Cinema EOS System

Canon EOS C70

Specifikimet

Specifikimet

 • 4K/120 fps

  Sensor "Super 35mm CMOS" me zhurmë të ulët

 • Dalje me përforcim dysh

  Mbi 16 gradacione diapazoni dinamik

 • Vendosja RF

  Platformë e përmirësuar sistemi figure

 • Cinema RAW Light LT

  Regjistrim me Cinema RAW Light LT (12-bit) deri në 645Mbps

 • 4K (4:2:2 10-bit)

  Regjistrim i brendshëm deri në 4K 60P, 600Mbps, me mbështetje për formatet ALL-I dhe Long GOP

 • MP4 (4:2:2 10-bit)

  Regjistrim i brendshëm deri në 225Mbps, me mbështetje për formatin Long GOP dhe HVEC

 • Mbështetje për diapazon të lartë dinamik

  SMPTE ST 2084 dhe ITU-R BT.2100 (HLG/PQ)

 • Fole për dy karta SD

  Pre-Rec. / Simultaneous Rec. / Relay Rec. / Mixed Codec Recording

 • Regjistrim kohëgjatë

  Regjistroni filmime 4K pa kufizime, falë një sistemi të ri ftohjeje aktive.

 • AF i syrit

  AF që njeh dhe gjurmon sytë e subjektit

 • Ndërfaqe profesionale I/O

  Mbani kontrollin me butona të konfigurueshëm, kontakte profesionale, plus kontrolle të sofistikuara të audios.

Specifikimet në detaje

ImageSensor

 • Sensor
  Sensor Super 35mm Dual Gain Output (DGO)
 • Filtër
  Filtri RGB i ngjyrës parësore (seria Bayer)
 • Modalitetet e sensorit
  Super 35 mm / Super 16 mm (i prerë)
 • Piksel Gjithsej
  Afro 9,6 megapikselë (4206×2280)
 • Pikselët Efektive
  Afro 8,85 megapikselë (4096 x 2160): Kur rezolucioni zgjidhet si 4096 x 2160 ose 2048 x 1080
  Afro 8,29 megapikselë (3840 x 2160): Kur rezolucioni zgjidhet si 3840 x 2160 ose 1920 x 1080
 • Madhësia efektive e ekranit të sensorit
  Super 35 mm;
  26,2×13,8 mm (29,6 mm diagonalisht): Kur zgjidhet 4096×2160 ose 2048×1080 si rezolucion
  24,6×13,8 mm (28,2 mm diagonalisht): Kur zgjidhet 3840×2160 ose 1920×1080 si rezolucion
 • Sfera dinamike
  Canon Log 2: 1600% / 16+ shkallë
  Canon Log 3: 1600% / 14 shkallë
  DR e gjerë: 800% (në ISO 400)

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC DV7

Unaza e kontrollit

 • Vendosja e Lentës
  Mbërthyesja RF e Canon
  Objektivat e mbështetur1: të gjithë objektivat RF dhe EF
  (përfshin objektiva EF-S/kinoobjektiva EF)
 • Faktori i zmadhimit të objektivit
  Super 35 mm;
  Rezolucioni 4096 x 2160 ose 2048 x 1080: gjatësia fokale konkrete x afro 1.460
  Rezolucioni 3840 x 2160 ose 1920 x 1080: gjatësia fokale konkrete x afro 1.534

  Super 16 mm (i prerë);
  rezolucion 2048×1080: Gjatësia fokale aktuale x afro 2,920
  rezolucion 1920×1080: Gjatësia fokale aktuale x afro 3,069

  Nëse përdoret Canon Mount Adapter EF-EOS R 0.71x Adapter nuk ka nevojë të ndryshohet gjatësia konkrete fokale
 • Korrigjimi i ndriçimit periferik
  Po
 • Korrigjimi i shmangies së ngjyrave
  Po
 • Korrigjimi i shtrembërimit
  Po, vetëm objektiva RF Mount
 • Korrigjim difraksioni
  Po
 • Filtri ND
  2, 4 ose 6 nivele. Deri në 10 ndalesa me sistemin e filtrit të integruar ND (në modalitet të zgjeruar)
 • Kontrolli i iridës (objektivat me mbërthyese EF)
  Ndalesa 1/2, ndalesa 1/3 ose kontrolli I IMET
 • Mbështetja për lenten anamorfike
  Po, x2.0 / x1.3
 • Sistemi i fotostabilizimit
  Po Funksioni në varësi të objektivit të përdorur, Digital 5-Axis IS për objektivat pa fotostabilizues. Kombinim i stabilizuesit optik dhe elektronik për të dhënë një stabilizim të kombinuar me 5 akse. Performanca e IS në varësi të objektivit të përdorur

Regjistrimi

 • Njësi e brendshme regjistrimi
  Kartë SD për regjistrim në Cinema RAW Light LT, XF-AVC ose MP4. Regjistrim në dy fole.
  Karta SD përdoret dhe për ruajtje fotosh (1920×1080), transferim të konfigurimit të CP dhe përditësim të firmuerit
  Rekomandohen karta SD UHS-II të shpejtësisë së lartë. Rekomandohet standardi V90 për të gjitha funksionet e regjistrimit
 • Koha e regjistrimit2
  Cinema RAW Light LT: 4096 x 2160: 645 Mbps 105 Min
  XF-AVC / MXF: 4096 x 2160: 410 Mbps 156 min
  MP4 (HEVC): 4096 x 2160: 225 Mbps 285 min
  MP4: 4096 x 2160: 150Mbps 428 min
 • Formatet e regjistrimit
  Cinema RAW Light (CRM)*: 12-bit RAW
  XF-AVC (MXF) ALL-I or Long GOP, 4:2:2 10-bit
  MP4 H.265/HEVC, 4:2:2 10-bit
  MP4 H.264, 4:2:0 8-bit

  * firmueri ofrohet në mars 2022
 • Rregjistrimi stafetë
  Po
 • Regjistrimi me fole dyshe (paralel)
  Po
 • Regjistrim paralel në disa formate
  Po, në modalitet regjistrim dysh
  Opsionet e mundshme: [Cinema RAW Light LT / XF-AVC / MP4] [All-I / Long GOP] [4:2:2 10-bit / 4:2:0 10-bit / 4:2:0 8-bit] [UHD / 2K / FHD]
 • Frekuenca /shpejtësia e kuadrove e sistemit
  Modalitet 59,94 Hz (59,94P / 59,94i / 29,97P / 23,98P)
  Modalitet 50,00 Hz (50,00P / 50,00i / 25,00P)
  Modalitet 24,00 Hz (24,00P)
 • Shpejtësia e bitëve e regjistrimit me delegues / Modulimi (PAL)
  2048 X 1080: 50.00P, 4:2:0 8-bit 35 Mbps/ 1920 x 1080 24 Mbps Long GoP
 • Lëvizje e ngadaltë/shpejtë
  Regjistrim 4K: deri në 120FPS
  Regjistrim 2K (Crop): deri në 180 FPS
  Ka audioregjistrim në shpejtësi normale kuadrosh
 • Regjistrim në interval
  Po
 • Regjistrim kuadrosh
  Po
 • Pararegjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)
  Po, 3 sekonda (vetëm regjistrim XF-AVC)
 • Skanim në të kundërt
  Po
 • Tele-konvertues Digital
  1.5x, 2x, 2.5x, 3x, Off
 • Konvertimi HD > SD
  Jo
 • Njësitë ruajtëse të fotove
  Karta e kujtesës SD/SDHC
 • Madhësia e regjistrimit të fotografive
  4096×2160/3840×2160/2048×1080/1920×1080

Sistem

 • Tipi i ekranit
  Panel me prekje LCD kapacitiv 3.5in
 • Rezolucioni i ekranit
  LCD 3.5in me 2.76 milionë pika (1280 x 720 x RGB)
 • Paraqitja e funksioneve të ekranit me prekje
  Zgjedhje e pikës së fokusimit, rregullim i cilësimit të shkrepje, nisje/ndalim regjistrimi (aktivizohet nga menyja)
 • OSD për shkrepje vertikale
  Po, përmes menysë ose butoni të caktuar nga përdoruesi
 • Monitori i formës së valës
  Po LCD ose dalje e jashtme përmes HDMI.
 • Paraqitja e ngjyrave false (treguesi i ekspozimit)
  Po LCD ose HDMI (shikimi me LUT do të ndikojë në paraqitjen e ngjyrave të rreme)
 • Shirita me ngjyra
  SMPTE, EBU dhe ARIB
 • Ngritje
  Kulmi 1, Kulmi 2 (Ngjyra, Shtimi, Frekuenca e personalizueshme)
 • Zebra
  Niveli 1; Niveli 2; Të dyja
  Dalja nga HDMI: Po
 • Shënuesit
  Zgjedhje për aktiv/joaktiv: mes, horizontale, rrjetë, formati i kuadrit, zona e sigurisë dhe shenja drejtkëndore dhe e përdoruesit. Zgjedhje për ngjyrën: e verdhë, e kaltër, e gjelbër, e kuqe, e zezë, e hirtë ose e bardhë.

EVF

 • EVF i integruar
  Jo

Hyrjet/Daljet

 • Hyrja e audios
  2 fole 3-kunjëshe Mini XLR, minifole 3.5 mm stereo (vetëm hyrje)
  Mikrofona stereo të integruar në trupin e kamerës
 • Dalja e kufjes
  Minifishë stereo 3,5 mm (vetëm dalje, trupi i kamerës)
 • HDMI
  Fole HDMI (tipi A) (vetëm dalje)
 • USB
  Po, Type C (USB 3.2 Gen1) Lidhje për njësi opsionale GPS ose Wi-Fi pale të tretë, adaptorë Ethernet
 • Kodi i kohës
  BNC / HDMI
 • Hyrja DC
  24V DC IN
 • Terminal i kontrollit në largësi
  Bashkuesi në largësi REMOTE A minifisha stereo 2,5 mm (vetëm hyrje)
 • Transmetimi IP / FTP
  Po Transmetimi me IP kërkon konvertor opsional pale të tretë USB-C—Ethernet dhe pajisje transmetimi me dekoder.
  FTP me server FT. Transferim i fragmenteve në kartën SD (Media Mode)
 • Hyrje LUT e përdoruesit
  Po, ofrohet LUTs/View Assist i integruar për LCD/HDMI Monitoring. Mund të zbatohet LUTs e personalizuar drejtpërdrejt në regjistrimet e brendshme përmes funksionit Look File (i pajtueshëm me skedarët .cube me rrjetë 17 ose 33).
 • Cilësimet bazë të butonave të funksioneve
  1. Balanca e së bardhës
  2. Caktoni balancën e së bardhës
  3. Kulminimi: të gjitha
  4. WFM: të gjitha
  5. DISP
  6. Zebra: të gjitha
  7. Push Auto Iris
  8. INDEX / zmadhim
  9. FUNC
  10. Vetëfokusim me një shkrepje
  11. (I pacaktuar)
  12. Kyçje e vetëfokusimit
  13. Statusi i audios
 • Butonat e caktueshëm nga përdoruesi
  13 butona të konfigurueshëm (me numër) në trupin e kamerës. Mbi 80 opsione përmes menysë

Të ndryshme

 • Llambë shenje
  Po
 • Rrotullim me përshtatje
  Po
 • Mbështetje për aplikacione smartfoni
  Canon Multi-Camera Control / Browser Remote Control

Ekspozimi

 • Matja e ekspozimit
  Ekspozimi manual përcaktohet nga parametri i obturatorit, parametri i iridës, parametri i shtimit/ISO dhe parametri i filtrit ND, Irida automatike me shtypje, Irida automatike
 • Kompensimi i Ekspozimit
  Po
 • Modaliteti i ekspozimit automatik
  Iridë automatike me objektivat e përshtatshëm
 • Iris me shtytje automatike
  Po
 • Bllokimi i Ekspozimit
  Jo
 • Cilësimi i kontrollit të vetëpërforcimit
  Po
 • Ndjeshmëria ISO
  Ekran me 1 nivel: [100], 160(*), 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800, 25600, [51200, 102400]
  Shfaqet kur është AKTIV zgjerimi i shpejtësisë ISO. (*) Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është JOAKTIV
  Ekran me 1/3 nivele: [100,125], 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600, [32000,40000,51200,64000, 80000,102400]
  Kur është AKTIV zgjerimi i shpejtësisë ISO.
 • Sistemi i fokusit automatik
  Dual Pixel CMOS AF, Contrast AF. Ofrohen modalitetet Face Priority, Face Only dhe Tracking AF
 • Madhësitë e kuadrit AF
  E madhe; e baravlershme me afro 20% (vertikale) x 25% (horizontale) të diapazonit të pamjes së imazhit
  E vogël; e baravlershme me afro 20% (vertikale) x 8% (horizontale) të diapazonit të pamjes së imazhit
  E gjithë zona; madhësi e barasvlershme me afro. 80% të sensorit
  Pikë e zgjedhshme AF mbi afro 80% të sensorit
  Zona Dual Pixel AF afro 60% kur objektivi me mbërthyese EF pajiset me adaptor EF-RF
 • Modalitetet e fokusit automatik
  Vetëfokusimi AF me një shkrepje, AF i vazhdueshëm dhe fokusi manual MF me përmirësimin e AF. Të gjitha modalitetet zbatohen kur çelësi AF/MF i lentes EF është në parametrin AF.
  Vetëfokusim me një shkrepje, Vetëfokusim i vazhduar, MF i përforcuar me vetëfokusim
 • AF me zbulimin e fytyrës
  Prioriteti i fytyrës ose vetëm fytyra.
 • Udhëzuesi i fokusit
  Të gjithë objektivat e pajtueshëm Canon RF, Canon EF, Canon Cine Servo (EF Mount me adaptor EF-RF Mount)
 • Cilësimi i përforcimit
  [-6dB,-3dB], -2dB(*), 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB, 27dB, 30dB, 33dB, 36dB, 39dB, 42dB, [45dB, 48dB, 51dB, 54dB]
  Shfaqet kur është AKTIV zgjerimi i shpejtësisë ISO. (*) Shfaqet kur zgjerimi i shpejtësisë ISO është JOAKTIV.
  Kur zgjerimi i shpejtësisë së ISO-s është AKTIV: mes -2 dB dhe 54 dB
  Kur zgjerimi i shpejtësisë së ISO-s është JOAKTIV: Mund të caktohet çdo vlerë nga -2 dB deri në 42 dB në rritje 0,5 dB.

Shkrehësi

 • Regjimet e kontrollit
  Fikur; Shpejtësi; Kënd; Skanimi i qartë (CS); Shkrehësi i ngadaltë (SLS)
 • Shpejtësia e shkrehësit
  1 sek deri në 1/2000, në varësi të shpejtësisë së kuadrove dhe modalitetit të kontrollit të shkrehësit, 39 opsione të parametrave
 • Këndi i shkrehësit
  11,25º deri në 360º në varësi të shpejtësisë së kuadrove
 • Shkrehës i ngadaltë (SLS)
  1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 në varësi nga niveli i kuadrove
 • Skanim i pastër
  24.00 Hz3 deri 250.40 Hz

Figurë e përshtatur

 • Konfigurimet e ruajtura
  C1: BT.709 Wide DR
  C2: Canon Log 2
  C3: Canon Log 3
  C4: PQ
  C5: HLG
  C6: BT.709 Standard
  C7: EOS Standard
  C8: EOS Neutral
  C9: Canon 709
  C10 - C20: User Defined
 • Matrica e ngjyrave
  Neutral: Riprodhim i saktë i ngjyrave
  Kamera e produksionit: Riprodhim ngjyrash për përdorim në produksion filmash
  Video: Riprodhimi i ngjyrave i barasvlershëm me C300/500
  EOS Standard: Riprodhon cilësinë e imazhit dhe pamjen e stileve të figurës EOS DSLR të caktuar në [Standard]
  EOS Neutral: Riprodhon cilësinë e imazhit dhe pamjen e stileve të figurës të caktuar në [Neutral]
  CP-OFF (për kamerat komerciale)
 • Bazamenti kryesor
  -50 deri në +50
 • Kryesor i zi
  I rregullueshëm për çdo kanal RGB -50 deri në +50 plus "Master Black" -50 deri në +50
 • Gama e zezë
  "Adjustable Level" -50 deri në +50, "Range" -20 deri në +50 dhe "Point" -20 deri në +50
 • Ngopje e ulët
  Adjustable: -50 deri në +50
 • Pjerrësi
  "Point" -50 deri në +109, "Slope" -35 deri në +50, "Saturation" -10 deri në +10
 • Mprehtësia
  Rregullim për Nivel, Shpeshtësia e Hollësisë H., Marrja e mostrave, Ekuilibri i hollësisë HV, Kufiri, Zgjidh, Hapja e brrylit dhe mprehtësia e varësisë së nivelit
 • Reduktimi i zhurmës
  Joaktiv, Aktiv - Dy opsione: Filtri hapësinor (1-12) / Korrelacioni i kuadrove (1-3)
 • Detaj i lëkurës
  Joaktiv, I ulët, Mesatar, I lartë / Tonaliteti, Kromatike, Zona, Shkëlqimi. 32 hapa
 • Reduktimi zgjedhës i zhurmës
  Joaktiv, I ulët, Mesatar, I lartë / Tonaliteti, Kromatike, Zona, Shkëlqimi.
 • Matrica e ngjyrave (cilësimet e përdoruesit)
  Faza, Marrja dhe rregullimi RGB, në përputhje me përzgjedhjen e gamës
 • Balancimi i të bardhës
  AWB, Parametri i përdoruesit 01 (diapazoni i parametrit: 2000K deri në 15000K/ -20CC deri në
  +20CC), dritë natyrale, tungsten, parametrat (A/B)
 • Korrigjimi i ngjyrës
  Zgjedhje zone / rishikim i zonës i dy zonave
 • Niveli i konfigurimit
  -50 deri në +50 Aktiv/Joaktiv

Të Dhënat e Wi-Fi & GPS

 • Wi-Fi (aksesor opsional pale të tretë)
  (1) WPS [konfigurim i mbrojtur i "Wi-Fi"] (sistem me shtypje butoni, sistem me kod PIN)
  (2) Konfigurim manual
  (3) Kërkim për pikëhyrje
  Sistem i hapur, WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP-64, WEP-128, TKIP, AES, automatik/manual
 • Informacion GPS (Aksesor Opsional)
  Gjerësi/gjatësi/lartësi, ora universale e koordinuar (UTC)

Balancimi i të bardhës

 • Auto
  PO
 • I paravendosur
  Drita e ditës (5400K), Tungsten (3200K), Kelvin (intervalet 2000K-15000K, 100K), Grupi A, Grupi B
 • Përputhja e balancimit të së bardhës
  Po, për modelet e mëparshme
 • Zhvendosja e balancimit të së bardhës
  PO. -9 deri në +9 (vetëm Dritë e ditës dhe Tungsten)

Balancimi i së zezës

 • Rregullimi i balancimit të së zezës
  PO

Kodi i kohës

 • Sistemi i numërimit ngjitës
  Regen, RecRun, Free Run, External, Hold (ofrohet anashkalim kuadrosh për disa shpejtësi kuadrosh)
 • Cilësimi i vlerës fillestare
  “00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

Audio

 • Formati i Regjistrimit
  Cinema RAW Light LT / XF-AVC: Linear PCM (24-bit / 48 kHz, 4 kanale)
  MP4: MPEG-2 AAC LC (16-bit, 48 kHz, 2-kanalëshe) / Linear PCM (16-bit, 48 kHz, 4-kanalëshe)

Aksesorët

 • I përfshirë
  Njësia mbajtëse e mikrofonit
  Njësia e dorezës
  Ushqyes kompakt CA-CP200L
  Karikues baterish CG-A20 OTH
  Kabëll AC
  Paketa e baterisë
  (BP-A30)

  Artikuj të tjerë: përfshin kapak për kamerën, çelës adaptori mbërthimi dhe vida mbajtëse për mikrofonin.
 • Opsional
  Bateria Canon BP-A30 (e përfshirë me kamerën) / BP-A60
  Canon Battery Charger CG-A10/CG-A20 (vjen me kamerën)
  Telekomanda Canon RC-V100
  Canon Compact Power Adapter CA-CP200L (vjen me kamerën)
  Canon Shoulder Strap SS-1200 (vjen me kamerën)
  Njësia mbështetëse e supit Canon SU-15
  Marrësi GPS Canon GP-E2
  Objektiva Canon RF, objektiva EF, kinoobjektiva EF,
  dhe aksesorë të krijuar për këta objektiva
  Canon Mount Adapter EF-EOS R
  Canon Control Ring Mount Adapter EF-EOS R
  Canon Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R
  (me filtër të montueshëm ND A dhe filtër polarizues rrethor A)
 • Aksesorët e palëve të treta
  Adaptor Wi-Fi, adaptor Ethernet (për t'u vendosur)

Energjia

 • Ushqimi (bateria)
  BP-A30 (e dhënë) BP-A60 (opsionale)
 • Ushqimi (linja elektrike)
  Ushqyes kompakt CA-CP200L: 24V DC
 • Konsumi i energjisë (afro)
  Konsumi maks. i energjisë: 14.6W
 • Koha e regjistrimit (afro)
  Me paketën e dhënë të baterive BP-A30:
  Super 35mm, 4096x2160/50.00P 175 min
  Super 16mm, 2048x1080/50.00P 205 min

Speficikimet fizike

 • Përmasat (vetëm trupi kryesor)
  160 x 130 x 116 mm
 • Pesha (Vetëm Trupi)
  1190g (me brez mbajtës dhe kapëse matëse)
 • Pesha (aksesorët)
  Afro 1620 g (BP-A30, 2 karta SD, njësi doreze, mbajtëse mikrofoni, brez mbajtës dhe kapëse matëse)
 • Intervali i temperaturës së punës
  Afro 0 deri në 40°C (lagështia relative 85%)
  Afro -5 deri në 45°C (lagështia relative 60%)
 1. Objektivat EF pajtohen me aksesorët EF - EOS R Mount Adapter
 2. Bazuar në regjistrim 25P në një kartë 512GB
 3. Frekuenca do të ndryshojë në varësi të parametrit të shpejtësisë së kuadrove.