ZGJIDHJET PTZ

Lidhni më shumë, transmetoni më shumë: funksion i ri 4K për kamerat Canon PTZ

Canon ka pasur sukses të shpejtë në sektorin e PTZ (pan, tilt, zoom) nga distanca dhe për të ndihmuar që ta fiksojë një herë e mirë emrin e vet si lider i tregut, ka qarkulluar një program të ri drejtues për kamerat e internetit – që do të ofrohet së shpejti për shkarkim – i cili shton funsione dhe lidhje të mëtejshme për kamerat e veta PTZ. Përveç këtij programi të ri, janë vënë në zbatim dhe dy protokolle të reja në gamën PTZ – protokolli SRT dhe protokolli FreeD – për ta bërë të lehtë integrimin në ciklet e punës së transmetimit dhe të realitetit virtual/të zgjeruar.

Lidhni më shumë, transmetoni më shumë: funksion i ri 4K për kamerat Canon PTZ

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Një treg në rritje të shpejtë

Kërkesa për kamera distance për transmetimin e drejtpërdrejtë të aktiviteteve, plus videokonferencat në ambiente zyre dhe korporative është rritur së tepërmi që nga pandemia. Shumë sektorë kanë përqafuar mundësitë e reja që ofron infrastruktura PTZ, duke përfshirë arsimin e lartë, koncertet, teatrot dhe faltoret.

Falë Webcam Driver1 të ri nga Canon, që ofrohet në Windows OS, mund t'i konfiguroni me lehtësi kamerat PTZ për transmetime të cilësisë së lartë, funksione kamere interneti, opsione kabllosh më të gjata përmes LAN, vetëpikasje të kamerave dhe mundësi për regjistrimin e shumë kamerave së bashku.

Prodhim në 4K 30p
Përmes LAN dhe programit drejtues USB, përdoruesit mund të përdorin tani CR-N300, CR-N500 dhe CR-X300 për videotransmetime deri në 4K 30p2, me fleksibilitet të mëtejshëm se ku mund të ndodhet kamera kur lidhet me një kompjuter.

Vetëpikasje e kamerave
Programi i ri zbulon kamerat e pajtueshme Canon PTZ që ndodhen në të njëjtin rrjet si kompjuteri. Kjo mundëson konfigurimin e kamerave që përdoruesit të identifikojnë cilat prej tyre dëshirojnë të regjistrojnë në program.

Regjistroni shumë kamera bashkë
Mund të regjistroni deri në pesë kamera në program, në varësi të instalimit mund të zgjidhni me lehtësi se cilën të përdori nga kompjuteri.

USB-C v LAN

Cilësia e figurës 4K 30P2 është tani një mundësi reale falje daljes së sinjalit përmes LAN. USB është e kufizuar për shkak të gjatësisë maksimale të kabllos (rëndom 3m). Nga ana tjetër, lidhja përmes LAN ka gjatësi krejt të tjera, duke e bërë ideale për ambientet e mëdha në hapësirën profesionale audiovizuale. Si p.sh. në ambientet e universitetit: në vend që të kufizohemi në një lidhje 3m USB nga laptopi te kamera PTZ, falë programit të ri drejtues së kamerës së internetit nga Canon, përdoruesit mund ta instalojnë në fundin e një auditori të madh pa sakrifikuar në shpejtësi apo cilësi.

Prezantimi i dy protokolleve të reja: SRT dhe FreeD

Dy protokolle të reja kanë mbërritur në gamën Canon PTZ që e bën të lehtë integrimin e tyre në cikle pune që mbështeten së tepërmi tek transmetimi dhe realiteti virtual/i zgjeruar. Firmueri do të ofrohet për shkarkim më vonë gjatë vitin 2022 dhe do të vlejë për kamerat CR-N300 and CR-N500 PTZ.

SRT
Protokolli SRT (Secure Reliable Transport) është një protokoll videotransmetimi që ka fituar emrë nga tregu i produksioneve në distancë dhe ka kapacitet për videotransmetime të sigurta, cilësie të lartë dhe vonese të ulët, edhe në kushte të paparashikueshme rrjeti. Ky është një protokoll që përdoret gjerësisht në sektorin e transmetimeve dhe vlen aktualisht për kamerat CR-N300 dhe CR-N500 PTZ të Canon.

FreeD
Protokolli FreeD përdoret gjerësisht në studiot virtuale dhe në produksionet e realitetit virtual/të zgjeruar. Modelet CR-N500 dhe CR-N300 të Canon mund të integrohen tani me lehtësi në përdorim produksioni virtual, si p.sh. lajme, parashikimin e motit, sporte dhe aktivitete të drejtpërdrejta falë këtij protokolli, që u mundëson të transmetojnë drejtpërdrejt në kohë reale me Pan, Tilt, Zoom, Focus dhe Iris, si dhe pozicionin e kamerës PTZ Camera në një platformë virtuale si p.sh. Unreal Engine.

Një zgjidhje për të gjitha rastet e mundshme

Mësoni se si zgjidhjet e Canon PTZ mund të përdoren në një gamë të gjerë zbatimesh duke përdorur teknologjinë tonë të realizuar të imazheve.

 • Transmetime dhe studio televizive

  Transmetime dhe studio televizive

 • Aktivitete skenike dhe koncerte

  Aktivitete skenike dhe koncerte

 • Aktivitete të kompanisë dhe prezantime

  Aktivitete të kompanisë dhe prezantime

 • Arsimi i lartë

  Arsimi i lartë

 • Faltore, Kishë

  Tempuj e faltore

 • Transmetime në natyrë dhe sportive

  Transmetime në natyrë dhe sportive

 • Produktet e lidhura

  Kur monitorimi ka vërtet rëndësi, gama e kamerave të rrjetit të Canon ofron një zgjidhje për ju. Kompakte, por përsëri me rendiment të lartë, ato sigurojnë një cilësi të jashtëzakonshme të imazhit, edhe në dritë të dobët, ku rreziqet e sigurisë janë më të mëdha.

  • Kamerat PTZ

   CR-N500

   Me një zmadhim optik 15x, kapacitet shkrepjeje në 4K UHD dhe Dual Pixel Auto Focus, CR-N500 mundëson komandim preciz dhe transmetim pa ndërprerje IP me rezultate të jashtëzakonshme.
  • Kamerat PTZ

   CR-N300

   Pajisur me rezolucion 4K UHD, një zmadhim optik 20x, vetëfokusim hibrid, protokolle të shumta transmetimi dhe komandimi me IP, mund ta angazhoni audiencën tuaj në mënyra të reja.
  • Kamerat PTZ

   CR-X300

   Një kamerë kompakte PTZ niveli IP65 që ofron rezolucion 4K, zmadhim optik 20x dhe transmetim e komandim me IP për një larmi të gjerë përdorimesh.
  1. Vlen vetëm për CR-N300, CR-N500 dhe CR-X300
  2. Rezolucioni në dalje në varësi të programit që përdoret