Printerë shumëfunksionalë, bardhezi, për zyra

Canon i-SENSYS X 1238iF II

Specifikimet

Specifikimet në detaje

Specifikimet e përgjithshëm

 • Lloji i pajisjes
  Mono Lazer gjithçka-në-një
 • Funksionet e disponueshme
  Printim, kopjim, skanim dhe faks

Specifikimet e printimit

 • Shpejtësia e printimit
  1-anësh:
  Deri në 38 ppm (A4)
  ppm (A5 horizontal)

  2-anësh:
  Deri 31.9 ipm (A4)
 • Metoda e printimit
  Printim monokromatik me rreze lazer
 • Rezolucioni i printimit
  Deri në 1200 x 1200 dpi
 • Koha e ngrohjes
  Afro 14 sekonda ose më pak nga ndezja
 • Koha e nxjerrjes së printimit të parë
  Afro: 5.5 sekonda e poshtë
 • Gjuhët e printerit
  UFRII, PCL 5e1, PCL6, Adobe® PostScript3
 • Fontet
  45 fonte PCL
  136 fonte PostScript
 • Kufijtë e printimit
  5 mm sipër, poshtë, majtas dhe djathtas
  10 mm sipër, poshtë, majtas dhe djathtas (Zarf)
 • Modalitet kursimi të tonerit
  Po
 • Funksionet e përparuara të printimit
  Printim i Sigurt
  Printoni nga pajisja e memories USB (JPEG/TIFF/PDF)
  Printim barkodesh2
  Printoni nga reja kompjuterike3 (Dropbox, GoogleDrive, OneDrive) (PDF/JPEG)
  iOS: AirPrint, aplikacion Canon PRINT Business
  Android: i certifikuar për Mopria, program Canon PRINT Business, modul Canon Print Service

Specifikimet e fotokopjimit

 • Shpejtësia e kopjimit
  1-anëshe (A4): deri 38 ppm
  2-anëshe (A4): deri 30.3 ipm
 • Koha e kopjimit të parë
  ADF (A4): afro 6.6 sekonda e poshtë
  Xhami (A4): afro 6,4 sekonda ose më pak
 • Rezolucioni i kopjimit
  Deri në 600 x 600 dpi
 • Modalitetet e kopjimit
  Tekst, tekst/foto (standarde), tekst/foto (cilësi e lartë), foto
 • Kopjimi dyanësh
  2-anësh në 2-anësh (automatik)
 • Kopje të shumëfishta
  Deri në 999 kopje
 • Zvogëlimi / Zmadhimi
  25-400% në rritje 1%
 • Veçori të tjera
  Heqja e Kornizës, Ngjitje, 2 në 1, 4 në 1, Kopjimi i kartës së ID

Specifikimet e skanimit

 • Lloji standard
  Ngjyra
 • Rezolucioni i skanimit
  Optik: Deri në 600 x 600 dpi
  I përmirësuar: Deri në 9600 x 9600 dpi
 • Shpejtësia e skanimit
  Një anë mono: 38ipm (300x600dpi)
  Dy anë me ngjyra: 13ipm (300x600dpi)
  Dy anë mono: 70ipm (300x600dpi)
  Dy anë me ngjyra: 26ipm (300x600dpi)
 • Thellësia e ngjyrës së skanimit
  24 bit/24 bit (hyrje/dalje)
 • Shkallë gri
  256 nivele
 • Pajtueshmëria
  TWAIN, WIA, ICA
 • Gjerësia maksimale e skanimit
  216mm
 • Skanim në Email
  TIFF/JPEG/PDF/PDF kompakte/PDF me kërkim/PDF e enkriptuar*/PDF (me nënshkrim elektronik)*

  * Aksesor - nevojitet Send PDF Security Feature Set-E1.
 • Skanimi te kompjuteri
  TIFF/JPEG/PDF/PDF kompakte/PDF me kërkim/PDF e enkriptuar*/PDF (me nënshkrim elektronik)*

  * Aksesor - nevojitet Send PDF Security Feature Set-E1.
 • Skanim drejt memorieve USB
  TIFF/JPEG/PDF/PDF kompakte/PDF me kërkim/PDF e enkriptuar*/PDF (me nënshkrim elektronik)*

  * Aksesor - nevojitet Send PDF Security Feature Set-E1.
 • Skanimi në FTP
  TIFF/JPEG/PDF/PDF kompakte/PDF me kërkim/PDF e enkriptuar*/PDF (me nënshkrim elektronik)*

  * Aksesor - nevojitet Send PDF Security Feature Set-E1.
 • Skanimi në renë kompjuterike
  TIFF/JPEG/PDF/PNG4

Specifikimet e faksit

 • Shpejtësia e modemit
  33.6 Kbps (deri 3 sekonda/faqe)
 • Modaliteti i marrjes
  Vetëm Faks, Faks/Telefon me Zgjedhje Automatike, Mënyrë Përgjigjeje, Manual
 • Rezolucioni i faksit
  Standard: 200 x 100 dpi
  E mirë: 200 x 200 dpi
  E shkëlqyeshme: 200 x 400 dpi
  Jashtëzakonisht e mirë: 400 x 400 dpi
 • Kujtesa e Faksit
  Deri në 512 faqe
 • Numrat e shpejtë
  Dero në 281 çelësa
 • Thirrjet në grup/Destinacionet
  Maks. 299 formime numri / maks. 299 destinacione
 • Transmetimi i njëpasnjëshëm
  Maks. 310 destinacione
 • Rezerva e memories
  Rikuperim i përhershëm i memorjes të faksit (Rikupero me memorjen flesh)
 • Faks dyanësh
  Po (Transmeto dhe Merr)

Përdorimi i materialit

 • Lloji i skanerit
  Platen, ADF me 2 anë (një kalim i vetëm)
 • Futja e letrës (standarde)
  Kasetë me 250 fletë
  Sirtar me shumë funksione me 100 - fletë
  ADF me 50 fletë
 • Futja e letrës (opsionale)
  Kasetë me 550 fletë
 • Kapaciteti maksimal i futjes së letrës
  900 fletë
 • Dalja e letrës
  150 fletë
 • Lloji i materialit
  Letër e thjeshtë, letër e ricikluar, letër e rëndë, letër e hollë, etiketë, kartolinë, zarf
 • Madhësia e materialit
  Kaseta (Standarde dhe opsionale):
  A4, A5, A5 (horizontal), A6, B5, Legal, Letter, Executive, Statement, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, Foolscap, 16K, madhësi të posaçme: min. 105 x 148 mm maks. 216.0 x 355.6 mm.

  Sirtari shumëfunksional:
  A4, A5, A5 (horizontal), A6, B5, Legal, Letter, Executive, Statement, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, Foolscap, 16K, skedë, zarf (COM10, Monarch, C5, DL), madhësi të posaçme: min. 76.2 x 127 mm maks. 216.0 x 355.6 mm.

  ADF:
  A4, A5, A6, B5, Legal, Letter, Statement, të posaçme: min. 105 x 128 mm maks. 215.9 x 355.6 mm
 • Pesha e materialit
  Kaseta (standarde dhe opsionale): 60 deri në 120 g/m²
  Sirtari me shumë qëllime: 60 deri në 163 g/m²
  ADF: 50 deri në 105 g/m²
 • Printimi në dy anë
  A4, Legal, Letter, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLGL, Foolscap madhësi të posaçme - min. 210 x 279.4 mm maks. 216.0 x 355.6 mm 60 deri 120 g/m2

Ndërfaqja dhe Programi kompjuterik

 • Lloji i ndërfaqes
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, Wireless 802.11b/g/n, Wireless Direct Connection
 • Pajtueshmëria me sistemin operativ
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 Mac OS X versioni 10.11 e lart, Linux4
 • Protokolli i rrjetit
  Printim: TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/WSD)

  Skano:
  Skanim me dhënie: Skedar: FTP (TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP)
  Email/Faks interneti: SMTP (dërgim), POP3 (marrje)
  Skanim me marrje: TCP/IP
  Menaxhimi: SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)
  Siguria: TLS1.3, IPSec, filtrim me adresë IP/Mac, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)

  Siguria (me valë):
  Modaliteti i infrastrukturës: WEP (64/128 bit), WPA-PSK (TKIP/AES), WPA2-PSK (TKIP/AES)
  Modaliteti i pikëhyrjes: WPA2-PSK (AES)
 • Administrimi i printerit dhe softuerët
  Shërbimi i skanimit MF,
  Ndërfaqe Përdorimi në Distancë (RUI),
  Menaxhim ID Departamenti,
  Mjet i Statusit të Tonerit,
  iW Enterprise Management Console: program me bazë serveri për menaxhimin e centralizuar të një flote pajisjesh
  eMaintenance: RDS i integruar bën të mundur shërbimet eMaintenance në distancë si për shembull matjen, menaxhimin e pjesëve të konsumueshme dhe diagnostikimet në distancë.
  Mbështetje për Universal Log-in Manager / uniFLOW online / uniFLOW online Express / uniFLOW
  Katalogu i aplikacioneve

Funksione të përgjithshme

 • Vëllimi i printimit i rekomanduar në muaj
  750 - 4 000 faqe në muaj
 • Cikli i punës
  Maks. 80,000 faqe në muaj5
 • Shpejtësia e procesorit
  800 MHz x 2
 • Memoria
  1GB
 • Paneli i kontrollit
  Ekran 12.7 cm LCD me prekje, me ngjyra
 • Përmasat me sirtarë (gj-th-l)
  453 mm x 464 mm x 392 mm
 • Hapësira e instalimit (Gj x Th x L)
  682 mm x 1 083 mm x 895 mm
 • Pesha
  Afro 16.2 Kg (pa tonerin)
 • Mjedisi i përdorimit
  Temperatura: 10 deri në 30ºC (50 deri në 86ºF)
  Lagështira: 20 deri 80% RH (pa kondensim)
 • Energjia
  220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)
 • Konsumi i energjisë
  Maksimumi: afro 1 370 W
  Në Pritje: Afërsisht 9,4 W
  Modaliteti i fjetjes: Afërsisht. 0,9 W
  Konsumi tipik i elektricitetit (TEC): 0,33 kWh/javë (230 V)5
  Për informacion të detajuar në lidhje me rregulloren Lot26, shihni: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Nivelet e zhurmës
  Presioni zanor*1:
  Aktiv: 53 dB
  Pasiv: i padëgjueshëm*2

  Fuqia zanore*1:
  Aktiv: 72.2 dB
  Pasiv: i padëgjueshëm*2

  *1 Emetimi i zhurmës i deklaruar në përputhje me ISO 9296.
  *2 I padëgjueshëm do të thotë se niveli i fuqisë së emetimit të zërit për një person në afërsi është më i ulët se standardi absolut për zhurmën në sfond sipas ISO 7779.

Pjesët e konsumit

 • Fishekë boje
  TONER T08 (11,000 faqe)6

Aksesorë dhe opsione

 • Artikujt
  CST.Feeding Module-AH1 (kaseta me 550 fletë)
  Barcode Printing Kit-E1E
  MiCard Multi (Lexues karte për identifikim me RFID ose karta magnetike uniFLOW)
  MiCard Plus (Lexues karte për identifikim me RFID ose karta magnetike uniFLOW)
  MiCard Attachment Kit- B1
  Paketa e veçorisë së sigurisë së dërgimit të PDF-së-E1
 1. Nuk ofrohet drejtues Canon PCL5e, por mbështeten komandat PCL5e në pajisje.
 2. Aksesor - nevojitet Barcode Printing Kit-E1E
 3. Nevojitet abonim në uniFLOW Online ose shërbim reje kompjuterike pale të tretë.
 4. Skanim me MF Scan Utility ose programin Canon PRINT Business.
 5. Sipas US ENERGY STAR® versioni 3.0.
 6. Bazuar në ISO/IEC 19752.