Canon PowerShot G7 X Mark III
Specifikimet

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë

Dimensionet (Gj x Th x L)

105,5×60,9×41,4 mm

Pesha

Rreth 304 g (përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

Specifikimet

Filmime në 4K dhe fole mikrofoni 3,5 mm

Rrëfejeni historinë tuaj me video

Filma në "Full HD" me 120 kuadro/sek

Efekt ngadalësimi më i shtruar dhe më i detajuar

24 mm, zmadhim 4,2-fish

f/1.8-2.8, zmadhim këndgjerë në trup kompakt

Sensori CMOS i mbivendosur, i tipit 1 dhe 20,1-megapikselësh

Për cilësi të jashtëzakonshme figure

Ekrani me anim për lart

Për autoportrete dhe shkrepje në kënde të ulëta

"Bluetooth" dhe "Wi-Fi"

Lidhje gjithnjë aktive me pajisjen tuaj inteligjente

Transmetim direkt në "YouTube"

Lidhuni me një rrjet dhe transmetoni direkt në kanalin tuaj të "YouTube"

Karikimi me USB

Karikim komod kudo që të ndodheni

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

Tipi

CMOS i mbivendosur tipi 1.0

Pikselët Efektive

Rreth 20,1 M (Formati i kuadrit 3:2)1

Piksel Gjithsej

Rreth 20.9M

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

Tipi

DIGIC 8

Lentja

Gjatësia Vatrore

8.8 – 36.8 mm (35 mm ekuivalent: 24 – 100 mm)

Zmadhimi

Optik 4.2x
ZoomPlus 8.4x
Digital Përafër. 4x (me Tele-konvertor dixhital afërsisht 1.6x ose 2.0x 2)
E kombinuar afërsisht 17x

f maksimale/numri

f/1,8-f/2,8

Ndërtimi

11 elementë në 9 grupe (1 lente asferike në dy anë, 1 lente UA asferike me 1 anë, 1 lente asferike me 1 anë dhe 1 lente UD)

Stabilizim Imazhi

Po (lente lloji me zhvendosje), përafër. 4 ndalesa 3. IS inteligjent me IS të përparuar dinamik me 5 boshte dhe me Nivelin automatik

FOKUSIMI

Tipi

TTL

Sistemi AF/ Pikët

AiAF (31 pika, Zbulim i Fytyrës ose AF me Prekje me Zgjedhjen e Objektit dhe të Fytyrës dhe Ndjekje), 1 pikë AF (secili pozicion është i disponueshëm ose me qendër të fiksuar)

Modalitetet AF

I vetëm, i vazhdueshëm, Servo AF/AE 4, Touch AF

Zgjedhja e pikës AF

Madhësia (Normale, E vogël)

Bllokimi AF

Po, me anë të butonave të personalizueshëm

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po, plus MF Peaking

Kllapat e Fokusimit

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

5 cm (I gjerë) nga para lentes
40 cm (Tele) nga para lentes

Kontroll i Ekspozimit

Modalitetet e matjes

Vlerësues (i lidhur me kuadrin AF të Zbulimit të fytyrës), mesatare e qendërzuar, qendër

Bllokimi AE

Po

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 3 EV në rritje me ndalesa 1/3
Optimizuesi automatik i ndriçimit
 
Filtri ND (3 ndalesa) aktiv / automatik / joaktiv 5

AEB

1/3 – 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

Ndjeshmëria ISO

125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800 (I shtrirë: 25600) 6
 
AUTO ISO: 125 - 12800 (mund të vendoset në maks. shpejtësi ISO dhe normë ndryshimi maksimale)

Shkrehësi

Shpejtësia

1 – 1/2000 s (parazgjedhja e fabrikës) 
30-1/25600 sek (shkrehës elektronik)
1/8 - 1/2000 s (Modaliteti i videos)
Llamba 15 - 1/2000 s (diapazoni total - ndryshon sipas modalitetit të regjistrimit) 7

Balancimi i të bardhës

Tipi

TTL

Cilësimet

Auto (Ambience priority / White priority), Daylight, Shade, Cloudy, Tungsten light, White fluorescent light, Flash, Custom, Color temp (Kelvin)
 
Kompensimi i Ekuilibrit të së Bardhës.
Rregullim ngjyrash në metodën e Yjeve

Matrica e ngjyrave

Tipi

sRGB

Monitori LCD

Monitor

Tip me anosje 7.5 cm (3.0”) LCD me prekje (TFT). Raporti i aspektit 3:2. Rreth 1,040,000 pika. Tipi me kapacitet, riprodhimi i ngjyrave sRGB

Mbulimi

Rreth 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet.
Modaliteti i shfaqjes natën e disponueshëm

Blici

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësia X-Sync

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 s

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3. Ekspozimi i blicit (FE) me zbulimin e fytyrës, FE i sigurisë

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm – 7,0 m (W) / 40 cm – 4,0 m (T)

Blici i Jashtëm

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Shkrepja

Modalitetet

Auto, Program AE, Shutter priority AE, Aperture priority AE, Manual, Custom, Hybrid Auto, SCN (Portrait, Self-Portrait, Panning, Star (Star Portrait, Star Nightscape, Star Trails, Star Time-Lapse Movie), Handheld Night Scene, High Dynamic Range, Fish-eye Effect, Oil Painting Effect, Water-Painting Effect, Miniature Effect, Toy Camera Effect, Background Defocus, Soft Focus, Grainy B/W, Fireworks, Panoramic shot), Standard Movie, Short Clip, Manual Movie, Time-Lapse Movie

Efektet e Fotografisë

Stilet e fotografisë (Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të përsosura, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktimi i përdoruesit x3 (Mprehtësia (Fuqia, Detajimi, Pragu), Kontrasti, Nuancat e ngjyrave, Toni i ngjyrave, Efekti i filtrimit, Caktimi i toneve))

Modalitetet e lëvizjes

I vetëm, me drejtim Automatik, I vazhdueshëm, I vazhdueshëm me AF, Kohëmatës automatik

Continuous Shooting

Rreth 20,0 shkrepje/sek për deri në 89 kuadro në C-RAW, 55 kuadro në RAW dhe 118 kuadro në JPEG
 
Me AF: Rreth 8 shkrepje/sek për deri në 320 kuadro në JPEG
8 9
 
RAW Burst Mode: rreth 30 shkrepje/sek për afro 70 kuadro

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

3:2 - (RAW, L) 5472 x 3648, (M) 3648 x 2432, (S1) 2736 x 1824, (S2) 2400 x 1600
4:3 - (RAW, L) 4864 x 3648, (M) 3248 x 2432, (S1) 2432 x 1824, (S2) 2112 x 1600
16:9 - (RAW, L) 5472 x 3072, (M) 3648 x 2048, (S1) 2736 x 1536, (S2) 2400 x 1344
1:1 - (RAW, L) 3648 x 3648, (M) 2432 x 2432, (S1) 1824 x 1824, (S2) 1600 x 1600 
 
Përpunimi dhe ndryshimi i madhësisë në kamerë për skedarët RAW të disponueshëm

Ngjeshja

RAW, C-RAW, Fine/Normal JPEG

Filma

(4K) 3840×2160, 29,97/25 fps
(Full HD) 1920×1080, , 119,9/100/59,94/50/29,97/25 fps
(HD) 1280×720, 50 fps
 
Ka format kuadri vertikal për filma

Gjatësia e Filmit

(4K) Deri në 9 min 59 sek
(Full HD dhe HD) Deri në 4 GB ose 29 min 59 s 10

Llojet e Skedave

Lloj imazhi i palëvizshëm

Kompresim JPEG (i përputhshëm me Exif 2.31 [Exif Print]) / I përputhshëm me parimin strukturor për sistemin e skedarëve të kamerës dhe DPOF ver. 1.1), RAW (RAW autentik i "Canon" i edicionit 3), RAW+JPEG

Filma

MP4 [Video: MPEG-4 AVC / H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]

Printimi i Drejtpërdrejtë

Printerët Canon

Printerë Kompaktë Fotografish Canon SELPHY dhe Printerë Canon Inkjet me mbështetje PictBridge

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

Veçori të tjera

Hyrja e mikrofonit

Po, 3,5 mm

GPS

GPS përmes celularit (lidhur me smartfon të pajtueshëm)

Korrigjimi i syrit të kuq

Po, gjatë rishikimit

Kamera ime / Menyja ime

I disponueshëm personalizimi Menuja Ime

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po

Zmadhimi i rishikimit

Po

Kohëmatësi Automatik

Rreth 2, 10 s ose i personalizuar

Gjuhët e Menysë

Anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, finlandisht, italisht, greqisht, norvegjisht, portugalisht, rusisht, suedisht, spanjisht, ukrainisht, polonisht, çekisht, hungarisht, turqisht, kinezishte e thjeshtuar, kinezisht (tradicionale), japonisht, koreanisht, tajlandisht, arabisht, rumanisht, indisht, malajzisht, indonezisht, vietnamisht, hebraisht

Ndërfaqja

Kompjuter

Fishë USB tipi C

Tjetër

Bashkuesi mikro-HDMI (tipi D)

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz)

Karta e Kujtesës

Tipi

SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

Sistemi operativ i mbështetur

PC dhe Macintosh

Për informacionin e versionit shih faqet përkatëse të softuerit
 
Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:
Windows
MacOS
 
Për mjetin e transferimit të imazheve:
Windows
MacOS
11

Programi kompjuterik

Tjetër

Image Transfer Utility 2
 
Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

Manipulimi i imazhit

"Digital Photo Professional (DPP)" për zhvillimin e RAW
"DPP Express" për zhvillimin e RAW për celularë

Burimi i Energjisë

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-13L (bateria dhe karikuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Rreth 265 shkrepje 
Metoda Eco rreth 320 poza
Rreth 300 min në rilexim

Furnizimi me energji A/C

Karikim me USB përmes "USB Power Adapter PD-E1" 12

Aksesorët

Kasat / Rripat

Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

Blici

Blic me Fuqi të lartë nga Canon HF-DC2

Telekomanda/Çelësi

Telekomanda pa tel BR-E1

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

USB adaptori i energjisë PD-E1
Karikues baterie CB-2LHE
Bateria e karikueshme Li-ion NB-13L

Tjetër

Kablloja e ndërfaqes IFC-100U

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. Përpunimi i imazhit mund të shkaktojë një ulje në numrin e pikselave.
 2. Në varësi të madhësisë së imazhit të zbuluar.
 3. Vlerat në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.
 4. Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë
 5. Filtri automatik ND nuk është i disponueshëm në modalitetin Video.
 6. Ndjeshmëria ISO paraqet Treguesin e Ekspozimit të Rekomanduar
 7. Shpejtësia maksimale e shkrehësit është e kufizuar në 256 s në Modalitetin e llambës
 8. Në kushtet kur blici nuk ndizet
 9. Shpejtësia e qëndrueshme e regjistrimit të vazhdueshëm është testuar bazuar në standardin e testimit të Canon. Funksioni kërkon një kartë memorieje të përputhshme "UHS-I Speed Class 3", numri total i kuadrove të regjistruara ndryshon në varësi të subjektit të regjistrimit, parametrave dhe markës së kartës së memories
 10. Nevojiten kartat e mëposhtme të memories "Speed Class" për kohë maksimale regjistrimi: (HD) 1280×720 "Speed Class 4" e lart. (Full HD) 1920×1080 SD "Speed Class 6" e lart. (4K) 3840×2160 "UHS-I Speed Class 3"
 11. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
 12. Koha e karikimit ndryshon në varësi të fuqisë së mbetur të baterisë

*** Shërbimi i transmetimit të drejtpërdrejtë i këtij produkti mbështet transmetim të drejtpërdrejtë vetëm në "YouTube". Për të përdorur shërbimin e transmetimit të drejtpërdrejtë, nevojitet regjistrimi i mëparshëm në "image.canon".

Në përputhje me “Kufizimet për transmetimin e drejtpërdrejtë” nga "YoTube", përdoruesit duhet të kenë së paku 1000 abonentë në kanal, për të pasur mundësi transmetimi të drejtpërdrejtë nga pajisjet celulare. Ky kufizim vlen dhe për shërbimin e transmetimit të drejtpërdrejtë të "YouTube" që ofrohet përmes "Canon PowerShot G7 X Mark III"
Për informacion të përditësuar në lidhje me kufizimet, vizitoni mbështetjen teknike të "Google"
Transmetimi i drejtpërdrejtë në "YouTube" mund të ndryshojë, ndalojë apo përfundojë pa njoftim paraprak.
Vini re paraprakisht se "Canon" nuk merr përsipër asnjë përgjegjësi për shërbimet e ofruara nga palë të treta, duke përfshirë dhe transmetimin e drejtpërdrejtë në "YouTube".