Kompakt Dixhital

Canon PowerShot G16

Specifikimet

Specifikimet

 • Aperture të gjerë në të gjithë intervalin e zmadhimit

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • CMOS 12.1 megapiksel

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Zmadhim optik 5 herë me kënd të gjërë

 • Imazhe dhe video të qëndrueshme në çdo situatë

 • Shkrepje të shpejta të vazhdueshme

 • Fortësi dhe shikueshmëri e përmirësuar

 • Kontroll shtesë

 • Maksimale të lartë ndjeshmëria ISO

 • Kontrolli i aperturës dhe shpejtësisë së shkrehësit

 • RAW në raporte të ndryshme

 • Ndaj dhe ruaj imazhe me valë

 • Krijo sfond SLR stil

 • Foto starry Qielli me lehtësi

 • Kap HDR-në pa një trekëmbësh

 • Filma më të ëmbël 1080p

 • Filtri ND

 • Shihni foto dhe video në TV

Specifikimet në detaje

SENSORI I FIGURËS

 • Lloji

  CMOS 1/1.7 i tipit me ndriçim nga pas

 • Pikselët Efektive

  Përafër. 12,1M

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

 • Lloji

  DIGIC 6 me teknologji iSAPS

LENTË

 • Gjatësia Vatrore

  6,1 – 30,5 mm (35 mm e barasvlefshme: 28 – 140 mm)

 • Zmadhimi

  Optik 5 herë


  ZoomPlus 10 herë


  Digital Përafër. 4x (me Tele-Konverter Digital Afërisisht. 1,5x ose 2,0x dhe Zmadhim Sigurie¹). E kombinuar Afërsisht 20x

 • f maksimale/numri

  f/1,8-f/2,8

 • Ndërtimi

  11 elementë në 9 grupe (1 lentë asferike nga njëra anë, 1 lentë UD dhe 2 lente asferike nga të dyja anët)

 • Stabilizim Imazhi

  Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 3-ndalesa¹. Intelligent IS me 5-akse Enhanced Dynamic IS

FOKUSIMI

 • Lloji

  TTL

 • Sistemi AF/ Pikët

  AiAF (9 pika ose Zbulim i Fytyrës me Zgjedhje Fytyre dhe Ndjekje), AF me 1 pikë (secili pozicion është i disponueshëm ose me qendër të fiksuar)

 • Modalitetet AF

  I vetëm, I vazhdueshëm, Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Madhësia (Normale, E vogël)

 • Bllokimi AF

  Aktive/Joaktive e Zgjedhshme

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Po

 • Fokusim Manual

  Po, plus MF Peaking

 • Kllapat e Fokusimit

  Po

 • Distanca më e Vogël e Fokusimit

  1cm (W) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

 • Modalitetet e matjes

  Vlerësues (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër ose i lidhur te Zbulimi i fytyrës AF ose kuadri AF FlexiZone)

 • Bllokimi AE

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/- 3 EV në rritje me ndalesa 1/3


  Korrigjim manual dhe automatik i gamës dinamike


  Korrigjim automatik i hijes


  Filter ND (3 ndalesa)

 • AEB

  1/3 – 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

 • Ndjeshmëria ISO*

  AUTO, 80, 100, 125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800

SHKREHËSI

 • Shpejtësia

  1 – 1/4000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


  250 – 1/4000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

 • Lloji

  TTL

 • Cilësimet

  Auto (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Blic, Nën ujë, Personalizuar1, Personalizuar2.


  Korrgjimi i WB në shumë zona i disponueshëm në I Zgjuar Automatik


  Kompensimi i Ekuilibrit të së Bardhës.


  Kompensimi i balancimit të ngjyrave në modalitetin Underwater (Nën ujë).

MATRICA E NGJYRAVE

 • Lloji

  sRGB

TREGUESI I KUADRIT

 • Treguesi i kuadrit

  Zmadhim për imazh të vërtetë, tregues kuadri optik

 • Korrigjim i Dioptrisë

  Po

MONITORI LCD

 • Monitor

  LCD 7,5 cm (3,0”) PureColor II G (TFT). Përafër. 922.000 pika

 • Mbulimi

  Përafër. 100%

 • Shkëlqimi

  I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

 • Modalitetet

  Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

 • Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

  Po


  Shpejtësia më e madhe:


  1/2000 sek. (blic i integruar)


  1/250 sek. (blic i jashtëm)


  1/4000 sek. (i jashtëm duke përdorur sinkronizimin me shpejtësi të lartë)

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Zbulimi i fytyrës FE, Siguria FE, Ekspozimi i zgjuar i blicit

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

 • Rregullimi Manual i Energjisë

  3 nivele me blic të brendshëm (deri në 19 nivele me EX Speedlites të jashtëm 270EX II dhe 430EX II. 22 nivele me 580EX II, 600EX dhe 600EX-RT¹)

 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë

  Po

 • Distanca e Blicit të Integruar

  50 cm – 7,0 m (W) / 50 cm – 4,5 m (T)

 • Blici i Jashtëm

  E-TTL me EX serinë Speedlite¹, Macro Twin Lite MT-24EX, Macro Ring Lite MR-14EX, Canon High Power Flash HF-DC1 dhe HF-DC2

FOTOGRAFIMI

 • Modalitetet

  Smart Auto (58 skena të zbuluara), Hybrid Auto, Program AE, Shutter priority AE, Aperture priority AE, Manual, Custom 1, Custom 2, SCN (Portrait, Smart Shutter (Smile, Wink Self-Timer, FaceSelf-Timer), Star (Star Nightscape, Star Trails, Star Time-Lapse Movie), Handheld Night Scene, Underwater, Snow, Fireworks), Creative Filters (High Dynamic Range, Nostalgic, Fish-eye Effect, Miniature Effect, Toy Camera Effect, Background Defocus, Soft Focus, Monochrome, Super Vivid, Poster Effect), Film

 • Modalitetet në film

  Smart Auto (21 skena të zbuluara), Standard, Portret, Efekti i miniaturës, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Theksimi i ngjyrës, Shkëmbimi i ngjyrës, Borë, Fishekzjarre, Filmi me lëvizje super të ngadaltë

 • Efektet e Fotografisë

  Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë, Ngjyrë e personalizuar)

 • Modalitetet e shtypjes

  I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

 • Fotografim i Vazhdueshëm

  Përafër. 12.2 shkrepje/sek për deri në 5 kuadro pastaj rreth 9.3 shkrepje/sek për 522 kuadro¹


  me AF: Përafër. 5.7 skrepje/sek²³


  me Live View: Rreth 5.9 skrepje/sek²³

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

 • Madhësia e Imazhit

  4:3 - (L & RAW) 4000 x 3000, (M1) 2816 x 2112, (M2) 1600 x 1200, (S) 640 x 480


  16:9 - (L & RAW) 4000 x 2248, (M1) 2816 x 1584, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


  3:2 - (L & RAW) 4000 x 2664, (M1) 2816 x 1880, (M2) 1600 x 1064, (S) 640 x 424


  1:1 - (L & RAW) 2992 x 2992, (M1) 2112 x 2112, (M2) 1200 x 1200, (S) 480 x 480


  4:5 - (L & RAW) 2400 x 3000, (M1) 1696 x 2112, (M2) 960 x 1200, (S) 384 x 480


  Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

 • Ngjeshja

  RAW, Superfine, Fine

 • Filma

  (Full HD) 1920 x 1080, 60fps/30fps (HD) 1280 x 720, 30fps, (L) 640 x 480, 30fps


  Star Time-Lapse Movie (Full HD) 15fps


  Filmi me Lëvizje Super të Ngadaltë (L) 640 x 480, 120fps, (M) 320 x 240, 240fps


  Miniature Effect (HD, L) 6fps, 3fps, 1.5fps


  Hybrid Auto (HD)

 • Gjatësia e Filmit

  (HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


  (L dhe M) Deri në 4 GB ose 1 orë²


  (Filmi me lëvizje super të ngadaltë) 30 sek.


  (Star Time-Lapse Movie) 8/6/4 sek

LLOJET E SKEDARËVE

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2,3 [Printim Exif]) / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të kameras dhe DPOF versioni i pajtueshëm me 1,1), RAW, RAW+JPEG

 • Filma

  MP4 [Video: MPEG4-AVC (H.264), Audio: MPEG2 AAC-LC (stereo)]

PRINTIM DIREKT

 • Printerët Canon

  Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

 • PictBridge

  Po (përmes USB ose LAN me Valë)

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • GPS

  GPS përmes celularit (i lidhur me telefonin e zgjuar të pajtueshëm)

 • Korrigjim i syrit të kuq

  Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

 • Kategoria ime

  Veçori e etiketimit të imazhit

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Histogrami

  Po, histogram i drejtpërdrejtë

 • Zmadhimi i rishikimit

  Përafër. 2x – 10x

 • Kohëmatësi Automatik

  Përafër. 2 oSE 10 sek., Personalizim

 • Gjuhët e Menysë

  Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kineze e thjeshtuar, Kineze (tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsi, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht

NDËRFAQJA

 • Kompjuter

  USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

 • Tjetër

  Mini lidhësi HDMI (i pajtueshëm më HDMI-CEC) dalja A/V (PAL/NTSC)

 • Kompjuter/Tjetër

  Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz)¹

KARTA E KUJTESËS

 • Lloji

  SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

 • PC dhe Macintosh

  Windows 8/7 SP1/ Vista SP2/ XP SP3


  Mac OS X v10,6 – 10,8


  Për lidhjen e LAN me valë në një PC:


  Windows 8/7 SP1


  Mac OS X v10.6.8/10.7/10.8.2 se më i ri

PROGRAMI KOMPJUTERIK

 • Shfletim dhe Printim

  ImageBrowser EX

 • Tjetër

  Utilitet Harte

 • Përpunimi i Imazhit

  Profesional për Fotografi Digitale për zhvillimin RAW

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateri të ringarkueshme Li-ion NB-10L (bateri NB-10L dhe ngarkuesi të dhënë)

 • Jeta e baterisë

  Përafër. 360 shkrepje


  Metoda Eco rreth 480 shkrepje


  Përafër. 420 min. rishikim

 • Furnizimi me energji A/C

  Opsional, Takëmi i Përshtatësit AC ACK-DC80

PAJISJET SHTESË

 • Kasat / Rripat

  Kasa e Butë DCC-1620, SC-DC85


  Kasë Udhëtimi DCC-2500

 • Kasë që i reziston ujit / Motit

  Kasë Kundër Ujit (40m) WP-DC52, Pesha e Kasës Kundër Ujit WW-DC1

 • Lentat

  Tele-konvertor 1,4 herë TC-DC58E


  Adaptuesi i Lentës Konvertuese LA-DC58L


  Adaptor Filtri FA-DC58D (I pajtueshëm me filtrat Canon 58mm: Filtër Rrethor Polarizues PL-C B, Filtra të Dendësisë Neutrale ND4-L & ND8-L, Filtër Mbrojtës, Filtër UV, Filtër i Dritës së Qiellit, Filtër Softmat Nr.1 & 2)

 • Blici

  Canon Speedlites (përfshirë 270EX II, 320EX, 430EX II, 580EX II, 600EX, 600EX-R¹), Macro Twin Lite MT-24EX, Macro Ring Lite MR-14EX (Të dyja kërkojnë adaptor të konvertimit të lentes LA-DC58L),


  Transmetuesi Speedlite ST-E2, Rripi i këmbëzës jashtë aparatit fotografik OC-E3, Kllapa BKT-DC1, Kllapa Speedlite SB-E2

 • Telekomanda/Çelësi

  Përzgjedhje në distancë RS-60E3

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Takëmi i përshtatësit AC ACK-DC80, Ngarkuesi i baterisë CB-2LCE

 • Tjetër

  Kabëll HDMI Canon HTC-100, kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

 • Dimensionet (GjxLxTh)

  108.8 x 75.9 x 40.3 mm

 • Pesha

  Përafër. 356 g (përfshirë baterinë/bateritë dhe kartën e memorjes)

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

 2. ¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

 3. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

 4. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 5. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.

 6. ¹ Funksioni i vazhdueshëm i qëndrueshëm kërkon kartëm memorjeje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të subjektit të shkrepjes.


  ² Në kushtet kur fleshi nuk ndizet.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memorjes.

 7. ¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 8. ¹ Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts

 9. ¹ Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.