Kamera DSLR

Canon EOS 600D

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (Gj x Th x L)

133,1 x 99,5 x 79,7 mm

Pesha (Vetëm Trupi)

Përafër. 570g (standarti i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e kujtesës)

Specifikimet

 • CMOS 18 megapiksel

 • Aplikoni lehtësisht një vështrim të shtënave tuaja në zonën bazë

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • Automatikisht analizohet skenën tuaj dhe zgjidhen cilësimet më të mira

 • Siguron imazhe ekspozimit saktë në të gjitha kushtet e ndriçimit

 • Zgjedhja e pikave AF për kuadrimin krijues

 • Fotografimi i Vazhdueshëm

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Ekran fleksibil për inkuadrim krijues

 • Një ekran i madh për pamje të qarta

 • Filma mahnitës 1080p

 • Krijim i lehtë të filmave emocionuese

 • Aplikoni efekte kreative në imazhet tuaja

 • Aplikoni lehtësisht një vështrim të shtënave tuaja në zonën bazë

 • Udhëzues kamera për t'ju ndihmojë të mësoni

 • Kontrolli Speedlites nga aparati juaj nga larg

 • Eksperiment me Sistemin e EOS-it

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi

  CMOS 22,3 x 14,9mm

 • Pikselët Efektive

  Përafër. 18,0 megapiksel

 • Piksel Gjithsej

  Përafër 18,7 megapiksel

 • Raporti i Pamjes

  3:2

 • Filtri me Kalimin e Ulët

  I integruar/I fiksuar

 • Pastrimi i Sensorit

  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi

  DIGIC 4

Unaza e kontrollit

 • Vendosja e Lentës

  EF/EF-S

 • Gjatësia vatrore

  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

 • Tipi

  TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

 • Sfera e Funksionimit AF

  EV -0,5 -18 (në 23°C & ISO100)

 • Modalitetet AF

  Fokusi AI


  Një Fotografi


  Servo AI

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Zgjedhja Automatike, zgjedhja Manuale

 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

  I mbivendosur në treguesin e kuadrit dhe i treguar në monitorin LCD

 • Bllokimi AF

  I mbyllur kur butoni i shkrepjes është gjysëm i shtypur në regjimin një fotografim AF.

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

 • Fokusim Manual

  I zgjedhur në lentë, fillestar në Modalitetin Live View

 • Mikroregullimi AF

  Jo

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes

  Apertura e plotë TTL matëse me 63 zona SPC


  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


  (2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 9% e treguesit të kuadrit)


  (3) Matja e vendit (përafër. 4% e gjetësit të kuadrit në qendër)


  (4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

 • Bllokimi AE

  Automatik: Në modalitetin me 1 pozë me matjen vlerësuese ekspozimi bllokohet kur arrihet fokusi.


  Manuale: Me buton mbyllje AE në regjimet e zonave krijuese.

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

 • AEB

  3 poza +/-2 EV 1/2 ose 1/3 rritje me ndalesa

 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  AUTOMATIK (100-6400), 100-6400 I zgjerueshëm në H (përafërsisht 12800) në rritje me 1 ndalesë

Shkrehësi

 • Tipi

  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

 • Shpejtësia

  30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi

  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

 • Parametrat

  AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


  Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


  1. I kaltër/Portokall +/-9


  2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

 • Kllapat WB

  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

optik

 • Tipi

  Pentamirror

 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

  Përafër. 95%

 • Zmadhimi

  Përafër. 0,85x¹

 • Pika e syrit

  Përafër. 19mm (nga qendra e lentave të pikës së syrit)

 • Korrigjim i Dioptrisë

  -3 në +1 m-1 (dioptre)

 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit

  Informacioni AF: pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit.


  Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithmonë), bllokimi AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, qark matës pjesor, paralajmërim ekspozimi, AEB


  Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizim me shpejtësi të lartë, bllokim FE, kompensim ekspozimi blici, drita e zvogëlimit të syrit të kuq


  Informacioni i imazhit: Zgjidh përparësinë e tonit (D+), rregjistrimi monokrom, shpërthimi maksimal (shfaqja e 1 shifre), korrigjiimi i ekuilibrit të ngjyrave, informacioni i kartës SD

 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

  Po, butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

 • Mbyllësi i Okularit

  Me rrip

Monitori LCD

 • Tipi

  Kënde të ndryshëm 7,7cm (3,0") 3:2 Clear View TFT, përafër. 1040K pika

 • Mbulimi
  101
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

  Përafër 170°

 • Veshja

  E dyfishtë kundër pasqyrimit, kundër njollës

 • Rregullim i Ndriçimit

  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

 • Opsionet e Shfaqjes

  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


  (2) Cilësimet e Kamerës

me përplasje

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

  13

 • Mbulesa e Blicit të Integruar

  Deri në 17mm gjatësi e vatrës (e barasvlefshme 35mm: 27mm)

 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

  Përafër. 3 sekonda

 • Modalitetet

  Automatik, Blici manual, Transmetuesi i integruar Speedlite

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po - me llampën e zvogëlimit të syrit të kuq

 • Sinkronizimi X

  1/200 sek

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  +/- 2 EV me rritje 1/2 ose 1/3

 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit

  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Fundi i Këmbëzës / PC

  Po/ -

 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm

  përmes ekraniit të menysë së kamerës

Shkrepja

 • Modalitetet

  Skena Intelligjente Automatike, Pa Blic, Krijues Automatik, Portret, Peizazh, Nga afër, Sporte, Portret Nate, Film, Program AE, Përparësia e shkrehësit AE, Përparësia e aperturës AE, Manual, A-DEP

 • Stilet e Fotografisë

  Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

 • Hapësira e Ngjyrës

  sRGB dhe Adobe RGB

 • Përpunimi i imazhit

  Përparësia e Theksimit të Tonit


  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


  Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


  Basic+ (Fotografoni sipas zgjedhjes së mjedisit, Fotografoni sipas llojit të ndriçimit ose të skenës)


  Filtra krijues (Bardhë e Zi me Grimca, Fokusi i butë, Aparati fotografik lodër, efekti Miniaturë, Syri i peshkut) - vetëm gjatë Shikimit të imazhit

 • Modalitetet e Shtypjes

  I vetëm, I vazhdueshëm, Kohëmatës automatik (2s, 10s+larg, 10s + poza të vazhdueshme 2-10)

 • Regjistrimi i vazhdueshëm

  Maks. Përafër. 3,7kns për përafër. 34 imazhe JPEG¹³, 6 imazhe RAW²³

Metoda Live View

 • Tipi

  Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

 • Mbulimi

  Përafër. 99% (horizontalisht dhe vertikalisht)

 • Niveli i Kuadrove

  30 kns

 • FOKUSIMI

  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


  Fokus automatik: modaliteti i Shpejtë, modaliteti i Drejtpërdrejtë

 • Matja

  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi


  Koha aktive e matjes mund të ndryshohet

 • Opsionet e Shfaqjes

  Mbulim rrjete, Histogram

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  JPEG: Fine, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,30) / Rregulli i krijimit për sistemin (2,0),


  RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),


  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

  Po, RAW + Vetëm JPEG i madh

 • Madhësia e Imazhit

  JPEG 3:2: (L) 5184x3456, (M) 3456x2304, (S1) 2592x1728, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


  JPEG 4:3: (L) 4608x3456, (M) 3072x2304, (S1) 2304x1728, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


  JPEG 16:9: (L) 5184x2912, (M) 3456x1944, (S1) 2592x1456, (S2) 1920x1080, (S3) 720x400


  JPEG 1:1: (L) 3456x3456, (M) 2304x2304, (S1) 1728x1728, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


  RAW: (RAW) 5184 x 3456

 • Dosjet

  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

 • Numërimi i Skedarëve

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm


  (2) Rivendosja Automatike


  (3) Rivendosja Manuale

Film EOS

 • Lloji i Filmit

  MOV (Video: H.264, Zëri: Linear PCM)

 • Madhësia e Filmit

  1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kns)


  1280 x 720 (59,94, 50 kns)


  640 x 480 (30, 25 kns)

 • Gjatësia e Filmit

  Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar

  11 Funksione të Personalizuar me 34 cilësime

 • Etiketimi i të Dhënave Meta

  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Zmadhim i Rishikimit

  1,5x - 10x i lejueshëm në 15 hapa

 • Formatët e Shfaqjes

  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


  (2) Imazh i vetëm


  (3) Indeks me 4 imazhe


  (4) Indeks me 9 imazhe


  (5) Ekran Kërcyes

 • Fotoseri

  Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë


  Koha e shikimit: 1/2/3/5 sekonda


  Përsëritja: Ndezur/Fikur

 • Histogrami

  Ndriçimi: Po


  RGB: Po

 • Njoftimi i Theksimit

  Po

 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit

  Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


  Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

 • Kategoritë e Menysë

  (1) Menyja e fotografimit (x4)


  (2) Menyja e rishikimit (x2)


  (3) Menyja e konfigurimit (x3)


  (4) Menyja ime

 • Gjuhët e Menysë

  25 gjuhë


  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

 • Përditësimi i Firmuer

  Përditësim i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter

  USB me shpejtësi të lartë

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon

  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

 • PictBridge

  Po

Memoria

 • Tipi

  Karta SD, karta SDHC ose karta SDXC

Softueri

 • Përpunimi i imazhit

  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

 • Tjetër

  PhotoStitch, EOS Utility (përfshirë Kapje në Largësi), Modifikuesi i Stilit të Fotografisë

Energjia

 • Bateri

  1 Bateri Li-ion e Ngarkueshme LP-E8

 • Jeta e Baterisë

  Përafër. 440 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


  Përafër. 400 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)¹

 • Treguesi i Baterisë

  4 nivelë

 • Kursimi i Energjisë

  Energjia fiket pas 30 sek ose 1, 2, 4, 8 ose 15 min.

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Kompleti i Adaptuesit AC ACK-E8, Ngarkuesi i baterisë LC-E8, LC-E8E

Aksesorët

 • optik

  Vendi i syrit Ef, Seritë E Lentës së Rregullimit Dioptrik me Kuadër Plasmasi Ef, Zgjatësi i Pikës së Syrit EP-EX15II, Gjetësi i Këndit C

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë

  I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

 • Lentet

  Të gjitha lentat EF dhe EF-S

 • me përplasje

  Canon Speedlites (220EX, 270EX, 270EX II, 320 EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2)

 • Kapja e Baterisë

  BG-E8

 • Telekomanda / Çelësi

  Ndezja nga larg RS-60E3, Telekomanda RC-6

 • Tjetër

  Rripi i Dorës E2

Speficikimet fizike

 • Materialet e Trupit

  Çelik pa ndryshkje dhe kauçuk polikarbonesh me fibër përçuese

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

 • Dimensionet (Gj x Th x L)

  133,1 x 99,5 x 79,7 mm

 • Pesha (Vetëm Trupi)

  Përafër. 570g (standarti i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e kujtesës)

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

¹ me EF300mm f/2,8L IS USM në 50knh

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe

¹ Konfirmimi i dritës së fokusit nuk është në dispozicion me lentet kinematike EF