Kompakt Dixhital

Canon IXUS 145

Specifikimet

Specifikimet

 • 16,0 megapiksel
 • Zmadhim optik 8 herë me kënd të gjërë
 • Zmadhim 16 herë cilësi të shkëlqyer
 • Përpunim i fuqishëm DIGIC
 • Modaliteti automatik me zbulimin e 32 skenave
 • Filma 720p
 • Optimizon pozat e njerëzve
 • Rregjistroni menjëherë filma
 • Kursimi i energjisë për më shumë poza
 • Ndihmë e menjëhershme

Specifikimet në detaje

SENSORI I FIGURËS

 • Lloji

  CCD lloji 1/2.3

 • Pikselët Efektive

  Përafër. 16,0M

Aspect Ratio

 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës

  Ngjyra Parësore

PËRPUNUES IMAZHI

 • Lloji

  DIGIC 4+ me teknologji iSAPS

LENTË

 • Gjatësia Vatrore

  5,0 – 40,0 mm (35 mm e barasvlefshme: 28 – 448 mm)

 • Zmadhimi

  Optik 8 herë


  ZoomPlus 16 herë


  Digital Përafër. 4x


  E kombinuar Afërsisht 32 herë¹

 • f maksimale/numri

  f/3,2 – f/6,9

 • Ndërtimi

  8 elementë në 7 grupe


  (1 lente asferike nga të dyja anët)

FOKUSIMI

 • Lloji

  TTL

 • Sistemi AF/ Pikët

  AiAF (Zbulimi i Fytyrës / 9 pika), 1 pikë AF (fiksuar në qendër)

 • Modalitetet AF

  I vetëm, I vazhdueshëm (vetëm në modalitetin Automatik), Servo AF/AE, Rregjistrimi AF¹

Zgjedhja e Pikës AF

 • Bllokimi AF

  Po

 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

  Po

Kllapat e Fokusimit

 • Distanca më e Vogël e Fokusimit

  1cm (W) nga pjesa e përparme e lentës në makro

KONTROLL I EKSPOZIMIT

 • Modalitetet e matjes

  Vlerësues, (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare të qendërzuar, Vend (qendër)

 • Bllokimi AE

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit

  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3.


  i-Contrast i Përmirësuar për korrigjim automatik dinamik diapazoni

AEB

 • Ndjeshmëria ISO

  AUTO, 100, 200, 400, 800, 1600

SHKREHËSI

 • Shpejtësia

  1 – 1/2000 sek. (paracaktuar nga fabrika)


  15 – 1/2000 sek. (diapazoni gjithsej - ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

BALANCIMI I NGJYRAVE

 • Lloji

  TTL

 • Cilësimet

  Automatik (duke përfshirë Zbulim Fytyre WB), Dritë dite, Vrenjtur, Tungsten, Fluoreshent, Fluoreshent H, Personalizuar

MATRICA E NGJYRAVE

 • Lloji

  sRGB

MONITORI LCD

 • Monitor

  LCD (TFT) 6.8 cm (2.7"), Përafër. 230 000 pika

 • Mbulimi

  Përafër. 100%

 • Shkëlqimi

  I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. LCD me shkëlqim të shpejtë

BLICI

 • Modalitetet

  Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

 • Shpejtësi e Ngadaltë e Sinkronizimit

  Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 sek.

 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq

  Po

 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

  Zbulimi i Fytyrës FE, Ekspozimi i Zgjuar i Blicit

 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

  Po

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

 • Distanca e Blicit të Integruar

  50 cm – 3,0 m (Gj) / 1,3 – 1,5 m (Th)

 • Blici i Jashtëm

  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC1


  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

FOTOGRAFIMI

 • Modalitetet

  I Zgjuar Automatik (32 skena të zbuluara), P, Portret, Kontrolli i Shikimit të Drejtpërdrejtë, IS Dixhital, Kohëmatës Automatik i Fytyrës, Dritë e Ulët (4.0 MP), Efekti i Syrit të Peshkut, Efekti i Miniaturës, Efekti i Kamerës Lodër, Monokrom, Super i Gjallë, Efekti i Posterit, Borë, Fishekzjarre, Shkrehës i Gjatë

 • Modalitetet në film

  I Zgjuar Automatik (21 skena të zbuluara), P, Programi AE, Portret, Efekti i Miniaturës, Monokrom, Super i Gjallë, Efekti i Posterit, Borë, Fishekzjarre

Efektet e Fotografisë

 • Modalitetet e shtypjes

  Teke, E vazhdueshme, Kohëmatësi automatik

 • Fotografim i Vazhdueshëm

  Përafër. 0,8 fotografi/sek.¹ (derisa karta e memories të mbushet plot)²

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

 • Madhësia e Imazhit

  4:3 - (L) 4608 x 3456, (M1) 3264 x 2448, (M2) 2048 x 1536, (S) 640 x 480, (W) 4608 x 2592


  Ndryshim madhësie në rihapje (M2, S)

 • Ngjeshja

  E imët

 • Filma

  (HD) 1280 x 720, 25 kns, (L) 640 x 480, 30 kn


  Efekti i Miniaturës (HD) 5kns, 2,5kns, 1,25 kns


  Efekti i Miniaturës (L) 6knss, 3kns, 1,5 kns

 • Gjatësia e Filmit

  (HD) Deri në 4 GB ose 29 min. 59 sek.¹


  (L) deri në 4 GB ose 1 orë²

LLOJET E SKEDARËVE

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  Ngjeshje JPEG (i përputhshëm me Exif 2.3 [Printim Exif] / Rregulli i konstruktit për sistemin e skedarëve të aparatit, i përputhshëm me Formatin e Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Version 1.1

 • Filma

  MOV [H.264 + Linear PCM (monaural) ]

PRINTIM DIREKT

 • Printerët Canon

  Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

 • PictBridge

  Po

GPS

 • Korrigjim i syrit të kuq

  Po, gjatë fotografimit dhe rishikimit

Sensor Inteligjent Orientimi

 • Histogrami

  Po

 • Zmadhimi i rishikimit

  Përafër. 2x – 10x

 • Kohëmatësi Automatik

  Përafër. 2 ose 10 sek. ose i personalizuar

 • Gjuhët e Menysë

  Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Norvegjisht, Suedisht, Spanjisht, Kinezisht e Thjeshtuar, Kinezisht (tradicionale), Japonisht, Rusisht, Portugalisht, Koreanisht, Greqisht, Polonisht, Çekisht, Hungarisht, Turqisht, Tailandisht, Arabisht, Ukrainisht, Rumanisht, Farsisht, Malajzisht, Indianisht, Vietnamisht, Hebraisht

NDËRFAQJA

 • Kompjuter

  USD me shpejtësi të lartë (MTP, PTP), lidhës i dedikuar (Mini-B i përshtatshëm)

 • Tjetër

  Dalja A/V, lidhësi i përkushtuar (PAL/NTSC)

KARTA E KUJTESËS

 • Lloji

  SD, SDHC, SDXC

SISTEMI I SHFRYTËZIMIT QË MBËSHTETET

 • PC dhe Macintosh

  Windows 8, 8.1 / 7 SP1 / Vista SP2 / XP SP3


  Mac OS X 10.7, 10.8, 10.9

PROGRAMI KOMPJUTERIK

 • Shfletim dhe Printim

  ImageBrowser EX

 • Tjetër

  Dritarja e kameras


  PhotoStitch

BURIMI I ENERGJISË

 • Bateri

  Bateri të ringarkueshme Li-ion NB-11L (bateria dhe ngarkuesi të përfshirë)

 • Jeta e baterisë

  Përafër. 230 shkrepje


  Modaliteti Eko: Përafër. 310 shkrepje


  Përafër. 240min. rishikim

 • Furnizimi me energji A/C

  Opsional, Takëmi i Përshtatësit ACK-DC90

PAJISJET SHTESË

 • Kasat / Rripat

  Kasa e butë DCC-1370


  Kasa e butëDCC-1350


  Kasë e butë DCC-1320

Lentat

 • Blici

  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC1


  Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Telekomanda/Çelësi

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

  Takëmi i Përshtatësit ACK-DC90

 • Tjetër

  Kablli Canon AV AVC-DC400

SPECIFIKIMET FIZIKE

 • Mjedisi i përdorimit

  0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

 • Dimensionet (GjxLxTh)

  95,2 x 54,3 x 22,1 mm

 • Pesha

  Përafër. 127 g (përfshirë baterinë/bateritë dhe kartën e memories)

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. ¹ Në varësi të madhësisë së imazhit të zgjedhur.

 2. ¹ Në kushtet kur blici nuk ndizet


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 3. ¹ Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale rregjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.


  ² Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimit të ngjeshjes së kartës së memories

 4. ¹ Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë