Blic profesional

Canon Speedlite EL-1

Specifikimet

Specifikimet

 • Kohë të shpejta riciklimi 0.1-0.9 sek1

  Deri në 170 blice me fuqi të plotë2 me një të shkrepur

 • Bateri e karikueshme me jone litiumi

  Deri në 335 poza me fuqi të plotë

 • Numri i udhëzuesve 60m4

  Ndriçoni subjekte të largëta dhe grupe të mëdha

 • Konstrukt rezistent ndaj kushteve atmosferike

  Punoni me konfidencë edhe në kushte jo të mira

 • Tregues i gjerë i niveleve të fuqisë

  Nga e plotë deri në 1/8192 të fuqisë5, për fleksibilitet maksimal

 • Dritë e integruar modelimi LED

  Me komanda për temperaturën e ngjyrave dhe ndriçimin

 • Sistem me ftohje aktive

  Shkrepni për më gjatë pa mbinxehje

 • Tregues i saktë i nivelit të baterisë3

  Që të dini kur ta ndërroni apo zëvendësoni baterinë

Specifikimet në detaje

Energjia

 • Numri i udhëzuesve (ISO100) metra
  60 (200mm)1

Zmadhimi

 • Zmadhimi i kokës
  Automatik/Me Dorë
 • Mbulesa e gjatësisë fokale
  24-200mm
 • Mbulimi me panelin e gjerë
  14mm
 • Vetëzmadhimi për madhësinë e sensorit
  Po

Modalitetet e blicit

 • Kontrolli i vetekspozimit
  E-TTL II / E-TTL
 • Sinkronizimi me shpejtësi të lartë (FP)
  Po
 • Parametrat manualë/të rezultatit
  Po - 1/1 to 1/81922
 • Hapat manualë
  1/3 nivele
 • Blic stroboskopik (MULTI)
  Po
 • Blice të vazhdueshme në seri
  Maksimumi në fuqi të plotë: afro 1703
 • Parametrat stroboskopikë/të rezultatit
  Po - 1/4 - 1/8192 (1/128 për transmetim optik)
 • Frekuenca stroboskopike
  1 - 500Hz (199Hz me funksionin e marrësit optik)

Funksioni në lidhje me blicin

 • Bllokimi FE
  Po
 • Memoria FE
  Po
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  ±3 nivele
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  ±3 nivele
 • Sinkronizimi i perdes së dytë të blicit
  Po4
 • Blici i modelimit
  Po
 • Llamba e modelimit
  2 x LED
  (kohëzgjatja, ndriçimi dhe temperatura e ngjyrave zgjidhen nga përdoruesi)
 • Komunikimi i informacionit të temperaturës së ngjyrës
  Po

Blici me valë

 • Transmetuesi
  Po
 • Lloji i transmetimit
  Optik / radio
 • Rrezja e transmetuesit
  Brenda: 0.7-15m / 30m (afërsisht)5
  Jashtë: 0.7-10m / 30m (afërsisht)6
 • Marrësi
  Po
 • Nr. maks. Numri i transmetueseve/marrësve
  Optike: Pa kufi / Pa kufi
  Radio: 15 / 15 (16 gjithsej në cilindo kombinim)
 • Numri i grupeve
  3 (A/B/C) / 5 (A/B/C/D/E)
 • Numri i kanaleve
  4 / Auto, 15
 • Aktivizimi i obturatorit në largësi
  Po

Lëvizja e kokës së blicit

 • Lart
  45, 60, 75, 90, 120°
 • Poshtë
 • Majtas
  60, 75, 90, 120, 150 dhe 180°
 • Djathtas
  60, 75, 90, 120, 150 dhe 180°

Ndihma AF

 • Rrezja ndihmëse e vetëfokusimit
  Po
 • Numri i pikave të mbështetura të vetëfokusimit
  1 - 191
 • Lloji i rrezes ndihmëse të vetëfokusimit
  Infrakuqe / Me çlirim blicesh në seri të vogla

Energjia

 • Bateria
  1 x bateri e karikueshme me jone litiumi
 • Treguesi i nivelit të baterisë
  Po7 - 5 nivele / përqindje
 • Koha minimale e riciklimit
  Afro 0.1 - 0.9 sek8, 9
 • Numri i bliceve (bateri plotësisht e karikuar)
  Afro 335 (në fuqi të plotë) në 234510
 • Ushqimi i jashtëm elektrik
  Po - Compact Battery Pack CP-E4N opsionale11

Ndërtimi

 • Rezistenca ndaj pluhurit dhe ujit
  Po
 • Ftohja aktive
  Po - ventilator i brendshëm
 • Materiali i këmbës mbërthyese
  Metal

Të ndryshme

 • Funksioni i personalizuar
  14 (9 funksione personale)
 • Parametrat e blicit nga menytë e kamerës
  Po12
 • Sensori i jashtëm i ekspozimit të blicit
  Po
 • Terminali i kompjuterit
  Po
 • Aksesorë (përfshihen)
  Pako baterie LP-EL
  Karikuesi i baterisë LC-E6E
  Çanta e Speedlite
  Minimbështetësja
  Bounce Adapter SBA-EL
  Colour Filter SCF-ELOR1
  Colour Filter SCF-ELOR2
 • Aksesorë (opsionalë)
  Speedlite Transmitter ST-E3-RT (radio)
  Speedlite Transmitter ST-E2 (optik)
  Speedlite i serisë EX me funksion marrësi
  Pakoja kompakte e baterisë CP-E4N
  Battery Magazine CPM-E4 (për përdorim me CP-E4N)
  Rripi i Këmbëzës Jashtë Kamerës OC-E3

Speficikimet fizike

 • Dimensionet (Gj x Th x L)
  84.4 x 149.0 x 136.4 mm
 • Pesha
  572g (vetëm trupi)
  687g (trupi + bateria)
 1. Numri i udhëzuesit 60 matur për metrat në ISO 100 dhe cilësim fokusimi koke 200mm .
 2. Dalja minimale e blicit është 1/128 për sinkronizimin e shpejtësisë së lartë apo transmetimin optik me valë.
 3. Në 23°C, me ventilatorin në ON dhe përpara arritjes së kufizimit të ndezjes së blicit në Level 1, pa adaptorë të vendosur blici (ndezje me deri në 160 blice me ndriçim të plotë me blicin të fokusuar mes 150-200mm).
 4. Shkrepje me valë (vetëm radio) kërkon EL-1 si dërgues me kamerë të pajtueshme.
 5. Pa pengesa mes dërguesit dhe marrësit, dhe pa interferencë të jashtme optike/radiointerferencë. Sistemimi i njësive dhe faktorëve të tjerë të jashtëm mund të ndikojë në rreze/rendiment.
 6. Pa pengesa mes dërguesit dhe marrësit, dhe pa interferencë të jashtme optike/radiointerferencë. Sistemimi i njësive dhe faktorëve të tjerë të jashtëm mund të ndikojë në rreze/rendiment.
 7. Tregon vetëm kapacitetin e mbetur të baterisë së brendshme, jo burimet e jashtme të energjisë.
 8. Nevojitet kohë karikimi të fuqishëm 1/8192 deri në 1/1 për ndezjen.
 9. Vendosja e CP-E4N me bateri Ni-MH, redukton kohën e riciklimit në afro 0.1-0.4sek dhe rrit numrin e bliceve në fuqi të plotë në afro 680.
 10. Vendosja e CP-E4N me bateri Ni-MH, redukton kohën e riciklimit në afro 0.1-0.4sek dhe rrit numrin e bliceve në fuqi të plotë në afro 680.
 11. Vendosja e CP-E4N me bateri Ni-MH, redukton kohën e riciklimit në afro 0.1-0.4sek dhe rrit numrin e bliceve në fuqi të plotë në afro 680.
 12. Me kamera të pajtueshme
 1. Nevojitet kohë karikimi të fuqishëm 1/8192 deri në 1/1 për ndezjen.
 2. Në 23°C, me ventilatorin në ON dhe përpara arritjes së kufizimit të ndezjes së blicit në Level 1, pa adaptorë të vendosur blici (ndezje me deri në 160 blice me ndriçim të plotë me blicin të fokusuar mes 150-200mm)
 3. Tregon vetëm kapacitetin e mbetur të baterisë së brendshme, jo burimet e jashtme të energjisë
 4. Numri i udhëzuesit 60 matur për metrat në ISO 100 dhe cilësim fokusimi koke 200mm .
 5. Dalja minimale e blicit është 1/128 për sinkronizimin e shpejtësisë së lartë apo transmetimin optik me valë.