Kamerat pa pasqyra

Canon EOS M

Specifikimet

Specifikimet

 • CMOS 18 megapiksel

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • Vazhdueshëm me AF në filma

 • Një ekran i madh prekje për pamje të qarta

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Filma mahnitës 1080p

 • Automatikisht analizohet skenën tuaj dhe zgjidhen cilësimet më të mira

 • Udhëzues kamera për t'ju ndihmojë të mësoni

 • Aplikoni efekte kreative në imazhet tuaja

 • Aplikoni lehtësisht një vështrim të shtënave tuaja në zonën bazë

 • Krijim i lehtë të filmave emocionuese

Specifikimet në detaje

SENSORI I IMAZHIT

 • Tipi

  CMOS 22,3 x 14,9mm

 • Pixels efikase

  Përafër. 18,0 megapiksel

 • Pixels në total

  Përafër. 18,5 megapiksel

 • Raporti i aspektit

  3:2

 • Filtër Low-Pass

  I integruar/I fiksuar

 • Sensor Cleaning

  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

 • Tipi i ngjyrës së filtrit

  Ngjyra Parësore

PROCESORI I IMAZHIT

 • Tipi

  DIGIC 5

LENTET

 • Montimi i lentes

  EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)

 • Largësia fokale

  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrrore e lentës

FOKUSIMI

 • Tipi

  Sistemi hibrid CMOS AF. Pikselë të zbulimit të fazës të përfshirë në sensorin e imazhit

 • Sistem / Pika AF

  31 pika AF (Maksimumi)

 • Gama e punës AF

  EV 1-18 (në 23°C & ISO 100)

 • Mënyrat AF

  AF me një fotografi AF dhe Servo AF

 • Pika e zgjedhjes AF

  Zgjedhja automatike (Zbulimi i fytyrës dhe Rregjistrimi AF, FlexiZone-Shumë, FlexiZone-E vetme), Zgjedhja Manuale

 • Pika e zgjedhur AF

  Treguar në ekranin LCD

 • AF e pritshme

  -

 • Bllokimi AF

  E mbyllur nëse butoni i shkrepjes është shtypur gjysëm

 • Rrezja ndihmëse AF

  Po LED

 • Fokusim manual

  Zgjidhet në menynë e kamerës AF (Automatike), MF (Manuale), ose AF+MF (fokusim manual pas një fotografie)

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

 • Mënyrat e matjes

  Matja në kohë reale nga sensori i imazhit


  (1) Matja vlerësuese


  (2) Matja e pjesshme në qendër


  (3) Matja e pikave


  (4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

 • Gama e matjes

  EV 1-20 (në 23°C me EF-M 22mm f/2 STM ISO100)

 • Bllokues AE

  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.


  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

 • Kompensimi i ekspozimit

  '+/-3 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

 • AEB

  '3 pozs +/- 2 EV, në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3

 • Ndjeshmëria* ISO

  AUTO(100-6400), 100-12800 në rritje me ndalesa 1


  ISO mund të zgjerohet në H: 25600)

KAPAKËT E DIAFRAGMËS

 • Tipi

  Shkrehës me perde të parë elektronike dhe perde të dytë mekanike

 • Shpejtësia

  30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I TË BARDHËS

 • Tipi

  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

 • Parametrat

  AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


  Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


  1. I kaltër/Portokall +/-9


  2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Custom White Balance

  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

 • WB Bracketing

  '+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

EKRANI LCD

 • Tipi

  Ekran me prekje 7,7cm (3,0") 3:2 me Pamje të Pastër LCD II, afërsisht 1040K pika

 • Pjesa e mbuluar

  Përafër. 100%

 • Viewing Angle (Horizontally/Vertically)

  Përafër 170°

 • Coating

  Kundër njollës

 • Brightness Adjustment

  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

 • Display Options

  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


  (2) Imazhi i pamjes së drejtpërdrejtë pa informacion


  (3) Imazhi i pamjes së drejtpërdrejtë informacion i plotë


  (4) Imazhi i pamjes së drejtpërdrejtë informacion thelbësor

FLASH

 • Built-in Flash GN (ISO 100, meters)

  Asnjë

Korrigjimi i syve të kuq

 • X-Sync

  1/200 sek

 • Kompensimi i ekspozimit flash

  '+/- 2EV në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3

 • Flash Exposure Bracketing

  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

 • Flash Exposure Lock

  Po

 • Sinkronizimi i perdës së dytë

  Po

 • HotShoe/ PC Terminal

  Po/Jo

 • External Flash Compatibility

  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

 • External Flash Control

  përmes ekraniit të menysë së kamerës

FOTOGRAFIMI

 • Mënyrat

  Modaliteti i Skenës Inteligjent Automatik


  Modaliteti i fotografive (Automatik Krijues, Portret, Peisazh, Nga Afër,


  Sporte, Portret Nate, Skena Natën Gjatë Mbajtjes Në Dorë,


  Kontrolli i Dritës së HDR, Programi AE, Shkrehës


  prioriteti AE, Prioriteti i aperturës AE, Manual) Modaliteti i filmit


  (Modaliteti i ekspozimit automatik, Modaliteti i ekspozimit manual)

 • Picture Styles

  Automatik, Standart, Portret, Peisazh, Neutral, Besnik,


  Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

 • Colour Space

  sRGB dhe Adobe RGB

 • Image Processing

  Përparësia e Theksimit të Tonit


  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza


  Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


  dhe shmangies kromatike


  Basic+ (Fotografoni sipas zgjedhjes së mjedisit, Fotografoni sipas llojit


  të ndriçimit ose të skenës)


  Filtra krijues (I Fuqishëm i artit, Piktura me bojra uji, Bardhë e Zi me Grimca,


  okusi i butë, Aparati fotografik lodër, efekti Miniaturë, Syri i peshkut)

 • Mënyrat e drajverit

  I vetëm, I vazhdueshëm, Kohëmatës automatik (2s, 10s+larg, 10s +


  poza të vazhdueshme 2-10)

 • Marrje fotografish të vazhdueshme

  Maks. Përafër. 4,3 kns për afërsisht 17 imazhe JPEG¹, 6 imazhe RAW²³

FILE TYPE

 • Imazh i fiksuar

  JPEG: I mirë, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,30) / Rregulli i krijimit për


  sistemin e skedarit të kameras (2,0),


  RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),


  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Regjistrim simulant RAW+JPEG

  Po, RAW + Vetëm JPEG i madh

 • Madhësia e imazhit

  JPEG 3:2: (L) 5184x3456, (M) 3456x2304, (S1) 2592x1728, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


  JPEG 4:3: (L) 4608x3456, (M) 3072x2304, (S1) 2304x1728, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


  JPEG 16:9: (L) 5184x2912, (M) 3456x1944, (S1) 2592x1456, (S2) 1920x1080, (S3) 720x400


  JPEG 1:1: (L) 3456x3456, (M) 2304x2304, (S1) 1728x1728, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


  RAW: (RAW) 5184 x 3456

 • Movie Type

  MOV (Video: H.264, Zëri: Linear PCM, niveli i rregjistrimit mund të rregullohet me dorë nga përdoruesi)

 • Movie Size

  1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kns)


  1280 x 720 (59,94, 50 kns)


  640 x 480 (30, 25 kns)

 • Gjatësia e filmave

  Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB

Skeda e zërit

 • Dosjet

  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

 • Numërimi i skedave

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm


  (2) Rivendosja Automatike


  (3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • Funksionet e përcaktuara

  7 Funksione të Personalizuar me 19 cilësime

 • Metadata Tag

  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

Memoria e zërit

 • Sensor orientimi inteligjent

  Po

 • Playback Zoom

  1,5x - 10x i lejueshëm në 15 hapa

 • Formatet e ekranit

  (1) Imazh i vetëm


  (2) Imazh i vetëm me informacion (3 nivele)


  (3) Indeks me 4 imazhe


  (4) Indeks me 9 imazhe


  (5) Ekran Kërcyes

 • Slide Show

  Zgjedhja e imazhit: Të gjitha imazhet, sipas datës, sipas dosjes, filmave ose fotografive ose sipas vlerësimit


  Koha e rishikimit: 03-01-02/20-05-10 sekonda


  Përsëritja: Ndezur/Fikur


  Efektet e kalimit: Fikur, Rrëshqitës (2 lloje), Zbehje (3 lloje)


  Muzika në sfond: Fikur, Ndezur

 • Histogram

  Ndriçimi: Po


  RGB: Po

 • Highlight Alert

  Po

 • Image Erase/Protection

  Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


  Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

Data Verification

 • Menyja e kategorive

  (1) Menyja e fotografimit (x5)


  (2) Menyja e rishikimit (x2)


  (3) Menyja e konfigurimit (x4)


  (4) Menyja ime

 • Menyja e gjuhëve

  25 gjuhë


  Anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht,


  portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht,


  spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht,


  rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht,


  kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht


  dhe japonisht

 • Firmware të përditësuara

  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

INTERFACE

 • Kompjuter

  USB me shpejtësi të lartë

 • Të tjera

  Dalja video (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB),


  dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm


  (mini-fisha 3,5mm stereo)

PRINTIM I DREJT PËR DREJT

 • Printerët Canon

  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA


  që lejojnë përdorimin e PictBridge

 • PictBridge

  Po

STORAGE

 • Tipi

  Karta SD, SDHC ose SDXC (UHS-I)

SISTEMET OPERATIVE QË MBËSHTETEN

 • PC & Macintosh

  Windows XP përfshirë SP3 / Vista përfshirë SP1 dhe SP2 (duke përj.


  Starter Edition) / 7 (përj. Starter Edition)


  OS X v10,6-10,7 (Intel procesor kërkohet)

PROGRAMET

 • Shfletimi & Printimi

  ImageBrowser EX

 • Image Processing

  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

 • Të tjera

  PhotoStitch, EOS Utility,


  Modifikuesi i Stilit të Fotografisë

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  1 x Bateri e Ngarkueshme Li-ion LP-E12

 • Jetëgjatësia e baterive

  Përafër. 230 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


  Përafër. 200 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)

 • Battery Indicator

  4 nivelë

 • Kursimi i energjisë

  Ekrani LCD fiket pas 15 sek, 30 sek ose 1, 3, 5, 10 ose 30 min.


  Energjia fiket pas 0, 30 sek ose 1, 3, 5, 10 min dhe çaktivizohet

 • Power Supply & Battery Chargers

  Takëm i adaptuesit AC ACK-E12, Ngarkuesi i baterisë LC-E12

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Materialet e trupit

  Çelik që nuk ndryshket, përzierje magnezi, kauçuk polikarbonesh me fibër xhami

 • Mjedisi operues

  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

 • Dimensionet (WxHxD)

  108,6 x 66,5 x 32,3 mm

 • Pesha (vetëm e trupit)

  Përafër. 298g (standarti i provës CIPA, përfsirë


  baterinë dhe kartën e kujtesës)

Viewfinder

 • Kuti

  EH23-CJ

 • Wireless File Transmitter

  I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

 • Lente

  EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)

 • Flash

  Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2, Transmetuesi Speedlite ST-E3-RT)

Battery Grip

 • Telekomandë / Çelës

  Telekomanda RC-6

 • Të tjera

  GP-E2

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)


  ² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


  ³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

 2. ¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe