Kamera DSLR

Canon EOS 80D

Specifikimet

Specifikimet në detaje

SENSORI I FIGURËS

 • Tipi

  22,3mm x 14,9 mm CMOS

 • Pikselët Efektive

  Rreth 24,20 megapikselë

 • Piksel Gjithsej

  Rreth 25,80 megapikselë

 • Raporti i Pamjes

  3:2

 • Filtri me Kalimin e Ulët

  I integruar/I fiksuar me veshje fluorinë

 • Pastrimi i Sensorit

  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

 • Tipi

  DIGIC 6

LENTË

 • Vendosja e Lentës

  EF/EF-S

 • Gjatësia Vatrore

  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

FOKUSIMI

 • Tipi

  TTL-CT-SIR me një sensor CMOS

 • Sistemi AF/ Pikët

  45 pika AF të llojit të kryqëzuar


  (45 pika AF të kryqëzuara f/5.6, 27 pika f/8 [9 të tipit të kryqëzuar], pika qendrore është f/2.8 dhe f/5.6 e tipit të kryqëzuar të dyfishtë)¹

 • Sfera e Funksionimit AF

  EV -3 - 18 (në 23°C & ISO100)

 • Modalitetet AF

  Fokusi AI


  Një Fotografi


  Servo AI

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Zgjedhje Automatike: AF me 45 pikë


  Zgjedhje manuale: AF me pikë të vetme


  Zgjedhje manuale: AF me Zonë


  Zgjedhje manuale: Zonë e Madhe AF


  Pikët AF mund të zgjidhen veçmas për pozimin vertikal dhe horizontal

 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

  I treguar nga një LCD transmetuese te kuadruesi dhe ekrani i Kontrollit të shpejtë

 • Fokusi automatik (AF) parashikues *

  Po, deri në 8 m

 • Bllokimi AF

  I kyçur kur butoni shkrehësi është shtypur përgjysmë në modalitetin Një Fotografi AF ose kur butoni AF-ON është shtypur.

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Shkrehja periodike e blicit të integruar ose e emituar nga Speedlite e përkushtuar opsionale

 • Fokusim Manual

  E përzgjedhur te lenta

 • Mikroregullimi AF

  C.Fn II-16


  +/- 20 hapa (cilësimet e gjerë dhe tele për Zmadhimet)


  Përshtat të gjitha lentat me të njëjtën sasi


  Përshtat deri në 40 lente individualisht


  Përshtatjet mbahen mend për lentën sipas numrit të serisë

KONTROLLI I EKSPOZIMIT

 • Modalitetet e matjes

  Sensori i matjes RGB+IR 7560 pikselë


  Matja me zonën e ndarë në 63 segmente (9×7)


  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)


  (2) Matja e pjesshme (përafër. 6,0% e okularit)


  (3) Matja e vendit (përafër. 3,8% e gjetësit të kuadrit)


  (4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

 • Sfera e Matjes

  EV 1-20 (në 23°C me 50 mm f/1,4 lentat ISO100)

 • Bllokimi AE

  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.


  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/-5 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB).

 • AEB

  2, 3, 5 ose 7 fotografi +/-3 EV 1/3 ose 1/2 rritje të ndalimeve

 • Ndjeshmëria e ISO-s **

  Automatike (100-16000), 100-16000 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota)


  ISO mund të zgjerohet në H: 25600


  Gjatë regjistrimit të videos: Automatik (100-12800), 100-12800 (në rritje me ndalesa 1/3 ose të plota) ISO mund të zgjerohet në H: 25 600

SHKREHËSI

 • Tipi

  Shkrehësi vatror i rrafshët i kontrolluar elektronikisht

 • Shpejtësia

  30-1/8000 sek (në rritje me ndalesa 1/2 ose 1/3), Llampa (sfera gjithsej e shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

 • Tipi

  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

 • Parametrat

  AWB (Përparësia e ambientit, Përparësia e të bardhës), Ndriçimi i ditës, Në hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë


  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Cilësimi i Temperaturës së Ngjyrës.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:


  1. I kaltër/Portokall +/-9


  2. I purpurtë/Jeshile +/-9.

 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

 • Kllapat WB

  +/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit


  3 imazhe në kllapa për lirim të shkrehësit.


  Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.

TREGUESI I KUADRIT

 • Tipi

  Prizmi penta

 • Zmadhimi

  Rreth 100%

 • Pika e syrit

  Rreth 0,95x¹

 • Korrigjim i Dioptrisë

  Rreth 22mm (nga qendra e lentës së okularit)

 • Ekrani i Fokusimit

  Fikse (Ekran LCD transmetues

 • Pasqyrë

  Gjysmë pasqyrë me kthim të shpejtë (Transmetimi: raporti i pasqyrimit prej 40:60, asnjë prerje e pasqyrës me EF600mm f/4 ose më e shkurtër)

 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit

  AF informacion: AF pika, konfirmim fokus, mënyra e selektimit të hapësirës AF


  Informacioni i ekspozimit: Shpejtësia e shkrehësit, vlera e hapjes, shpejtësia ISO (shfaqet gjithnjë), kyçja AE, niveli/kompensimi i ekspozimit, rrethi i matjes së vendit, paralajmërimi i ekspozimit, AEB.


  Informacioni i blicit: Blici gati, sinkronizimi me shpejtësi të lartë, kyçja FE, kompensimi i ekspozimit të blicit, drita e zvogëlimit të syrit të kuq.


  Informacion Imazhi: Informacion Kartele, maksimum flakje (ekran 2 shifror), prioritet i theksimit të tonit (D+).


  Informacionet e kompozimit: Rrjeta, Niveli elektronike, Raporti i pamjes


  Informacione të tjera: Kontrolli i baterisë, Simboli i sinjalizimit, Zbulimi i flakërimave

 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

  Po, me butonin e Thellësisë së Shikimit Paraprak të Fushës.

 • Mbyllësi i Okularit

  Me rrip

MONITORI LCD

 • Tipi

  Ekrani me prekje me kënde të ndryshme 7,7 cm (3,0") 3:2 Clear View II TFT, afro 1040K pika

 • Mbulimi

  Rreth 100%

 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)

  Përafër 170°

 • Veshja

  Anti-reflektim, strukturë solide dhe kundër njollave

 • Rregullim i Ndriçimit

  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

 • Opsionet e Shfaqjes

  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë


  (2) Cilësimet e Kamerës


  (3) Niveli Elektronik

BLICI

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

  12

 • Mbulesa e Blicit të Integruar

  deri në 17mm gjatësi e vatrës (e barasvlefshme 35mm: 27mm)

 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

  Rreth 3 sekonda

 • Modalitetet

  Automatik, Blici manual, Transmetuesi i integruar Speedlite

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po - me llambën e zvogëlimit të syrit të kuq

 • Sinkronizimi X

  1/250 sek

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  +/- 3EV në rritje 1/2 ose 1/3

 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit

  Por, me Blicin e Jashtëm të pajtueshëm

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Fundi i Këmbëzës / PC

  Po/Jo

 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

  E-TTL II me blicet Speedlite të serisë EX, mbështetja për shumë blice optike pa tela

 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm

  përmes ekraniit të menusë së kameras

FOTOGRAFIMI

 • Modalitetet

  Skenë inteligjente automatike (fotografi dhe video), Pa blic, Automatike krijuese, SCN (Portret, Peizazh, Në afërsi, Sporte, Portret natën, Skenën natën në duar, Kontrolli i dritës së sfondit HDR, ushqime, Fëmijët, Dritë qiriri), Filtrat krijues, Programi AE, Përparësia e obturatorit AE, Përparësia e hapjes AE, Manual (fotografi dhe video), Llamba, Personalizimi

 • Stilet e Fotografisë

  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)

 • Hapësira e Ngjyrës

  sRGB dhe Adobe RGB

 • Përpunimi i imazhit

  Përparësia e Theksimit të Tonit


  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg


  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë ISO (4 cilësime)


  Zvogëlimi i zhurmës për shumë poza


  Korrigjim automatik i iluminacionit të lentave periferiale dhe korrigjim të shmangieve kromatike


  Filtrat krijues (Bardhë e zi me kokrriza, Fokusi i butë, Efekti i syrit të peshkut, Efekti i artit të spikatur, Efekti i bojërave të ujit, Efekti i kamerës lodër, Efekti i miniaturës)


  Ekspozimi i shumëfishtë


  Përpunimi i imazhit RAW - vetëm gjatë Rishikimit të imazhit


  Ndryshim madhësie në M ose S1, S2, S3

 • Modalitetet e shtypjes

  Vetme, pa shkëputur, vet-matës (2s+distant, 10s +distant), foto e qetë e vetme, foto pa shkëputur e qetë

 • Fotografimi i Vazhdueshëm

  Maks. Rreth 7 fns. (shpejtësia ruhet për deri në 110 imazhe (JPEG)(1)(10)(me kartë UHS-I), 25 imazhe (RAW)(me kartë UHS-I))¹²

 • Intervalometer

  I integruar, numri i pozave që mund të zgjidhen nga 1-99 ose pa kufi. Kohëmatës i llambës i mundur

MODALITETI SHIKIMI I DREJTPËRDREJTE

 • Tipi

  Treguesi elektronik i kuadrit me sensorin e imazhit

 • Mbulimi

  Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

 • Niveli i Kuadrove

  30 kns

 • FOKUSIMI

  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran)


  Fokusi automatik: AF CMOS me pikselë të dyfishtë (zbulimi i fytyrës dhe fokusi automatik me gjurmim, FlexiZone e shumëfishtë, FlexiZone njëshe), Ndjeshmëria e gjurmimit (-3 deri në +3) dhe Shpejtësia e fokusit automatik (AF) të shërbimit të videos (-7 deri në +2)

 • Matja

  Matje vlerësuese në kohë reale me sensor imazhi.


  Matje vlerësuese, matje e pjesshme, matje pikash, matje mesatare e vlerësuar e qendrës.

 • Opsionet e Shfaqjes

  Mbivendosja e rrjetës (x3), Histogrami, Niveli elektronik

LLOJI I SKEDARIT

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  JPEG: I mirë, Normal (Exif 2.30 [Printim Exif] i përshtatur) / Rregulli i konstruktit për sistemin e Skedarit të Kamerës (2.0),


  RAW: RAW, M-RAW, S-RAW (14bit, edicioni i dytë origjinal i Canon RAW),


  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

  Po, çdo kombinim i RAW + JPEG, M-RAW + JPEG, S-RAW + JPEG është i mundshëm.

 • Madhësia e Imazhit

  JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976 x 1984, (S2) 1920x1280, (S3) 720x480


  JPEG 4:3: (L) 5328x4000, (M) 3552x2664, (S1) 2656x1992, (S2) 1696x1280, (S3) 640x480


  JPEG 16:9: (L) 6000x3368, (M) 3984x2240, (S1) 2976x1680, (S2) 1920x1080, (S3) 720x408


  JPEG 1:1: (L) 4000x4000, (M) 2656x2656, (S1) 1984x1984, (S2) 1280x1280, (S3) 480x480


  RAW: (RAW) 6000x4000, (M-RAW) 4500x3000, (S-RAW) 3000x2000

 • Lloji i Filmit

  MOV / MP4 (Video: H.264 kuadro intra/, Zëri: PCM linear / AAC, niveli i regjistrimit mund të rregullohet manualisht nga përdoruesi)

 • Madhësia e Filmit

  1920 x 1080 (59.94, 50 fps) inter-frame


  1920 x 1080 (29,97, 25, 23,98 kuadro/sek) kuadro intra ose inter


  1920 x 1080 (29.97, 25) lite inter-frame


  1280 x 720 (59,94, 50 kuadro/sek) kuadro inter


  1280 x 720 (29,97, 25) kuadro inter të lehta

 • Gjatësia e Filmit

  Kohëzgjatja maksimale 29mi e 59 sek, Përmasa maksimale e skedës 4GB (Nëse skeda i tejkalon 4GB atëherë do të krijohet një skedë e re automatikisht)

 • Dosjet

  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë

 • Numërimi i Skedarëve

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm


  (2) Rivendosja Automatike


  (3) Rivendosja Manuale

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • Funksionet e Personalizuar

  26 funksione të personalizuara

 • Etiketimi i të Dhënave Meta

  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)

 • Ndriçimi / Paneli LCD

  Po/Po

 • Qëndresa ndaj Ujit/Pluhrit

  Po

 • Memo e Tingullit

  Jo

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Zmadhimi i rishikimit

  1,5x - 10x

 • Formatët e Shfaqjes

  (1) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)


  (2) Imazh i vetëm


  (3) Indeks me 4 imazhe


  (4) Indeks me 9 imazhe


  (5) Indeks me 36 imazhe


  (6) Indeks me 100 imazhe


  (7) Kalo në ekran


  (8) Modifikim filmi

 • Panorama

  Zgjedhja e imazhit: Të gjithë imazhet, sipas Datës, sipas Folderit, Filmat, të Palëvizshme


  Koha e rishikimit: 03-01-02/20-05-10 sekonda


  Përsëritja: Ndezur/Fikur


  Muzika në sfond: Ndezur/Fikur


  Efekt i kalimit: Fikur, Rrëshkitje 1, Rrëshkitje 2, Zbehje 1, Zbehje 2, Zbehje 3

 • Histogrami

  Ndriçimi: Po


  RGB: Po

 • Njoftimi i Theksimit

  Po

 • Fshirja/Mbrojtja e Imazhit

  Fshi: Imazhi i vetëm, Të gjithë imazhet në dosje, Imazhet e shënuar, imazhet e pambrojtur


  Mbrojtja: Mbron nga fshirja e një imazhi në një kohë

 • Kategoritë e Menysë

  (1) Menyja e fotografimit (x6)


  (2) Menyja e rishikimit (x3)


  (3) Menyja e konfigurimit (x4)


  (4) Menyja e Funksioneve të Personalizuar


  (5) Menyja ime

 • Gjuhët e Menysë

  25 gjuhë


  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht

 • Përditësimi i Firmuer

  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

NDËRFAQJA

 • Kompjuter

  USB me shpejtësi të lartë

 • Tjetër

  Dalja e videos (PAL/ NTSC) (e integruar me terminalin USB), dalja mini HDMI (në përputhje me HDMI-CEC), Mikrofoni i jashtëm (fisha mini stereo 3,5 mm), Fisha e kufjeve (fisha mini stereo)

Printerët Canon

 • PictBridge

  Nëpërmjet LAN pa tel vetëm

DEPOZITIMI

 • Tipi

  Karta SD, SDHC ose SDXC (UHS-I)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

 • PC dhe Macintosh

  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7(*)


  * Me Microsoft .NET Framework 4.5 të instaluar.


  Mac OS X 10.9, 10.10, 10.11

PROGRAMI KOMPJUTERIK

 • Përpunimi i imazhit

  Digital Photo Professional 4.4.0 (përpunimi i imazheve RAW)

 • Tjetër

  EOS Utility


  Mjeti i regjsitrimit të lentes EOS


  Mjeti i regjistrimit të shërbimit të uebit të EOS


  Muzika shembull e EOS


  Modifikuesi i Stilit të Fotografisë

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateri e karikueshme Li-ion LP-E6 (e përfshirë), e integruar për datën dhe parametrat

 • Jeta e baterisë

  Rreth 960 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)¹


  Rreth 860 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)¹

 • Treguesi i Baterisë

  6 nivele + perqindja

 • Kursimi i Energjisë

  Energjia fiket pas 1, 2, 4, 8, 15 ose 30 minutash.

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Përshtatësi i rrymës së alternuar AC-E6(N), lidhësi DC: DR-E6, karikuesi i baterisë LC-E6, karikuesi i makinës CBC-E6

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Materialet e Trupit

  Rrëshirë polikarbonati me fibra xhami

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë

 • Dimensionet (GjxLxTh)

  139,0 x 105,2 x 78,5 mm

 • Pesha (vetëm trupi)

  Rreth 730 g (standardi i testimit CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

PAJISJET SHTESË

 • Treguesi i kuadrit

  Eyecup Eb, Lentat e rregullimit dioptrik E-series, Eyepiece Extender EP-EX15II, Angle Finder C

 • Kasë

  Kasa prej lëkure EH21-L

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë

  Transmetimi Wi-Fi i integruar


  Lidhja me pajisjet inteligjente është e mundur me Android versioni 4.0-4.4/5.0-5.1 ose iOS 7.1/8-8.3.


  Lidhja me NFC është e mundur vetëm me pajisjet e përputhshme Android.


  Përdorimi i zmadhimit në largësi me Wi-Fi i EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM me Përshtatësin opsional të zmadhimit të fuqishëm PZ-E1 është i mundur vetëm në EOS 80D me një pajisje inteligjente të përputhshme (si më sipër) ose kur përdorni softuerin e përfshirë EOS Utility

 • Lentat

  Të gjitha lentat EF dhe EF-S

 • Blici

  Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)

 • Kapja e Baterisë

  BG-E14

 • Telekomanda/Çelësi

  Ndezja nga larg RS-60E3, Telekomanda RC-6

 • Tjetër

  Rripi i Dorës E2, GP-E2

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

* me EF300mm f/2.8L IS USM në 50 kuadro/sek

** Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

 1. ¹ Numri i pikave të tipit të kryqëzuar varet nga lentja e përdorur

 2. ¹ me lentë 50mm në infinit, -1m-1 dpt

 3. ¹ Mbështetur në kushtet e testimit të Canon, JPEG, ISO 100, Stili i Fotografisë Standarde. Ndryshon në varësi të subjektit, llojit dhe kapacitetit të kartës së kujtesës, cilësisë së rregjistrimit të imazhit, shpejtësisë ISO, modalitetit të shtypjes, Stilit të Fotografisë, Funksioneve të personalizuara, etj.


  ² Kapaciteti maksimal i kns dhe i kujtesës së përkohshme mund të zvogëlohet mbështetur në cilësimet e kameras dhe nivelin e dritës

 4. ¹ Mbështetur në Standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së kujtesës të dhënë me kamerën, përveçse ku tregohet ndryshe