Kompakt Dixhital

Canon PowerShot V10

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit
0 – 40 °C
Dimensionet (Gj x Th x L)
Afro 63.4 × 90.0 × 34.3 mm
Pesha
211 g
PowerShot_V10_gallery_image_01
PowerShot_V10_gallery_image_02
PowerShot_V10_gallery_image_03
PowerShot_V10_gallery_image_04
PowerShot_V10_gallery_image_05
PowerShot_V10_gallery_image_06

Specifikimet

 • Kompakte dhe peshëlehtë, me 211g

  Mbajeni në dorë, futeni në xhep

 • Regjistrim cilësor në 4K UHD

  Përmbajtje e dalluar, me cilësi filmi

 • Objektiv këndgjerë për video

  Regjistroni më shumë në foto pa e shtrirë krahun

 • Mikrofona të fuqishëm stereo

  Audio e pastër për zë përfshirës nga të gjitha drejtimet

 • Mbajtëse e integruar

  Shkrepni me stabilitet nga pozicione të ndryshme9

 • Lidhshmëria

  Wi-Fi, Bluetooth direkt në telefonin tuaj dhe më tej

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  Sensori CMOS i ndjeshmërisë së lartë (me ndriçim të pasmë)
 • Madhësia efikase e sensorit
  1.0 inç
 • Pikselët Efektive
  Afro 13.1 megapikselë (gjatë regjistrimit të filmit Full HD 16:9)
  Afro 15.2 megapikselë (gjatë shkrepjes së fotove pa lëvizje)
 • Piksel Gjithsej
  Afro 20.9 megapiksel
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Filtrat kryesorë të ngjyrave RGB

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC X

Unaza e kontrollit

 • Gjatësia vatrore
  6.6 mm (rreth 19 mm ekuivalent, ekuivalenti i formatit 35mm; gjatë filmimit në Full HD, 16:9)
  6.6 mm (rreth 18 mm ekuivalent, ekuivalenti i formatit 35mm; gjatë shkrepjes së fotove)
 • Zmadhimi
  Zmadhimi digjital (Off / 1.5× / 2.0× / 3.0×)1
 • Hapja maksimale e diafragmës
  f/2.8
 • Këndi i shikimi (horizontal, vertikal, diagonal)
  97.5° (gjatë filmimit në Full HD, 16:9)
  100.2° (gjatë shkrepjes së fotove)
 • Ndërtimi
  8 elemente në 7 grupe (me 3 objektiva asferikë dhe filtër ND ekuivalent me 3 nivele)
 • Stabilizim Imazhi
  Vetëm digjital (Off/On/Enhanced)

FOKUSIMI

 • Tipi
  Zbulimi i kontrastit
 • Funksioni i vetëfokusimit (foto)
  AF me një shkrepje
 • Funksioni i vetëfokusimit (filmim)
  Servo AF për filma
 • Sistemi AF / Pikët
  Afro Mbulim 100% vertikal dhe horizontal
 • Modalitetet AF
  AF me gjurmim fytyre, AF me përcaktim kuadri2
 • Zgjedhja e Pikës AF
  Subjektet për t'u gjurmuar specifikohen duke trokitur
 • Bllokimi AF
  Trokit për të nisur/ndaluar AF3
 • Distanca më e Vogël e Fokusimit
  0.05 m

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes
  Matja vlerësuese me matje 384-zonëshe (24×16) duke përdorur sensorin e imazhit
 • Kompensimi i Ekspozimit
  Modaliteti i filmit me ekspozim manual
  ±3 nivele (me hapa 1/3-nivelëshe)
 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  Spektër automatik ISO për filma:
  - Full HD ISO 125–6400 (me hapa 1/3-nivelëshe)
  - 4K ISO 125–3200 (me hapa 1/3-nivelëshe)
  Spektër manual ISO për filmat me ekspozim manual:
  - Full HD ISO 125–6400 (me hapa 1/3-nivelëshe)
  - 4K ISO 125–3200 (me hapa 1/3-nivelëshe)
  Spektër automatik ISO për foto: ISO 125–12800 (me hapa 1/3-nivelëshe)

Shkrehësi

 • Shpejtësia
  Filma: 1/4000 deri në 1/8 sek. (me hapa 1/3-nivelëshe)
  * Ndryshon në varësi të modalitetit të regjistrimit të filmit ose shpejtësisë së kuadrove.
  Foto: 1/2000 deri në 1.0 sek. (me hapa 1/3-nivelëshe)
  * Ndryshon në varësi të skenës.

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Parametrat
  AWB (prioriteti i ambientit/prioriteti i së bardhës), drita e ditës, hije, re (efikase edhe në muzg dhe perëndim), dritë tungsteni, dritë fluoreshente e bardhë, temperatura e ngjyrave zhvendosja e balancës së bardhë (e rregullueshme në [tonin e ngjyrave] në modalitetet e përputhshme.):
  1. Blue/Portokalli +/-9
  2. E purpurt/Jeshile +/-9

Monitori LCD

 • Tipi
  Afro Monitor LCD, 460,000 pika, 2.0 inçë (formati i kuadrit 3:2), me ngjyra, TFT
 • Mbulimi
  Afro 100% vertikalisht dhe horizontalisht
 • Rregullim i Ndriçimit
  I rregullueshëm manualisht në një diapazon prej 1-5
 • Veprimet e ekranit me prekje
  Përzgjedhja e subjektit bazuar në prekje / Shkrehësi me prekje (Çaktivizo / Aktivizo) / Cilësimet e menysë, kontrolli me prekje / Kontrolli i shpejtë me prekje
 • Opsionet e Shfaqjes
  Animi rreth 180° për lart

Shkrepja

 • Modalitetet
  Shkrepja e fotove: Fotografi automatike (ekuivalente me Scene Intelligent Auto/A+) Filmimi:
  • Auto movie
  • Smooth skin movie4 5
  • Movie IS mode
  • Manual exposure movie
 • Stilet e Fotografisë
  14 filtra me ngjyra:
  Për ditë të bukur në natyrë, si p.sh. ndonjë skenë kafeneje në hije dhe me hije:
  - StoryTeal&Orange: Ndryshon ngjyrat drejt kafesë/portokallisë në përgjithësi dhe krijon hije kinematografike.
  - StoryMagenta: Zhvendos ngjyrat drejt rozës në përgjithësi dhe krijon hije kinematografike.
  - StoryBlue: Zhvendos ngjyrat drejt blusë në përgjithësi dhe krijon hije kinematografike.
  - PaleTeal&Orange: E përgjithshme ngjyrë kafe/portokalli, me nuancë të bardhë-kaltëroshe.
  Për skenat urbane dhe peizazhin me qiell:
  - RetroGreen: Zbaton një efekt nostalgjik, nga një nuancë e gjelbër.
  - Sepiatone: Zbaton një efekt që është përgjithësisht i tonifikuar me sepia.
  - AccentRed: Zbaton një efekt që heq të gjitha ngjyrat përveç të kuqeve.
  Për ushqime të ngrohta dhe ëmbëlsira:
  - TastyWarm: Zbaton një efekt me një nuancë qelibari dhe forcim të ngjyrave, për fotografimin oreksndjellës ushqimor në gatime me ngjyrë kafe në të artë ose që serviren të ngrohta.
  - TastyCool: Zbaton një efekt me një nuancë të bardhë dhe forcim të ngjyrave për fotografimin oreksndjellës ushqimor të ëmbëlsirave ose pjatave të tjera vibrante.
  Për ambiente të mbyllura me ndriçim indirekt dhe skena të ecjes gjatë natës:
  - BrightAmber: Zhvendos skenat drejt qelibarit në përgjithësi ndërsa ndriçon skenat e errëta, të ndezura indirekte ose me qiri.
  - Bright White: Zhvendos skenat drejt të bardhës në përgjithësi ndërsa ndriçon skenat e errëta, të ndezura indirekte ose me qiri.
  Pamje e ndritshme e qytetit të natës dhe hapësirat e brendshme me rreze dielli:
  - ClearLightBlue: Zhvendos skenat drejt blusë në përgjithësi, ndërsa ul kontrastin dhe ndriçon hijet për të krijuar një ndjesi qartësie.
  - ClearPurple: Zhvendos skenat drejt ngjyrës vjollcë në përgjithësi, ndërsa ul kontrastin dhe ndriçon hijet për të krijuar një ndjesi qartësie.
  - ClearAmber: Zhvendos skenat drejt qelibarit në përgjithësi, ndërsa ul kontrastin dhe ndriçon hijet për të krijuar një ndjesi qartësie.
 • Modalitetet e Shtypjes
  Shkrepje njëshe / Vetëkohëmatës: 10 sek. / Vetëkohëmatës: 2 sek.

Llojet e Skedave

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: 8-bit (në përputhje me rregullin e dizajnit për sistemin e skedarëve të kamerës 2.0 dhe Exif 2.31)
 • Lloji i Filmit
  MP4: 8-bit (H.264 / MPEG-4 AVC IPB Standard / IPB Light duke përfshirë audio të kompresuar AAC)

Piksela regjistrimi / Kompresion

 • Madhësia e Imazhit
  3:2 - (L) 5472 x 3648, (M) 3648 x 2432, (S1) 2736 x 1824, (S2) 2400 x 1600
  4:3 - (L) 4864 x 3648, (M) 3248 x 2432, (S1) 2432 x 1824, (S2) 2112 x 1600
  16:9 - (L) 5472 x 3072, (M) 3648 x 2048, (S1) 2736 x 1536, (S2) 2400 x 1344
  1:1 - (L) 3648 x 3648, (M) 2432 x 2432, (S1) 1824 x 1824, (S2) 1600 x 16006
 • Madhësia e Filmit
  4K UHD (16:9) 3840 x 2160 (29.97, 25, 23.98fps) inter frame (IPB) / (IPB Light)
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 (59.94, 50, 29.97, 25fps) inter frame (IPB) / (IPB Light) | (25, 23.98fps) inter frame (IPB)
 • Gjatësia e Filmit
  Koha maksimale e disponueshme për regjistrim të vazhdueshëm të filmit 1 orë7.
  Modaliteti Smooth Skin Movie (4K): maks. 5 min.
  Pa limit 4 GB për skedarët me kartë SD të formatuar në exFAT.
 • Bitrate / Mbps
  4K (29.97p/25.00p/23.98p): IPB afro 120 Mbps8
  4K (29.97p/25.00p/23.98p): IPB (Light) afro 60 Mbps9
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB Afro 60 Mbps10
  Full HD (59.94p/50.00p): IPB (Light) afro 35 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p): IPB rreth 30 Mbps
  Full HD (29,97p/25,00p): IPB (Light) Afro 12 Mbps
  Full HD (23.98p): IPB rreth 30 Mbps
 • Mikrofon
  Mikrofonat stereo të integruar (48 Khz, 16 bitë në 2 kanale)
  Hyrja e mikrofonit të jashtëm 3,5 mm (rezistenca e hyrjes 2,2 kΩ, Niveli standard i hyrjes –63 dBV, Niveli maksimal i hyrjes –23 dBV)
 • Altoparlanti
  Altoparlant i integruar mono (Volumi i luajtjes së filmit: 0 (heshtur) deri në 10)
 • Ekran HDMI
  Dalja vetëm në monitor të jashtëm (dalja e informacionit të shkrepjes për foto/video, fotot/videoja regjistrohen në kartë)
 • Dalje HDMI
  Ekrani i kamerës dhe dalja në monitor të jashtëm (pa regjistrim në kartë, ekrani i kamerës tregon foto/ video me informacion të shkrepjes):
  Auto / 1080p
  YCbCr i pakompresuar 4:2:0, 8-bit, që mbështet BT.709, kur lidhet me monitorë të përputhshëm. Shfaqja e njëkohshme në ekran dhe përmes HDMI nuk mbështetet kur zgjidhet [Smooth skin movie].
 • FOKUSIMI
  Vetëfokusim me zbulim kontrasti konstant
  Funksionimi i AF: Movie Servo AF
  Metoda e AF: Face tracking AF / Specified frame AF
  Fiksimi i AF: Prekni për të nisur/ndaluar AF
  Fokusi manual (MF): Nuk mbështetet
 • ISO
  Spektër automatik ISO për filma:
  - Full HD ISO 125–6400 (me hapa 1/3-nivelëshe)
  - 4K ISO 125–3200 (me hapa 1/3-nivelëshe)
  Spektër manual ISO për filmat me ekspozim manual:
  - Full HD ISO 125–6400 (me hapa 1/3-nivelëshe)
  - 4K ISO 125–3200 (me hapa 1/3-nivelëshe)
  Spektër automatik ISO për foto: ISO 125–12800 (me hapa 1/3-nivelëshe)

Veçori të tjera

 • GPS
  GPS përmes celularit (lidhur me smartfon të pajtueshëm)
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po
 • Histogrami
  Po (Ndriçimi në modalitetin e luajtjes)
 • Kohëmatësi Automatik
  Afro 2, 10 s
 • Gjuhët e Menysë
  Anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, ukrainisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, vietnamisht, indisht, rumanisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezishte e thjeshtuar, kinezishte tradicionale, koreanisht, malajzisht, indonezisht, persisht, hebraisht dhe japonisht

Lidhshmëria

 • Lidhje me kabllo
  Bashkuesi HighSpeed USB (USB 2.0 ekuivalent) USB Type-C përdoret dhe për komunikim me kompjuterin / karikim ose korrent nga USB.
 • Lidhshmëri Wireless
  LAN me valë (IEEE802.11b/g/n) (2.4 GHz)32, me mbështetje Bluetooth 4.2 Karakteristikat e mbështetura - smartfon, ngarkimi në image.canon, transmetim i drejtpërdrejtë11
 • Aplikacionet
  Programi Canon Camera Connect (iOS/Android)
 • Tjetër
  Dalje HDMI Micro (Type D, HDMI-CEC nuk mbështeten)
  Mikrofon i jashtëm (minifole 3.5 mm Stereo)
  Bashkues USB Type-C me pajtueshmëri me UVC/UAC12

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • PictBridge
  Nuk mbështetet
 • Printerët Canon
  Nuk mbështetet

Memoria

 • Tipi
  SD/SDHC/SDXC dhe UHS-I13

Softueri

 • Tjetër
  Programi Canon Camera Connect (iOS/Android)
  Programi image.canon (iOS/Android)

Energjia

 • Bateri
  Bateri e integruar e karikueshme me jone litiumi
 • Jeta e Baterisë
  Numri i pozave të mundshme: afro 29014
  Koha e filmimit në 4K: rreth 55 min.
  Koha e filmimit në Full HD: rreth 1 orë. 20 min.
  Koha e riprodhimit 4K: rreth 2 orë. 40 min.
 • Treguesi i Baterisë
  Tregues me 4 nivele
 • Kursimi i Energjisë
  Fikja e ekranit: 30 sec. / 1 min. / 3 min. / 5 min. / Disable15
  Fikja automatike: 30 sec. / 1 min. / 3 min. / 5 min. / 10 min. / Disable
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Ushqyesi PD-E1 USB (kamera mbështet gjithashtu karikues të pajtueshëm me Type-C PD dhe jo-PD.16)

Jeta e Baterisë

 • Koha e shikimit
  Koha e riprodhimit 4K: rreth 2 orë. 40 min.
 • Numri i pozave të mundshme
  Afro 290
 • Koha e filmimit
  Koha e filmimit në 4K: rreth 55 min.
  Koha e filmimit në Full HD: rreth 1 orë. 20 min.

Aksesorët

 • Kasa e butë / kasa kundër ujit
  Kasë e butë
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë (opsionalë)
  Ushqyes PD-E1 USB
 • Telekomanda / Çelësi
  Wireless Remote Control BR-E1, smartfon (me programin Canon Camera Connect)
 • Tjetër
  Stereo Microphone DM-E1 / DM-E100, Tripod grip HG-100TBR, Interface Cable IFC-100U, Interface Cable IFC-400U, Wrist Strap WS-800

Speficikimet fizike

 • Mjedisi i përdorimit
  0 – 40 °C
 • Diapazoni i lagështisë
  10%–90%
 • Rezistenca ndaj ujit/pluhurit
  Jo
 • Montim Tripodi
  1/4 (ISO 1222)
 • Dimensionet (Gj x Th x L)
  Afro 63.4 × 90.0 × 34.3 mm
 • Pesha
  211 g
Adobe është markë tregtare e Adobe Systems Incorporated. Microsoft dhe Windows janë marka tregtare ose marka të regjistruara tregtare të Microsoft Corporation në SHBA dhe/ose shtete të tjera. App Store dhe macOS janë marka tregtare të Apple Inc., të regjistruara në SHBA. dhe vende të tjera. Google Play dhe Android janë marka tregtare të Google LLC. IOS është një markë tregtare ose markë e regjistruar tregtare e Cisco në SHBA dhe shtete të tjera, dhe përdoret me licencë. QR Code është markë e regjistruar tregtare e DENSO WAVE INCORPORATED. Logoja SDXC është markë tregtare e SD-3C LLC. HDMI, logoja e HDMI dhe High-Definition Multimedia Interface janë marka tregtare ose marka të regjistruara tregtare të HDMI Licensing LLC. USB Type-C™ dhe USB-C™ janë marka tregtare të USB Implementers Forum. Logoja e Wi-Fi CERTIFIED dhe shenja Wi-Fi Protected Setup janë marka tregtare të Wi-Fi Alliance. Fjala-markë dhe logot Bluetooth® janë marka të regjistruara tregtare në pronësi të Bluetooth SIG, Inc. dhe çdo përdorim i këtyre markave nga Canon Inc. bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës. Të gjitha markat e tjera tregtare janë pronë e pronarëve të tyre përkatës.

Pajisur me teknologji Bluetooth® energjie të ulët. Fjala markë dhe stemat e "Bluetooth®" janë marka të regjistruara tregtare pronë e "Bluetooth SIG, Inc." dhe çdo përdorim i këtyre markave nga "Canon Europe Ltd." bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës. Wi-Fi® është një markë e regjistruar tregtare e Wi-Fi Alliance. Fjala, marka dhe logot Bluetooth® janë marka të regjistruara tregtare në pronësi të Bluetooth SIG, Inc. dhe çdo përdorim i këtyre markave nga Canon Inc. bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës.
 1. Nuk mund të kombinohet me fotostabilizim apo vetënivelim.
 2. Specified frame AF ofrohet vetëm në modalitetin Movie Recording.
 3. Ofrohet vetëm në modalitetin Movie Recording. Ikona e kyçjes së AF shfaqet vetëm në ekranin e informacionit të detajuar.
 4. Efekti Stronger Smooth Skin zvogëlon rezolucionin e qerpikëve, flokëve dhe zonave të tjera ngjitur me lëkurën.
 5. Në kushte lagështie, mund të krijohet kondensim brenda objektivit të kamerës kur shkrepni me modalitetin Smooth Skin në 4K.
 6. Për shkak se zbatohet korrigjim i distorsionit, numri efektiv i pikselëve të kamerës mund të jetë më i ulët se numri i pikselëve të imazhit.
 7. Nëse temperatura e brendshme e kamerës bëhet shumë e lartë, koha e regjistrimit mund të ulet Regjistrim 4K UHD 29,97p për rreth 20 minuta pa kufi ngrohjeje është e mundur nëse filloni nga +23°C. Në modalitetet e tjera (përveç regjistrimit Smooth Skin Movie në 4K që është i kufizuar në 5 min.) nuk ka kufi për shkak të nxehtësisë.
 8. Shpejtësia e biteve zbatohet vetëm për daljen e videos, jo për audion apo metadatat.
 9. Regjistrimi i filmit ndalon kur arrihet koha maksimale e regjistrimit për film.
 10. Nuk regjistrohet audio për rreth du kuadrot e fundit me metodën e kompresimit për cilësinë e regjistrimit të filmit të vendosur në IPB (Standard) ose IPB (Light). Për më tepër, videoja dhe zëri mund të jenë paksa jashtë sinkronizimi kur filmat luhen në Windows.
 11. Kini parasysh se platforma e transmetimit të drejtpërdrejtë mund të ndryshojë, ndalojë ose ndërpresë shërbimin në çdo kohë pa paralajmërim. Kontrolloni me platformat e transmetimit të drejtpërdrejtë për kërkesat më të fundit. Canon nuk merr përsipër as garanton gjë në lidhje me ndonjë produkt apo shërbim palësh të treta, duke përfshirë transmetimin e drejtpërdrejtë. Kërkon lidhje të fortë Wi-Fi ose me të dhënat celulare. Transmetim i drejtpërdrejtë Përdorimi i tillë i të dhënave celulare mund të përfshijë tarifa të palëve të treta. Cilësia e transmetimit varet nga shpejtësia juaj e ngarkimit, shërbimi i të dhënave celulare, disponueshmëria, mbulimi.
 12. Korrenti për USB Type-A nuk është i garantuar. Nevojitet fole USB e përputhshme me PD për të ushqyer kamerën ndërsa përdoret si kamerë interneti.
 13. Kërkohet kartë microSDXC me klasë shpejtësie V30 e lart për përvojë optimale gjatë filmimit.
 14. Me bateri të re plotësisht të karikuar në +23°C.
 15. Funksionet e kursimit të energjisë çaktivizohen kur lidheni me USB.
 16. Karikimi nga USB Type-A nuk është i garantuar.