Canon i-SENSYS MF740 Seria
Specifikimet

Specifikimet në detaje

Printer

Shpejtësia e printimit

Njëanëshe: deri në 27 fq/min (A4); deri në 49 fq/min (A5-horizontale)

Dyanëshe: deri në 24,5 inç/m (A4)

Metoda e printimit

Printim me rreze lazer, me ngjyra

Rezolucioni i printimit

600 x 600 dpi

Cilësi printimi me teknologji rafinimi të figurës

Deri në 1200 x 1200 dpi

Koha e ngrohjes

Rreth 13 sekonda ose më pak nga ndezja

Koha e nxjerrjes së printimit të parë

Me ngjyra afro 8,6 sekonda ose më pak

Mono afro: 7,7 sekonda ose më pak

Gjuhët e printerit

MF742Cdw: UFRII, PCL 5c1, PCL6

MF744Cdw/MF746Cx: UFRII, PCL 5c{foot}, PCL6, Adobe® PostScript

Gërmat

MF742Cdw: 45 fonte PCL

MF744Cdw: 93 fonte PCL, 136 fonte PostScript

Kufijtë e printimit

5 mm sipër, poshtë, majtas dhe djathtas

10 mm sipër, poshtë, majtas dhe djathtas (zarf)

Modaliteti i ruajtjes së bojës

Po

Veçori të avancuara të printimit

MF742Cdw:

Printimi i sigurt

Printoni nga njësia e memories USB (JPEG/TIFF/PDF)

Gati për Google Cloud Print

iOS: AirPrint, aplikacioni Canon PRINT Business

Android; i certifikuar për Mopria, Shtesa e shërbimit të printimit nga Canon, aplikacioni Canon PRINT Business

 

MF744Cdw/MF746Cx

Printimi i sigurt

Printoni nga njësia e memories USB (JPEG/TIFF/PDF)

Printimi i barkodeve2

Printimi me prekje (NFC)

Gati për Google Cloud Print

iOS: AirPrint, aplikacioni Canon PRINT Business

Android; i certifikuar për Mopria, Shtesa e shërbimit të printimit nga Canon, aplikacioni Canon PRINT Business

Fotokopjues

Shpejtësia e kopjimit

MF742Cdw: njëanëshe (A4): deri në 27 fq/min

MF744Cdw/MF746Cx:

Në një anë (A4): Deri në 27 faqe/min

Në dy anë (A4): Deri në 21,9 ipm

Koha e nxjerrjes së kopjes së parë (FCOT)

ADF (A4):

Me ngjyra afro 12,0 sekonda ose më pak

Mono afro 10,2 sekonda ose më pak

Platen (A4):

Me ngjyra afro 11,3 sekonda ose më pak

Mono afro 9,8 sekonda ose më pak

Rezolucioni i kopjimit

Deri në 600 x 600 dpi

Modalitetet e kopjimit

Tekst/fotografi/hartë (parazgjedhja),Tekst/fotografi/hartë (cilësia), Imazh i printuar, Tekst

Kopjim nga të dy anët

MF742Cdw:

1-anësh në 2-anësh (automatik)

MF744Cdw/MF746Cx:

Në 2 anë në 2 anë (automatik)

Kopjimi i shumëfishtë

Deri në 999 kopje

Zvogëlimi/Zmadhimi

25-400% me rritje 1%

Karakteristika të tjera

Spastrimi i kornizës, sistemimi, 2 në 1, 4 në 1, kopjimi i kartës së identifikimit

Skaner

Tipi

Ngjyra

Rezolucioni i skanimit

Optike: Deri në 600 x 600 dpi

E përmirësuar: Deri në 9600 x 9600 dpi

Shpejtësia e skanimit

MF742Cdw:

Në një anë mono: 27 ipm (300x600 dpi)

Në një anë me ngjyra: 14 ipm (300x600 dpi)

 

MF744Cdw/MF746Cx:

Në një anë mono: 27 ipm (300x600 dpi)

Në një anë me ngjyra: 14 ipm (300x600 dpi)

Në dy anë mono: 47 ipm (300x600 dpi)

Në dy anë me ngjyra: 27 ipm (300x600dpi)

Thellësia e skanimit me ngjyra

24 bitë/24 bitë (hyrje/dalje)

Shkallë gri

256 nivele

Pajtueshmëria

TWAIN , WIA, ICA

Maks. Gjerësia e skanimit

216 mm

Skanim në Email

MF742Cdw/MF744Cdw:

TIFF/JPEG/PDF/PDF kompakte/PDF me kërkim

MF746Cx:

TIFF/JPEG/PDF/PDF kompakte/PDF me kërkim/PDF e enkriptuar*/PDF (me nënshkrim elektronik)*

* Aksesor - Kërkohet paketa "Send PDF Security Set-E1"

Skanimi te kompjuteri

MF742Cdw/MF744Cdw:

TIFF/JPEG/PDF/PDF kompakte/PDF me kërkim

MF746Cx:

TIFF/JPEG/PDF/PDF kompakte/PDF me kërkim/PDF e enkriptuar*/PDF (me nënshkrim elektronik)*

* Aksesor - Kërkohet paketa "Send PDF Security Set-E1"

Skanim në memorie USB

MF742Cdw/MF744Cdw:

TIFF/JPEG/PDF/PDF kompakte/PDF me kërkim

MF746Cx:

TIFF/JPEG/PDF/PDF kompakte/PDF me kërkim/PDF e enkriptuar*/PDF (me nënshkrim elektronik)*

* Aksesor - Kërkohet paketa "Send PDF Security Set-E1"

Skanim për në FTP

MF742Cdw/MF744Cdw:

TIFF/JPEG/PDF/PDF kompakte/PDF me kërkim

MF746Cx:

TIFF/JPEG/PDF/PDF kompakte/PDF me kërkim/PDF e enkriptuar*/PDF (me nënshkrim elektronik)*

* Aksesor - Kërkohet paketa "Send PDF Security Set-E1"

Skanimi në renë kompjuterike

TIFF/JPEG/PDF/PNG3

iFAX

MF744Cdw/MF746Cx:

ITU-T.37

Faks

Shpejtësia e modemit

Vetëm MF744Cdw/MF746Cx:

33,6 kbps (deri në 3 sekonda/faqe*)


* Sipas nr. të grafikut të standardit ITU-T. 1

Modaliteti i marrjes

Vetëm MF744Cdw/MF746Cx:

Vetëm faks, Ndërrimi automatik faks/tel, Modaliteti i përgjigjes, Manual

Rezolucioni i faksit

Vetëm MF744Cdw/MF746Cx:

Standard: 200 x 100 dpi

E mirë: 200 x 200 dpi

E shkëlqyeshme: 200 x 400 dpi

Jashtëzakonisht e mirë: 400 x 400 dpi

Kujtesa e FAX-it

Vetëm MF744Cdw/MF746Cx:

Deri në 512 faqe*


* Sipas nr. të grafikut të standardit ITU-T. 1

Numrat e shpejtë

Deri në 281 numra të shpejtë

Thirrjet në grup/destinacionet

Gjatësia maksimale 299 numra të shpejtë / maks. 299 destinacione

Transmetimi me Sekuencë

Gjatësia maksimale 310 destinacione

Kopje rezervë e kujtesës

Rezervimi i memories së përhershme të faksit (rezervimi me memorien flash)

Faks dyanësh

Po (transmetimi dhe marrja)

Karakteristika të tjera

Transferimi në numër faksi, Aksesi i dyfishtë, Marrja në largësi, Faksi në kompjuter (vetëm tekst), DRPD, ECM, Ritelefonimi automatik, Raportet e aktivitetit të faksit, Raportet e rezultatit të aktivitetit të faksit, Raportet e menaxhimit të aktivitetit të faksit

Mbajtja e medias

Lloji i skanerit

MF742Cdw: Platen, ADF

MF744Cdw/MF746Cx:Platen, ADF 2-anësh (njëkalimësh)

Futja e letrës (Standarde)

Kasetë me 250 fletë

Sirtar me shumë funksione me 50 fletë

ADF me 50 fletë

Futja e Letrës (Opsion)

Kasetë me 550 fletë

Dalja e letrës

150 fletë

Llojet e mediave

Letër e thjeshtë, letër e ricikluar, letër e rëndë, letër e hollë, letër me ngjyra, letër e veshur, etiketë, kartolinë, zarf

Madhësia e mediave

Kaseta (standarde):

A4, A5, A5 (horizontale), B5, ligjore, letër, ekzekutive, deklaratë, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, Foolscap, 16K, kartolinë, zarf (COM10, DL, C5), madhësi e personalizuar: min. 100 x 148 mm maks. 216,0×355,6 mm.

 

Sirtari shumëfunksional:

A4, A5, A5 (horizontale), B5, ligjore, letër, ekzekutive, deklaratë, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, Foolscap, 16K, kartolinë, letër indeksi, zarf (COM10, DL, C5, Monarch), madhësi e personalizuar: min 76,2 x 127 mm maks. 216,0×355,6 mm.

 

Kaseta (opsionale):

A4, A5, B5, ligjore, letër, ekzekutive, deklaratë, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, Foolscap, 16K, kartolinë, zarf (COM10, DL, C5), madhësi e personalizuar: min. 100 x 148 mm maks. 216,0×355,6 mm.

 

ADF:

A4, A5, B5, ligjore, letër, deklaratë, madhësi të personalizuara: Min. 128×139,7 mm, maks. 215,9×355,6 mm

Peshat e mediave

Kaseta (standarde dhe opsionale): 60 deri në 163 g/m² (deri në 200 g/m² me letër me shkëlqim)

Sirtari shumëfunksional: 60 deri në 176 g/m² (deri në 200 g/m² me letër me shkëlqim)

ADF: 50 deri në 105 g/m²

Printimi dyanësh

Automatik

Kaseta:

A4, B5, Legal, Letter, Executive, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, Foolscap, 16K Madhësi e posaçme - Min. 176 x 250 mm maks. 215,9 x 355,6 mm

60 deri në 200 g/m2

Ndërfaqja dhe Programi kompjuterik

Lloji i ndërfaqes

USB 2.0 me shpejtësi të lartë, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, 802.11b/g/n pa tel, Lidhja e drejtpërdrejtë pa tel

Pajtueshmëria e Sistemit të Funksionimit

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Vista Mac OS X versioni 10.9.5 e lart / Mac OS 10.14 e lart

Linux4

Protokollet e rrjetit

Printimi: 

LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)

Skanimi: 

Email, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6), FTP-Scan, iFAX

Shërbimet e aplikacioneve TCP/IP: 

Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP para SMTP (IPv4,IPv6)

DHCP, ARP+PING, Auto IP, WINS (IPv4)

DHCPv6 (IPv6)

Menaxhimi: 

SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

Siguria (me tel): 

Filtrimi i adresave IP/Mac, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)

Siguria (pa tel):

Modaliteti i infrastrukturës:

WEP(64/128 bit), WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES)

Modaliteti i pikëhyrjes:

WPA2-PSK(AES)

Administrimi i programit kompjuterik dhe printerit

MF742Cdw/MF7444Cdw:

Shërbimi i skanimit MF,

Ndërfaqja e përdoruesit në largësi (RUI),

Menaxhimi i ID-së së departamentit,

Mjeti i statusit të tonerit,

iW Management Console: Softeur me bazë serveri për menaxhimin e centralizuar të një sërë pajisjesh. 

eMaintenance: RDS e integruar lejon shërbimet eMaintenance në distancë si për shembull kapjen e matjeve, menaxhimin automatik të pjesëve të konsumueshme dhe diagnostikimin në distancë.

Katalogu i aplikacioneve

 

MF746Cx:

Shërbimi i skanimit MF,

Ndërfaqja e përdoruesit në largësi (RUI),

Menaxhimi i ID-së së departamentit,

Mjeti i statusit të tonerit,

iW Management Console: Softeur me bazë serveri për menaxhimin e centralizuar të një sërë pajisjesh. 

eMaintenance: RDS e integruar lejon shërbimet eMaintenance në distancë si për shembull kapjen e matjeve, menaxhimin automatik të pjesëve të konsumueshme dhe diagnostikimin në distancë.

Mbështetje për "Universal Log-in Manager / uniFLOW online / uniFLOW online Express / uniFLOW" 

Katalogu i aplikacioneve

Veçori të përgjithshme

Volumi mujor i rekomanduar i printimit

750 - 4000 faqe në muaj

Cikli i punës

Gjatësia maksimale 50 000 faqe në muaj5

Shpejtësia e procesorit

800 MHz x 2

Kujtesa

1 GB

Paneli i kontrollit

Ekrani LCD me ngjyra dhe me prekje 12,7 cm

Dimensionet me sirtaret (Gj x Th x L)

471 mm x 469 mm x 460 mm

Hapësira e instalimit (Gj x Th x L)

671 mm x 1.312 mm x 966 mm

Pesha

Rreth 26,7 kg

Mjedisi i përdorimit

Temperatura: 10 deri në 30ºC (50 deri në 86ºF)

Lagështira: 20 deri në 80 % RH (pa kondensim)

Burimi i Energjisë

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Konsumi i energjisë

Maximumi: Afro 1.390 W

Printim aktiv: afro 530W

Në gatishmëri: Afro 18,0 W

Modaliteti i fjetjes: Afro 0,7 W

Konsumi tipik i korrentit (TEC)6: 1,0 kWh/javë

Për informacione të detajuara në lidhje me rregulloren Lot26, vizitoni: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx

Niveli i zhurmës

Presioni i tingullit7:

MF742Cdw: 

Aktiv: njëanëshe 48 dB / dyanëshe 50 dB

Në pritje: 28 dB

 

MF744Cdw:

Aktiv: njëanëshe 48 dB / dyanëshe 50 dB

Në pritje: 26 dB

 

MF746Cx: 

Aktiv: njëanëshe 48 dB / dyanëshe 49 dB

Në pritje: 26 dB

 

Fuqia e tingullit8: 

MF742Cdw/MF

Aktiv:  Njëanësh 63dB a më pak / Dyanësh 64 dB a më pak 

Në pritje: 42 dB ose më pak

 

MF744Cdw: 

Aktiv:  Njëanësh 63dB a më pak / Dyanësh 64 dB a më pak 

Në pritje: 42 dB ose më pak

 

MF746Cx:

Aktiv:  Njëanësh 62 dB a më pak / Dyanësh 63 dB a më pak 

Në pritje: 42 dB ose më pak

Artikujt e konsumit

Fishekë boje

Fisheku 055 me të zezë (2300 faqe 9*)10**

Fisheku 055H me të zezë (7600 faqe 9*)10**

Fisheku 055 me të kaltër (2100 faqe 9*)10**

Fisheku 055H me të kaltër (5900 faqe 9*)10**

Fisheku 055 me rozë (2100 faqe 9*)10**

Fisheku 055H me rozë (5900 faqe 9*)10**

Fisheku 055 me të verdhë (2100 faqe 9*)10**

Fisheku 055H me të verdhë (5900 faqe 9*)10**


* Sipas ISO/IEC 19798

** Printeri dërgohet me fishekët fillestarë (B:2300 fq, C/M/Y: 1200 fq)

  1. Mbështeten vetëm komandat. Kërkohet një softuer drajver i palëve të treta ose printimi i drejtpërdrejtë nga aplikacioni.
  2. Aksesori - kërkohet Paketa e printimit të barkodeve-E1 ose Paketa e printimit të barkodeve-E1E
  3. Skanimi me Mjetin e skanimit MF ose aplikacionin Canon PRINT Business
  4. Shpërndarja vetëm në ueb. Printimi i mbështetur vetëm për Linux.
  5. Cikli i punës përcaktohet si numri maksimal i faqeve të printuara për një muaj të vetëm me ngarkesë të lartë. Çdo përdorim mbi ciklin e rekomanduar të punës mund të shkurtojë jetën e produktit
  6. Sipas US ENERGY STAR® versioni 2.0
  7. Emetimi i zhurmës i deklaruar në përputhje me ISO 9296
Discontinued