Printerë për shtëpi

Canon PIXMA G640

Specifikimet

Numrat e modeleve
PIXMA G640
Funksionet
Wi-Fi, printim, skanim-fotokopjim, re kompjuterike
PIXMA G650
PIXMA G650
PIXMA G650
PIXMA G650
PIXMA G650

Specifikimet

 • Gjashtë bojëra me bazë ngjyruesi

  Printim me ngjyra me cilësi fotografike

 • Printim me valë

  Printim nga pajisje që mbështesin WiFi

 • LCD me 2 linja

  Marrje informacioni dhe rregullim cilësimesh

 • Kapacitet mbushjeje nga pas

  Ngarkim i lehtë i deri në 100 fletëve

 • Printim fotografish pa bordura

  Printim fotosh deri në madhësi A4

 • Fotokopjim dhe skanim

  Një zgjidhje shumëfunksionale 3-në-1: printim, skanim dhe fotokopjim

 • Rendiment i lartë i faqeve

  3,800 foto, 1 komplet shishesh1

Specifikimet në detaje

Specifikime të përgjithshme

 • Numrat e modeleve
  PIXMA G640
 • Funksionet
  Wi-Fi, printim, skanim-fotokopjim, re kompjuterike

Specifikimet e printerit

 • Rezolucioni i printimit
  Deri në 4800×1200 dpi1
 • Teknologjia e printimit
  2 koka printimi FINE (majtas: BK/R/Gy, djathtas: C/M/Y)
  Printer me kuti boje me rimbushje
 • Shpejtësia e Printimit Mono
  afro 3,9 in/min2
 • Shpejtësia e Printimit me Ngjyrë
  afro 3,9 in/min3
 • Shpejtësia e prinimit të fotografisë
  Pa bordura 4" x 6" (10x15cm) : afro 47 sekonda4
 • Printimi pa Bordura
  Po
  A4, LTR, 4" x 6" (10x15cm), 5" x 7" (13x18cm), 7" x 10" (18x25cm), 8" x 10" (20x25cm), Square 5" x 5" (127mm x 127mm), Square 3.5" x 3.5" (89 mm x 89 mm), Card Size 55mm x 91 mm (2.17" x 3.58")5
 • Printim nga të Dyja Anët
  Përdorimi Manual

Pjesët e konsumit dhe rendimentet

 • Shishe boje standarde
  GI-43 <BK>
  GI-43 <C>
  GI-43 <M>
  GI-43 <Y>
  GI-43 <R>
  GI-43 <GY>
 • Fisheku i mirëmbajtjes
  MC-G02 (i zëvendësueshëm nga përdoruesi)
 • Rendimenti për shishe (letër e thjeshtë)
  Printim i dokumenteve A4 me ngjyra6
  E zezë: 3,700 faqe
  Ngjyra: 8000 faqe

  * Rendimenti i parashikuar suplementar
 • Rendimenti për shishe (letër fotografike)
  4" x 6" (10x15cm) printim fotosh me ngjyra7
  Ngjyra: 3800 foto

  * Rendimenti i parashikuar suplementar

Mbështetja për letrën

 • Llojet e letrës
  Letër e Zakonshme
  Photo Paper Pro Luster (LU-101),
  Letër Fotografike Plus me Shkëlqim II (PP-201)
  Matte Photo Paper (MP-101),
  Letër Fotografike me Shkëlqim "“Përdorim i përditshëm"” (GP-501)
  High Resolution Paper (HR-101N),
  Photo Paper Plus Semi-gloss (SG-201),
  Premium Fine Art Rough <FA-RG1>
  Restickable Photo Paper(RP-101)
  Letër fotografike magnetike (MG-101)
  Dark Fabric Iron on Transfers (DF-101),
  Light Fabric Iron on Transfers (LF-101),
  Double sided Matte Paper (MP-101D)
  Kartolinë urimi (prodhuar nga Avery dhe RedRiverPaper),
  Stok kartolinash (prodhuar nga Neenah Paper dhe INKPRESS),
  Canon Red Label Superior(WOP111)
  Canon Oce Office Colour Paper(SAT213)
 • Hyrja maksimale e letrës
  Sirtari i pasmë: letër e thjeshtë: 64 - 105 g/m² (100 fletë) ose letra të mbështetura origjinale të Canon
 • Madhësitë e letrës
  A4, A5, B5,A6, LTR, LGL, 4"" x 6"" (10x15cm), 5"" x 7"" (13x18cm), 7"" x 10"" (18x25cm), 8"" x 10"" (20x25cm), Square 5"" x 5"" (127mm x 127mm), Square 3.5"" x 3.5"" (89 mm x 89 mm), Card Size 55mm x 91 mm (2.17""x3.58"")
  Envelopes(DL, COM10, C5, Monarch),

  [Përmasa të posaçme]
  gjerësia 55 - 216 mm, gjatësia 89 - 1200 mm
 • Pesha e Letrës
  Sirtari i pasmë: letër e thjeshtë: 64 - 105 g/m² ose letra të mbështetura origjinale të Canon
  Fotoletër: pesha maks. e letrës: afro 275 g/m² ose letra të mbështetura origjinale të Canon

Specifikimet e skanerit

 • Lloji i skanerit
  Skaner CIS me shtrat të sheshtë për fotografi dhe dokumente
 • Rezolucioni i Skanerit (Optik)
  600 x 1200 dpi8
 • Shpejtësia e skanimit të rreshtave
  Ngjyra: 3,5 ms/rresht (300 dpi)
  Gradacion grije: 1,5 ms/rresht (300 dpi)9
 • Thellësia e Skanimit (Hyrje / Dalje)
  Me ngjyra: RGB secila 16 bitë/8 bitë
  Shkallë Gri: 16 bit / 8 bit
 • Madhësia Maksimale e Dokumentit
  A4/LTR

Specifikimet e fotokopjes

 • Shpejtësia e kopjimit
  sFCOT: Afërsisht 25 sek10
  sESAT: afro 2.9 ipm11
 • Kopjimi i shumëfishtë
  99 kopje (maks.)
 • Funksionet e Fotokopjimit
  Fotokopje dokumentesh, fotokopje fotografish, fotokopje pa bordurë, fotokopje 2-në-1 dhe 4-në-1, fotokopje me fshirje të kornizës, fotokopje ID
 • Zmadhim Fotokopjimi
  25 - 400% (në rritje 1%)
  Vendosja në faqe
  A5 deri në A4, B5 deri në A4, A4 deri në A5 dhe A4 deri në B5

Ndërfaqja

 • Lloji & Madhësia e ekranit
  LCD me pika të plota (njëngjyrëshe)

Lidhshmëria

 • Ndërfaqe standarde
  Hi-Speed USB (USB B Port)
  Wi-Fi: IEEE802.11 b/g/n 12
  Siguria Wi-Fi: WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP, Fjalëkalimi i administratës
  Banda e frekuencës të Wireless LAN: 2.4 GHz
  PictBridge Wi-Fi13
 • Aplikacionet për celularë
  Aplikacioni Canon PRINT Inkjet/SELPHY14
  Aplikacioni Creative Park15
  Aplikacioni "Easy-PhotoPrint Editor"16
 • Funksionet e printerit
  Easy-PhotoPrint Editor Software17
  PIXMA Cloud Link (printim - vetëm nga smartfoni ose tableta)18
  Canon Print Service Plugin (Android) 19
  Apple AirPrint20
  Wireless Direct21
  Mopria (Android)22
 • Asistent inteligjent dhe mbështetje për automatizim
  Amazon Alexa™23
  Google Assistant™24

Softueri

 • Sistemet e Operuese që mbështeten
  Windows 10、Windows 8.1、Windows 7 SP1
  Funksionimi mund të garantohet vetëm në kompjuter me "Windows 7" e lart të parainstaluar.
  Softueri drejtues i printerit dhe IJ Printer Assistant Tool ofrohen me sistemin e mëposhtëm operativ.
  Windows Server 2008 R2 SP1、Windows Server 2012 R2、Windows Server 2016、Windows Server 2019

  Mac: OS X 10.12.6 ~ macOS 10.15

  Chrome OS

  Sisteme operative portative: iOS®, iPadOS, Android™25

  * Përputhja me sistemin operativ e konfirmuar në çastin e qarkullimit, kontrolloni Canon Download Centre për mbështetjen e sistemeve të mëvonshme operative për këtë produkt.
 • Kërkesat minimale për sistemin
  Windows: 1.5GB e lart
  Shënim: për instalimin e softuerit të ardhur. Kërkohet sasia e nevojshme e hapësirës në disk i ngurtë.
 • Softueri i përfshirë
  Programi drejtues i printerit
  IJ Printer Assistant Tool
  Easy-PhotoPrint Editor (shkarko)

Karakteristikat fizike

 • Pesha
  afro 6,6 kg
 • Përmasat (Gj x Th x L)
  Afro 445 x 340 x 167mm (sirtarët e mbledhur)
  Afro 445 x 555 x 238mm (sirtarët e hapur)
 • Nivelet e Zhurmës Akustike
  afro 50,5dB(A)26
 • Mjedisi i rekomanduar i punimit
  Temperatura: 5-35°C, Lagështia: 10-90%RH (pa kondensim)
 • Energjia
  AC 100-240V, 50/60Hz
 • Konsumi i energjisë
  Fikur: Afërsisht 0,2W
  Në gatishmëri (lidhja USB me kompjuterin): afro 0,6W
  Në gatishmëri (të gjitha portat e lidhura): afro 1.2 W
  Koha për të kaluar në modalitet pasiv: 11 minuta 4 sek*
  Kopjimi: Afërsisht 16W27

  * Koha e pritjes për modalitetin pasiv nuk mund të ndryshohet
 • Konsumi tipik i energjisë
  0,18 kWh28
 1. Pikat e bojës mund të vendosen me një pjerrësi minimale prej 1/4800 inç
 2. Shpejtësia e printimit të dokumenteve A4 në letër të zakonshme është matur duke u bazuar në mesataren e ESAT në testit të kategorisë për zyrat të standardit ISO/IEC 24734.
 3. Shpejtësia e printimit të dokumenteve A4 në letër të zakonshme është matur duke u bazuar në mesataren e ESAT në testit të kategorisë për zyrat të standardit ISO/IEC 24734.
 4. Shpejtësia e printimit të fotografive është bazuar në konfigurimin standard duke përdorur standardin ISO/JIS-SCID N2 mbi letër Canon Photo Paper Plus Glossy II dhe nuk merr parasysh kohën për përpunimin e të dhënave në kompjuterin host.
 5. Llojet e letrave që NUK mund të përdoren për printimin pa bordura janë si më poshtë: zarf, letër me rezolucion të lartë, stampim në bluza, ngjitëse fotografike
 6. Rendimenti i faqeve është vlera e llogaritur bazuar në metodën individuale të Canon për testimin duke përdorur grafikun ISO/IEC 24712 dhe simulimin e printimit të vazhdueshëm me bojën zëvendësuese pas konfigurimit fillestar.
 7. Rendimenti i faqeve është vlera e llogaritur bazuar në metodën individuale të Canon për testimin duke përdorur grafikun ISO/IEC 29103 dhe simulimin e printimit të vazhdueshëm me bojën zëvendësuese pas konfigurimit fillestar.
 8. Rezolucioni optik është një matje e rezolucionit model maksimal të harduerit bazuar në standardin ISO 14473.
 9. Shpejtësia më e madhe në USB me shpejtësi të madhe në PC me Windows. Koha e transferimit në kompjuter nuk përfshihet
 10. Shpejtësia e fotokopjimit të dokumentit me ngjyra matet në bazë të mesatareve sFCOT dhe sESAT në provën e rendimentit sipas standardit ISO/IEC 29183. Shpejtësia e fotokopjimit mund të ndryshojë në varësi të kompleksitetit të dokumentit, modalitetit të fotokopjimit, mbulesës së faqes, llojit të letrës së përdorur, etj. dhe nuk mban parasysh kohën e ngrohjes.
 11. Shpejtësia e fotokopjimit të dokumentit me ngjyra matet në bazë të mesatareve sFCOT dhe sESAT në provën e rendimentit sipas standardit ISO/IEC 29183. Shpejtësia e fotokopjimit mund të ndryshojë në varësi të kompleksitetit të dokumentit, modalitetit të fotokopjimit, mbulesës së faqes, llojit të letrës së përdorur, etj. dhe nuk mban parasysh kohën e ngrohjes.
 12. Printimi me valë kërkon një rrjet me kapacitet lidhjeje me valë 802.11b/g/n ose ad, me 2.4 GHz. Performanca e lidhjes me valë mund të luhatet në varësi të terrenit dhe të distancës mes printerit dhe klientëve të rrjetit me valë.
 13. Nevojitet pajisje e pajtueshme me DPS përmes IP.
 14. Kërkon lidhje me internetin dhe aplikacionin "Inkjet/SELPHY", që ofrohet falas në "App Store" dhe në "Google Play". Pajtohet me pajisje "iPad", "iPhone 3GS" e lart dhe "iPod touch" gjenerata 3 e lart me "iOS 7.0" e lart dhe pajisje portative me "Android 2.3.3" e lart. Pajisja duhet të jetë e lidhur me të njëjtin rrjet funksional me kapacitet 802.11 b/g/n si të printerit. Kërkon një llogari të pajtueshme rrjeti social dhe zbaton kushtet e shërbimit të llogarisë përkatëse të rrjetit social. Mund të ketë përjashtime të caktuara.
 15. Kërkon lidhje me internetin dhe aplikacionin "Creative Park", që ofrohet falas në "App Store" dhe "Google Play". Pajtohet me sistemet operative iOS 12.0 e lart/Android OS 5.0 e lart. Duhet të keni një Canon ID dhe një printer boje Canon për ta përdorur këtë aplikacion.
 16. Softueri "Easy-PhotoPrint Editor" kërkon lidhje me internetin dhe pajtohet me të gjitha sistemet e mëposhtme operative: Microsoft Windows 10 (64/32 bit), Microsoft Windows 8.1 (64/32 bit), Microsoft Windows 7 SP1 (64/32 bit), macOS High Sierra v10.13, macOS Sierra v10.12, Mac OS X El Capitan v10.11 dhe Mac OS X El Capitan v10.10.5. Kërkesa minimale për "Windows" dhe "macOS/Mac OS X" janë: 2 GB RAM dhe monitor me rezolucion 1024×768. Aplikacioni celular "Easy-PhotoPrint Editor" kërkon lidhje me internetin dhe "Easy-PhotoPrint Editor app v1.1.0" ofrohet falas në "App Store" dhe "Google Play". Pajtohet me pajisje "iPad Air2" (gjenerata 2), "iPad Mini 4" dhe "iPhone 6s" e lart me "iOS 10" e lart dhe me pajisje portative me "Android 5.x" e lart. Mund të ketë përjashtime të caktuara. Mbështeten formatet e mëposhtme të skedarëve: JPEG, PNG, HEIF (pajisje me "iOS 11" dhe "mac OS v10.13" e lart), DLP për ruajtje, Poster Artist për eksport, EasyPhoto+ për eksport, Easy-PhotoPrint Editor për eksport.
 17. Softueri "Easy-PhotoPrint Editor" kërkon lidhje me internetin dhe pajtohet me të gjitha sistemet e mëposhtme operative: Microsoft Windows 10 (64/32 bit), Microsoft Windows 8.1 (64/32 bit), Microsoft Windows 7 SP1 (64/32 bit), macOS High Sierra v10.13, macOS Sierra v10.12, Mac OS X El Capitan v10.11 dhe Mac OS X El Capitan v10.10.5. Kërkesa minimale për "Windows" dhe "macOS/Mac OS X" janë: 2 GB RAM dhe monitor me rezolucion 1024×768. Aplikacioni celular "Easy-PhotoPrint Editor" kërkon lidhje me internetin dhe "Easy-PhotoPrint Editor app v1.1.0" ofrohet falas në "App Store" dhe "Google Play". Pajtohet me pajisje "iPad Air2" (gjenerata 2), "iPad Mini 4" dhe "iPhone 6s" e lart me "iOS 10" e lart dhe me pajisje portative me "Android 5.x" e lart. Mund të ketë përjashtime të caktuara. Mbështeten formatet e mëposhtme të skedarëve: JPEG, PNG, HEIF (pajisje me "iOS 11" dhe "mac OS v10.13" e lart), DLP për ruajtje, Poster Artist për eksport, EasyPhoto+ për eksport, Easy-PhotoPrint Editor për eksport.
 18. Kërkon lidhje me internetin dhe aplikacionin "Inkjet/SELPHY", që ofrohet falas në "App Store" dhe në "Google Play". Pajtohet me pajisje "iPad", "iPhone 3GS" e lart dhe "iPod touch" gjenerata 3 e lart me "iOS 7.0" e lart dhe pajisje portative me "Android 2.3.3" e lart. Pajisja duhet të jetë e lidhur me të njëjtin rrjet funksional me kapacitet 802.11 b/g/n si të printerit. Kërkon një llogari të pajtueshme rrjeti social dhe zbaton kushtet e shërbimit të llogarisë përkatëse të rrjetit social. Mund të ketë përjashtime të caktuara.
 19. "Canon Print Service" është një modul printimi për pajisje inteligjente me "Android" që mundëson printimin nga pajisjet me "Android v4.4 - v5.0" drejt shumë printerëve të "Canon" përmes rrjetit "Wi-Fi". Moduli nuk punon si aplikacion i pavarur. Ofrohet falas në "Google Play".
 20. Funksioni "AirPrint" kërkon pajisje të pajtueshme "iPad", "iPhone" ose "iPod Touch" me "iOS 7.0" e lart dhe një printer që mbështet "AirPrint", të lidhur në të njëjtin rrjet me pajisjen me "iOS". Printeri i lidhur në folenë USB të "Mac", kompjuterit, platformës "AirPort Base" ose "Time Capsule" nuk mbështetet.
 21. Kërkon pajisje inteligjente me aplikacionin "Canon PRINT Inkjet/SELPHY" të instaluar e të lidhur në rrjetin e dëshiruar aktiv me valë për konfigurim krejt pa kabllo.
 22. Kërkon pajisje inteligjente me sistem operativ "Android 4.4" e lart, me "Mopria Print Service" të parangarkuar në pajisje dhe me printer të pajtueshëm "PIXMA" në të njëjtin rrjet me valë. "Mopria experience" ofrohet edhe në pajisjet portative me "Android 4.4" duke shkarkuar "Mopria Print Service" nga "Google Play".
 23. Kërkon llogari të lidhur e aktive asistenti inteligjent dhe aplikacionin shoqërues të aktivizuar, pajisjen inteligjente dhe printerit të lidhur në formë aktive me autorizim për te "Canon Inkjet Cloud Printing Center" dhe veprimet, rutinat apo miniaplikacionet e disponueshme/aktive në printerin e pajtueshëm. Komandat zanore nuk mund të shfaqen si tekst në pajisjet inteligjente të "Amazon" me ekrane. Mbështetet vetëm anglisht, frëngjisht dhe gjermanisht.
 24. Kërkon llogari të lidhur e aktive asistenti inteligjent dhe aplikacionin shoqërues të aktivizuar, pajisjen inteligjente dhe printerit të lidhur në formë aktive me autorizim për te "Canon Inkjet Cloud Printing Center" dhe veprimet, rutinat apo miniaplikacionet e disponueshme/aktive në printerin e pajtueshëm. Komandat zanore nuk mund të shfaqen si tekst në pajisjet inteligjente të "Amazon" me ekrane. Mbështetet vetëm anglisht, frëngjisht dhe gjermanisht.
 25. Disa funksione mund të mos ofrohen me këto sisteme operative. Shihni manualin ose faqen për detaje.
 26. Letër e thjeshtë (A4, B/W). Zhurma akustike matet sipas standardit ISO7779.
 27. Fotokopjimi: Kur fotokopjoni ISO/JIS-SCID N2 (printuar nga printer me bojë) në madhësi letre të thjeshtë A4 me cilësimet standarde.
 28. Vlera e konsumit tipik të energjisë elektrike (TEC): Vlera TEC është llogaritur duke supozuar se njësia do të ndryshojë vazhdimisht mes modalitetit të punës, modalitetit të gjumit dhe modalitetit të fikjes për 5 ditë, dhe se do të jetë në modalitetin e gjumit ose të fikjes për 2 ditët e mbetura në të njëjtën javë. Vlera TEC e këtij produkti është llogaritur nga Canon sipas marrëveshjes së tyre duke përdorur procedurën e matjes TEC në programin ndërkombëtar të ENERGY STAR.