Printerë shumëfunksionalë me ngjyra

Canon imageRUNNER ADVANCE DX C359i

Specifikimet

Specifikimet në detaje

Njësia kryesore

 • Lloji i pajisjes
  A4, me ngjyra, me laser, shumëfunksionale
 • Funksionet kryesore
  Printim, fotokopje, skaner, dërgim, ruajtje dhe faks opsional
 • Paneli i kontrollit
  Panel me prekje, me ngjyra, 10.1" TFT LCD WSVGA
 • Memoria
  Standarde: RAM 3.5GB
  Ana e CPU kryesor: 2GB
  Ana e CPU të procesimit të imazheve: 1GB + 0.5GB (rezervuar për procesimin e imazheve)
 • Memoria
  Standarde: (SSD) 256 GB
 • Lidhja e ndërfaqes
  RRJETI
  Standard: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T
  Opsionale: LAN me valë (IEEE 802.11 b/g/n)
  TË TJERA
  Standarde: USB 2.0 (pritësi) x1, USB 3.0 (pritësi) x1, USB 2.0 (pajisja) x1;
  Opsionale: ndërfaqja seriale, ndërfaqja e kontrollit të kopjimit
 • Kapaciteti i mbushjes së letrës (A4, 80 g/m²)
  Standarde: 650 fletë
  Sirtar shumëfunksional 100-fletësh
  1 kasetë letre 550-fletëshe
  Maksimumi: 2300 fletë (me "Cassette Feeding Unit-AK1")
 • Kapaciteti i daljes së letrës (A4, 80 g/m²)
  Standardi: 250 fletë
  Maksimumi: 500 fletë (with Staple Finisher-Z1)
 • Kapaciteti i finicionit
  Standard: Ngjit, Grup
  Me finitor: mbledhje, grupim, ofset, kapëse
 • Llojet e mbështetura të materialit
  Sirtari shumëfunksional:
  Thin, Plain, Heavy, Recycled, Color, Transparency, Pre-punched, Bond, Label, Envelope

  Kaseta e letrës:
  E hollë, e thjeshtë, e rëndë, e ricikluar, me ngjyrë, e parashpuar, e lidhur, zarf1
 • Përmasat e mbështetura të materialit
  Sirtari shumëfunksional:
  Përmasat standarde: A4, A5, A5R, A6, B5,
  Madhësia e personalizuar: 98,0 x 148,0 mm deri në 216,0 x 355,6 mm
  Zarfe: COM10 No.10, Monarch, DL, ISO-C5
  Madhësia e përshtatur e zarfit: 98,0 x 148,0 mm deri në 216,0 x 355,6 mm
  Kaseta e letrës:
  Përmasat standarde: A4, A5, A5R, A6, B5,
  Përmasa të posaçme: 98,0×190,5 mm deri në 216,0×355,6 mm
  Zarfe: COM10 No.10, Monarch, DL, ISO-C5
 • Peshat e mbështetura të materialit
  Sirtari me shumë qëllime: 60 deri në 220 gsm
  Kaseta: 60 deri në 163 g/m2
  Dyanëshe: 60 deri 163 g/m2
 • Koha e ngrohjes
  Modaliteti i nisjes së shpejtë: 4 sekonda ose më pak2
  Nga modaliteti i fjetjes: 10 sekonda e poshtë
  Nga ndezja: 10 sekonda ose më pak3
 • Përmasat (gjer.×thell.×lar.)
  519 x 658 x 638 mm
 • Hapësira e instalimit (gjer.×thell.)
  Bazë: 852×908 mm (me sirtarin shumëfunksional të hapur + kasetën e letrës të hapur)
  Me konfigurim të plotë: 1407×908 mm (me "Staple Finisher-Z1" + sirtarin shumëfunksional të hapur + kasetën e letrës të hapur)
 • Pesha
  Afro 48 kg (me toner)

Specifikimet e printimit

 • Shpejtësia e printimit
  1-anëshe: 35 ppm (A4), 26 ppm (A5R), 61 ppm (A5), 23 ppm (A6)
  2-anëshe: 35 ppm (A4), 36 ppm (LTR)
 • Rezolucioni i printimit (dpi)
  1,200 ×600,
  1,200 ×1,200 (ekuivalent)
 • Gjuhët e faqeve të përshkrimit
  Standarde: UFRII, PCL6, Adobe® PostScript®3TM
 • Printimi në dy anë
  Po
 • Direct Print
  Llojet e skedarëve të mbështetur: PDF, EPS, TIFF/JPEG dhe XPS
 • Printimi në pajisje celulare dhe renë kompjuterike
  AirPrint, Mopria, Universal Print nga Microsoft, aplikacioni Canon PRINT Business dhe uniFLOW Online (opsional)

  Një sërë programesh kompjuterike dhe zgjidhje të mbështetura në MEAP është e disponueshme për të siguruar printim nga pajisje të lëvizshme ose pajisje të lidhura me internetin e pajisje të mbështetura në re në varësi të kërkesave tuaja.
  Kontaktoni me përfaqësuesin tuaj të shitjeve për informacione të mëtejshme.
 • Printim standard nga sistemi operativ
  Android/Windows® 10/Chrome OS/macOS (11.2.2 or later) /iOS (15.2 e lart)/iPadOS
 • Fontet
  Fontet PS: 136 Roman
  Fontet PCL: 93 Roman, 10 fonte Bitmap, 2 fonte OCR, Andalé Mono WT J/K/S/T4 (japonisht, koreanisht, kinezishte e thjeshtuar dhe tradicionale), fontet e barkodit5
 • Veçoritë e printimit
  Printim i siguruar, filigran i siguruar, ballinë/fund faqeje, strukturë faqeje, printim dyanësh, reduktim toneri, printim afishesh, printim me mbajtje të detyruar, datë printimi, printim me orar, printim me printer virtual
 • Sistemet e përdorimit
  UFRII: Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/Server2016/Server2019/Server2022, Mac OS X (10.13 e lart)
  PCL: Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/Server2016/Server2019/Server2022
  PS: Windows® 10/11/Server2012/Server2012 R2/Server2016/Server2019/Server2022, Mac OS X (10.13 e lart)
  PPD: Windows® 10/11,Mac OS X (10.13 e lart)

Specifikimet e fotokopjimit

 • Shpejtësia e kopjimit
  35 fq/min (A4), 26 fq/min (A5R), 61 fq/min (A5), 23 fq/min (A6)
 • Koha e kopjimit të parë
  (A4, BW/ CL) afro 5,1/6,9 sekonda ose më pak
 • Rezolucioni i fotokopjimit (dpi)
  600×600
 • Kopje të shumëfishta
  Deri në 999 kopje
 • Dendësia e kopjimit
  Automatik ose manual (9 nivele)
 • Zmadhimi
  Zmadhim i ndryshueshëm: 25-400% (rritje 1%)
  Profile zvogëlimi/zmadhimi: 25%, 50%, 70%, 100% (1:1), 141%, 200%, 400%
 • Veçoritë bazë të kopjimit
  Profile të raporteve R/E sipas zonës, dyanëshe, rregullim dendësie, përzgjedhje tipi origjinal, modalitet ndërprerjeje, origjinal dyanësh, version pune, N në 1, numërim faqesh, numërim grupi fotokopjimi, qartësia, fshirje kornize, filigran i siguruar, datë printimi, fotokopjim letërnjoftimi, anashkalim faqesh bosh, modalitet ngjyrash, fotokopje e rezervuar, shembull fotokopjimi

Specifikimet e skanimit

 • Tipi
  Vetëmbushëse dokumentesh njëkalimëshe dhe dyanëshe6 [2-anëshe me 2-anëshe (automatike)]
 • Specifikimet e tërheqjes së skanimit
  "ScanGear2" rrjeti, me ngjyra. Për TWAIN dhe për WIA

  Sistemi i mbështetur operativ: Windows® 8.1/10/11/Server2012/Server2012
  R2/Server 2016/Server 2019/Server2022
 • Rezolucioni i skanimit (dpi)
  Skanim për fotokopjim: 600×600
  Skanim për dërgim: (dhënie) 600×600 (SMB/FTP/WebDAV/IFAX), (marrje) 600×600
  Skanim për faks: 600×600
 • Kapaciteti i letrës së mbushëses (80 g/m2)
  100 fletë
 • Origjinalet e pranueshme/peshat
  Pllaka: fletë, libër dhe sende 3-përmasore

  Pesha e materialit në mbushëse:
  Single Pass DADF-C1:
  Skanimi 1-anësh: 42-128 g/m² (bardhezi), 64-128 g/m² (ngjyra)
  Skanimi 2-anësh: 50-128 g/m2 (bardhezi), 64-128 g/m2 (ngjyra)

  Shënim:
  Kartëvizitë: 80–220 g/m²
  Gjerësia e origjinalit më e ngushtë se A6 përveç kartëvizitës: 50–128 g/m²
  Skanimi 2-anësh: 50-128 g/m2 (bardhezi), 64-128 g/m2 (ngjyra)
 • Përmasat e mbështetura të materialit
  Përmasat e presës: deri në 216,0×355,6 mm
  Madhësia e medias për furnizuesin e dokumenteve:
  A4, A5R, A6, B5,
  Përmasa të posaçme: 48,0×128,0 mm deri në 216,0×355,6 mm
  Kartëvizitë: 48,0×85,0 mm deri në 55,0×91,0 mm
 • Metoda e skanimit
  Skanim me dhënie, skanim me marrje, skanim në kuti, skanim në hapësirë të avancuar, skanim në rrjet, skanim në fishë memorieje USB, skanim në pajisje portative, skanim në renë kompjuterike (uniFLOW Online - opsional)
 • Shpejtësia e skanimit
  Dërgim (300×300 dpi):
  deri në 95/190 kur vetëzgjedhja e ngjyrave “JOAKTIVE”
  Skanim 1-anësh: 95
  Skanim 2-anësh: 190
  Vetëzgjedhja e ngjyrave "AKTIVE":
  Skanim 1-anësh: 50
  Skanim 2-anësh: 100
  Fotokopjimi:
  Prioritet për shpejtësinë e skanimit (300×600 dpi):
  Skanim 1-anësh: 50
  Skanim 2-anësh: 100
  Prioritet për cilësinë e figurës (600×600 dpi):
  Skanim 1-anësh: 30
  Skanim 2-anësh: 50

Specifikimet e dërgimit

 • Destinacioni
  Standarde: email/internet FAX (SMTP), SMB SMB3.1.1, FTP, WebDAV, Mail Box
  Opsionale: Super G3 FAX, IP Fax
 • Libri i adresave / Thirrjet e shpejta
  LDAP (2,000)/Lokale (1600)/Formimi i shpejtë (200)
 • Rezolucioni i dërgimit (dpi)
  Dhënie: deri në 600×600
  Marrje: deri në 600×600
 • Protokolli i komunikimit
  Skedari: FTP (TCP/IP), SMB3.1.1 (TCP/IP), WebDAV
  Email/I-Fax: SMTP, POP3
 • Formati i skedarit
  Standarde: TIFF, JPEG, PDF (kompakt, me kërkim, zbatim rregulloreje, optimizim për internet, PDF A/1-b, konturim-lëmim, enkriptim, me nënshkrim të pajisjes, me nënshkrim të përdoruesit), XPS (kompakt, me kërkim, me nënshkrim të pajisjes, me nënshkrim të përdoruesit), Office Open XML (PowerPoint, Word)
 • Veçoritë universale të dërgimit
  Zgjedhje e llojit të origjinalit, origjinal në dy anë, libër në dy faqe, origjinale të përmasave të ndryshme, rregullim i dendësisë, qartësi, raport kopjimi, spastrim i kornizës, version pune, dërgim i vonuar, shqyrtim, njoftim përfundimi pune, emri i skedarit, subjekti/mesazhi, përgjigje për, përparësi e emailit, raport TX, orientim i përmbajtjes së origjinalit, shmangie e origjinaleve boshe

Specifikimet e faksit

 • Opsional/Standard
  Opsional
 • Numri maksimal i linjave të lidhjes
  2
 • Shpejtësia e modemit
  Super G3: 33.6 kbps
  G3: 14,4 kbps
 • Metoda e ngjeshjes
  MH, MR, MMR, JBIG
 • Rezolucioni (dpi)
  400×400 (ultra i imët), 200×400 (super i imët), 200×200 (i imët), 200×100 (normal)
 • Madhësia në dërgim/marrje
  A4, A57, A68, B59/A4, A5, B5
 • Memoria FAX
  Deri në 30 000 faqe (2000 punë)
 • Numrat e shpejtë
  Maks. 200
 • Thirrjet në grup/Destinacionet
  Maks. 199 formime numri
 • Transmetimi i njëpasnjëshëm
  Maks. 256 adresa
 • Rezerva e memories
  Po
 • Veçoritë e faksit
  Emri i dërguesit (TTI), zgjedhja e linjës telefonike (kur dërgohet faksi), dërgim i drejtpërdrejtë, dërgim i vonuar, shqyrtim, njoftim përfundimi pune, raport TX, ndërprerje transmetimi, transmetim i njëpasnjëshëm, dërgim fjalëkalimi/nënadrese, kuti konfidenciale emaili, evidencë 2 në 1

Specifikimet e ruajtjes

 • Kuti postare
  100 kuti përdoruesish,
  1 kuti RX memorieje,
  50 kuti hyrëse për faks konfidenciale
  Ruajtje për maksimumi 10 000 faqe (2000 punë)
 • Hapësira e përparuar
  Protokolli i komunikimit: SMB ose WebDAV
  Kompjuetri i mbështetur klient: Windows® 10/11
  Lidhjet e njëkohshme (maks.): SMB: 64, WebDAV: 3
 • Hapësira e avancuara - Hapësira e lirë e diskut
  Standarde: 16 GB
 • Veçoritë e hapësirës së përparuar
  Autentikimi për identifikimin në hapësirën e avancuar, funksion renditjeje, printim në skedar PDF me fjalëkalim, mbështetje për "imageWARE Secure Audit Manager", kërkim, shqyrtim skedarësh, administrim autentikimi, hapur ndaj publikut, URI TX, rezervim/rikthim

Specifikimet e sigurisë

 • Autentikimi dhe kontrolli i hyrjes
  Autentikim përdoruesi (autentikim me figurë, autentikim me figurë dhe PIN, autentikim me kartë10, autentikim me emër përdoruesi dhe fjalëkalim, autentikim në nivel funksioni, autentikim me celular), autentikim me kod reparti (identifikim me kod reparti dhe PIN, identifikim në nivel funksioni), uniFLOW Online (identifikim me PIN, identifikim me figurë, identifikim me figurë dhe PIN, identifikim me kartë, identifikim me kartë dhe PIN, identifikim me emër përdoruesi dhe fjalëkalim, identifikim me kod reparti dhe PIN, identifikim në nivel funksioni), sistem për menaxhimin e hyrjes (kontrolli i hyrjes)

  Kërkohet aktivizim
 • Siguria e rrjetit
  TLS 1.3, IPSec, autentikim IEEE802.1X, mbështetje për WPA3, SNMP V3.0, funksion muri mbrojtës (filtrim adresash IP/MAC), mbështetje për rrjet dyshe (LAN tel-valë, LAN tel-tel), çaktivizim i funksioneve të papërdorura (aktivizim/çaktivizim i protokolleve/aplikacioneve, aktivizim/çaktivizim i ndërfaqes në distancë, aktivizim/çaktivizim i ndërfaqes USB Interface), ndarje e linjës së komunikimit (G3 FAKS, fole USB, hapësirë e avancuar, skanim-dërgim - kujdes ndaj viruseve për marrjen e emaileve)
 • Siguria e dokumenteve
  siguri printimi (printim i siguruar, printim i siguruar me enkriptim, printim me mbajtje të detyruar, printim i siguruar uniFLOW Secure Print11), siguri në marrjen e të dhënave (përcjellje automatike e dokumenteve të marra në kutinë konfidenciale të fakseve), siguri skanimi (PDF të enkriptuara, PDF/XPS me nënshkrim pajisjeje, PDF/XPS me nënshkrim përdoruesi, integrim me "Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5"), siguri e KUTISË (kutia e emaileve e mbrojtur me fjalëkalim, kontroll i hyrjes në hapësirën e përparuar), siguri në dërgimin e të dhënave (cilësim për kërkimin e vendosjes së fjalëkalimit për transmetim, funksione të kufizuara dërgimi emailesh/skedarësh, konfirmim i numrit FAKSIT, lejim/kufizim i transmetimeve për drejtuesin e softuerit të faksit, lejim/kufizim për dërgimin nga historiku, mbështetje për S/MIME), gjurmim dokumentesh (filigran i siguruar)
 • Siguria e pajisjes
  Mbrojtje për të dhënat SSD [enkriptim i të dhënave SSD (FIPS 140-2/140-3*), kyçje e SSD], aktivizim standard SSD, nisje standarde e SSD, Trusted Platform Module (TPM 2.0), funksion për fshehjen e evidencës së punëve, mbrojtje e integritetit të softuerit MFD, kontroll evidence MFD dhe Platform Firmware Resiliency (NIST SP800-193) me rikuperim automatik sistemi (Verify System at Start-up, Runtime Intrusion Detection aktiv me McAfee Embedded Control), certifikim për kriteret e përbashkëta HCD-PP
 • Menaxhimi dhe auditimi i pajisjes
  Fjalëkalim administratori, autentikim dyfaktorësh menaxhimi në distancë, administrim kodesh dhe certifikate digjitale, evidencë auditi, bashkëpunim me sistem të jashtëm auditi sigurie (informacion sigurie dhe administrim rastesh), regjistrim i të dhënave të figurave, cilësim politike sigurie, fjalëkalime administrimi të pajisjes dhe të sigurisë

Specifikimet e mjedisit

 • Mjedisi i përdorimit
  Temperatura: 10 deri në 30ºC
  Lagështia: 20 deri në 80 % RH (lagështia relative)
 • Energjia
  220-240 V, 50/60 Hz, 3,9A
 • Konsumi i energjisë
  Maksimumi: afro 1.500 W
  Kopjimi i vazhdueshëm me DADF: 575.4 W12
  Në gatishmëri: afro 40,3 W13
  Modaliteti i fjetjes: Afërsisht. 0,8 W14
  Konsumi tipik i korrentit (TEC)15: 0.33kWh
 • Nivelet e zhurmës
  Niveli i fuqisë së zërit (LWA,m)
  Aktiv (bardhezi) (1-anëshe):
  65 dB16, Kv 3 dB

  Trysnia e tingullit (LpAm)
  Pozicioni në afërsi:
  Aktiv (bardhezi) (1-anëshe):
  52dB17
 • Standardet
  Blue Angel

Softueri dhe menaxhimi i printerit

 • Gjurmimi dhe raportimi
  Universal Login Manager (ULM)
  uniFLOW Online
 • Mjetet e menaxhimit në largësi
  iWEMC
  eMaintenance
  Content Delivery System
 • Softueri i skanimit
  ScanGear 2 rrjeti me ngjyra
 • Mjetet e optimizimit
  Mjet i Konfigurimit të Drajverit Canon
 • Platforma
  MEAP (Multifunctional Embedded Application Platform)
 • Botimi i dokumentit
  Kofax Power PDF Advanced (opsional)

Pjesët e konsumit

 • Kutia/kutitë e bojës
  Toner C-EXV 55 BK/C/M/Y
 • Rendimenti i vlerësuar i tonerit
  C-EXV 55 Toner BK: 23,000 faqe
  C-EXV 55 Toner C/M/Y: 18,000 faqe
  (Llogaritur në 5% mbulim)

Opsionet e furnizimit të letrës

 • Njësia e Furnizimit të Kasetës
  Cassette Module-AE1:
  Kapaciteti i letrës: 550 fletë (80 g/m2)
  Lloji i letrës: e hollë, e thjeshtë, e rëndë, e ricikluar, me ngjyra,
  me shpim paraprak, me lidhje
  Masa e letrës: A4, A5R, B5,
  Përmasa të posaçme: 98,0×190,5 mm deri në 216,0×355,6 mm
  Pesha e letrës: 60-163 g/m2
  Burimi i energjisë: Nga njësia kryesore
  Përmasat (gj-th-l): 511 x 508 x 159 mm
  (lidhur me njësinë kryesore)
  Pesha: Rreth 10 kg

  Njësia e furnizimit të kasetës AJ1:
  Kapaciteti i letrës: 550 fletë (80 g/m2)
  Lloji i letrës: e hollë, e thjeshtë, e ricikluar, e rëndë, me ngjyra,
  me shpim paraprak, me lidhje
  Përmasat e letrës: A4, A5R, B5
  Përmasa të posaçme: 98,0×190,5 mm deri në 216,0×355,6 mm
  Pesha e letrës: 60-163 g/m2
  Burimi i energjisë: Nga njësia kryesore
  Përmasat (gj-th-l): 511 x 508 x 425 mm
  (lidhur me njësinë kryesore)
  Pesha: Rreth 16 kg

  Njësia e furnizimit të kasetës AK1:
  Kapaciteti i letrës: 550 fletë (80 g/m²) × 3 kaseta
  Lloji i letrës: e hollë, e thjeshtë, e ricikluar, e rëndë, me ngjyra, me shpim paraprak
  me lidhje
  Përmasat e letrës: A4, A5R, B5
  Përmasa të posaçme: 98,0×190,5 mm deri në 216,0×355,6 mm
  Pesha e letrës: 60-163 g/m2
  Burimi i energjisë: Nga njësia kryesore
  Përmasat (gj-th-l): 511 x 508 x 425 mm
  (lidhur me njësinë kryesore)
  Pesha: Rreth 19 kg

Opsionet e daljes

 • Përfundues me kapje
  Staple Finisher-Z1:
  Kapaciteti i sirtarit (80 g/m²):
  A4, A5, A5R, A6, B5: 500 fletë
  Pesha e letrës: 60 deri në 220 gsm
  Pozicioni i Kapëses: Cep
  Kapaciteti i kapëses:
  A4, B5: 30 fletë (60–105 g/m²)
  Burimi i energjisë: Nga njësia kryesore
  Përmasat (gj-th-l): 555×459×301 mm (masa e njësisë)
  Pesha: Rreth 14 kg

Aksesorët harduerikë

 • Lexuesit e kartave
  Ka disa lexues kartash p.sh. "MiCard Plus". Për më shumë, kontaktoni me zyrën vendore të "Canon".
  Copy Card Reader-F1
  Copy Card Reader Attachment-B7
  IC Card Reader Box for Numeric Keypad-A1

Opsionet e sistemit dhe të kontrollorit

 • Aksesorët e printimit
  PCL International Font Set-A1
 • Printimi i barkodeve
  Barcode Printing Kit-D1
 • Aksesorët e sistemit
  Copy Control Interface Kit-A1
  Serial Interface Kit-K3
  Wireless LAN Board-D1
 • Aksesorët e faksit
  Super G3 FAX Board-BL1
  Remote Fax Kit-A1
  IP FAX Expansion Kit-B1

Opsione të tjera

 • Fisheku i kapëses
  Staple Cartridge-Y1 (2 x 2,000pcs)18

  Staple-P1 (2 x 5,000pcs)
 • Aksesorët e aksesit
  ADF Access Handle-A1
 • Të tjera
  Mbrojtja e pajisjes: Membranë antimikrobiale19 - Fletë të ndryshme të krijuara për t'u përshtatur me pikat më të zakonshme të prekjes të pajisjeve.
 1. Nevojitet Envelope Feeder Attachment A (standard).
 2. Koha nga ndezja e pajisjes deri kur shfaqet ikona e fotokopjimit dhe aktivizohet për veprime në ekranin me prekje.
 3. Koha nga ndezja e pajisjes, deri kur kopjimi është gati (pa rezervimin e printimit)
 4. Nevojitet PCL International Font Set-A1 opsional.
 5. Nevojitet Barcode Printing Kit-D1 opsional.
 6. Mbështetet zbulimi i furnizimit të shumë fletëve të furnizuesit.
 7. Dërguar si A4
 8. Dërguar si A4
 9. Dërguar si A4
 10. Lexuesit e kartave janë opsionalë, shihni “Aksesorët harduerikë”
 11. Nevojitet uniFLOW Online/uniFLOW
 12. Vlera e referencës: një njësi e matur
 13. Vlera e referencës: një njësi e matur
 14. Modaliteti i fjetjes 0.8 W nuk ofrohet në të gjitha rrethanat për shkak të cilësimeve të caktuara.
 15. Sipas USA Energy Star 3.0 për informacion të detajuar në lidhje me rregulloren Erp:Lot6/26, vizitoni: https://www.canon-europe.com/for_work/lot26/
 16. Vlera referencë: matur vetëm një njësi me ISO7779, përshkruar me ISO9296 (2017)
 17. Vlera referencë: matur vetëm një njësi me ISO7779, përshkruar me ISO9296 (2017)
 18. Vetëm për Booklet Finisher
 19. Rekomandohet vendosja nga një teknik shërbimi