Kamera DSLR

Canon EOS 700D

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (Gj x Th x L)

133,1 x 99,8 x 78,8 mm

Pesha (Vetëm Trupi)

Përafër. 580g (standardi i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e memorjes)

EOS 700D FRT w EF-S 18-135mm IS STM

Specifikimet

 • CMOS 18 megapiksel

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • Rregjistrimi me shpejtësi të lartë

 • Vazhdueshëm me AF në filma

 • Një ekran i madh prekje për pamje të qarta

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Ekran fleksibil për inkuadrim krijues

 • Filma mahnitës 1080p

 • Automatikisht analizohet skenën tuaj dhe zgjidhen cilësimet më të mira

 • Udhëzues kamera për t'ju ndihmojë të mësoni

 • Aplikoni efekte kreative në imazhet tuaja

 • Siguron imazhe ekspozimit saktë në të gjitha kushtet e ndriçimit

 • Aplikoni lehtësisht një vështrim të shtënave tuaja në zonën bazë

 • Zgjedhja e pikave AF për kuadrimin krijues

 • Kontrolli Speedlites nga aparati juaj nga larg

 • Krijim i lehtë të filmave emocionuese

Specifikimet në detaje

 • Tipi

  CMOS 22,3 x 14,9mm

 • Pikselët Efektive

  Përafër. 18,0 megapiksel

 • Piksel Gjithsej

  Përafër. 18,5 megapiksel

 • Raporti i Pamjes

  3:2

 • Filtri me Kalimin e Ulët

  I integruar/I fiksuar

 • Pastrimi i Sensorit

  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

 • Tipi

  DIGIC 5

 • Vendosja e Lentës

  EF/EF-S

 • Gjatësia vatrore

  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

 • Tipi

  TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

 • Sistemi AF / Pikët

  9 pika të tipit kryq AF (f/2,8 në qendër)

 • Sfera e Funksionimit AF

  EV -0,5 -18 (në 23°C & ISO100)

 • Modalitetet AF

  Fokusi AI


  Një Fotografi


  Servo AI

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Zgjedhja Automatike, zgjedhja Manuale

 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

  I mbivendosur në treguesin e kuadrit dhe i treguar në monitorin LCD

 • Bllokimi AF

  I kyçur kur butoni i shkrepjes është gjysëm i shtypur në modalitetin AF me Një Shkrepje.

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

 • Fokusim Manual

  E përzgjedhur te lenta

 • Modalitetet e Matjes

  Apertura e plotë TTL matëse me 63 zona SPC


  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


  (2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 9% e treguesit të kuadrit)


  (3) Matja e vendit (përafër. 4% e gjetësit të kuadrit në qendër)


  (4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

 • Gama e matjes të ndriçimit

  EV 1-20 (në 23°C me 50 mm f/1,4 lentat ISO100)

 • Bllokimi AE

  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.


  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

 • AEB

  3 poza +/-2 EV 1/2 ose 1/3 rritje me ndalesa

 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  AUTO(100-6400), 100-12800 në rritje me ndalesa 1


  ISO mund të zgjerohet në H: 25600


  Gjatë regjistrimit të Filmave: Auto (100-6400), 100-6400 (Rritje me ndalesë të plotë) ISO mund të zgjadet deri në H: 12800

 • Tipi

  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

 • Shpejtësia

  30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

 • Tipi

  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

 • Parametrat

  AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


  Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


  1. I kaltër/Portokall +/-9


  2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

 • Kllapat WB

  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

 • Tipi

  Pentamirror

 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

  Përafër. 95%

 • Zmadhimi

  Përafër. 0.85x (4)

 • Pika e syrit

  Përafër. 19mm (nga qendra e lentave të pikës së syrit)

 • Korrigjim i Dioptrisë

  -3 në +1 m-1 (dioptre)

 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit

  Informacioni AF: pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit.


  Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithmonë), bllokimi AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, qark matës pjesor, paralajmërim ekspozimi, AEB


  Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizim me shpejtësi të lartë, bllokim FE, kompensim ekspozimi blici, drita e zvogëlimit të syrit të kuq


  Informacioni i imazhit: Zgjidh përparësinë e tonit (D+), rregjistrimi monokrom, shpërthimi maksimal (shfaqja e 1 shifre), korrigjiimi i ekuilibrit të ngjyrave, informacioni i kartës SD

 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

  Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

 • Mbyllësi i Okularit

  Me rrip

 • Tipi

  Ekran me prekje me kënde të ndryshëm 7,7cm (3,0") 3:2 me Pamje të Pastër II TFT, përafër. 1040K pika

 • Mbulimi

  Përafër. 100%

 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  100
 • Veshja

  Strukturë Solide dhe Anti Njollave

 • Rregullim i Ndriçimit

  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

 • Opsionet e Shfaqjes

  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


  (2) Cilësimet e Kamerës

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

  13

 • Mbulesa e Blicit të Integruar

  deri në 17mm gjatësia vatrore (35mm ekuivalent: 28mm)

 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  113
 • Modalitetet

  Automatik, Blici manual, Transmetuesi i integruar Speedlite

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po - me llambën e zvogëlimit të syrit të kuq

 • Sinkronizimi X

  1/200 sek

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  +/- 2 EV me rritje 1/2 ose 1/3

 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit

  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Fundi i Këmbëzës / PC

  Po/Jo

 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm

  përmes ekraniit të menusë së kameras

 • Modalitetet

  Skenë Inteligjente Automatike (Palëvizur dhe Filma), Pa Flesh, Auto Kreative, Portret, Peisazh, Përshkrime të hollësishme, Sporte, SCN (Portret Nate, Skenë Nate e Mbajtur në Dorë, Kontroll i Ndriçimit HDR), Program AE, Prioritet Grile AE, Prioritet Hapjeje AE, Manuale (Palëvizur dhe Filma)

 • Stilet e Fotografisë

  Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

 • Hapësira e Ngjyrës

  sRGB dhe Adobe RGB

 • Modalitetet e Shtypjes

  I vetëm, I vazhdueshëm, Kohëmatës automatik (2s, 10s+larg, 10s + poza të vazhdueshme 2-10)

 • Regjistrimi i vazhdueshëm

  Maks. Përafër. 5kns. për afërsisht (shpejtësi e ruajtur për afërsisht 22 imazhe (JPEG)¹, 6 imazhe (RAW))²³

 • Tipi

  Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

 • Mbulimi

  Përafër. 99% vertikalisht dhe afërsisht 100% horizontalisht

 • Niveli i Kuadrove

  60 kns

 • FOKUSIMI

  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


  Fokusimi automatik: CMOS AF hibride (AF e zbulimit dhe ndjekjes së fytyrës, FlexiZone-Shumë, FlexiZone-E vetme), AF e zbulimit të fazës AF (modaliteti i shpejtë)

 • Matja

  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi.


  Matje vlerësuese, matje e pjesshme, matje pikash, matje mesatare e vlerësuar e qendrës.

 • Opsionet e Shfaqjes
  157
 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  JPEG: Fine, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,30) / Rregulli i krijimit për sistemin (2,0),


  RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),


  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

  Po (RAW + Vetëm JPEG i madh)

 • Dosjet

  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

 • Numërimi i Skedarëve

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm


  (2) Rivendosja Automatike


  (3) Rivendosja Manuale

 • Lloji i Filmit

  MOV (Video: H.264, Zëri: Linear PCM, niveli i rregjistrimit mund të rregullohet me dorë nga përdoruesi)

 • Gjatësia e Filmit

  Kohëzgjatja maksimale 29mi e 59 sek, Përmasa maksimale e skedës 4GB (Nëse skeda i tejkalon 4GB atëherë do të krijohet një skedë e re automatikisht)

 • Funksionet e Personalizuar

  8 Funksione të Personalizuar me 24 cilësime

 • Etiketimi i të Dhënave Meta

  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Zmadhim i Rishikimit

  1,5x - 10x i lejueshëm në 15 hapa

 • Formatët e Shfaqjes

  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


  (2) Imazh i vetëm


  (3) Indeks me 4 imazhe


  (4) Indeks me 9 imazhe


  (4) Kërcim Shfaqjeje (00-01-10 imazhe, sipas Datës, sipas Folderit, vetëm Filma, vetëm të Palëvizshme, sipas Vlerësimit)

 • Fotoseri

  Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Folderit, Filmat, të Palëvizshme


  Koha e rishikimit: 03-01-02/20-05-10 sekonda


  Përsëritja: Ndezur/Fikur


  Muzika në sfond: Ndezur/Fikur


  Efekt i kalimit: Fikur, Rrëshkitje 1, Rrëshkitje 2, Zbehje 1, Zbehje 2, Zbehje 3

 • Histogrami

  Ndriçimi: Po


  RGB: Po

 • Njoftimi i Theksimit

  Po

 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit

  Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


  Mbrojtja: Imazh i vetëm, të gjitha imazhet në folder, të gjitha imazhet në kartë

 • Kategoritë e Menysë

  (1) Menyja e fotografimit (x4)


  (2) Menyja e rishikimit (x2)


  (3) Menyja e konfigurimit (x3)


  (4) Menyja e Funksioneve të Personalizuar


  (5) Menyja ime

 • Përditësimi i Firmuer

  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

 • Kompjuter

  USB me shpejtësi të lartë

 • Tjetër

  Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm (mini-fisha 3,5mm stereo)

 • Printerët Canon

  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

 • PictBridge

  Po

 • Tipi

  Karta SD, SDHC ose SDXC (UHS-I)

 • PC

  Windows XP inc. SP3 / Vista inc. SP2 (excl. Starter Edition) / 7 inc. SP1(excl. Starter Edition) / 8


  OS X v10.6-10.8 (kërkohet procesor Intel)

 • Macintosh

  Windows XP inc. SP3 / Vista inc. SP2 (excl. Starter Edition) / 7 inc. SP1(excl. Starter Edition) / 8


  OS X v10.6-10.8 (kërkohet procesor Intel)

 • Bateri

  1 Bateri Li-ion e Ngarkueshme LP-E8

 • Jeta e Baterisë

  Përafër. 440 (në 23°C, AE 50%, FE 50%) (5)


  Përafër. 400 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)¹

 • Treguesi i Baterisë

  4 nivelë

 • Kursimi i Energjisë

  Energjia fiket pas 30 sek ose 1, 2, 4, 8 ose 15 min.

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Kompleti i Adaptuesit AC ACK-E8, Ngarkuesi i baterisë LC-E8, LC-E8E

 • optik

  Vendi i syrit Ef, Seritë E Lentës së Rregullimit Dioptrik me Kuadër Plasmasi Ef, Zgjatësi i Pikës së Syrit EP-EX15II, Gjetësi i Këndit C

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë

  I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

 • Kasat / Rripat

  Kasa Gjysmë e Fortë EH22-L

 • Lentet

  Të gjitha lentat EF dhe EF-S

 • me përplasje

  Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2, Transmetuesi Speedlite ST-E3-RT)

 • Kapja e Baterisë

  BG-E8

 • Telekomanda / Çelësi

  Ndezja nga larg RS-60E3, Telekomanda RC-6

 • Tjetër

  Rrip Dore E2, GPS Marrës GP-E2

 • Materialet e Trupit

  Çelik dhe kauçuk polikarbonesh me fibër xhami

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

 • Dimensionet (Gj x Th x L)

  133,1 x 99,8 x 78,8 mm

 • Pesha (Vetëm Trupi)

  Përafër. 580g (standardi i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e memorjes)

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

¹ me EF300mm f/2,8L IS USM në 50knh

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së regjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Konfirmimi i dritës së fokusit nuk është në dispozicion me lentet kinematike EF