Canon PowerShot
Specifikimet

Dimensionet (GjxLxTh)

115,0 x 77,9 x 51,4 mm

Pesha

Rreth 399 g

(me baterinë dhe kartën e memories)

Specifikimet

3x

3x

Zmadhim optik

Digic 7

DIGIC 7

Procesori i fuqishëm

24.2 MP

24,2 MP

Sensor APS-C

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF

Fokusi i shpejtë dhe i sigurt

7 fps

7 fps

Me vetëfokusim

Large

Inkuadrues

i madh qendror

Full HD

Full HD

Filma 60p

Always-on

Gjithmonë aktive

Lidhshmëria

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

Tipi

APS-C CMOS

Pikselët Efektive

Rreth 24,2 M

Raporti i Pamjes

3:2

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

Tipi

DIGIC 7

Lentja

Gjatësia Vatrore

15 – 45 mm (35 mm ekuivalent: 24 – 72 mm)

Zmadhimi

Optik 3x
ZoomPlus 6x
Digital Përafër. 4x (me Tele-Konverter Digital Afërisisht. 1.6x ose 2.0x1)
E kombinuar Afërsisht 12x

f maksimale/numri

f/2.8 - f/5.6

Ndërtimi

9 elemente në 8 grupe (3 lente jo sferike me dy anë dhe 1 lente jo sferike me një anë)

Stabilizim Imazhi

Po (objektiv me zhvendosje).

Poza: IS përshtatës inteligjent, maks. Rreth 4 ndalesa për stabilizimin2

Video: Stabilizimi dinamik i përparuar i imazhit

FOKUSIMI

Tipi

Sistem Dual Pixel CMOS AF. Pikselët e zbulimit të fazës të integruar në sensorin e imazhit3

Sistemi AF/ Pikët

Maksimumi 49 pika AF (vendi i fiksuar në rrjetnë 7x7) me anë të zgjedhjes automatike të kamerës4

1 pikë AF me pozicion të lirë/ 1 zonë AF (9 pika, rrjeta 3x3) me anë të zgjedhjes manuale5

Modalitetet AF

I vetëm, i vazhdueshëm, Servo AF/AE6, Touch AF

Zgjedhja e pikës AF

Madhësia e zonës AF e personalizueshme

Ekrani LCD me prekje aktiv dhe AF me zvarritje në dispozicion kur EVF është në përdorim.

Bllokimi AF

Po, me anë të butonave të personalizueshëm

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

Po

Fokusim Manual

Po, plus Ngritje MF & AF + MF

Kllapat e Fokusimit

Po

Distanca më e Vogël e Fokusimit

10 cm (I gjerë) nga para lentes
30 cm (Tele) nga para lentes

Kontroll i Ekspozimit

Modalitetet e matjes

Matja në kohë reale nga sensori i imazhit
(1) Matja vlerësuese (e lidhur me kuadrin AF të zbulimit të fytyrës)
(2) Matja e qendrës mesatare të përafërt
(3) Matja e pikave

Bllokimi AE

Po, me anë të butonave të personalizueshëm

Kompensimi i Ekspozimit

+/- 3 EV në rritje me ndalesa 1/3

Filtri ND (3 ndalesa) aktiv/automatik/joaktiv7

AEB

1/3 - 2 EV me rritje me 1/3 ndalesa (mund të përdoret bashkë me kompensimin e ekspozimit)

Ndjeshmëria ISO

AUTO, 100, 125, 160, 200, 250, 320, 400, 500, 640, 800, 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 256008

AUTO ISO: 100 - 25600 (mund të vendoset në shpejtësi ISO dhe normë ndryshimi maksimale)

Shkrehësi

Shpejtësia

1 – 1/2000 s (parazgjedhja e fabrikës)
LLAMBA 30 - 1/2000 s (diapazoni total - ndryshon sipas modalitetit të regjistrimit)

Balancimi i të bardhës

Tipi

TTL

Cilësimet

Auto (duke përfshirë Zbulimin e fytyrës WB), Dritë natyrale, Hije, Me re, Tungsten, Fluoreshent i bardhë, Blic, Nën ujë, Temperatura e ngjyrës (rritje 100 000)

Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
1. Blu/Qelibar +/-9 nivele
2. E purpurt/ Jeshile +/-9 nivele

Kompensimi i balancimit të ngjyrave në modalitetin Underwater (Nën ujë).

Treguesi i kuadrit

Treguesi i kuadrit

EVF (tipi 0.39), rreth 2 360 000 pika, tipi OLED

Kuadruesi / Mbulimi

Rreth 100%

Pika e syirt / Korrigjimi i Dioptrisë

Rreth 22 mm (nga qendra e lentes të syrit)
-3,0 deri në +1,0 m-1 dpt (diapazoni dioptrik)

Monitori LCD

Monitor

Ekrani LCD me prekje (TFT) me kënd të ndryshueshëm 7,5 cm (3,0”) me xham të përforcuar. Raporti i aspektit 3:2. Rreth 1,040,000 pika. Tipi i kapacitancës elektrostatike.

Mbulimi

Rreth 100%

Shkëlqimi

I rregullueshëm te një nga pesë nivelet. Ekrani LCD me ndriçim të shpejtë (mbani të shtypur Butonin INFO.)

Blici

Modalitetet

Automatik, Blici Manual i ndezur / i fikur, Sinkronizim i Ngadaltë

Shpejtësi e Ngadaltë të Sinkronizimit

Po Shpejtësia më e madhe 1/2000 s

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Po

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po

Rregullimi Manual i Energjisë

3 nivele me blic të brendshëm

(Deri në 22 nivele të zgjedhshme me blicet Canon Speedlite9' 10)

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Distanca e Blicit të Integruar

50 cm - 9,0 m (W) / 50 cm - 4,5 m (T)

Blici i Jashtëm

E-TTL me blicet Speedlite të serisë EX11

Shkrepja

Modalitetet

Automatike inteligjente (58 skena të zbuluara), Automatike hibride, Programi AE, Përparësia e obturatorit AE, Përparësia e hapjes së diafragmës AE, Manuale, E personalizuar 1, E personalizuar 2, SCN (Autoportret, Portret, Lëkurë e butë, Shkrepje panoramike, Zhvendosje, Yje (Peizazh nate me yje, Gjurmë yjesh, Video yjesh me intervale), Skenë natën në duar, Bardhezi me kokrriza, Fokusi i butë, Efekti i syve të peshkut, Efekti i fortë dramatik, Efekti i bojërave të ujit, Efekti i kamerës lodër, Efekti i miniaturës, HDR, Nën ujë,. Fishekzjarrë), Video (Standarde, Klip i shkurtër, Manuale, Video me intervale)

Efektet e Fotografisë

Stilet e fotografisë: Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)

Modalitetet e lëvizjes

Një shkrepje, Motori automatik, Në vazhdimësi me shpejtësi të lartë, Në vazhdimësi me shpejtësi të ulët, Kohëmatësi automatik

Continuous Shooting

Fokusi automatik (AF) fiks: deri në afro 9 shkrepje/sek për deri në 24 kuadro në JPEG12, 19 kuadro në RAW13

Me fokusin automatik (AF): deri në afro 7 shkrepje/sek për 29 kuadro në JPEG14' 15

PIKSELËT E REGJISTRIMIT / NGJESHJA

Madhësia e Imazhit

RAW: (3:2) 6000 x 4000, (4:3) 5328 x 4000, (16:9) 6000 x 3368, (1:1) 4000 x 4000

JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976 x 1984, (S2) 2400 x 1600
JPEG 4:3: (L) 5328 x 4000, (M) 3552 x 2664, (S1) 2656 x 1992, (S2) 2112 x 1600
JPEG 16:9: (L) 6000 x 3368, (M) 3984 x 2240, (S1) 2976 x 1680 (S2) 2400 x 1344
JPEG 1:1: (L) 4000 x 4000, (M) 2656 x 2656, (S1) 1984 x 1984, (S2) 1600 x 1600

RAW + JPEG, ka përpunim dhe ripërmasim brenda kamerës për skedarët RAW

Modaliteti i shkrepjes panoramike:

Horizontale:
Maksimumi i pikselëve të regjistrimit: 24064 x 2800
Minimumi i pikselëve të regjistrimit: 6000 x 2800

Vertikale:
Maksimumi i pikselëve të regjistrimit: 16000 x 4200
Minimumi i pikselëve të regjistrimit: 4200 x 4000

Ngjeshja

RAW, e përsosur, normale

Filma

(Full HD) 1920 x 1080, 59.94 / 50 / 29.97 / 25 / 23.98 fps
(HD) 1280 x 720, 29.97 / 25 fps
(VGA) 640 x 480, 29.97 / 25 fps

Gjatësia e Filmit

(Full HD dhe HD) Deri në 4 GB ose 29 min 59 s16
(VGA) Deri në 4 GB ose 1 orë17

Lloji i skedarit

Lloj imazhi i palëvizshëm

Kompresim JPEG (Exif 2.3 [Exif Print] compliant) / Rregull dizajni për sistem të Skedave të Kamerës dhe DPOF ver. 1.1 compliant), RAW (14bit, Canon original RAW 2nd edition), RAW+JPEG

Filma

MP4 [Video: MPEG-4 AVC / H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]

Printimi i Drejtpërdrejtë

Printerët Canon

Printerë kompaktë fotografish Canon SELPHY dhe printerë inkjet Canon me mbështetje për PictBridge18

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN pa tela)19

Veçori të tjera

Mjedisi i përdorimit

0 – 40 °C, 10 – 90% lagështirë


Konstrukti rezistent ndaj pluhurave dhe lagështisë20

GPS

GPS përmes celularit (i lidhur me telefonin e zgjuar të pajtueshëm)

Korrigjimi i syrit të kuq

Po

Kamera ime / Menyja ime

I disponueshëm personalizimi Menuja Ime

Sensor Inteligjent Orientimi

Po

Histogrami

Po, histogram i drejtpërdrejtë

Kohëmatësi Automatik

Rreth 2, 10 s ose i personalizuar

Gjuhët e Menysë

Anglisht, Gjermanisht, Frëngjisht, Holandisht, Danisht, Finlandisht, Italisht, Greqisht, Norvegjisht, Portugalisht, Rusisht, Suedisht, Spanjisht, Ukrainisht, Polonisht, Hungarisht, Turqisht, Kinezisht e thjeshtuar, Kinezisht(tradicionale), Japonisht, Koreanisht, Thailandisht, Arabisht, Rumanisht, Farsisht, Indisht, Majazisht, Indonezisht, Vietnamisht, Hebraisht

Ndërfaqja

Kompjuter

Bashkuesi i posaçëm USB me shpejtësi të lartë (në përputhje me Micro-B)

Tjetër

Mikro Kontektor HDMI
Konektor Çelësi në Distancë

Kompjuter/Tjetër

Wi-Fi (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz), me suport Dynamic NFC21

Bluetooth® (Versioni i specifikimit 4.1, teknologjia e Bluetooth me nivel të ulët energjie)22' 23

Karta e Kujtesës

Tipi

SD, SDHC, SDXC (kompatibël me UHS Speed Class 1)

Programi kompjuterik

Tjetër

CameraWindow DC
Utilitet Harte
Mjeti i transferimit të imazheve

Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android

Manipulimi i imazhit

Digital Photo Professional 4 për zhvillimin e skedarëve RAW
Modifikuesi i Stilit të Fotografisë

Sistemi operativ i mbështetur

PC dhe Macintosh

Windows 10 / 8.1 / 7 SP124
Mac OS X 10.10 / 10.11 / 10.12 / 10.13

Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:
Windows 10 / 8.1 / 7 SP1
Mac OS X 10.10

Për mjetin e transferimit të imazheve:
Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1
Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11 / 10.12 / 10.13

Burimi i Energjisë

Bateri

Bateri të rikarikueshme Li-ion NB-13L (bateria dhe karikuesi të dhënë)

Jeta e baterisë

Rreth 200 shkrepje
Metoda Eco rreth 250 shkrepje
Rreth 240 min në rilexim

Furnizimi me energji A/C

Karikimi me USB i disponueshëm me Përshtatësin elektrik kompakt CA-DC30E25 ose me metoda të tjera tipike të karikimit me USB

Aksesorët

Kasat / Rripat

Çanta e butë DCC-1830
Rrip Qafe PowerShot NS-100
Rrip qafe NS-DC12
Organizuesi i Aksesorëve të PowerShot

Kasë që i reziston ujit / Motit

Çanta kundër ujit (40 m) WP-DC56
Kasë që i reziston ujit pesha WW-DC1

Lentet

Kapak lenteje LH-DC110

Blici

Blice Canon Speedlite (duke përfshirë 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, 600EX II-RT, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)

Kordon Këpuce Jashtë Kamerës OC-E3, Kllapë Speedlite SB-E2

Telekomanda/Çelësi

Përzgjedhje në distancë RS-60E3
Telekomandë me kohëmatës TC-80N326

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Përshtatës Kompakt Energjie CA-DC30E
Karikues baterie CB-2LHE

Tjetër

Kabëll ndërfaqeje IFC-600PCU
Canon Connect Station CS100

Të gjitha të dhënat janë mbështetur në metodat standarde të testimit të Canon (në përputhje me Standardet e CIPA) përjashtuar aty ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. Në varësi të madhësisë së imazhit të zbuluar.
 2. Vlerat në gjatësi fokale optike maksimale. Kamerat, gjatësia fokale e të cilave i tejkalon 350 mm (ekuivalente me 35 mm) maten në 350 mm.
 3. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikalisht x 80% horizontalisht në kuadër
 4. Numri maksimal i kuadros AF varet nga raporti i aspektit të imazhit të zgjedhur
 5. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikalisht x 80% horizontalisht në kuadër
 6. Disa cilësime kufizojnë disponueshmërinë
 7. Filtri automatik ND nuk është i disponueshëm në modalitetin Video.
 8. Ndjeshmëria ISO paraqet Treguesin e Ekspozimit të Rekomanduar
 9. Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.
 10. Niveli i rregullimit varet nga blici Speedlite i bashkëngjitur
 11. Jo të gjitha funksionet e blicit mbështeten.
 12. Shpejtësia e qëndrueshme e regjistrimit të vazhdueshëm është testuar bazuar në standardin e testimit të Canon. Funksioni kërkon një kartë memorieje të përputhshme SDHC/SDXC UHS kategoria e shpejtësisë 1, numri total i kuadrove të regjistruara ndryshon në varësi të subjektit të regjistrimit, parametrave dhe markës së kartës së memories
 13. Në kushtet kur blici nuk ndizet
 14. Në kushtet kur blici nuk ndizet
 15. Shpejtësia e qëndrueshme e regjistrimit të vazhdueshëm është testuar bazuar në standardin e testimit të Canon. Funksioni kërkon një kartë memorieje të përputhshme SDHC/SDXC UHS kategoria e shpejtësisë 1, numri total i kuadrove të regjistruara ndryshon në varësi të subjektit të regjistrimit, parametrave dhe markës së kartës së memories
 16. Kartat e mëposhtme të kujtesës Speed Class kërkohen për kohë maksimale regjistrimi: (HD) 1280 x 720 Speed Class 4 ose më sipër. (HD të plotë) 1920 x 1080 Speed Class 6 ose më sipër. (iFrame) 1280 x 720 Speed Class 6 ose më sipër.
 17. Në varësi të shpejtësisë / kapacitetit / cilësimeve të kompresionit të kartës së memories.
 18. Nuk është në përputhje me printerët e mëposhtëm në përputhje me PictBridge, SELPHY CP200/ CP220/ CP300/ CP330/ CP400/ CP500/ CP600/ ES1
 19. Nuk është në përputhje me printerët e mëposhtëm në përputhje me PictBridge, SELPHY CP200/ CP220/ CP300/ CP330/ CP400/ CP500/ CP600/ ES1
 20. Për të rritur rezistencën e kamerës ndaj pluhurit dhe pikimeve, mbajini të mbyllur mirë kapakun e kontakteve, të kartës së memories dhe të baterive, si dhe të gjithë kapakët e tjerë. Kjo kamerë është disenjuar për t’i rezistuar pluhurit dhe pikimit, për të evituar futjen e beftë të rërës, pluhurit, pikimeve apo ujit, por është praktikisht e pamundur të parandalohet futja e papastërtive, pluhurit, ujit apo kripërave në brendësi.
 21. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone. Ndihma për Wi-Fi ndryshon sipas pajisjes dhe rajonit. Për më shumë informacion vizitoni www.canon-europe.com/wirelesscompacts
 22. E pajisur me teknologjinë Bluetooth® me energji të ulët. Fjala dhe logot Bluetooth® janë marka tregtare të regjistruara të zotëruara nga Bluetooth
 23. Lidhja Bluetooth kërkon një pajisje smart të pajisur me Bluetooth versioni 4.0 (ose më të ri). Kërkon gjithashtu që pajisja smart të përdorë sistemin operativ iOS 8.4 (ose më të ri) ose Android 5.0 (ose më të ri) si edhe versionin më të fundit të aplikacionit Camera Connect të instaluar
 24. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
 25. Karikimi me USB kërkon një kabllo të ndërfaqes IFC-600PCU (shitet më vete) ose një kabllo të ngjashme me bashkuesit USB Micro-B te USB tipi A. Koha e karikimit ndryshon në varësi të fuqisë së mbetur të baterisë
 26. Kërkon adaptor telekomande RA-E3