Kamera DSLR

Canon EOS-1D X

Specifikimet

Specifikimet

 • CMOS 18,1 megapiksel

 • Sensori i madh për kontroll maksimal mbi thellësinë e fushës

 • Rregjistrimi me shpejtësi të lartë

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • Imazhe të mprehta në të gjitha rrethana

 • Filma mahnitës 1080p

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Krijo çast kopjes rezervë i imazheve

 • Një ekran i madh për pamje të qarta

 • Mbajtja sensor tuaj të pastër e fëlliqur

 • Kombinoni shumë kuadro në një imazh të vetëm

 • Përzgjedhje të gjerë të lentat

Specifikimet në detaje

SENSORI I IMAZHIT

 • Tipi

  36 x 24mm CMOS

 • Pixels efikase

  Përafër. 18,10 megapikselë

 • Pixels në total

  Përafër. 19,3 megapikselë

 • Raporti i aspektit

  '3.2

 • Filtër Low-Pass

  I integruar/I fiksuar me veshje fluorinë

 • Sensor Cleaning

  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

 • Tipi i ngjyrës së filtrit

  Ngjyra Parësore

PROCESORI I IMAZHIT

 • Tipi

  "DIGIC 5+" i dyfishtë

LENTET

 • Montimi i lentes

  EF (përjashto lentat EF-S)

 • Largësia fokale

  I barasvlefshëm me 1,0x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

 • Tipi

  TTL-CT-SIR me një sensor CMOS të përkushtuar

 • Sistem / Pika AF

  61 pikë / 41 f/4 pikë AF të llojit të kryqëzuar përfshirë 5 të llojit të dyfishtë të kryqëzuar në f/2,8


  Numri i pikëve të llojit të kryqëzuar do të ndryshojë në varësi të lentës.

 • Gama e punës AF

  EV -2 - 18 (në 23°C & ISO100)

 • Mënyrat AF

  Një Fotografi


  Servo AI

 • Pika e zgjedhjes AF

  Zgjedhje automatike: Af me 61 pika


  Zgjedhja manuale: Pika e vetme AF (61, 41 vetëm pika të kryqëzuara, 15 ose 9 pika të zgjedhshme)


  Zgjedhje manuale: AF me Spot


  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 4 pikë (lart, poshtë, mjaftas, djathtas)


  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës AF 8 pikat rrethuese


  Zgjedhje manuale: AF me Zonë


  Pikët AF mund të zgjidhen veçmas për pozimin vertikal dhe horizontal

 • Pika e zgjedhur AF

  E mbivendosur në treguesin e kuadrit

 • AF e pritshme

  Po, deri në 8 m

 • Bllokimi AF

  I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.

 • Rrezja ndihmëse AF

  E emetuar nga një shpejtësi opsionale e përkushtuar

 • Fokusim manual

  I zgjedhur në lentë, fillestar në Modalitetin Live View

 • AF Microadjustment

  Menyja AF


  +/- 20 hapa (cilësimet e gjerë dhe tele për Zmadhimet)


  Përshtat të gjitha lentat me të njëjtën sasi


  Përshtat deri në 40 lente individualisht


  Përshtatjet mbahen mend për lentën sipas numrit të serisë

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

 • Mënyrat e matjes

  Matja TTL e aperturës së plotë me zonën 252 nga sensori RGB AE 100.000 pikselë


  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


  (2) Matja e pjesshme (përafër. 6,5% e treguesit të kuadrit në qendër)


  (3) Matje pikash:


  Matje pikash qendre (afërsisht kuadrues 2,5%)


  Matja e vendit e lidhur me pikën AF


  Matja Multi/Vend (Maks 8 rregjistrime të matjes së vendeve)


  (4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

 • Gama e matjes

  EV 0 - 20 (në 23°C me lente 50mm f/1.4 ISO 100)

 • Bllokues AE

  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.


  Manuel: Nga butoni i kyçjes së AE në modalitetet P, TV dhe AV.

 • Kompensimi i ekspozimit

  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

 • AEB

  2, 3, 5 ose 7 fotografi +/-3 EV 1/3 ose 1/2 rritje të ndalimeve

 • Ndjeshmëria* ISO

  Auto (100-51200), 100-51200 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota)


  ISO mund të zgjerohet në L: 50, H1 102400, H2 204800

KAPAKËT E DIAFRAGMËS

 • Tipi

  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

 • Shpejtësia

  30-1/8000 sek (1/2 or 1/3 rritje të ndalimeve) + Bulb (sfera e disponueshme e shpejtësisë së shkrehësit varion sipas modalitetit të rregjistrimit)

BALANCIMI I TË BARDHËS

 • Tipi

  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

 • Parametrat

  AWB, Dritë dite, Hije, Vrenjtur, Tungsten, E bardhë


  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


  1. I kaltër/Portokall +/-9


  2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Custom White Balance

  Po, 5 cilësim mund të rregjistrohet

 • WB Bracketing

  '+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

GJETËSI I PAMJES

 • Tipi

  Prizmi penta

 • Pjesa e mbuluar (Vertikale/Horizontale)

  Përafër. 100%

 • Zmadhimi

  Përafër. 0,76x¹

 • Pika e syrit

  Përafër. 20 mm (nga qendra e lentes së syzes)

 • Korrigjimi Dioptre

  '-3 deri në +1 m-1 (dioptre)

 • Ekranet e fokusimit

  Të këmbyeshme (12 lloje, opsionale). Ekran Fokusimi Standart Ec-CV

 • Pasqyra

  Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

 • Informacion i viewfinder-it

  Informacioni AF: pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit, treguesi i gjendjes së AF


  Informacioni i ekspozimit: Modaliteti i matjes, modaliteti i rregjistirmit, kyçja e AE, shpejtësia e shkrehësit, apertura,


  kompensimi i ekspozimit, shpejtësia ISO (gjithnjë e shfaqur), niveli i ekspozimit,


  paralajmërimi i ekspozimit


  Informacioni i blicit: Blici gati, blici FP, kyçja e FE, niveli i ekspozimit të blicit


  Informacioni i imazhit: Korrigjimi i ekulibrit të së bardhës, përparësia e theksimit të tonit (D+), shpërthimi maksimal


  (ekran me 2 shifra), informacioni i kartë CF, treguesi JPEG/RAW, ikona e kontrollit të baterisë.


  Informacioni i krijimit


  Rrjetha, niveli elektronik

 • Thellësia e pri-shikimit të fushës

  Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

 • Eyepiece Shutter

  I integruar

EKRANI LCD

 • Tipi

  8,11cm (3,2") Clear View II TFT, përafër. 1040K pika

 • Pjesa e mbuluar

  Përafër. 100%

 • Viewing Angle (Horizontally/Vertically)

  Përafër. 170°

 • Coating

  Kundër pasqyrimit dhe Strukturë e Fortë

 • Brightness Adjustment

  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

 • Display Options

  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


  (2) Cilësimet e Kamerës


  (3) Nivel elektronik me aks të dyfishtë

FLASH

 • Mënyrat

  Blic Automatik E-TTL II, Matje Manuale

 • X-Sync

  1/250 sek (vetëm EX series Speedlites)

 • Kompensimi i ekspozimit flash

  '+/- 3EV në rritje 1/2 ose 1/3

 • Flash Exposure Bracketing

  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

 • Flash Exposure Lock

  Po

 • Sinkronizimi i perdës së dytë

  Po

 • HotShoe/ PC Terminal

  Po/ Po

 • External Flash Compatibility

  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

 • External Flash Control

  përmes ekraniit të menusë së kameras

FOTOGRAFIMI

 • Mënyrat

  Programi AE, Prioriteti i shkrehësit AE, Prioriteti i aperturës AE, Manual

 • Picture Styles

  Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

 • Colour Space

  sRGB dhe Adobe RGB

 • Image Processing

  Përparësia e Theksimit të Tonit


  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


  Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


  Korrigjimi i shmangies kromatike


  Korrigjimi i shtrembërimit


  Ndryshim madhësie në M1, M2 ose S


  Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


  Ekspozime të shumta

 • Mënyrat e drajverit

  I vetëm, I vazhdueshëm i ulët, I vazhdueshëm i lartë, Kohëmatësi automatik (2s+telekomandë, 10s+telekomandë), Fotografimi i vetëm i heshtur

 • Marrje fotografish të vazhdueshme

  Maks. Përafër. 12 kns. (shpejtësia ruhet për deri në 180 imazhe (JPEG) ose 38 imazhe (RAW) (me kartën UDMA)¹ ² ³, 14 kns me kyçjen e pasqyrës dhe ekspozimin dhe AF të kyçur në kuadrin e parë

LIVE VIEW MODE

 • Tipi

  Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

 • Pjesa e mbuluar

  Përafër. 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

 • Frame Rate

  30 kns

 • Focusing

  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


  Fokusimi Automatik: Modaliteti i Shpejtë, Modaliteti Live, modaliteti i zbulimit Live të fytyrës

 • Metering

  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi


  Koha aktive e matjes mund të ndryshohet

 • Display Options

  Mbulimi i rrjetës (x3), Histogram, Nivelet e aspektit

FILE TYPE

 • Imazh i fiksuar

  JPEG: 10 mundësi të ngjeshjes (I pajtueshëm me Exif 2,3) / Rregull konstruktimi për sistemin e Skedarit të Kamerës (2,0),


  RAW: RAW, sRAW (14 bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),


  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Regjistrim simulant RAW+JPEG

  Por, çdo kombinim i RAW + JPEG i mundshëm, formatë të veçantë për karta të veçantë janë të mundshëm

 • Madhësia e imazhit

  JPEG: (L) 5184x3456, (M1) 4608x3072, (M2) 3456x2304, (S1) 2592x1728,


  RAW: (RAW) 5184x3456 (M-RAW) 3888x2592, (S-RAW)2592x1728

 • Movie Type

  MOV (Video: H.264 kuadro Intra / kuadro inter, Zëri: Linear PCM)

 • Movie Size

  1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kn) kuadro intra ose inter


  1280 x 720 (59,94, 50 kns) kuadro intra ose inter


  640 x 480 (30, 25 kns) kuadro inter

 • Gjatësia e filmave

  Kohëzgjatja maksimale 29 min 59 sek, madhësia maksimale e skedarit 4GB

 • Skeda e zërit

  WAVE (monofon)

 • Dosjet

  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

 • Numërimi i skedave

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm


  (2) Rivendosja Automatike


  (3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • Funksionet e përcaktuara

  31 Funksione të Personalizuar me 99 cilësime

 • Metadata Tag

  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)

 • Ndriçim / i panelit LCD

  Po/Po

 • Rezistenca nga ujit / pluhurit

  Po

 • Memoria e zërit

  Deri në 30 sekonda për imazh - 48Khz ose 8Khz

 • Sensor orientimi inteligjent

  Po

 • Playback Zoom

  1,5x - 10x, niveli i zmadhimit të pikselës

 • Formatet e ekranit

  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


  (2) Imazh i vetëm


  (3) Indeks me 4 imazhe


  (4) Indeks me 9 imazhe


  (5) Shikimi i zmadhuar


  (6) Redaktim filmi

 • Slide Show

  Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi


  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda


  Përsëritja: Ndezur/Fikur

 • Histogram

  Ndriçimi: Po


  RGB: Po

 • Highlight Alert

  Po

 • Image Erase/Protection

  Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


  Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

Data Verification

 • Menyja e kategorive

  (1) Menyja e fotografimit (x4)


  (2) Menyja AF (x5)


  (3) Menyja e rishikimit (x3)


  (4) Menyja e konfigurimit (x4)


  (5) Menyja e Funksioneve të Personalizuara (x7)


  (6) Menyja ime

 • Menyja e gjuhëve

  25 gjuhë


  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

 • Firmware të përditësuara

  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

INTERFACE

 • Kompjuter

  USB me shpejtësi të lartë

 • Të tjera

  Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC), Terminal sistemi shtesë (për WFT-E6/GP-E1), Mikrofon i jashtëm (Mini fishë stereo), RJ-45 (gigabyte ethernet)

PRINTIM I DREJT PËR DREJT

 • Printerët Canon

  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

 • PictBridge

  Po

STORAGE

 • Tipi

  2x CompactFlash Lloji I/II (jo e pajtueshme me Microdrive) (e pajtueshme me UDMA 7)

SISTEMET OPERATIVE QË MBËSHTETEN

 • PC & Macintosh

  Windows XP (SP2/SP3) / Vista inc SP1 (përj. Starter Edition) / 7 (përj. Starter Edition)


  OS X v10,6-10,7

PROGRAMET

 • Shfletimi & Printimi

  ImageBrowser EX

 • Image Processing

  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

 • Të tjera

  PhotoStitch, EOS Utility (përfshirë Kapja nga Larg, mjeti WFTy*), Modifikuesi i Stilit të Fotografisë


  * Kërkon pajisje shtesë opsionale

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateria e Ringarkueshme Li-ion LP-E4N (e përfshirë), 1xCR2025 për datën & cilësimet

 • Jetëgjatësia e baterive

  Përafër. 1120 (në 23°C)¹


  Përafër. 860 (në 0°C)

 • Battery Indicator

  6 nivele + perqindja

 • Kursimi i energjisë

  Fuqia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 min.

 • Power Supply & Battery Chargers

  Takëm Përshtatësi AC ACK-E4, Ngarkues baterie LC-E4N, Kabllo për ngarkuesin e baterive në makinë CG-570 (përdorim me LC-E4)

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Materialet e trupit

  Mbulesa me Aliazh Magneziumi të trupit

 • Mjedisi operues

  0 – 45 °C, 85% ose më pak lagështirë

 • Dimensionet (WxHxD)

  158 x 163,6 x 82,7 mm

 • Pesha (vetëm e trupit)

  Përafër. 1340 g

AKSESORËT

 • Viewfinder

  Mbulesa e syrit Eg, Seritë Eg të Lentave me Rregullimin Dioptrik me Kornizën me Plastikë Eg, Pjesëza e Syrit Kundër Mjegullimit Eg, Ekranet e Fokusimit Ec, Gjetësi i Këndit C

 • Wireless File Transmitter

  Transmetuesi i Skedarit me Valë WFT-E6

 • Lente

  Të gjitha lentat EF (përjashtuar lentat EF-S)

 • Flash

  Canon Speedlites (220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Transmetuesi Speedlite ST-E2, ST-E3-RT)

 • Telekomandë / Çelës

  Telekomanda me llojin e kontaktit N3, Kontrolluesi me Valë LC-5

 • Të tjera

  Rrip dorë E2, GP-E1 GPS marrës, GP-E2 GPS marrës

*Treguesi i Rekomanduar i Ekspozimit

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Mbështetur në kushtet e testimit të Canon, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


  ² Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës


  ³ Me fuqinë e baterisë 50% ose më shumë

 2. ¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe

 3. ¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

 4. ¹ Konfirmimi i dritës së fokusit nuk është në dispozicion me lentet kinematike EF