Kompakt Dixhital

Canon PowerShot D30

Specifikimet

Specifikimet

 • Poza të shkëlqyeshme në dritë të paktë

 • I shkëlqyer për pishina dhe zhytje

 • Duron goditjet e rrëzimet

 • E shkëlqyeshme për ski

 • Etiketoni pozat dhe rregjistroni udhëtimin tuaj

 • Zmadhim optik 5 herë me kënd të gjërë

 • CMOS 12.1 megapiksel

 • Imazhe dhe video të qëndrueshme në çdo situatë

 • Përpunimi i fuqishëm DIGIC

 • Kënd i gjërë i shikimit, kontrast i lartë

 • Shikueshmëri më e mirë në kushte të ndriçimit të diellit

 • Takoni ose ktheni pjerrtazi për të kaluar imazhet

 • Filma 1080p

 • Modaliteti automatik me zbulimin e 32 skenave

 • Poza të shkëlqyeshme nga afër nën ujë

 • Shihni foto dhe video në TV

Specifikimet në detaje

SENSORI I FIGURËS

 • Lloji

  CMOS i llojit 1/2.3 i ndriçuar nga pas

 • Pikselët Efektive

  Përafër. 12,1M

Aspect Ratio

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

 • Lloji

  DIGIC 4 me teknologjinë iSAPS

LENTË

 • Gjatësia Vatrore

  5,0 – 25,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 28 – 140 mm)

 • Zmadhimi

  Optik 5 herë


  Digital Përafër. 4,0x (me Tele-Kovertues Digital Përafër. 1,5x ose 2,0x dhe Zmadhim Sigurie¹). E kombinuar Afërsisht 20x

 • f maksimale/numri

  f/3,9 – f/4,8

 • Ndërtimi

  12 elementë në 10 grupe (2 lenta UD, 3 lenta asferike nga të dyja anët, 1 lentë asferike nga njëra anë)

 • Stabilizim Imazhi

  Po (lenta lloji me zhvendosje), Përafër. 1,5-ndalesa¹. IS inteligjent

FOKUSIMI

 • Lloji

  TTL

 • Sistemi AF/ Pikët

  AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

 • Modalitetet AF

  I vetëm, I vazhdueshëm (i disponueshëm vetëm në modalitetin Automatik), Servo AF/AE¹, Rregjistrimi AF, Makro nën ujë, Shpejt

 • Zgjedhja e Pikës AF

  Madhësia (Normale, E vogël)

 • Bllokimi AF

  Po

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Po

 • Fokusim Manual

  Po

Kllapat e Fokusimit

 • Distanca më e Vogël e Fokusimit

  1cm (W) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

 • Modalitetet e matjes

  Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

 • Bllokimi AE

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


  i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

AEB

 • Ndjeshmëria ISO

  AUTO, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200

SHKREHËSI

 • Shpejtësia

  1 – 1/1600 sek. (paracaktuar nga fabrika)


  15 – 1/1600 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

 • Lloji

  TTL

 • Cilësimet

  Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Nën ujë, Personalizuar

MATRICA E NGJYRAVE

 • Lloji

  sRGB

MONITORI LCD

 • Monitor

  LCD 7,5 cm (3,0”) PureColor II (TFT). Përafër. 461.000 pika

 • Mbulimi

  Përafër. 100%

 • Shkëlqimi

  I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. Metodë LCD në dritë dielli.

BLICI

 • Modalitetet

  Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

 • Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

  Po Shpejtësia më e madhe 1/1600 sek.

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  Zbulimi i Fytyrës FE, Ekspozimi i Zgjuar i Blicit

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

 • Distanca e Blicit të Integruar

  30 cm – 3,5 m (Gj) / 1,0 m – 3,0 m (L)

FOTOGRAFIMI

 • Modalitetet

  I Zgjuar Automatik (32 skena të zbuluara), P, Bashkimi i filmave, Portret, Shkrehësi i zgjuar, (Buzëqeshje, Kohëmatësi automatik me shkrepje syri, Kohëmatësi automatik me fytyrë), Skena natën gjatë mbajtjes në dorë, Dritë e paktë (3.0MP), Efekti i syrit të peshkut, Efekti i miniaturës, Efekti i aparatit fotografik lodër, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Theksimi i ngjyrës, Shkëmbimi i ngjyrës, Nën ujë, Nën ujë Makro, Borë, Fishekzjarre, Shkrehësi i gjatë, Ndihma e qepjes

 • Modalitetet në film

  I Zgjuar Automatik (21 skena të zbuluara), P, Portret, Efekti i miniaturës, Monokrom, Super i gjallë, Efekti i posterit, Theksimi i ngjyrës, Shkëmbimi i ngjyrës, Nën ujë, dëborë, Fishekzjarre, Filmi iFrame, Filmi me lëvizje super të ngadaltë

 • Efektet e Fotografisë

  Ngjyrat e mia (Ngjyrat e mia joaktive, I gjallë, Neutral, Sepia, Bardhë e zi, Film pozitiv, Ton lëkurë më i hapur, Ton lëkure më i errët, Blu e gjallë, Jeshile e gjallë, E kuqe e gjallë)

 • Modalitetet e shtypjes

  Teke, E vazhdueshme, Kohëmatësi automatik

 • Fotografim i Vazhdueshëm

  Përafër. 1,9 poza/sek.(derisa karta e kujtesës të mbushet plot)¹²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

 • Madhësia e Imazhit

  4:3 - (L) 4000 x 3000, (M1) 2816 x 2112, (M2) 1600 x 1200, (S) 640 x 480


  16:9 - (L) 4000 x 2248, (M1) 2816 x 1584, (M2) 1920 x 1080, (S) 640 x 360


  3:2 - (L) 4000 x 2664, (M1) 2816 x 1880, (M2) 1600 x 1064, (S) 640 x 424


  1:1 - (L) 2992 x 2992, (M1) 2112 x 2112, (M2) 1200 x 1200, (S) 480 x 480


  Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S, XS)


  *XS është gjysma e gjatësisë dhe gjërësisë së S

 • Ngjeshja

  E imët

 • Filma

  HD të Plotë) 1920 x 1080, 24 kns, (HD) 1280 x 720, 30 kns, (L) 640 x 480, 30 kns


  Filmi me Lëvizje Super të Ngadaltë (L) 640 x 480, 120fps, (M) 320 x 240, 240fps


  Efekti Miniaturë (HD, L) 6 kns, 3 kns, 1,5 kns


  Pasqyrim Filmi (L) 30fps


  Film iFrame (HD) 30fps

 • Gjatësia e Filmit

  (HD të Plotë & HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


  (L) Deri në 4 GB ose 1 orë²

LLOJET E SKEDARËVE

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

 • Filma

  MOV [Video:MPEG-4 AVC / H.264, Audio: Linear PCM (monaural)]

 • GPS Log

  RREGJISTRI [NMEA 0183 në përputhje me formatin e mesazhit]

PRINTIM DIREKT

 • Printerët Canon

  Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

 • PictBridge

  Po

KARAKTERISTIKA TË TJERA

 • GPS

  Po¹, etiketimi GPS, Rregjistrimi GPS, azhornimi automatik i kohës

 • Korrigjim i syrit të kuq

  Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

 • My Camera / My Menu

  Imazhi fillestar dhe personalizim i tingujve të aparatit

 • Kategoria ime

  Veçori e etiketimit të imazhit

 • Sensor Inteligjent Orientimi

  Po

 • Histogrami

  Po

 • Zmadhimi i rishikimit

  Përafër. 2x – 10x

 • Kohëmatësi Automatik

  Përafër. 2 ose 10 sek. ose i personalizuar

 • Gjuhët e Menysë

  Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Hollandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Norvegjisht, Suedisht, Spanjisht, Kinezisht e Thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Rusisht, Portugalisht, Koreanisht, Greqisht, Polonisht, Çekisht, Hungarisht, Turqisht, Tailandisht, Arabisht, Ukrainisht, Rumanisht, Farsisht, Gjuha malajziane, Gjuha indoneziane, Vietnamisht

NDËRFAQJA

 • Kompjuter

  USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

 • Tjetër

  Mini lidhësi HDMI (i pajtueshëm me HDMI-CEC), dalja A/V (PAL/NTSC)

KARTA E KUJTESËS

 • Lloji

  SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

 • PC dhe Macintosh

  Windows 8 / 8.1 / 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3


  Mac OS X 10.7 / 10.8 / 10.9

PROGRAMI KOMPJUTERIK

 • Shfletim dhe Printim

  ImageBrowser EX

 • Tjetër

  PhotoStitch, Map Utility

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-6LH (bateria dhe ngarkuesi të dhënë)

 • Jeta e baterisë

  Përafër. 300 poza (E matur me tiparet e GPS të fikur)


  Përafër. 300 min. rishikim


  Më shumë se 48 orë duke përdorur vetëm Rregjistrimin GPS

 • Furnizimi me energji A/C

  Opsional, Takëm Përshtatësi AC ACK-DC40

PAJISJET SHTESË

 • Kasat / Rripat

  Kasë Neopreni SC-DC80


  Kasë Udhëtimi DCC-2500


  Xhaketë Silikoni SJ-DC1


  Pluskues FT-DC1

Lentat

 • Blici

  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC1


  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Telekomanda/Çelësi

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Takëm përshtatësi AC ACK-DC40, Ngarkuesi i baterisë CB-2LYE

 • Tjetër

  Kabëll HDMI Canon HTC-100, kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Mjedisi i përdorimit

  - 10 – 40 °C, 10 – 90% lagështi


  Nuk fut ujë deri në 25 m (ekuivalent me IEC/JIS IP Protection Rating IPX8)


  Nuk fut pluhura (ekuivalent me IEC/JIS IP Protection Rating IP6X)


  Kundër goditjeve në rrëzime deri në 2.0m (MIL Standard 810F Metoda 516,5)¹

 • Dimensionet (GjxLxTh)

  109,4 x 68,0 x 27,5 mm

 • Pesha

  Përafër. 218 g (përfshirë baterinë/bateritë dhe kartën e memories)

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

 2. ¹ Vlerat në në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350mm (ekuivalente me 35mm) maten në 350mm.

 3. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë

 4. ¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 5. ¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 6. ¹ Përdorimi i GPS mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Përdorimi i GPS duhet të jetë në përputhje me ligjet dhe rregulloret e vendit dhe zonës në të cilin përdoret, përfshirë çdo kufizim në përdorimin e pajisjeve elektronike.

 7. ¹ Metodat e testimit të qëndrueshmërisë së tronditjes janë unike për këtë produkt dhe nuk garantojnë për dëmtimin ose mosfunksionimin e produktit.