Kamera DSLR

Canon EOS 760D

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (Gj x Th x L)

Rreth 131,9 x 100,9 x 77,8 mm

Pesha (Vetëm Trupi)

Rreth 565 g (standardi i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

Specifikimet

 • CMOS 24,2 megapikselë
 • Lidhuni në çast me pajisjet e përputhshme me NFC
 • Ndani imazhet tuaja dhe kontrolloni kamerën tuaj përmes Wifi
 • Numri i pikave AF të pranueshme për shtyp kreativ dhe prekje të subjekteve
 • Vazhdueshëm me AF në filma
 • Rregjistrimi me shpejtësi të lartë
 • Ekran fleksibil për inkuadrim krijues
 • Përpunim i fuqishëm DIGIC
 • Filma mahnitës 1080p
 • Ekran i madh i ndritshëm për shikimin e qartë
 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi

  CMOS 22,3 x 14,9 mm

 • Pikselët Efektive

  Rreth 24,2 megapikselë

 • Piksel Gjithsej

  Rreth 24,7 megapikselë

 • Raporti i Pamjes

  3:2

 • Filtri me Kalimin e Ulët

  I integruar/I fiksuar

 • Pastrimi i Sensorit

  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi

  DIGIC 6

objektivi

 • Vendosja e Lentës

  EF/EF-S

 • Gjatësia vatrore

  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

 • Tipi

  TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

 • Sistemi AF / Pikët

  19 pika AF të llojit të kryqëzuar (f/2,8 në qendër)

 • Sfera e Funksionimit AF

  EV -0,5 -18 (në 23°C & ISO100)

 • Modalitetet AF

  Fokusi AI


  Një Fotografi


  Servo AI

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Zgjedhje automatike: AF me 19 pikë


  Zgjedhje manuale: AF me pikë të vetme


  Zgjedhje manuale: AF me Zonë

 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

  I treguar nga një LCD transmetuese te kuadruesi dhe në krye të panelit LCD dhe ekranit Kontroll i shpejtë

 • Bllokimi AF

  I kyçur kur butoni i shkrepjes është gjysëm i shtypur në modalitetin AF me Një Shkrepje.

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

 • Fokusim Manual

  E përzgjedhur te lenta

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes

  Sensori i matjes RGB+IR 7560 pikselë


  Matja me zonën e ndarë në 63 segmente (9×7)


  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


  (2) Matja e pjesshme (përafër. 6,0% e okularit)


  (3) Matja e vendit (përafër. 3,5% e okularit)


  (4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

 • Gama e matjes të ndriçimit

  EV 1-20 (në 23°C me 50 mm f/1,4 lentat ISO100)

 • Bllokimi AE

  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.


  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

 • AEB

  '3 pozs +/- 2 EV, në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3

 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  AUTO(100-6400), 100-12800 në rritje me ndalesa 1


  ISO mund të zgjerohet në H: 25600


  Gjatë regjistrimit të Filmave: Auto (100-6400), 100-6400 (Rritje me ndalesë të plotë) ISO mund të zgjadet deri në H: 12800

Shkrehësi

 • Tipi

  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

 • Shpejtësia

  30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi

  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

 • Parametrat

  AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


  Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


  1. I kaltër/Portokall +/-9


  2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

 • Kllapat WB

  '+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

optik

 • Tipi

  Pentamirror

 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

  Rreth 95%

 • Zmadhimi

  Rreth 0,82x¹

 • Pika e syrit

  Rreth 19mm (nga qendra e lentave të pikës së syrit)

 • Korrigjim i Dioptrisë

  '-3 deri në +1 m-1 (dioptre)

 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit

  Informacioni AF: Pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit


  Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithmonë), bllokimi AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, qark matës pjesor, paralajmërim ekspozimi, AEB


  Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizim me shpejtësi të lartë, bllokim FE, kompensim ekspozimi blici, drita e zvogëlimit të syrit të kuq


  Informacioni i imazhit: zgjidhni përparësinë e tonit (D+), regjistrimi në monokrom, shpërthimi maksimal (shfaqja e 1 shifre), korrigjimi i ekuilibrit të ngjyrave, informacioni i kartës SD, zbulimi i dridhjes, zona e fokusit, niveli elektronik

 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

  Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

 • Mbyllësi i Okularit

  Me rrip

Monitori LCD

 • Tipi

  Ekran me prekje me kënde të ndryshëm 7,7cm (3,0") 3:2 me Pamje të Pastër II TFT, përafër. 1040K pika

 • Mbulimi

  Rreth 100%

 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

  Rreth 170°

 • Veshja

  Strukturë Solide dhe Anti Njollave

 • Rregullim i Ndriçimit

  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

 • Opsionet e Shfaqjes

  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


  (2) Cilësimet e Kamerës


  (3) Nivel elektronik me aks të dyfishtë

me përplasje

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

  '12

 • Mbulesa e Blicit të Integruar

  deri në 17mm gjatësia vatrore (35mm ekuivalent: 28mm)

 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

  Rreth 3 sekonda

 • Modalitetet

  Automatik, Blici manual, Transmetuesi i integruar Speedlite

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po - me llambën e zvogëlimit të syrit të kuq

 • Sinkronizimi X

  1/200 sek

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  '+/- 2EV në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3

 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit

  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Mbërthyese shumëfunksionale / Mbërthyese / Fole PC

  Po/Jo

 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm

  përmes ekraniit të menusë së kameras

Shkrepja

 • Modalitetet

  Skenë inteligjente automatike (fotografi dhe filma), Pa blic, Automatik krijues, Portret, Peizazh, Nga afër, Sporte, SCN (Fëmijë, Ushqime, Dritë qiriri, Portret natën, Skenë natën në duar, Kontroll i ndriçimit prapa HDR), Program AE, Prioritet i obturatorit AE, Prioritet i hapjes AE, Manuale (fotografi dhe filma)

 • Stilet e Fotografisë

  Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

 • Hapësira e Ngjyrës

  sRGB dhe Adobe RGB

 • Përpunimi i imazhit

  Përparësia e Theksimit të Tonit


  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza


  Korrigjim automatik i iluminacionit të lentave periferiale dhe korrigjim të shmangieve kromatike


  Basic+ (Fotografoni sipas zgjedhjes së mjedisit, Fotografoni sipas llojit të ndriçimit ose të skenës)


  Filtrat krijues (Artistik i spikatur, pikturë me bojëra uji, Bardhë e zi me grimca, Fokusi i butë, Efekti i kamerës lodër, Efekti i miniaturës, Syri i peshkut)


  Ndryshim madhësie në M ose S1, S2, S3

 • Modalitetet e Shtypjes

  I vetëm, I vazhdueshëm, Kohëmatës automatik (2s, 10s+larg, 10s + poza të vazhdueshme 2-10)

 • Regjistrimi i vazhdueshëm

  Maks. Rreth 5kns. për afërsisht (shpejtësi e ruajtur për afërsisht 940 imazhe (JPEG)¹, 8 imazhe (RAW))²

Metoda Live View

 • Tipi

  Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

 • Mbulimi

  Rreth 100% vertikalisht dhe afro 100% horizontalisht

 • Niveli i Kuadrove

  29.97 fps

 • FOKUSIMI

  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


  Fokusi automatik: Hybrid CMOS AF III (zbulimi i fytyrës dhe AF monitorues, FlexiZone - multi, FlexiZone - njëshe)


  AF për një shkrepje dhe Servo AF mund të zgjidhen për fotografi dhe film

 • Matja

  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi.


  Matja vlerësuese (315 zona), matja e pjesshme (10% e ekranit të Pamjes së drejtpërdrejtë), matja me pikë (2,7% e ekranit të pamjes së drejtpërdrejtë), matja mesatare me peshë qendrore.

 • Opsionet e Shfaqjes

  Vendosja e grillës (x2), Histogrami, raportet e shumtë të pamjes

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  JPEG: Fine, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,30) / Rregulli i krijimit për sistemin (2,0),


  RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),


  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

  Po (RAW + Vetëm JPEG i madh)

 • Madhësia e Imazhit

  JPEG 3:2: (L) 6000x4000, (M) 3984x2656, (S1) 2976x1984, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


  JPEG 4:3: (L) 5328x4000, (M) 3552x2664, (S1) 2656x1992, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


  JPEG 16:9: (L) 6000x3368, (M) 3984x2240, (S1) 2976x1680 (S2) 1920x1080, (S3) 720x480


  JPEG 1:1: (L) 4000x4000, (M) 2656x2656, (S1) 1984x1984, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


  RAW: (RAW) 6000x4000

 • Dosjet

  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

 • Numërimi i Skedarëve

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm


  (2) Rivendosja Automatike


  (3) Rivendosja Manuale

Film EOS

 • Lloji i Filmit

  MP4 (Video: H.264 (standard ose e lehtë: IPB), Zëri: AAC, niveli i regjistrimit mund të rregullohet manualisht nga përdoruesi). Zmadhimi dixhital i filmit i disponueshëm gjatë regjistrimit

 • Madhësia e Filmit

  1920 x 1080 (29,97, 25, 23,98 kns)


  1280 x 720 (59,94, 50, 29,97 kns)


  640 x 480 (29,97, 25 kns)


  HDR Movie (29,97 kns, 25 kns, 1280 x 720)

 • Gjatësia e Filmit

  Kohëzgjatja maksimale 29mi e 59 sek, Përmasa maksimale e skedës 4GB (Nëse skeda i tejkalon 4GB atëherë do të krijohet një skedë e re automatikisht)

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar

  14 funksione të personalizuara

 • Etiketimi i të Dhënave Meta

  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

 • Ndriçimi / Paneli LCD

  Po/Po

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Zmadhim i Rishikimit

  1,5x - 10x i lejueshëm në 15 hapa

 • Formatët e Shfaqjes

  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


  (2) Imazh i vetëm


  (3) Indeks me 4 imazhe


  (4) Indeks me 9 imazhe


  (5) Indeks me 36 imazhe


  (6) Indeks me 100 imazhe


  (7) Kalo në ekran

 • Fotoseri

  Zgjedhja e imazhit: Të gjitha imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi


  Koha e rishikimit: 03-01-02/20-05-10 sekonda


  Përsëritja: Ndezur/Fikur


  Muzika në sfond: Ndezur/Fikur


  Efekt i kalimit: Fikur, Rrëshkitje 1, Rrëshkitje 2, Zbehje 1, Zbehje 2, Zbehje 3

 • Histogrami

  Ndriçimi: Po


  RGB: Po

 • Njoftimi i Theksimit

  Po

 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit

  Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


  Mbrojtja: Imazh i vetëm, të gjitha imazhet në folder, të gjitha imazhet në kartë

 • Kategoritë e Menysë

  (1) Menyja e fotografimit (x4)


  (2) Menyja e rishikimit (x2)


  (3) Menyja e konfigurimit (x3)


  (4) Menyja e Funksioneve të Personalizuar


  (5) Menyja ime

 • Gjuhët e Menysë

  25 gjuhë


  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

 • Përditësimi i Firmuer

  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter

  USB me shpejtësi të lartë

 • Tjetër

  Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm (mini-fisha 3,5mm stereo)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon

  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

 • PictBridge

  Po

Hapësira ruajtëse

 • Tipi

  Karta SD, SDHC ose SDXC (UHS-I)

Sistemi operativ i mbështetur

 • Macintosh

  Windows 8,1 / 8 / 7 SP1


  OS X v10.8-10.10

Softueri

 • Përpunimi i imazhit

  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

 • Tjetër

  EOS Utility, Picture Style Editor

Energjia

 • Bateri

  1 x bateri e karikueshme Li-ion LP-E17

 • Jeta e Baterisë

  Rreth 440 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


  Rreth 400 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)¹

 • Treguesi i Baterisë

  4 nivelë

 • Kursimi i Energjisë

  Energjia fiket pas 30 sek ose 1, 2, 4, 8 ose 15 min.

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Paketa e përshtatësit AC ACK-E18, karikuesi i baterisë LC-E18, LC-E18E

Aksesorët

 • optik

  Kupë Syri EF,


  Kuadri i gomës EF,


  Lente me rregullim dioptrik të serisë E,


  Zgjatues i kupës së syrit EP-EX15II,


  Gjetësi i këndit C

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë

  I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

 • Kasat / Rripat

  Kasë gjysmë e fortë EH26-L, EH-27L

 • Objektiva

  Të gjitha lentat EF dhe EF-S

 • me përplasje

  Blicet Canon Speedlite (90EX, 270EX II, 430EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi i Speedlite ST-E2, Transmetuesi i Speedlite ST-E3-RT)

 • Kapja e Baterisë

  BG-E18

 • Telekomanda / Çelësi

  Ndezja nga larg RS-60E3, Telekomanda RC-6

 • Tjetër

  Rrip Dore E2, GPS Marrës GP-E2

specifikimet fizike

 • Materialet e Trupit

  Struktura bazë: aliazh alumini dhe rrëshirë polikarbonati me fibra xhami


  Struktura e jashtme: rrëshirë polikarbonati me fibra xhami dhe fibra speciale përcjellëse

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

 • Dimensionet (Gj x Th x L)

  Rreth 131,9 x 100,9 x 77,8 mm

 • Pesha (Vetëm Trupi)

  Rreth 565 g (standardi i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit.

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)

² Norma e shpërthimit e cituar bazohet në testet me një kartë memorie UHS-I, me kushtet e testimit të Canon, ISO 100, stili i figurës standarde. Kuadro në sekonda dhe kapaciteti maksimal i amortizimit mund të ulen në varësi të parametrave të kamerës dhe shpejtësia e nivelit të dritës mund të ndryshojë në varësi të subjektit, markës dhe kapacitetit të kartës të memories, cilësisë së regjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të mekanizimit, Stilit të figurës, Funksioneve të përshtatura etj.

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe