Kamera DSLR

Canon EOS 1300D

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

Dimensionet (Gj x Th x L)

129,0 x 101,3 x 77,6mm

Pesha (Vetëm Trupi)

Rreth 485g (standardi i testimit CIPA, me baterinë dhe kartën e memories)

Specifikimet

 • Një sensor i madh CMOS APS-C 18 megapikselë për detaje mahnitëse
 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë
 • Zgjedh automatikisht parametrat më të mirë
 • Zgjedhja e pikave AF për kuadrimin krijues
 • Shkrepje e vazhdueshme deri në 3 kuadro për sekondë
 • Përpunim i fuqishëm DIGIC
 • Një ekran i madh për pamje të qarta
 • Krijim i lehtë të filmave emocionuese
 • Aplikoni efekte kreative në imazhet tuaja
 • Video kinematografike 1080p
 • Udhëzues kamera për t'ju ndihmojë të mësoni
 • Eksperiment me Sistemin e EOS-it
 • Ndani imazhet tuaja dhe kontrolloni kamerën tuaj përmes Wi-fi
 • NFC thjeshton ndarjen në smartfonë

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi

  Rreth 22.3 mm x 14.9 mm

 • Pikselët Efektive

  Rreth 18,0 megapiksel

 • Piksel Gjithsej

  Rreth 18,7 megapiksel

 • Raporti i Pamjes

  3:2

 • Filtri me Kalimin e Ulët

  I integruar/I fiksuar

 • Pastrimi i Sensorit

  Pastrimi manual dhe marrja e të Dhënave të Fshirjes së Pluhurit

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi

  DIGIC 4+

objektivi

 • Vendosja e Lentës

  EF/EF-S

 • Gjatësia vatrore

  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

 • Tipi

  TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

 • Sistemi AF / Pikët

  9 pika AF (f/5,6 i llojit kryq në qendër)

 • Sfera e Funksionimit AF

  Pikë qendre AF: EV 0 -18 (at 23°C & ISO100)


  Pika të tjera AF: EV 0.1 -18 (at 23°C & ISO100)

 • Modalitetet AF

  Fokusi AI


  Një Fotografi


  Servo AI

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Zgjedhja Automatike, zgjedhja Manuale

 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

  I mbivendosur në treguesin e kuadrit dhe i treguar në monitorin LCD

 • Bllokimi AF

  I kyçur kur butoni i shkrepjes është gjysëm i shtypur në modalitetin AF me Një Shkrepje.

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

 • Fokusim Manual

  E përzgjedhur te lenta

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes

  Apertura e plotë TTL matëse me 63 zona SPC


  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


  (2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 10% e gjetësit të figurës)


  (3) Matja e qendrës mesatare të përafërt

 • Gama e matjes të ndriçimit

  EV 1-20 (në 23°C me 50 mm f/1,4 lentat ISO100)

 • Bllokimi AE

  Automatik: Në modalitetin me 1 pozë me matjen vlerësuese ekspozimi bllokohet kur arrihet fokusi.


  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

 • AEB

  3 poza +/-2 EV 1/2 ose 1/3 rritje me ndalesa

 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  AUTOMATIKE (100-6400), 100-6400 në rritje me 1 ndalesë


  ISO mund të zgjerohet në H: 12800


  Gjatë shkrepjes të Filmit: Auto (100-6400), 100-6400 (Rritje të plota me ndalesa)

Shkrehësi

 • Tipi

  Shkrehësi i kontrolluar në mënyrë elektronike në planin e fokusit, me perden e parë elektronike

 • Shpejtësia

  30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (Sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi

  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

 • Parametrat

  AWB (Përparësia e ambientit/Përparësia e të bardhës), Ndriçimi i ditës, Hije, Me re, Tungsten, E bardhë


  Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


  1. I kaltër/Portokall +/-9


  2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

 • Kllapat WB

  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

optik

 • Tipi

  Pentamirror

 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)

  Rreth 95%

 • Zmadhimi

  Rreth 0,80x¹

 • Pika e syrit

  Rreth 21mm (nga qendra e lentës të pikës së syrit)

 • Korrigjim i Dioptrisë

  -2,5 deri në +0,5 m⁻¹ (dioptri)

 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit

  Informacioni AF: Pikat AF, drita e konfirmimit të fokusit


  Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithmonë), bllokimi AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, paralajmërim ekspozimi, AEB


  Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizim me shpejtësi të lartë, bllokim FE, kompensim ekspozimi blici, drita e zvogëlimit të syrit të kuq


  Informacioni i imazhit: Zgjidh përparësinë e tonit (D+), rregjistrimi monokrom, shpërthimi maksimal (shfaqja e 1 shifre), korrigjiimi i ekuilibrit të ngjyrave, informacioni i kartës SD

 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

  Po, e caktuar në butonin SET me C.Fn-9-4

 • Mbyllësi i Okularit

  Me rrip

Monitori LCD

 • Tipi

  7.5cm (3.0") TFT, përafër. 920 000 pika

 • Mbulimi

  Rreth 100%

 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

  Përafër 170°

 • Rregullim i Ndriçimit

  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

 • Opsionet e Shfaqjes

  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


  (2) Cilësimet e Kamerës

me përplasje

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

  9.2

 • Mbulesa e Blicit të Integruar

  deri në 17mm gjatësi e vatrës (e barasvlefshme 35mm: 27mm)

 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

  Rreth 2 sekonda

 • Modalitetet

  Blici Automatik, Manual Ndezur / Fikur

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq
  115
 • Sinkronizimi X

  1/200 sek

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  +/- 2 EV me rritje 1/2 ose 1/3

 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit

  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Mbërthyese shumëfunksionale / Mbërthyese / Fole PC

  Po/Jo

 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice (me accessory shtesë)

 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm

  me anë të ekranit të menusë së kamerës, përveç për cilësimet e shkrepjeve me blic radio pa kabllo

Shkrepja

 • Modalitetet

  Skena inteligjente automatike, Pa blic, Automatik krijues, Portret, Peizazh, Nga afër, Sporte, Ushqime, Portret natën, Video, Programi AE, Përparësia e obturatorit AE, Përparësia e hapjes AE, Manual

 • Stilet e Fotografisë

  Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)

 • Hapësira e Ngjyrës

  sRGB dhe Adobe RGB

 • Përpunimi i imazhit

  Përparësia e Theksimit të Tonit


  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


  Korrigjimi Automatik i ndriçimit Periferik të Lentës


  Basic+ (Fotografoni sipas zgjedhjes së mjedisit, Fotografoni sipas llojit të ndriçimit ose të skenës)


  Filtra krijues (Bardhë e Zi me Grimca, Fokusi i butë, Aparati fotografik lodër, efekti Miniaturë, Syri i peshkut) - vetëm gjatë Shikimit të imazhit

 • Modalitetet e Shtypjes

  I vetëm, I vazhdueshëm, Kohëmatës automatik (2s, 10s+larg, 10s + poza të vazhdueshme 2-10)

 • Regjistrimi i vazhdueshëm

  Maks. Rreth 3kns për përafër. 1110 imazhe JPEG¹, 6 imazhe RAW² ³

Metoda Live View

 • Tipi

  Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

 • Mbulimi

  Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

 • Niveli i Kuadrove

  30 kns

 • FOKUSIMI

  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


  Fokus automatik: modaliteti i Shpejtë, modaliteti i Drejtpërdrejtë

 • Matja

  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi


  Koha aktive e matjes mund të ndryshohet

 • Opsionet e Shfaqjes

  Mbulim rrjete, Histogram

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  JPEG: Fine, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,30) / Rregulli i krijimit për sistemin (2,0),


  RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë),


  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

  Po, RAW + Vetëm JPEG i madh

 • Madhësia e Imazhit

  JPEG 3:2: (L) 5184x3456, (M) 3456x2304, (S1) 2592x1728, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


  JPEG 4:3: (L) 4608x3456, (M) 3072x2304, (S1) 2304x1728, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


  JPEG 16:9: (L) 5184x2912, (M) 3456x1944, (S1) 2592x1456 (S2) 1920x1080, (S3) 720x400


  JPEG 1:1: (L) 3456x3456, (M) 2304x2304, (S1) 1728x1728, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


  RAW: (RAW) 5184x3456

 • Dosjet

  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

 • Numërimi i Skedarëve

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm


  (2) Rivendosja Automatike


  (3) Rivendosja Manuale

Film EOS

 • Lloji i Filmit

  MOV (Video: H.264, Zëri: Linear PCM, niveli i rregjistrimit mund të rregullohet me dorë nga përdoruesi)

 • Madhësia e Filmit

  1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 kns)


  1280 x 720 (59,94, 50 kns)


  640 x 480 (30, 25 kns)

 • Gjatësia e Filmit

  Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar

  11 Funksione të Personalizuar me 33 cilësime

 • Etiketimi i të Dhënave Meta

  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)


  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Zmadhim i Rishikimit

  1,5x - 10x i lejueshëm në 15 hapa

 • Formatët e Shfaqjes

  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


  (2) Imazh i vetëm


  (3) Shfaqje treguesi (36-04-09/100 imazhe)


  (4) Kërcim Shfaqjeje (00-01-10 imazhe, sipas Datës, sipas Folderit, vetëm Filma, vetëm të Palëvizshme, sipas Vlerësimit)

 • Fotoseri

  Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Dosjes, Filmat, Fotografitë, Vlerësimi


  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda


  Përsëritja: Ndezur/Fikur


  Efekti i kalimit: Joaktiv, Rrëshqitje 1, Rrëshqitje 2, Zbehje 1, Zbehje 2, Zbehje 3


  Muzika në sfond: Ndezur, Fikur

 • Histogrami

  Ndriçimi: Po


  RGB: Po

 • Njoftimi i Theksimit

  Po (Vetëm shfaqja e informacionit të rregjistrimit)

 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit

  Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


  Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

 • Kategoritë e Menysë

  (1) Menyja e fotografimit (x4)


  (2) Menyja e rishikimit (x2)


  (3) Menyja e konfigurimit (x3)


  (4) Menyja ime

 • Gjuhët e Menysë

  25 gjuhë


  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

 • Përditësimi i Firmuer

  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter

  USB me shpejtësi të lartë

 • Mbështet

  Transmetimi me Wi-Fi i integruar


  Lidhja me pajisjet inteligjente është e mundur me Android versioni 4.0-4.4/5.0-5.1 ose iOS 7.1/8-8.3.


  Lidhja me NFC është e mundur vetëm me pajisjet e përputhshme Android.

 • Tjetër

  Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (e pajtueshme me HDMI-CEC)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon

  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

 • PictBridge

  Po

Hapësira ruajtëse

 • Tipi

  Karta SD, karta SDHC ose karta SDXC

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC

  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7*


  * Me Microsoft .NET Framework 4.5 të instaluar.


  Mac OS X 10.9, 10.10, 10.11

 • Macintosh

  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7*


  * Me Microsoft .NET Framework 4.5 të instaluar.


  Mac OS X 10.9, 10.10, 10.11

Energjia

 • Bateri

  1 Bateri Li-ion e Ngarkueshme LP-E10

 • Jeta e Baterisë

  Rreth 500 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


  Rreth 410 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)

 • Treguesi i Baterisë

  4 nivelë

 • Kursimi i Energjisë

  Energjia fiket pas 30 sek ose 1, 2, 4, 8 ose 15 min.

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Kompleti i Adaptuesit AC ACK-E10, Ngarkuesi i baterisë LC-E10, LC-E10E

Aksesorët

 • optik

  Çanta gjysmë e fortë EH26-L, EH27-L

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë

  Jo i disponueshëm

 • Kasat / Rripat

  Çanta gjysmë e fortë EH26-L, EH27-L

 • Objektiva

  Të gjitha lentat EF dhe EF-S

 • me përplasje

  Blicet Canon Speedlite (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite MR-14EX, MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)

 • Kapja e Baterisë

  Jo i disponueshëm

 • Telekomanda / Çelësi

  Përzgjedhje në distancë RS-60E3

 • Tjetër

  Rripi i dorës E2, marrësi GPS GP-E2, kablloja HDMI HTC-100

specifikimet fizike

 • Materialet e Trupit

  Fibra karboni/fibra xhami dhe rrëshirë polikarbonati

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

 • Dimensionet (Gj x Th x L)

  129,0 x 101,3 x 77,6mm

 • Pesha (Vetëm Trupi)

  Rreth 485g (standardi i testimit CIPA, me baterinë dhe kartën e memories)

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

* me EF300mm f/2.8L IS USM në 50 km/orë

** Indeksi i ekspozimit të rekomanduar


¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

¹ Rezolucioni i Madh/I mirë (Cilësia 8)

² Mbështetur në kushtet e testimit të Canon-it, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.

³ Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe