Videokamerat profesionale

Canon XA30

Specifikimet

Specifikimet

 • HD të plotë

 • Lentë video HD

 • Lentë me kënd të gjërë

 • Zmadhim optik 20 herë

 • Poza të qëndrueshme në çdo situatë

 • Qitje qëndrueshme në lëvizje

 • Rregjistrimi në dritë të paktë

 • Paketa e Energjisë së Përpunimit DIGIC

 • Kapni detajet e theksuara dhe ato në hije

 • Jepni përparësi theksimit të detajeve

 • Regjistrim kreativ i kthimit në kohë

 • Wi-Fi remote e thjeshtë

 • Hapja rrethore me 8 thika

 • 28Mbps AVCHD regjistrimi

 • 35 Mbps MP4 regjistrimi

 • Audio profesionale

 • Organic LED me ekran me prekje 8,8 cm

 • Vende për dy karta SDXC

 • Instant AF

Specifikimet në detaje

Kamera

 • Sensor

  1/2.84 lloji HD CMOS Pro

 • Sistem

  Filtri i ngjyrës kryesore RGB

 • Pikselat totale për sensor

  Rreth 3.09 megapiksel

 • Pikselat efektive për sensor

  Rreth 2.91 megapiksel (2136 x 1362)

 • Ndriçimi minimal (versioni PAL)

  Automatik: 1.0 lux me zgjedhjen e Mbyllësit automatik të ngadaltë të diafragmës


  Modaliteti i dritës së dobët: 0,1 lux

 • Rezolucioni horizontal

  900 linja televizive në cilësinë më të lartë të imazhit

 • Raporti i zmadhimit

  20x

 • Gjatësia vatrore

  26.8 - 576mm (35mm ekuivalent / 28.8-576mm me Dynamic IS të aktivizuar)

 • Distanca minimale e fokusit

  60cm (përmes diapazonit të zmadhimit);


  10mm (kënd i gjerë)

 • Filtri ND

  Filtri i integruar i gradimit (auto ose joaktiv)

 • Kontrolli i zmadhimit

  Lëkundës zmadhimi mbi trup dhe dorezë;


  Unazë manuale zmadhimi/fokursi mbi lente që mund të zgjidhet;


  Metoda të Shpejtësisë të Lartë dhe Zmadhimit të Butë të disponueshme.

 • Shpejtësia e zmadhimit

  Shpejtsi të ndryshueshme (vetëm lëkundës në trup) ose Konstante (lëkundës në trup dhe dorezë, Shpejt/Normal/Ngadalë, 16 cilësime niveli shpejtësie në secilën)

 • Kontrolli i fokusit

  MANUAL: unaza e lentes, ekrani me prekje OLED (Fokusi me prekje, Me prekje dhe Me gjurmim), Fokusi i paracaktuar


  AUTO: AF (Fokusi automatik) me përparësinë e fytyrës / AF vetëm fytyra / AF e çastit / AF mesatar / AF televiziv

 • Kontroll Iris

  Thirrje e personalizuar; Ekran me prekje; Auto

 • Intervali i hapjes

  f1,8 - f8

 • Diametri i filtrit

  58 mm

 • Elementet e lentës/grupet

  12/10

 • Thikat e aperturës

  Hapje Rrethore me 8 Tehe

 • Sistemi i stabilizimit të imazhit

  Sistem i ndërrimit të lentes optike (zbulim i lëvizjeve të këndit & vektorit) + stabilizim elektronik;


  4 metoda: Inteligjent (Automatik), Dinamik, Standard, i Fuqizuar

 • Zmadhim digital

  Deri në 400x;


  Telekonvertues Digital 2x i integruar (nuk mund të përdoret me Zmadhimin Digital)

 • Lloji

  DIGIC DV 4

Regjistrimi

 • Mjetet e ruajtjes video

  Karta e kujtesës SDXC/SDHC/SD (2 vende për karta);


  Regjistrim me Format të Dyfishtë, slota Dyshe (të njëkohësishme) regjistrim dhe Ritransmetues (i vazhdueshëm) i mundur.¹

 • Lloji

  Karta të Klasit 6 (ose më të larta) të rekomanduara për regjistrimin 1080/50P;


  Karta të Klasit 4 (ose më të larta) të rekomanduara për regjistrime të tjera Full HD

Capacity

 • Koha e regjistrimit

  128GB kartë SDXC:


  10 orë 10 min (AVCHD maks. maksimale)¹


  8 orë 00min (MP4 maks. maksimale)¹


  91 orë 55 min (MP4 cilësi e ulët)¹

 • Formati i skedarit të regjistrimit

  AVCHD Progresiv (v2.0, profil i lartë);


  MP4

 • Formati i regjistrimit

  AVCHD (të gjithë modalitetet niveli i ndryshueshëm bit, 4:2:0 mostra e ngjyrës):


  1920x1080: 50p (28 Mbps, audioja PCM lineare e disponueshme);


  1920x1080: 50i/PF25 (24 Mbps, 17 Mbps);


  1440x1080: 50i/PF25 (5 Mbps)


  MP4 (të gjithë modalitetet niveli i ndryshueshëm bit, 4:2:0 mostra e ngjyrës):


  1920x1080: 50p (35 Mbps);


  1920x1080: 25P (24 Mbps, 17 Mbps);


  1280x720: 25P (4 Mbps);


  640x360: 25P (3 Mbps)

Recording frame rate

 • Lëvizje E ngadaltë/E shpejtë

  PO (vetëm modaliteti MP4 HD, x0.5/x2/x4/x10/x20/x60/x120x1200

 • Regjistrim në interval

  JO

 • Regjistrim kuadrosh

  JO

 • Para regjistrim (regjistrim në kujtesë të përkohshme)

  PO (3 sekonda)

 • Skanim në të kundërt

  JO

 • Konvertimi HD->SD

  JO

 • Transferim i Brendshëm i të Dhënave

  FILM & PALËVIZUR: Po (kartë në kartë)

 • Mjetet e ruajtjes së fotove

  Kartë kujtese SDXC/SDHC/SD

 • Cilësia e pozës

  Gjatë regjistrimit ose luajtjes të videos: 1920 x 1080/1280 x 720/640 x 360

Sistem

 • Lloji

  LED Kapacitive Organike

 • Madhësia

  8,77cm (3,5"), shikimi 100%

 • Pika

  1.23 milion-pika ekuiavlente

 • Ekran me Prekje

  Po Mbështeten veprimet me prekje dhe zvarritje

 • Përshtatjet e cilësisë së imazhit

  Ndriçim, ndriçim nga pas, balancë ngjyrash OLED

 • I rregullueshëm

  PO (rrotullim 270 gradë rreth boshtit horizontal)

 • Monitori i formës së valës

  JO

 • Ndihmues fokusimi

  Ngritje; Zmadhim

 • Ngritje

  PO

 • Zebra

  PO (niveli i referimit 70% ose 100%)

 • Shënuesit

  Ndezur/Fikur (Nivel, Rrjetë)

 • Madhësia

  0,61cm (0,24"), shikimi 100%

 • Pika

  1.56 milion pika ekuivalente

Image quality adjustments

 • I rregullueshëm

  PO (i anosshëm deri në 45 gradë)

 • Lenta korrigjimi

  Dioptri + 2,0 deri në -5,5

 • Hyrje audio

  Futjet XLR me energji fantazëm 48V (x2), priza e futjes së mikrofonit 3,5mm

 • Dalja e kufjes

  Fishë stereo 3,5 mm

 • Dalja e monitorit video

  JO

 • HDMI

  PO (minibashkuesi HDMI™: vetëm dalje)

 • IEEE 1394 (Firewire)

  JO

 • USB

  PO (Mini-B, USB 2,0 Hi-Speed, vetëm dalje)

 • Dalje HD/SD-SDI

  JO

 • Kod kohor

  PO (Superimponuar në sinjalin e Daljes HDMI)

 • Genlock

  JO

 • Dalje Component

  JO

 • Terminal AV

  Mini fishë 3,5 mm (vetëm dalje për video dhe audio)

 • Hyrje DC

  PO

 • Terminal i kontrollit në largësi

  Mini-fishë stereo 2,5 mm

 • Shirita me ngjyra

  PO (SMPTE ose EBU), me Ton 1KHz

 • Llambë shenje

  PO, në dorezën e ndashme

 • Pika e fiksimit të pajisjeve shtesë

  PO (këmbëz e ftohtë)

 • Çelësi i personalizimit

  PO (5 butona të caktueshëm; zgjidhni mes 22 funksioneve)

 • Rrotullim me përshtatje

  PO (Përparësia e Shkrehësit (Tv), Përparësia e Aperturës (Av), Ekspozimi Manual, kompensimi i ekspozimit, kufiri AGC)

Funksione pozimi

 • Matësi i ekspozimit

  Mesatarja e peshuar e qendrës ose segmenti vlerësues (i përcaktuar nga modaliteti i regjistrimit);


  Pa matje: Medtoë Fishekzjarre, Ekspozim i fiksuar (1/50 sek.)

 • Kompensimi i ekspozimit

  -3 në +3 EV (12 hapa);


  Korrigjimi i Ndriçimit nga Pas i disponueshëm (Automatik ose gjithmonë ndezur)

 • Regjim Ekspozim automatik

  I Zgjuar Automatik, AE i Zbulimit të Fytyrës;


  Kontroll manual me anë të Funksioneve të Ekspozimit me prekje dhe Kompensimit të Ekspozimit.

 • Iris me shtytje automatike

  PO (me anë të ekranit me prekje)

 • Bllokimi i Ekspozimit

  PO. Ekspozimi me prekje i disponueshëm

 • Cilësim Kontrolli automatik i përforcimit

  Automatike / Manuale

 • Limiti i kontrollit automatik të përforcimit

  0 në 24dB, rritje 1dB (0 në 18dB në Modalitetin e Kinemasë)

 • Cilësimi i përforcimit

  0 në 24dB, rritje 1dB (0 në 18dB në Modalitetin e Kinemasë)

 • Regjimet e kontrollit

  Kontrolli Automatik i Plotë / Manual (LCD me ekran me prekje ose disku i kontrollit)

 • Shpejtësia e shkrehësit

  1/6 deri në 1/2000 (në varësi të Modalitetit të Skenës dhe normës së kuadrit)

 • Shkrehës i ngadaltë (SLS)

  Po Automatik aktiv ose joaktiv

 • Skanim i pastër

  JO

 • Modalitet shkrepjeje në infra të kuqe

  PO (i gjelbër ose i bardhë)

 • Llambë e integruar IR

  PO, në dorezën e ndashme

 • Shmangie e boshtit OIS

  JO

 • Manuali i Gjatësisë Vatrore

  JO

 • I Zgjuar Automatik

  PO

 • Programi AE

  AUTO;


  Modaliteti M: P, Tv, Av, M (ekspozimi manual), SCN (Portret, Sportë, Dëborë, Plazh, Perëndim dielli, Natë, Dritë e Paktë, në Qendër, Fishekzjarrë);


  Modaliteti i kinemasë: P, Tv, Av, M

 • Parametrat e pamjeve të imazheve

  Standard, Përparësia e theksimit, DR e gjerë

 • Tiparet e kinemasë

  Filtër për Pamje Kinemaje (9 opsione, përfshirë 'Kinema Standarde' të personalizueshme)

 • Efektet e Imazhit

  Shkëlqim, Kontrast, Qartësi, Thellësi Ngjyrash

 • Standardet e Wireless LAN

  IEEE 802.11b/g/n/a (brezi 2,4 GHz ose 5 GHz)¹

 • Funksionet e mbështetura Wi-Fi

  Përdorimi në largësi; Ngarkuesi i filmit (YouTube dhe Facebook)¹; Rileximi (në shfletues); Serveri i medias; Transferimi i skedarëve në FTP

 • Shfletues i Mbështetur për Përdorimin nga Larg

  Internet Explorer 8 ose version i mëvonshëm, Safari (iOS), Safari (MacOS),


  shfletuesi standard në Android

 • Veçoritë e Kontrollit të Përdorimit nga Larg

  Aperturë, Fokus, WB, Shpejtësi grile, Përforcim, Kompensim Ekspozimi, Metodë Shkrepjeje, zgjedhje Slote, Fillim/Ndalim i Regjistrimit

 • Rezolucioni i imazhit të shikimit live

  Metoda e cilësimit të kamerës: 680 x 383; Cilësim i thjeshtuar: 284 x 160

 • Sisteme Autentifikimi

  Hapur/WPA-PSK/WPA2-PSK

 • Enkriptim

  WEP64, WEP128, TKIP, AES

 • Informacion GPS (Aksesor Opsional)

  Gjerësi/Gjatësi/Lartësi, Koha Universale e Koordinuar (KUK)

 • Auto

  PO

 • I paravendosur

  6: Dritë natyrale, Hije, Me re, Tungsten (llamba inkandeshente ose llamba halogjeni), H fluoreshente (fluoreshent i llojit me 3 gjatësi vale), Fluoreshente (fluoreshente e bardhë)

 • Cilësim manual

  Grupi 1, Grupi 2, Ngjyra e Temperaturës (2.000–15.000 K, 100K hapa)

 • Sistem numërimi

  Regen/Rec Run/Free Run/Preset (Non-Drop Frame)

 • Cilësimi i vlerës fillestare

  “00:00:00:00”, Vendosja/Rivendosja e zgjedhshme

 • Regjistrimi

  AVCHD: PCM lineare¹ (2 kanale, 16 bit, 48 kHz) ose Dolby Digital (2 kanale AC-3, 48kHz)


  MP4: MPEG-2 AAC LC (2 kanale)

 • Kontroll

  Kontrollet e audios përfshijnë:


  Linjë e pavarur 2ch/Mik/Mik+ hyrje 48V;


  Kontroll niveli i pavarur për kanal (-∞ to +18 dB);


  Kufizues audioje të avarur (2 ch);


  Zvogëlim i hyrjes të mik

 • Zbutja e mikrofonit

  Auto/Ndezur/Fikur (20dB)

 • Matësi i nivelit të mikrofonit

  PO

 • Mbrojtësja e erës

  PO

 • Mikrofoni i Zmadhimit

  PO (reagimi dhe drejtimi i frekuencës i personalizueshëm)

Pajisjet shtesë

 • Furnizohen

  Kupë lenteje me barrierë, Njësi për mbajtjen e mikrofonit, Njësi doreze (HDU-1), Kontrolluesi i lidhjes pa tela (WL-D89), Paketa e baterisë BP-820, Kabllo HDMI me shpejtësi të lartë (HTC100/S), Njësi energjie kompakte CA-570, Kabllo AC, Kabllo i ndërfaqes (IFC-300PCU/S), Kabllo video stereo (STV-250N), Mjeti për importimin e të dhënave PIXELA Ver2.0

 • Opsional

  Paketë Baterie Canon BP-820/BP-828


  Adaptor Energjie Kompakt Canon CA-570,


  Karikues Baterie Canon CG-800E/CG-800B,


  Kabëll HDMI Canon HTC-100,


  Kabëll Videoje Stereo Canon STV-250N,


  Tele Konvertues Canon TL-H58,


  Bashkëngjitje e Gjerë Canon WA-H58,


  Mikrofon Wireless Canon WM-V1,


  Çantë Transportimi e Butë Canon SC-2000,


  Filtër MBROJTJEJE Canon 58 mm, Filtër Canon ND4-L 58 mm, Filtër Canon ND8-L 58 mm,


  Marrës GPS Canon GP-E2,


  Drita e videos e baterisë Canon VL-10Li/VL-10LiII,


  Paketë Baterie Canon seria BP-900 (për VL-10Li/VL-10LiII),


  Adaptor Energjie Kompakt Canon CA-910/920/930 (për karikimin e serisë BP-900)

 • Ushqyes rezervë

  Bateri si monedhë Litiumi (e integruar)

 • Konsumi i energjisë

  Maks. afro 5,0 W¹ (AVCHD) / 5,1 W (MP4)¹

 • Koha e vazhdueshme e regjistrimit

  BP-820 e përfshirë: Përafër. 145 minuta¹


  Opsional BP-828: Përafër. 220 minuta¹

Të ndryshme

 • Përmasat

  Rreth 109 x 84 x 182 mm (vetëm trupi kryesor)


  Rreth 131 x 180 x 231 mm (pajisur plotësisht)

 • Doreza e shkëputshme

  PO

 • Pesha (vetëm kamera)

  Rreth 765 g

 • Pesha (me të gjitha pajisjet)

  Rreth 1155 g

 • Intervali i temperaturës së punës

  -5 deri në +45ºC, lagështia relative 60%


  0ºC deri në +40ºC, lagështia relative 80%

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

Të gjitha specifikimet mund të ndryshojnë pa paralajmërim

 1. ¹ Pas 12 orësh regjistrimi të vazhdueshëm, videokamera do të ndalojë regjistrimin dhe do të ri-fillojë automatikisht. Regjistrimi i Njëkohshëm/i Dyfishtë nuk është i disponueshëm në metdoat 1080/50P.

 2. ¹ Pas 12 orësh regjistrimi të vazhdueshëm, videokamera do të ndalojë regjistrimin dhe do të ri-fillojë automatikisht. Regjistrimi i Njëkohshëm/i Dyfishtë nuk është i disponueshëm në metdoat 1080/50P.

 3. ¹ 5 Ghz nuk është i disponueshëm në Katar, aftësia dhe funksionaliteti mund të ndryshojnë sipas rajonit

 4. ¹ vetëm pajisjet iOS, duke përjashtuar modalitetin MP4 1080/50P

 5. ¹ Vetëm metoda AVCHD 1080/50P

 6. ¹ Regjistrim 28Mbps / 35Mbps, ndriçim normal EVF

 7. ¹ Regjistrim 28Mbps / 35Mbps, ndriçim normal EVF

 8. ¹ Pas 12 orësh regjistrimi të vazhdueshëm, videokamera do të ndalojë regjistrimin dhe do të ri-fillojë automatikisht. Regjistrimi i Njëkohshëm/i Dyfishtë nuk është i disponueshëm në metdoat 1080/50P.

 9. ¹ Pas 12 orësh regjistrimi të vazhdueshëm, videokamera do të ndalojë regjistrimin dhe do të ri-fillojë automatikisht. Regjistrimi i Njëkohshëm/i Dyfishtë nuk është i disponueshëm në metdoat 1080/50P.

 10. ¹ 5 Ghz nuk është i disponueshëm në Katar, aftësia dhe funksionaliteti mund të ndryshojnë sipas rajonit

 11. ¹ vetëm pajisjet iOS, duke përjashtuar modalitetin MP4 1080/50P

 12. ¹ Vetëm metoda AVCHD 1080/50P

 13. ¹ Regjistrim 28Mbps / 35Mbps, ndriçim normal EVF

 14. ¹ Regjistrim 28Mbps / 35Mbps, ndriçim normal EVF