Kamera DSLR

Canon EOS 5DS R

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (Gj x Th x L)

152 x 116,4 x 76,4mm

Pesha (Vetëm Trupi)

Rreth 845 g

Specifikimet

 • CMOS 50,6 MP

 • DIGIC 6 i dyfishtë

 • 150k + IR metering sensor

 • Deri në 5,0 kuadro në sekondë

 • AF me 61 pika

 • Regjistrimi me prerje 1,3x, 1,6x, 1:1

 • USB 3.0

 • Sistemi i kontrollit të dridhjeve të pasqyrës

 • Regjistrimi me kohëmatës me intervale

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi

  36 x 24mm CMOS

 • Pikselët Efektive

  Rreth 50,6 megapikselë

 • Piksel Gjithsej

  Rreth 53 megapikselë

 • Raporti i Pamjes

  3:2

 • Filtri me Kalimin e Ulët

  Efektet e filtrit me kalim të ulët janë të çaktivizuara

 • Pastrimi i Sensorit

  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi

  "DIGIC 6" dyshe

Unaza e kontrollit

 • Vendosja e Lentës

  EF (duke përjashtuar lentet EF-S / EF-M)

 • Gjatësia vatrore

  I barasvlefshëm me 1,0x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

 • Tipi

  TTL-CT-SIR me një sensor CMOS të përkushtuar

 • Sistemi AF / Pikët

  61 pika / 41 pika AP të tipit të kryqëzuar në f/4 me 5 pika të dyfishta të tipit të kryqëzuar në f/2.8 dhe 1 pikë e tipit të kryqëzuar në f/8¹


  Numri i pikëve të llojit të kryqëzuar do të ndryshojë në varësi të lentës.

 • Sfera e Funksionimit AF

  EV -2 - 18 (në 20°C & ISO100)

 • Modalitetet AF

  Fokusi AI


  Një Fotografi


  AI Servo parashikuese

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Zgjedhje automatike: Af me 61 pika


  Zgjedhja manuale: një pikë AF (mund të zgjidhen pikat 61, 15, 9 ose mund të zgjidhen vetëm pikat e tipit të kryqëzuar)


  Zgjedhje manuale: AF me Spot


  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF (4 pika lart, poshtë, majtas, djathtas ose 8 pikat rrethuese)


  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 8 pikat rrethuese


  Zgjedhje manuale: AF me Zonë


  Zgjedhje manuale: Zonë e Madhe AF


  Pikët AF mund të zgjidhen veçmas për pozimin vertikal dhe horizontal

 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

  E vendosur sipër në treguesin e kuadrit dhe e treguar në pjesën e sipërme të panelit LCD dhe ekranit të Kontrollit të Shpejtë

 • Bllokimi AF

  I bllokuar kur botuni i obturatorit shtypet në gjysmë ose kur AF ON (Aktiv) shtypet në modalitetin AF shkrepje njëshe

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  E emetuar nga një shpejtësi e dedikuar opsionale

 • Fokusim Manual

  I zgjedhur në lentë, fillestar në Modalitetin Live View

 • Mikroregullimi AF

  Manual: caktoni rregullimin +/- 20 hapa


  Përshtat të gjitha lentat me të njëjtën sasi


  Përshtat deri në 40 lente individualisht


  Përshtatjet mbahen mend për lentën sipas numrit të serisë

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes

  Sensori i matjes RGB+IR me 150 000 pikselë


  Sistemi EOS iSA me matje me 252 zona:


  (1) Matje vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


  (2) Matja e pjesshme (përafër. 6,1% e pamorit në qendër)


  (3) Matja e vendit (përafër. 1,3% e pamorit në qendër)


  * Matja me pikë e lidhur me pikën AF nuk përfshihet


  (4) Matja mesatare e qendrës së peshuar

 • Gama e matjes të ndriçimit

  EV 0 - 20 (në 23°C me lente 50mm f/1.4 ISO 100)

 • Bllokimi AE

  Automatik: Operon në regjim AF me një fotografim me matje vlerësuese kur është kryer fokusimi


  Manual: me butonin e bllokimit AE në të gjitha modalitetet e ekspozimit

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

 • AEB

  2, 3, 5 ose 7 fotografi +/-3 EV 1/3 ose 1/2 rritje të ndalimeve

 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  100-6400 (në hapa me ndalesë 1/3 ose ndalesë të plotë)


  ISO mund të zgjerohet në L:50 ose H1: 12800

Shkrehësi

 • Tipi

  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

 • Shpejtësia

  30-1/8000 sek (në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

 • Lirimi i Shkrehësit

  Lëshues elektromagnetik me prekje të butë

Balancimi i të bardhës

 • Tipi

  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

 • Parametrat

  AWB (Përparësia e ambientit/Përparësia e të bardhës), Ndriçimi i ditës, Hije, Me re, Tungsten, E bardhë


  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


  1. I kaltër/Portokall +/-9


  2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

 • Kllapat WB

  '+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


  3, 2, 5 ose 7 imazhe në parantezë për lëshim të obturatorit.


  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

optik

 • Tipi

  Prizmi penta

 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

  Rreth 100%

 • Zmadhimi

  Rreth .71x¹

 • Pika e syrit

  Rreth 21mm (nga qendra e lentës të pikës së syrit)

 • Korrigjim i Dioptrisë

  '-3 deri në +1 m-1 (dioptre)

 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit

  Informacione AF: Pika AF teke/spot, Kuadro AF, Status AF, Indikator fokusi, Metodë AF, Zgjedhje e pikës AF, Regjistrim i pikës AF


  Informacione ekspozimi: Shpejtësi shkrehësi, vlerë aperture, shpejtësi ISO (tregohet gjithmonë), kyç AE, nivel/kompensim ekspozimi, matje blici, rreth matës spoti, paralajmërim ekspozimi, AEB, metodë matjeje, metodë shkrepjeje


  Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, kyçja FE, kompensimi i ekspozimit të blicit, drita e zvogëlimit të syrit të kuq.


  Informacion Imazhi: Informacion Kartele, maksimum flakje (ekran 2 shifror), prioritet i theksimit të tonit (D+).


  Informacioni i kompozimit: Zona e prerjes, Raporti i pamjes, Rrjeta, Niveli elektronik


  Informacione të tjera: Kontroll baterie, Simbol paralajmërimi, Zbulim flakërimi, modaliteti i makinës, balanca e bardhësisë, treguesi JPEG/RAW

 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

  Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

 • Mbyllësi i Okularit

  Asnjë (kapaku i okularit i lidhur te rripi)

Monitori LCD

 • Tipi

  8,11cm (3,2") Clear View II TFT, përafër. 1040K pika

 • Mbulimi

  Rreth 100%

 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

  Përafër 170°

 • Veshja

  Kundër pasqyrimit dhe Strukturë e Fortë

 • Rregullim i Ndriçimit

  Automatik: Duke përdorur sensorin e dritës së jashtme të ambientit


  Manuale: E rregullueshme te një nga 7 nivelet

 • Opsionet e Shfaqjes

  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


  (2) Cilësimet e Kamerës


  (3) Nivel elektronik me aks të dyfishtë


  (4) Ekrani i kontrollit të shpejtë të përshtatur

me përplasje

 • Modalitetet

  Blic Automatik E-TTL II, Matje Manuale

 • Sinkronizimi X

  1/200 sek

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  '+/- 3EV në hapa 1/3 me Speedlite të serisë EX

 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit

  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Fundi i Këmbëzës / PC

  Po/ Po

 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm

  përmes ekraniit të menusë së kameras

Shkrepja

 • Modalitetet

  Skenë inteligjente auto, Program AE, Prioritet shkrehësi AE, Prioritet aperture AE, Manual (Foto dhe Filma), Llambë, Personale (x3)

 • Stilet e Fotografisë

  Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, Detaji i përsosur, i përcaktuar nga përdoruesi (x3)

 • Hapësira e Ngjyrës

  sRGB dhe Adobe RGB

 • Përpunimi i imazhit

  Përparësia e Theksimit të Tonit


  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza


  Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


  Korrigjimi i shmangies kromatike


  Ndryshim madhësie në M, S1, S2 ose S3


  Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


  Prerja e imazhit - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


  Ekspozime të shumta


  Imazhet HDR 5 paravendosje

 • Modalitetet e Shtypjes

  Njëshe, E vazhduar L, E vazhduar H, Kohëmatësi automatik (distanca 2s+, distanca 10s+), Shkrepje njëshe në heshtje, Shkrepje e vazhduar në hestje

 • Regjistrimi i vazhdueshëm

  Maks. Rreth 5kns. (shpejtësia ruhet për deri në 510 skedarë JPEG ose 14 imazhe RAW)¹²³ me kartën e modalitetit UDMA 7.

Metoda Live View

 • Tipi

  Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

 • Mbulimi

  Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

 • Niveli i Kuadrove

  29.97 fps

 • FOKUSIMI

  Fokusimi Manual (e zmadhon imazhin 6x ose 16x në çdo pikë në ekran)


  Fokusimi Automatik: Modaliteti i Shpejtë, Modaliteti Live, modaliteti i zbulimit Live të fytyrës

 • Matja

  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi


  Koha aktive e matjes mund të ndryshohet

 • Opsionet e Shfaqjes

  Mbivendosja e rrjetës (x3), Histogrami

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  JPEG: 2 opsione të ngjeshjes (në përputhje me Exif 2.3) / Rregulli i modelit për sistemin e skedarëve të kamerës (2.0),


  RAW: RAW, M-RAW, S-RAW (14bit, edicioni i dytë origjinal i Canon RAW),


  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

  Por, çdo kombinim i RAW + JPEG i mundshëm, formatë të veçantë për karta të veçantë janë të mundshëm

 • Madhësia e Imazhit

  JPEG:


  Kuadri i plotë - (L) 8688x5792, (M1) 7680x5120, (M2) 5760x3840, (S1) 4320x2880, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


  Prerja 1,3x - (L) 6768x4512, (M1) 6016x4000, (M2) 4512x3008, (S1) 3376x2256, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


  Prerja 1,6x - (L) 5424x3616, (M1) 4800x3200, (M2) 3616x2408, (S1) 2704x1808, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


  Prerja 1:1 - (L) 5792x5792, (M1) 5120x5120, (M2) 3840x3840, (S1) 2880x2880, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


  RAW:


  (RAW) 8688x5792,


  (M-RAW) 6480x4320,


  (S-RAW) 4320x2880

 • Numërimi i Skedarëve

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm


  (2) Rivendosja Automatike


  (3) Rivendosja Manuale

Film EOS

 • Lloji i Filmit

  MOV (Video: MPEG-4 AVC/H.264, Zëri: PCM linear)

 • Madhësia e Filmit

  1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kns) kuadro intra ose inter


  1280 x 720 (59,94, 50 kns) kuadro intra ose inter


  640 x 480 (29,97, 25 kns) kuadro intra ose inter

 • Gjatësia e Filmit

  Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sek, madhësia maksimale e skedarit 4GB

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar

  16 funksione të personalizuara

 • Etiketimi i të Dhënave Meta

  Autori, të drejtat e autorit, GPS (me GP-E2), Vlerësimi

 • Ndriçimi / Paneli LCD

  Po/Po

 • Rezistenca ndaj ujit/pluhurit

  Po

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Zmadhim i Rishikimit

  1x - 16x

 • Formatët e Shfaqjes

  (1) Imazh i vetëm


  (2) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


  (3) Dy imazhe Shfaqja e imazhit


  (4) Indeksi për 4 imazhe


  (5) Indeksi për 9 imazhe


  (6) Indeksi për 36 imazhe


  (7) Indeksi për 100 imazhe


  (8) Kalo Shfaq


  (9) Modifikimi i filmit


  (10) Përpunimi i RAW


  (11) Vlerësimi

 • Fotoseri

  Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi, Mbrojtje imazhesh


  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda


  Përsëritja: Ndezur/Fikur

 • Histogrami

  Ndriçimi: Po


  RGB: Po

 • Njoftimi i Theksimit

  Po

 • Fshirja e Imazhit

  Një imazh, i zgjedhur, dosja, karta ose të gjitha të pambrojtura

 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit

  Fshini mbrojtjen e imazheve një nga një, të dosjes ose kartës

 • Kohëmatësi Automatik

  2 ose 10 sek.

 • Kategoritë e Menysë

  (1) Menuja e fotografimit 1 - 6


  (2) Menuja e fokusit automatik 1 - 5


  (3) Menuja e rileximit 1 - 3


  (4) Menuja e konfigurimit 1 - 4


  (5) Menuja e funksioneve të përshtatura 1 - 4


  (6) Menuja ime (1 - 5 mund të zgjidhen nga përdoruesi)

 • Gjuhët e Menysë

  25 gjuhë


  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

 • Përditësimi i Firmuer

  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter

  USB 3.0 me shpejtësi të lartë (PTP)

 • Tjetër

  HDMI tipi C, Mikrofoni i jashtëm (minifisha stereo)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon

  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

 • PictBridge

  Po

Memoria

 • Tipi

  CompactFlash Type I (i pajtueshëm me UDMA 7), kartë SD, kartë SDHC ose kartë SDXC. Shkrimi me shpejtëi të lartë me kartat SD tipi UHS-I është i mundur

Sistemi operativ i mbështetur

 • Macintosh

  Windows 7 (duke përjashtuar Botimin Fillestar), Windows 8 dhe Windows 8.1


  OS X v10.7-10.10

Softueri

 • Përpunimi i imazhit

  Digital Photo Professional 4 (përpunimi i imazheve RAW)

 • Tjetër

  PhotoStitch, EOS Utility 3 (përfshirë Kapja nga Larg, mjeti WFTy*), Modifikuesi i Stilit të Fotografisë


  * Kërkon pajisje shtesë opsionale

Energjia

 • Bateri

  Bateri e rikarikueshme Li-ion LP-E6N (e përfshirë) / LP-E6

 • Jeta e Baterisë

  Rreth 700 shkrepje (në 23°C)¹


  Rreth 660 (në 0°C)

 • Treguesi i Baterisë

  Shfaqet automatikisht në 6 nivele

 • Kursimi i Energjisë

  Energjia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 minutash.

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Takëmi i Përshtatësit AC ACK-E6, Ngarkuesi i baterisë LC-E6, Ngarkuesi i baterisë në makinë CBC-E6

Aksesorët

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë

  Wireless File Transmitter WFT-E7 versioni 2


  Wireless File Transmitter WFT-E7 kërkon një përditësim firmueri dhe Kabëll Ndërfaqeje IFC-40AB II ose IFC-150AB II


  I ndërveprueshëm me kartat Eye-Fi

 • Kasat / Rripat

  N/A

 • Lentet

  Të gjitha lentet EF (duke përjashtuar lentet EF-S / EF-M)

 • me përplasje

  Blicet Canon Speedlite (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite MR-14EX, Macro Ring Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2, Transmetuesi Speedlite ST-E3-RT)

 • Kapja e Baterisë

  BG-E11

 • Telekomanda / Çelësi

  Telekomanda me kontakt të llojit N3, Kontrollues me valë LC-5, Kontrollues në distancë RC-6 dhe Speedlite 600EX-RT

 • Tjetër

  GPS GP-E2, Okulari Eb, Lentja me rregullim dioptrik e serisë Eg me kornizë gome Eg, Okulari kundër mjegullës Eg, Gjetësi i këndit C, Rripi i dorës E2, Connect Station CS100

Speficikimet fizike

 • Materialet e Trupit

  Mbulesa me Aliazh Magneziumi të trupit

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

 • Dimensionet (Gj x Th x L)

  152 x 116,4 x 76,4mm

 • Pesha (Vetëm Trupi)

  Rreth 845 g

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

* Numri i pikave AF të tipit të kryqëzuar varet nga lentja e përdorur

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)

² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Fps maksimale dhe kapaciteti i amortizimit mund të pakësohen në varësi të parametrave të kamerës, nivelit të dritës, subjektit, kartës të memories dhe kapacitetit, cilësisë të regjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, metodës të mekanizimit, Stilit të Figurës, Funksioneve personale, etj.

³ Shifrat e përmendura janë kur përdoret me kartat e kategorisë UDMA7

* Bazuar në Standardin CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveçse kur përcaktohet

¹ AF joaktiv, ekspozimi i fiksuar në bazë të shkrepjes së parë

* Numri i pikave AF të tipit të kryqëzuar varet nga lentja e përdorur

¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)

² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Fps maksimale dhe kapaciteti i amortizimit mund të pakësohen në varësi të parametrave të kamerës, nivelit të dritës, subjektit, kartës të memories dhe kapacitetit, cilësisë të regjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, metodës të mekanizimit, Stilit të Figurës, Funksioneve personale, etj.

³ Shifrat e përmendura janë kur përdoret me kartat e kategorisë UDMA7

* Bazuar në Standardin CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveçse kur përcaktohet

¹ AF joaktiv, ekspozimi i fiksuar në bazë të shkrepjes së parë