësinë dhe precizionin dhe duke mundësuar më shumë pika fokusimi në inkuadrues. Procesimi i vetëfokusimit kryhet nga një procesor i dedikuar DIGIC 8 që detyrë të vetme ka kontrollin e vetëfokusimit gjatë përdorimit të inkuadruesit optik.

"Canon EOS-1D X Mark III" vjen me 191 pika vetëfokusimi, 155 prej të cilave janë kryq për ndjeshmëri më të lartë – ideale për kapjen e fokusit të duhur te sportistët apo kafshët me lëvizje të shpejta dhe në nivele të ulëta ndriçimi. Këto pika vetëfokusimi mund të përdoren veçmas për fokusim tejet përzgjedhës, në grupe dhe zona të vogla që mund të lëvizen nëpër kuadër, ose së bashku me kamerën duke zgjedhur pikat më të mira për t'i përdorur automatikisht.

Canon EOS-1D X Mark III

Sjellja e sistemit të fokusimit të vazhduar të kamerës mund të rregullohet në përputhje me llojin e aksionit që fotografoni. Thjesht zgjidhni nga cilësimet tona të katër rasteve ose përdorni cilësimin tonë "Auto" që zgjedh sjelljen më të përshtatshme për rastin konkret.

Sistemi i pasqyrave

Që "Canon EOS-1D X Mark III" të ketë mundësinë të fokusohet me përpikëri në shpejtësi vazhdimisht të larta shkrepjeje, na duhet t'i japim një sistem tërësisht të riprojektuar reflektimi me pasqyra. Është thelbësore që pasqyrat e kamerës të kthehen sa më shpejt të jetë e mundur në pozicionet e tyre të pushimit mes çdo poze dhe të mos shfaqin "kërcim pasqyre", nëse pritet që të vazhdojnë ta shpien dritën te sensori i vetëfokusimit. Kjo është diçka që ndodh brenda "Canon EOS-1D X Mark III" deri në 16 herë në sekondë – një arritje e jashtëzakonshme e inxhinierisë mekanike.

Dual Pixel CMOS AF

Kur e përdorni "Canon EOS-1D X Mark III" si kamerë pa pasqyra, në modalitetin "Live View", vetëfokusimi kryhet nga sistemi ynë i mirënjohur "Dual Pixel CMOS AF". Ky kthen thuajse çdo piksel të sensorit të kamerës në piksel figure dhe në piksel vetëfokusimi për pikasjen e fazës.

"Dual pixel CMOS AF" mund të punojë shpejt gjatë shkrepjes së fotove, ndjekjes së objekteve në lëvizje përreth kuadrit dhe më shtruar kur shkrep video, duke lejuar efektet profesionale daljes nga fokusi nga njëri objekt tek tjetri.

Zbatimi i teknologjisë "Dual Pixel CMOS AF" në "Canon EOS-1D X Mark III" shikon pikselë që mund të përdoren për fokusim në të gjithë lartësinë e kuadrit dhe në mbi 90% të gjerësisë së tij. Performanca rritet në një nivel ku është e mundur të shkrepet me 20 fps me fokusim të shpejtë, të saktë dhe të vazhduar. I njëjti algoritëm vetëfokusimi me vetëtrajnim të thelluar që ofrohet gjatë përdorimit të kamerës në modalitetin me inkuadrues, ofrohet edhe për "Dual Pixel CMOS AF", ndaj mund të jeni konfidentë se do të ruhet qartësia e duhur në objektin, kafshën apo personin e gjurmuar.

Canon EOS-1D X Mark III

< Kthehu te përmbledhja e "Canon EOS-1D X Mark III"

Artikujt e lidhur