Printerë shumëfunksionalë, bardhezi, për zyra

Canon i-SENSYS MF553dw

Specifikimet

Specifikimet në detaje

Specifikimet e përgjithshëm

 • Lloji i pajisjes
  Mono Lazer gjithçka-në-një
 • Funksionet e disponueshme
  Printim, kopjim, skanim dhe faks

Specifikimet e printimit

 • Shpejtësia e printimit
  Njëanëshe: Deri 43 ppm (A4)
  Deri në 65.2 ppm(A5 horizontal)
  Dyanëshe: Deri në 36.0 ipm (A4)
 • Metoda e printimit
  Printim monokromatik me rreze lazer
 • Rezolucioni i printimit
  Deri në 1200 x 1200 dpi
 • Koha e ngrohjes
  Afro 14 sekonda ose më pak nga ndezja
 • Koha e nxjerrjes së printimit të parë
  Afro: 5.7 sekonda e poshtë
 • Gjuhët e printerit
  UFRII, PCL 5e², PCL6, Adobe® PostScript3
 • Fontet
  93 fonte PCL
  136 fonte PostScript
 • Kufijtë e printimit
  5 mm sipër, poshtë, majtas dhe djathtas
  10 mm sipër, poshtë, majtas dhe djathtas (Zarf)
 • Modalitet kursimi të tonerit
  Po
 • Funksionet e përparuara të printimit
  Printim i Sigurt
  Printoni nga pajisja e memories USB (JPEG/TIFF/PDF)
  Printoni nga reja kompjuterike (Dropbox, GoogleDrive, OneDrive)¹ (PDF/JPEG)
  Printim barkodi³
  iOS: AirPrint, aplikacion Canon PRINT Business
  Android; i certifikuar për "Mopria", aplikacion "Canon PRINT Business", modul "Canon Print Service"

Specifikimet e fotokopjimit

 • Shpejtësia e kopjimit
  Në një anë (A4): Deri në 43 faqe/min
  Dyanëshe (A4): Deri në 36 ipm
 • Koha e kopjimit të parë
  ADF (A4): afro 6,4 sekonda ose më pak
  Xhami (A4): afro 6,3 sekonda ose më pak
 • Rezolucioni i kopjimit
  Deri në 600 x 600 dpi
 • Modalitetet e kopjimit
  Tekst, tekst/foto (standarde), tekst/foto (cilësi e lartë), foto
 • Kopjimi dyanësh
  2-anësh në 2-anësh (automatik)
 • Kopje të shumëfishta
  Deri në 999 kopje
 • Zvogëlimi / Zmadhimi
  25-400% në rritje 1%
 • Veçori të tjera
  Heqja e Kornizës, Ngjitje, 2 në 1, 4 në 1, Kopjimi i kartës së ID

Specifikimet e skanimit

 • Lloji standard
  Ngjyra
 • Rezolucioni i skanimit
  Optik: Deri në 600 x 600 dpi
  I përmirësuar: Deri në 9600 x 9600 dpi
 • Shpejtësia e skanimit
  Një anë mono: 38ipm (300x600dpi)
  Dy anë me ngjyra: 13ipm (300x600dpi)
  Dy anë mono: 70ipm (300x600dpi)
  Dy anë me ngjyra: 26ipm (300x600dpi)
 • Thellësia e ngjyrës së skanimit
  24 bit/24 bit (hyrje/dalje)
 • Shkallë gri
  256 nivele
 • Pajtueshmëria
  TWAIN, WIA, ICA
 • Gjerësia maksimale e skanimit
  216mm
 • Skanim në Email
  TIFF/JPEG/PDF/Compact PDF/Searchable PDF/Encrypted PDF⁴/PDF (nënshkrim digjital)⁴
 • Skanimi në renë kompjuterike
  TIFF/JPEG/PDF/PNG⁵
 • iFAX
  ITU-T.37

Specifikimet e faksit

 • Shpejtësia e modemit
  33.6 Kbps (deri 3 sekonda/faqe⁶)
 • Modaliteti i marrjes
  Vetëm Faks, Faks/Telefon me Zgjedhje Automatike, Mënyrë Përgjigjeje, Manual
 • Rezolucioni i faksit
  Standard: 200 x 100 dpi
  E mirë: 200 x 200 dpi
  E shkëlqyeshme: 200 x 400 dpi
  Jashtëzakonisht e mirë: 400 x 400 dpi
 • Kujtesa e Faksit
  Deri 512 faqe⁶
 • Numrat e shpejtë
  Deri në 281 numra të shpejtë
 • Thirrjet në grup/Destinacionet
  Maks. 299 formime numri / maks. 299 destinacione
 • Transmetimi i njëpasnjëshëm
  Maks. 310 destinacione
 • Rezerva e memories
  Rikuperim i përhershëm i memorjes të faksit (Rikupero me memorjen flesh)
 • Faks dyanësh
  Po (Transmeto dhe Merr)
 • Veçori të tjera
  Emri i dërguesit (TTI), dërgim i drejtpërdrejtë, raport transmetimi, transmetim sekuencial

Përdorimi i materialit

 • Lloji i skanerit
  Platen, ADF me 2 anë (një kalim i vetëm)
 • Futja e letrës (standarde)
  Kasetë me 550 fletë
  Sirtar me shumë funksione me 100 - fletë
  ADF me 50 fletë
 • Futja e letrës (opsionale)
  Kasetë me 550 fletë x 3
 • Kapaciteti maksimal i futjes së letrës
  2300 fletë
 • Dalja e letrës
  150 fletë
 • Lloji i materialit
  Letër e thjeshtë, letër e ricikluar, letër e rëndë, letër e hollë, etiketë, kartolinë, zarf
 • Madhësia e materialit
  Kaseta (Standarde dhe opsionale):
  A4, A5, A5 (horizontal), A6, B5, Legal, Letter, Executive, Statement, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, Foolscap, 16K, madhësi të posaçme: min. 105 x 148 mm maks. 216.0 x 355.6 mm.

  Sirtari shumëfunksional:
  A4, A5, A5 (horizontal), A6, B5, Legal, Letter, Executive, Statement, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, Foolscap, 16K, kartolinë, skedë, zarf (COM10, Monarch, C5, DL), madhësi të posaçme: min. 76.2 x 127 mm maks. 216.0 x 355.6 mm.

  ADF:
  A4, A5, A6, B5, Legal, Letter, Statement, të posaçme: min. 105 x 128 mm maks. 215.9 x 355.6 mm
 • Pesha e materialit
  Kaseta (standarde dhe opsionale): 60 deri në 120 g/m²
  Sirtar shumë funksional: 60 deri në 199 g/m²
  ADF: 50 deri në 105 g/m²
 • Printimi në dy anë
  A4, Legal, Letter, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, Foolscap
  Madhësi e posaçme - min. 210 x 279.4 mm maks. 216.0 x 355.6 mm
  60 deri 120 g/m²

Ndërfaqja dhe Programi kompjuterik

 • Lloji i ndërfaqes
  USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000Base-T, Wireless 802.11b/g/n, Wireless Direct Connection
 • Pajtueshmëria me sistemin operativ
  Windows® 11 / Windows® 10 / Windows® 8.1 / Server® 2022 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008
  Mac OS X version 10.11 e lart
  Linux⁷
 • Protokolli i rrjetit
  Printo:
  TCP/IP (LPD/Port9100/IPP/IPPS/WSD)
  Skano:
  Skanim me dhënie: Skedar: FTP (TCP/IP), SMB3.0 (TCP/IP)
  Email/Faks interneti: SMTP (dërgim), POP3 (marrje)
  Skanim me marrje: TCP/IP

  Menaxhimi:
  SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)

  Siguria: TLS1.3, IPSec, filtrim me adresë IP/Mac, IEEE802.1X, SNMPv3, SSL (HTTPS, IPPS)
  Siguria (me valë):
  Modaliteti i infrastrukturës:
  WEP (64/128 bit), WPA-PSK (TKIP/AES), WPA2-PSK (TKIP/AES)
  Modaliteti i pikëhyrjes:
  WPA2-PSK (AES)
 • Administrimi i printerit dhe softuerët
  Shërbimi i skanimit MF,
  Ndërfaqe Përdorimi në Distancë (RUI),
  Menaxhim ID Departamenti,
  Mjet i Statusit të Tonerit,
  Konsol Menaxhimi iW: Softuer me bazë serveri për menaxhim të centralizuar të një sërë pajisjesh
  eMaintenance: RDS i integruar bën të mundur shërbimet eMaintenance në distancë si për shembull matjen, menaxhimin e pjesëve të konsumueshme dhe diagnostikimet në distancë.
  Katalogu i aplikacioneve

Funksione të përgjithshme

 • Vëllimi i printimit i rekomanduar në muaj
  2,000 – 7,500 faqe në muaj
 • Cikli i punës
  Maks. 150,000 faqe në muaj8
 • Shpejtësia e procesorit
  800 MHz x 2
 • Memoria
  1GB
 • Paneli i kontrollit
  Ekran 12.7 cm LCD me prekje, me ngjyra
 • Përmasat me sirtarë (gj-th-l)
  494 mm x 464 mm x 452 mm
 • Hapësira e instalimit (Gj x Th x L)
  741 mm x 1.105 mm x 1.214 mm
 • Pesha
  Afro 19,8 Kg
 • Mjedisi i përdorimit
  Temperatura: 10 deri në 30ºC (50 deri në 86ºF)
  Lagështira: 20 deri 80% RH (pa kondensim)
 • Energjia
  220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)
 • Konsumi i energjisë
  Printim aktiv: afro 590W
  Maksimumi: afro 1.430W
  Në Pritje: Afërsisht 13,6 W
  Modaliteti i fjetjes: Afërsisht. 0,9 W
  Konsumi tipik i korrentit (TEC): 0.41 kWh/javë (230V)¹³
  Për informacion të detajuar në lidhje me rregulloren Lot26, shihni: http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx
 • Nivelet e zhurmës
  Presioni i zërit⁹:
  Aktiv: 54 dB
  Pasiv: 24 dB

  Fuqia e zërit⁹:
  Aktiv: 72.9 dB
  Në pritje: I padëgjueshëm¹⁰

Pjesët e konsumit

 • Fishekë boje
  Fisheku 056L (5,100 faqe¹¹)¹²
  Fisheku 056 (10,000 faqe¹¹)¹²
  Fisheku 056H (21,000 faqe¹¹)¹²

Aksesorë dhe opsione

 • Artikujt
  Furnizuesi i letrës PF-C1 (kaseta me 550 fletë)
  Kordon i gjatë TEL 6 Kit (receptori)
  Barcode Printing Kit-E1E
  Paketa e veçorisë së sigurisë së dërgimit të PDF-së-E1
  Plain Pedestal-V2
  Plain Pedestal-AB1
¹ Nevojitet abonim me shërbim reje kompjuterike pale të tretë dhe sipas kushteve të palës së tyre.
² Nuk ofrohet drejtues Canon PCL5e, por mbështeten komandat PCL5e në pajisje.
³ Aksesor - nevojitet Barcode Printing Kit-E1E.
⁴ Aksesor - nevojitet Send PDF Security Feature Set-E1.
⁵ Skanim me MF Scan Utility ose programin Canon PRINT Business.
⁶ Sipas nr. të grafikut standardit ITU-T. 1.
⁷ Linux mbështet edhe printimin, edhe skanimin
⁸ Cikli i punës përcaktohet si numri maksimal i faqeve të printuara për një muaj të vetëm me ngarkesë të lartë. Çdo përdorim mbi ciklin e rekomanduar të punës mund të pakësojë jetën e produktit.
⁹ Emetimi i zhurmës i deklaruar në përputhje me ISO 9296.
¹⁰ I padëgjueshëm do të thotë se niveli i fuqisë së emetimit të zërit për një person në afërsi është më i ulët se standardi absolut për zhurmën në sfond sipas ISO 7779.
¹¹ Mbështetur në ISO/IEC 19752.
¹² Printeri vjen me fishekun 056L (5,100 faqe).
¹³ Sipas US ENERGY STAR® versioni 3.0.