Canon PowerShot S200

Specifikimet

Specifikimet

 • Aperturë e gjërë
 • Zmadhimi optik 5 herë me kënd ultra të gjërë
 • Zmadhim deri në 9x me cilësi të shkëlqyer
 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë
 • Përpunim i fuqishëm DIGIC
 • CCD 10.1 Megapiksel me ndjeshmëri të lartë
 • Imazhe dhe video të qëndrueshme në çdo situatë
 • Kontroll i shpejtë manual
 • Ndaj dhe ruaj imazhe me valë
 • Modaliteti automatik me zbulimin e 36 skenave
 • Fortësi dhe shikueshmëri e përmirësuar
 • Kontrolli i aperturës dhe shpejtësisë së shkrehësit
 • Maksimale të lartë ndjeshmëria ISO
 • Përshtatje e thjeshtë e imazhit
 • Efekte të ndryshme për më shumë krijueshmëri
 • Filma 720p me tingull stereo

Specifikimet në detaje

SENSORI I FIGURËS

 • Lloji

  CCD tipi 1/1.7 me ndjeshmëri të lartë

 • Pikselët Efektive

  Përafër. 10,1M

Aspect Ratio

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

 • Lloji

  DIGIC 5 me teknologjinë iSAPS

LENTË

 • Gjatësia Vatrore

  5,2 – 26,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 24 – 120 mm)

 • Zmadhimi

  Optik 5 herë


  ZoomPlus 9x


  Digital Përafër. 4x (me Tele-Konverter Digital Afërisisht. 1.4x ose 1.8x¹)


  E kombinuar Afërsisht 20x

 • f maksimale/numri

  f/2,0-f/5,9

 • Ndërtimi

  7 elemente në 6 grupe (1 lentë asferike nga të dyja anët, 1 lentë UA asferike nga të dyja anët dhe 1 lentë asferike nga njëra anë)

 • Stabilizim Imazhi

  Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 3-ndalesa¹. IS inteligjent

FOKUSIMI

 • Lloji

  TTL

 • Sistemi AF/ Pikët

  AiAF (9 pika ose Zbulim i Fytyrës me Zgjedhje Fytyre dhe Ndjekje), AF me 1 pikë (secili pozicion është i disponueshëm ose me qendër të fiksuar)

 • Modalitetet AF

  I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Madhësia (Normale, E vogël)

 • Bllokimi AF

  Po

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Po

 • Fokusim Manual

  Po

Kllapat e Fokusimit

 • Distanca më e Vogël e Fokusimit

  3 cm (Gj) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

 • Modalitetet e matjes

  Vlerësues (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër ose i lidhur te Zbulimi i fytyrës AF ose kuadri AF FlexiZone)

 • Bllokimi AE

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


  i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

AEB

 • Ndjeshmëria ISO

  AUTO, 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400

SHKREHËSI

 • Shpejtësia

  1 – 1/2000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


  15 – 1/2000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

 • Lloji

  TTL

 • Cilësimet

  Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar

MATRICA E NGJYRAVE

 • Lloji

  sRGB

MONITORI LCD

 • Monitor

  LCD 7,5 cm (3,0”) PureColor II G (TFT). Përafër. 461.000 pika

 • Mbulimi

  Përafër. 100%

 • Shkëlqimi

  I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

 • Modalitetet

  Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

 • Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

  Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulimi i fytyrës FE, Siguria FE, Ekspozimi i zgjuar i blicit

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Rregullimi Manual i Energjisë

  3 nivele me blic të brendshëm

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Distanca e Blicit të Integruar

  50 cm – 7,0 m (W) / 50 cm – 2,3 m (T)

 • Blici i Jashtëm

  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

 • Modalitetet

  I Zgjuar Automatik (36 skena të zbuluara), Programi AE, Prioriteti i shkrehësit AE, Prioriteti i aperturës AE, Manual, Kontrolli i Shikimit të Drejtpërdrejtë, SCN (Portret, Lëkurë e Butë, Shkrehësi i Zgjuar (Buzëqeshje, Kohëmatës automatik me shkelje syri, Kohëmatës automatik fytyre), Shpërthimi me shpejtësi të lartë (2.5 MP), Ndihmë Panoramimi, Dëborë, Fishekzjarrë), Filtra Kreativë (Efekti i Syrit të Peshkut, Efekti i Miniaturës, Efekti i Kamerës Lodër, Fokusi i Butë, Monokrom, Super i Gjallë, Efekti i Posterit, Theks Ngjyre, Shkëmbim Ngjyre)

 • Modalitetet në film

  I Zgjuar Automatik (21 skena të zbuluara), Programi AE, Portret, Efekti i Miniaturës, Monokrom, Super i Gjallë, Efekti i Posterit, Theksimi i Ngjyrës, Shkëmbimi i Ngjyrës, Borë, Fishekzjarre, Theks Ngjyre, Shkëmbim Ngjyre

 • Efektet e Fotografisë

  Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

 • Modalitetet e shtypjes

  I vetëm, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

 • Fotografim i Vazhdueshëm

  Përafër. 1.9 shkrepje/sek


  Shpërthim me shpejtësi të lartë (2,5MP): 4.5 shkrepje/sek


  me AF: Përafër. 0.8 poza/sek


  me Live View: Rreth 0.8 poza/sek


  (të gjitha shpejtësitë janë derisa karta e memorjes të jetë plot)¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

 • Madhësia e Imazhit

  4:3 - (L) 3648 x 2736, (M1) 2816 x 2112, (M2) 1600 x 1200, (S) 640 x 480


  16:9 - (L) 3648 x 2048, (M1) 2816 x 1584, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


  3:2 - (L) 3648 x 2432, (M1) 2816 x 1880, (M2) 1600 x 1064, (S) 640 x 424


  1:1 - (L) 2736 x 2736, (M1) 2112 x 2112, (M2) 1200 x 1200, (S) 480 x 480


  Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

 • Ngjeshja

  E shkëlqyeshme, E mirë

 • Filma

  (HD) 1280 x 720, 24 kns, (L) 640 x 480, 30 kn


  Efekt Miniaturë (HD) 4,8fps, 2,4fps, 1,2 fps, (L) 6fps, 3fps, 1,5fps

 • Gjatësia e Filmit

  (HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


  (L dhe M) Deri në 4 GB ose 1 orë²

LLOJET E SKEDARËVE

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

 • Filma

  MOV [Video: H.264. Audio: Linear PCM (stereo)]

PRINTIM DIREKT

 • Printerët Canon

  Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

 • PictBridge

  Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • GPS

  GPS përmes celularit (i lidhur me telefonin e zgjuar të pajtueshëm)

 • Korrigjim i syrit të kuq

  Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Kategoria ime

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Histogrami

  Po

 • Zmadhimi i rishikimit

  Përafër. 2x – 10x

 • Kohëmatësi Automatik

  Përafër. 2 oSE 10 sek., Personalizim

 • Gjuhët e Menysë

  Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht (tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht

NDËRFAQJA

 • Kompjuter

  USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

 • Tjetër

  Mini lidhësi HDMI (i pajtueshëm më HDMI-CEC) dalja A/V (PAL/NTSC)

 • Kompjuter/Tjetër

  Wi-Fi (IEEE802.11 b/g/n), (vetëm 2.4 GHz)¹

KARTA E KUJTESËS

 • Lloji

  SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

 • PC dhe Macintosh

  Windows 8/7 SP1/ Vista SP2/ XP SP3


  Mac OS X v10,6 – 10,9


  Për lidhjen e LAN me valë në një PC:


  Windows 8/7 SP1


  Mac OS X v10.6.8/10.7/10.8.2 se më i ri

PROGRAMI KOMPJUTERIK

 • Shfletim dhe Printim

  ImageBrowser EX

Tjetër

 • Përpunimi i Imazhit

  PhotoStitch, Map Utility

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-6LH (bateria dhe ngarkuesi të dhënë)

 • Jeta e baterisë

  Përafër. 200 shkrepje


  Metoda Eco rreth 300 shkrepje


  Përafër. 300 min. rishikim

 • Furnizimi me energji A/C

  Opsional, Takëm Përshtatësi AC ACK-DC40

PAJISJET SHTESË

 • Kasat / Rripat

  Kasa e butë DCC-1450


  Kasë e Butë DCC-1920


  Kasë Udhëtimi DCC-2500

Lentat

 • Blici

  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Telekomanda/Çelësi

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Takëm përshtatësi AC ACK-DC40, Ngarkuesi i baterisë CB-2LYE

 • Tjetër

  Kabëll HDMI Canon HTC-100, kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

 • Dimensionet (GjxLxTh)

  99,8 x 59,0 x 26,3 mm

 • Pesha

  Përafër. 181 g (përfshirë baterinë/bateritë dhe kartën e memories)

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

 2. ¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

 3. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

 4. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 5. ¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 6. ¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts