Kamerat pa pasqyra

Canon EOS R8

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit
0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
Dimensionet (Gj x Th x L)
Afro 132.5 × 86.1 × 70.0 mm
Pesha (Vetëm Trupi)
Afro 414g (461g me kartë dhe bateri, bazuar në udhëzimet CIPA.)
frt_gallery-module
frt_gallery-module
frt_gallery-module
frt_gallery-module
frt_gallery-module
frt_gallery-module

Specifikimet

 • Sensor kuadërplotë 24.2-megapikselësh

  Një ekuilibër ideal i detajeve, shpejtësisë dhe performancës në ndriçim të ulët, pavarësisht nëse jeni duke shkrepur foto ose video.

 • Rendiment i ndjeshëm në ndriçim të ulët

  Vazhdoni të shkrepni imazhe të goditura, edhe kur nivelet e dritës bien, me një ndjeshmëri maksimale prej ISO 102,40010 (e zgjerueshme në ISO 204,800). Videoja mund të regjistrohet deri në ISO 25,600 (e zgjerueshme në ISO 102,400)29,30.

 • Video deri në 4K 60p

  Regjistroni pamje kinematografike 4K, të mbimoduluara nga të dhënat e sensorëve 6K dhe me shpejtësi kuadrosh deri në 60p21. Regjistroni Full HD deri në 180p25.

 • Full HD 180p

  Krijoni efekte bollshme lëvizjeje të ngadalësuar.

 • 2.36 milion pikë EVF

  Shihni saktësisht se çfarë do të kapni kur të xhironi dhe merrni një pamje natyrale të botës me ndihmën e pamjes së simulimit OVF14.

 • Fole karte UHS-II SD

  Përdorni karta SD të disponueshme gjerësisht për të ruajtur përmbajtjen tuaj – duke përfshirë kartat e shpejta UHS-II për shkrepje me shpejtësi të lartë33.

 • Konstrukt rezistent ndaj motit31

  Vazhdoni të shkrepni edhe kur kushtet bëhen të këqija.

 • HDR dhe HDR PQ e avancuar

  Opsione të shumta për HDR – edhe me subjekte në lëvizje në foto dhe video10.

 • Meny orientuese

  Zbuloni se si të shkrepni me EOS R8, navigoni komandat e saj dhe mësoni parimet e fotografisë.

 • -6.5EV ndjeshmëri vetëfokusimi

  Arrini shpejt fokusin e duhur, edhe në nivele drite të barazvlefshme me të gjysmëhënës4.

 • Regjistrim i vazhdueshëm me shpejtësi të lartë 40fps19

  Regjistroni çaste fluturake duke përdorur shkrehësin elektronik të kamerës.

 • Regjistrim i vazhdueshëm me shpejtësi të lartë 6fps18

  Eliminoni efektin e fletëve rrotulluese me shkrehës elektronik perdeje të parë.

 • Modalitet serie 30fps RAW19

  Me regjistrim paraprak prej 0.5sek që regjistron imazhe përpara momentit të shtypjes së butonit të shkrepjes.

 • Kodekë H.264 dhe H.265

  Për cilësi dhe përputhshmëri maksimale.

 • Kompensimi fokus-frymëmarrje3

  Për efekte tranzitore të shtruara dhe profesionale të fokusit me tërheqje.

 • 2.4GHz Wi-Fi®

  Për transferim të shpejtë të skedarëve përmes lidhjes me valë në kompjuterë dhe pajisje inteligjente, plus telekomandim të kamerës.

 • Bluetooth® Low Energy 4.2

  Mban një lidhje konstante Bluetooth me pajisjen tuaj inteligjente.

 • Përdorwni si kamerë interneti cilësie të lartë32

  Përdorim i drejtpërdrejtë pas lidhjes me USB për t'u dukur në më të mirën tuaj në transmetimet e drejtpërdrejta dhe telefonatat e internetit.

 • Dual Pixel CMOS AF II

  Njeh dhe gjurmon subjektet,3 duke i mbajtur në fokus të mprehtë.

 • Programi Canon Camera Connect

  Lidheni kamerën e Canon me pajisjen e Apple ose me Android për shkrepje në distancë dhe shpërndarje të lehtë të fotografive32.

 • image.canon

  Ruajtje dhe sinkronizim i fotove/videove, plus përpunim në RAW me bazë reje kompjuterike.16

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  35.9 x 23.9 mm CMOS
 • Pikselët Efektive
  Afro 24.2 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Afro 25.6 megapikselë
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore
 • Shmangia-IS e sensorit
  Jo

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC X

objektivi

 • Vendosja e Lentës
  RF1 (objektivat EF dhe EF-S mund të montohen me anë të adaptorit të montimit EF-EOS R, adaptorit të montimit të unazës së komandimit EF-EOS R ose adaptorit të montimit të filtrit me lëshim EF-EOS R)2 objektivat EF-M nuk mbështeten
 • Gjatësia vatrore
  E barasvlershme me gjatësinë fokale 1.0x të objektivit me RF dhe objektivat EF 1.6x me EF-S / RF-S
 • Stabilizim Imazhi
  Vetëm objektiv/digjitale

FOKUSIMI

 • Tipi
  Dual Pixel CMOS AF II
 • Sistemi AF / Pikët
  100% horizontal dhe 100% vertical me modalitetet Face + Tracking dhe Auto Selection
  100% horizontal dhe 90% vertical me modalitetet e zgjedhjes manuale dhe të zonave të mëdha3
 • Sfera e Funksionimit AF
  EV -6.5 – 21 (në 23°C dhe ISO100)4
 • Modalitetet AF
  One Shot, Servo AF, AI Focus AF
 • Zgjedhja e Pikës AF
  Zgjedhje automatike: 1053 zona të mundshme vetëfokusimi kur zgjidhet automatikisht,
  Zgjedhja manuale: 1-point AF (madhësia e kuadrit të vetëfokusimit mund të ndryshohet) 4897 pozicione vetëfokusimi për foto (4067 për filma)
  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës së vetëfokusimit 4 pikë (lart, poshtë, majtas, djathtas)
  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i ambientit rrethues me pikë vetëfokusimi
  Zgjedhja manuale: Flexible Zone AF 1-3 (të gjitha pikat e vetëfokusimit ndarë në minimumi 9 deri 999 maksimumi zona fokusimi)
 • Gjurmim AF
  Njerëz (sytë/fytyra/koka/trupi), kafshë (qen, mace, shpendë dhe kuaj) ose automjete (makina garash, motorë, avionë dhe trena)
 • Bllokimi AF
  I bllokuar kur butoni i obturatorit shtypet në gjysmë ose kur AF ON (Aktiv) shtypet në modalitetin AF me një shkrepje. Përdorim i butonit të personalizuar të vendosur në AF stop në AI servo
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  Emetuar nga drita LED e integruar ose blici opsional i posaçëm Speedlite (blici)
 • Fokusim Manual
  Zgjedhur në objektiv/kamerë5

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes
  Në kohë reale me sensorin e imazhit, matja me 384 zona.
  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)
  (2) Matja e pjesshme (përafër. 5.9% e inkuadruesit në qendër)6
  (3) Matja me pikë: Matja e pikës së qendrës (rreth 3% e inkuadruesit në qendër) Matja me pikëlidhje AF nuk ofrohet7
  (4) Matja mesatare e qendrës së peshuar
 • Gama e matjes të ndriçimit
  EV -3 - 20 (në 23°C, ISO100, me matje vlerësuese)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Kyçja AE aktivizohet kur realizohet fokusi
  Manual: Me butonin e kyçit AE në modalitetet P, Av, Fv, Tv dhe M
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-3 EV në rritje me ndalesa 1/3 ose 1/2 (mund të kombinohet me AEB)
 • AEB
  +/-3 EV në ndarje ndalesash 1/3 ose 1/2
 • Shkrepje antidridhje
  Po Regëtim i pikasur në frekuencën 100 Hz ose 120 Hz8. Shkrepje antiregëtim frekuence të lartë për modalitetet M dhe TV.9
 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  Auto 100-102400 (në rritje me 1/3 ndalese ose 1 ndalesë) ISO mund të zgjerohet deri në L:50, H:204,80010

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehës rrafshi fokal me komandim elektronik11 dhe funksion shkrehësi elektronik në sensor
 • Shpejtësia
  Elektronik i perdes 1: 30-1/4000 sek (rritje 1/2 ose 1/3 nivele), Llambë elektronike: 30-1/16000 12(rritje 1/2 ose 1/3 nivele deri në 1/8000, pastaj 1 ndalesë deri në 1/16000) (Diapazoni gjithsej i shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)
 • Lirimi i Shkrehësit
  Lëshues elektromagnetik me prekje të butë

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Parametrat
  AWB (Prioritet ambienti/Prioritet bardhësie), Dritë dielli, Hije, Me re, Dritë tungsten, Dritë fluoreshente e bardhë, Blic, Personalizim, Cilësimi i temperaturës së ngjyrës Kompensimi i ekuilibrit të së bardhës:
  1. Blue/Amber +/-9
  2. E purpurt/Jeshile +/-9
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të regjistrohet - Nga imazhi ose Live View
 • Kllapat WB
  +/-3 nivele në rritje me një nivel 3, 2, 5 ose 7 foto në kllapa për lëshimin e shkrehësit Tendencë e zgjedhshme blu/qelibar ose vjollcë/e gjelbër

optik

 • Tipi
  EVF me ngjyra me OLED 0,39 inç
 • Numri i pikave
  2.36 milionë pika (1024x768)
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Afro 100%
 • Zmadhimi
  Afro 0.70x13
 • Pika e syrit
  Afro 22mm (në -1 m-1 nga fundi i objektivit të okularit)
 • Korrigjim i Dioptrisë
  -4 deri +1 m-1 (dioptri)
 • Rendimenti i ekrani
  Kursimi i energjisë: 59.94 fps i shtruar 119.98 fps14
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  Treguesi i lidhjes së aksesorit, kyçja AE, AEB, zona AF, metoda AF, funksionimi AF, pika AF (AF me 1 pikë), informacioni i pikës AF, Regjistrimi kundër dridhjeve, Vlera e aperturës, Raporti i pamjes, Niveli i regjistrimit të audios (manual), Audio treguesi i nivelit të regjistrimit (manual), Optimizuesi automatik i ndriçimit, Niveli i baterisë, funksioni Bluetooth, Canon Log, Karta për regjistrim/riprodhim, Filtra krijues, kohëmatës i llambës, Digital Lens Optimizer, Zmadhimi digjital, modaliteti i makinës, Niveli elektronik, Shkrehës elektronik, Kompensimi i ekspozimit , Treguesi i nivelit të ekspozimit, Simulimi i ekspozimit, Kyçja FE, FEB, Blici i fikur, Mbështetje për blicin, Inkuadrimi i fokusit, shkalla e distancës së fokusit, GPS, rrjet, HDR PQ, xhirimi HDR, Volumi i kufjeve, Përparësia e theksimit të tonit, Sinkronizimi me shpejtësi të lartë, Histogrami (Ndriçimi/RGB), Cilësia e imazhit, Stabilizuesi i imazhit (modaliteti IS), Kohëmatësi i intervalit, shpejtësia ISO, Informacioni i objektibit, Butoni i zmadhimit, Seria maksimale, Modaliteti i matjes, Regjistrimi i filmit në vazhdim, Madhësia e regjistrimit të filmit, Koha e disponueshme e regjistrimit të filmit, Regjistrimi i filmit koha e disponueshme/Regjistrimi i kaluar Koha e zërit, Kohëmatësi i filmit, Movie Servo AF, Multi Shot Noise Reduction, Paralajmërimi i kyçjes shumëfunksionale, Regjistrimi me ekspozim të shumëfishtë, Nr. i shkrepjeve të mbetura për inkuadrim fokusi, Numri i shkrepjeve të disponueshme/sek. deri në shkrepjen me kohëmatës, Numri i ekspozimeve të shumëfishta të mbetura, Numri i shkrepjes me kohëmatës, Kontrolli i mbinxehjes, Picture Style, Butoni Quick Control, Modaliteti i shkrepjes, Shpejtësia e shkrehësit, Prerja e fotove, Subjekti për t'u zbuluar, Dosja Touch Shutter/Create, shkalla e ekspozimit vertikal, Ndihma e shikimit, Balanca e së bardhës, Korrigjimi i balancës së të bardhës, Funksioni Wi-Fi, Fuqia e sinjalit Wi-Fi
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, përmes butonit të personalizuar ose me "Exposure+DOP" (deri në F8)15

Monitori LCD

 • Tipi
  7,5 cm (3,0 in) "Clear View LCD II", afro 1,62 milion pika
 • Mbulimi
  Afro 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Afro 170° vertikalisht dhe horizontalisht
 • Rregullim i Ndriçimit
  Manuale: E rregullueshme te një nga 7 nivelet
 • Veprimet e ekranit me prekje
  Metodë kapacitive me funksione menuje, parametra të kontrollit të shpejtë, veprime luajtjeje dhe shfaqje e zmadhuar. Zgjedhja e pikës AF në fotografi dhe video, obturatori me prekje është i mundur në regjistrimin e fotografive.
 • Opsionet e Shfaqjes
  (1) Parametrat bazë të kamerës
  (2) Parametrat e përparuara të kamerës
  (3) Parametrat e kamerës dhe histogrami dhe ekrani me dy nivele
  (4) Nuk ka informacione
  (5) Ekrani i kontrollit të shpejtë

me përplasje

 • Modalitetet
  Matje blici E-TTL II, Blic manual, MULTI blic (stroboskopik), Matje automatike e blicit të jashtëm, Matje manuale e blicit të jashtëm, Modaliteti i prioritetit të shkrepjes së vazhdueshme (CSP)16
 • Sinkronizimi X
  1/200 sek. Vetëm elektronike e perdes 1
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 3EV në rritje me 1/3 ose 1/2 nivele me blicet Speedlite të serisë EL dhe EX
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  +/- 3EV në rritje me 1/3 ose 1/2 nivele me blicet Speedlite të serisë EL dhe EX
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po përmes Speedlite17
 • Mbërthyese shumëfunksionale / Mbërthyese / Fole PC
  Po (mbërthyese shumëfunksionale me 21 kunja të pajisura me kontaktin tradicional me 5 kunja (X-sync, kontakt komunikimi) )/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me Speedlite të serisë EX/EL, mbështetje për shumë blice përmes lidhjes me valë
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  përmes ekranit të menusë së kamerës

Shkrepja

 • Modalitetet
  Foto/film: Scene Intelligent Auto, Flexible priority AE, Program AE, Shutter priority AE, Aperture priority AE, Manual, Bulb dhe Custom (x2)
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB
 • Përpunimi i imazhit
  Highlight Tone Priority (2 cilësime)
  Auto Lighting Optimizer (3 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Qartësia
  Reduktimi i zhurmës me shpejtësi të lartë ISO (4 parametra) (fotografi dhe video)
  Korrigjim optik i lentes
  - Korrigjim i ndriçimit periferik, korrigjim i shmangies kromatike, korrigjim distorsioni (gjatë/pas shkrepjes së fotove, vetëm gjatë videos)
  Korrigjim difraksioni,
  Digital Lens Optimizer (vetëm gjatë/pas shkrepjes së fotove)
  Grupim fokusi duke përfshirë bashkimin e fotove
  Ndryshim madhësie në M, S1, S2
  Prerje e fotove (JPEG/HEIF)
  - Formate kuadri: 3:2, 4:3, 16:9, 1:1 x1.6 me prerje
  - Kalim midis orientimit të prerjes vertikale dhe horizontale
  - Drejtimi i imazhit
  - Kuadroja e prerjes mund të lëvizet duke përdorur ekranin me prekje
  Procesim fotoje RAW
  Dual Pixel RAW – rindriçim portreti, qartësi sfondi (brenda kamerës)
  Përpunim RAW në renë kompjuterike
  Ekspozime të shumta
  HDR - me supresion të subjektit në lëvizje
  Konvertim HEIF-JPEG (njëshe ose në grup)
 • Modalitetet e Shtypjes
  Single, Continuous High+, Continuous High, Continuous Low, Self timer (2s+remote, 10s+remote, Continous+remote)
 • Regjistrimi i vazhdueshëm
  Maks. afro 6fps18 me shkrehës elektronik të perdes 1, ruajtje shpejtësie për imazhet 1000+ JPEG ose RAW, ose CRAW.
  Maks. afro 40fps19 me shkrehës elektronik, shpejtësia ruhet për mbi 120 foto JPEG ose 56 RAW, 100 CRAW
  RAW Burst 30fps me 0.5 sekonda regjistrim të parakohshëm për maks. afro 158 kuadro 20
 • Kohëmatës intervali
  I integruar

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  RAW: RAW, C-RAW 14 bit (konvertim 14-bit A/D me Electronic 1st-Curtain, konvertim 12-bit A/D me Electronic shutter, RAW origjinal nga Canon edicioni 3)
  JPEG 8 bit: 2 opsione kompresimi
  HEIF 10 bit: 2 opsione kompresimi
  Përputhet me Exif 2.31 dhe rregullin e dizajnit për sistemin e skedarëve të kamerës 2.0
  Përputhet me Digital Print Order Format [DPOF] Version 1.1
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, çfarëdo kombinimi mes RAW + JPEG + HEIF
 • Madhësia e Imazhit
  RAW/ C-RAW:
  Formati 3:2, 6000x4000
  1.6x prerje 3744x2496
  Formati 4:3, 6000x4000
  Formati 16:9, 6000x4000
  Formati 1:1, 6000x4000
  JPEG/ HEIF:
  Raport 3:2 (L) 6000x4000, (M) 3984x2656, (S1) 2976x1984, (S2) 2400x1600
  1.6x prerje (L) 3744x2496, (S2) 2400x1600
  Raport 4:3 (L) 5328x4000, (M) 3552x2664, (S1) 2656x1992, (S2) 2112x1600
  Raport 16:9 (L) 6000x3368, (M) 3984x2240, (S1) 2976x1680, (S2) 2400x1344
  Raport 1:1 (L) 4000x4000, (M) 2656x2656, (S1) 1984x1984, (S2) 1600x1600
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen, emërtohen e zgjidhen manualisht
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Numërim i vazhdueshëm
  (2) Rivendosja Automatike
  (3) Rivendosja Manuale
 • Emërtimi i skedarëve
  Pa presete përdoruesi

Film EOS

 • Lloji i Filmit
  MP4 Video: 4K UHD, Full HD (16:9)21, Audio: Linear PCM / AAC
 • Madhësia e Filmit
  4K UHD22 (16:9) 3840 x 2160 (59.94, 50, 29.97, 25, 23.98fps) inter frame (IPB) / (IPB Light)
  4K UHD cropped (16:9) 3840 x 2160 (59.94, 50, 29.97, 25, 23.98fps) inter frame (IPB) / (IPB Light)
  4K UHD Timelapse (16:9) 3840 x 2160 (29.97, 25fps)23 intra frame (All-I)
  Full HD (16:9) 1920 x 1080 (179.82, 150, 119.88, 100, 59.94, 50, 29.97, 25, 23.98fps) inter frame (IPB) / (IPB Light)24
  Full HD Timelapse (16:9) 1920 x 1080 (29.97, 25fps)25 intra frame (All-I),
  Full HD HDR (16:9) 1920 x 1080 (29.97, 25fps) inter frame (IPB) [AAC Only]
  Full HD Creative Filters (16:9) 1920 x 1080 (29.97, 25fps) inter frame (IPB) / (IPB Light) [AAC Only]
 • Modulim ngjyrash (regjistrim i brendshëm)
  4K / Full HD - YCbCr4:2:0 8 bit ose YCbCr4:2:2 10 bit
 • Canon Log
  Po, Canon Log 3
 • Gjatësia e Filmit
  Koha maksimale e disponueshme për regjistrim të vazhdueshëm të filmit 2 orë26.
  Film me shpejtësi të lartë të kuadrove (Full HD 179,82/150fps): 20 min.
  Film me shpejtësi të lartë të kuadrove (Full HD 119,88/100fps): 30 min.
  Pa limit 4 GB për skedarët me kartë SD të formatuar në exFAT.
 • Film High Frame Rate
  Full HD në 179.82fps, 150fps, 100fps ose 119.9fps27
  Regjistruar si film me shpejtësi 1/6 me lëvizje të ngadaltë
  Regjistrimi maksimal i një skene deri në afro 20 min, 179.82/150fps 30min 119.88/100fps
 • Kapje kuadrosh 4K
  Kapje fotosh 8,3-megapikselëshe JPEG/HEIF nga filmimet 4K UHD (vetëm me HEIF kur konfigurohet HDR PQ)28
 • Bitrate / Mbps
  MP4 H.264 / MPEG-4 AVC Canon Log: OFF, HDR PQ: OFF
  4K (59.94p/50.00p): IPB afro 230 Mbps
  4K (59.94p/50.00p): IPB (Light) afro 120 Mbps
  4K (29.97p/25.00p/23.98p): IPB afro 120 Mbps
  4K (29.97p/25.00p/23.98p): IPB (Light) afro 60 Mbps
  4K Timelapse (29.97, 25fps) All-I afro 470Mbps
  Full HD (179.82p/150.00p): IPB afro 180 Mbps
  Full HD (179.82p/150.00p): IPB (Light) afro 105Mbps
  Full HD (119.88p/100.00p): IPB afro 120 Mbps
  Full HD (119.88p/100.00p): IPB (Light) afro 70 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB Afro 60 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p): IPB (Light) afro 35 Mbp
  s Full HD (29.94p/25.00p/23.93p): IPB afro 30 Mbps
  Full HD (29.94p/25.00p): IPB (Light) afro 12 Mbps
  Full HD Timelapse (29.97, 25fps) All-I afro 90Mbps
  MP4 H.265 / HEVC Canon Log: ON, ose HDR PQ: ON
  4K (59.94p/50.00p): IPB afro 340 Mbps
  4K (59.94p/50.00p): IPB (Light) afro 170 Mbps
  4K (29.97p/25.00p/23.98p): IPB afro 170 Mbps
  4K (29.97p/25.00p/23.98p): IPB (Light) afro 85 Mbps
  4K Timelapse (29.97, 25fps) All-I afro 470Mbps
  Full HD (179.82p/150.00p): IPB afro 270 Mbps
  Full HD (179.82p/150.00p): IPB (Light) afro 150 Mbps
  Full HD (119.88p/100.00p): IPB afro 180 Mbps
  Full HD (119.88p/100.00p): IPB (Light) afro 100 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB Afro 90 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p): IPB (Light) afro 50 Mbps
  Full HD (29.94p/25.00p/23.93p): IPB afro 45 Mbps
  Full HD (29.94p/25.00p): IPB (Light) afro 28 Mbps
  Full HD Timelapse (29.97, 25fps) All-I afro 135Mbps
 • Regjistrim dykartësh
  Jo
 • Mikrofon
  Mikrofon i integruar stereo (48 Khz, 16-bit x 2 kanale), mikrofon i jashtëm 3.5mm ose mikrofona të tjerë duke përdorur mbërthyesen shumëfunksionale duke përfshirë XLR nëpërmjet Tascam CA-XLR2d-C
 • Ekran HDMI
  Dalja vetëm në monitor të jashtëm (dalja e fotove dhe e informacionit të shkrepjes, fotot regjistrohen në kartë)
 • Dalje HDMI
  Ekrani i kamerës dhe dalja në monitor të jashtëm (pa regjistrim në kartë, ekrani i kamerës tregon foto me informacion të shkrepjes)
  Auto:
  - 4K (UHD) 59.94p / 50.00p / 29.97p / 25.00p / 23.98p,
  - 1080 59.94p / 59.94i, 50.00p / 50.00i
  - 480 59.94p
  - 576 50p
  1080p:
  - 1080 59.94p / 59.94i, 50.00p / 50.00i
  - 480 59.94p
  - 576 50p
  Uncompressed YCbCr 4:2:0, 8-bit ose kur aktivizohet CLog3/HDR PQ YCbCr 4:2:2, 10-bit, që mbështet BT.709, BT.2020, BT2100(PQ), kur lidhet me monitorë të pajtueshëm. Mundësohet dhe dalja e zërit me HDMI
 • FOKUSIMI
  Dual Pixel CMOS AF II me Eye/Face Detection dhe Tracking AF (njerëz, kafshë dhe automjete), Movie Servo AF, Manual Focus
 • ISO
  Auto: 100-25600, H: 10240029
  Manual: 100-25600, H: 10240030

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  28 funksione të përshtatura
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacioni i së drejtës së autorit (autori/titullari i së drejtës së autorit) i vendosur në kamerë i shtohet informacionit të imazhit Exif.
  Ndryshoni informacionin e rrotullimit të filmit.
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
  Duke shtypur butonin e fshirjes gjatë riprodhimit të imazheve nga shkrepja e vazhdueshme, përdoruesit mund t'i fshijnë të gjitha këto imazhe (një skenë të vazhdueshme) njëherësh.
 • Ndriçimi / Paneli LCD
  Jo/Jo
 • Rezistenca ndaj ujit/pluhurit
  Po31
 • Përkujtues me zë
  Jo
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po
 • Zmadhim i Rishikimit
  1,5x - 10x në 15 hapa
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm
  (2) Imazh i vetëm me informacion (2 nivele)
  Informacione shkrepjeje bazë (shpejtësia e shkrehësit, apertura, ISO dhe cilësia e imazhit)
  Informacione shkrepjeje të detajuara (shpejtësia e shkrehësit, apertura, ISO, matja e imazhit, cilësia dhe madhësia e skedës), informacione të objektivit, ndriçimi dhe histogrami RGB, bilanci i bardhësisë, stili i figurës, hapësira e Ngjyra dhe reduktimi i zhurmës, informacioni GPS, korrigjimi optik i objektivit, informacioni IPTC
  (3) Indeks me 4 imazhe
  (4) Indeks me 9 imazhe
  (5) Indeks me 36 imazhe
  (6) Indeks me 100 imazhe
  (7) Kërcim ekrani (1, 10 ose 100 imazhe, nisja e sekuencës së shkrepjes në seri, Data, Dosja, Filma, Fotografi, Imazhe të mbrojtura, Vlerësim)
  (8) Modifikim filmi
  (9) Përpunim RAW
  (10) Vlerësim
 • Fotoseri
  Zgjedhja e imazheve: Të gjitha imazhet, sipas datës, sipas folderit, filmat fotografitë, imazhet e mbrojtura ose vlerësimi
  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
 • Histogrami
  Ndriçimi: Po
  RGB: Po
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja e Imazhit
  Imazh i vetëm, gama e zgjedhur, imazhet e zgjedhura, dosja, karta
 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit
  Mbrojtja e fshirjes për një imazh, dosjen ose kartën, të gjitha imazhet e gjetura (vetëm gjatë kërkimit të imazheve)
 • Kohëmatësi Automatik
  2 ose 10 sek.
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menyja e fotografimit
  (2) Menyja AF
  (3) Menyja e shikimit
  (4) Rrjeti
  (5) Menyja e konfigurimit
  (6) Menyja e funksioneve të personalizuara
  (7) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  29 gjuhë
  Anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, vietnamisht, hindisht, rumanisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezishte e thjeshtuar, kinezishte tradicionale, koreanisht, malajzisht, indonezisht dhe japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi (kamera, objektivi, blici i jashtëm Speedlite, telekomanda BLE, adaptori i objektivit) përmes kartës ose aplikacionit Camera connect

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Fisha SuperSpeed ​​Plus USB(USB 3.2 Gen 2) USB Type-C përdoret gjithashtu për komunikim me kompjuter / komunikim me smartfon / karikim ose energji përmes USB.
 • Mbështet
  LAN me valë (IEEE802.11b/g/n) (2.4 GHz)32, me mbështetje për funksionet e Bluetooth 4.2 - EOS Utility, smartfon, ngarkim në image.canon
 • Tjetër
  Dalje HDMI Micro (Type D, HDMI-CEC nuk mbështeten)
  Mikrofon i jashtëm (minifole 3.5 mm Stereo)
  Dalje kufjesh (minifole 3.5mm stereo)
  Terminal RS-60E3-type (terminal telekomande)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Nuk mbështetet
 • PictBridge
  Nuk mbështetet

Hapësira ruajtëse

 • Tipi
  SD/SDHC/SDXC dhe UHS-II33

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC
  Windows 10/11 (vetëm modalitet Desktop)34
 • Macintosh
  macOS 10.15, 11.4, 12, 13

Softueri

 • Përpunimi i imazhit
  Digital Photo Professional 4.17.20. e lart, programi për celularë Digital Photo Professional Express (iOS vetëm v1.8.10. e lart) (RAW Image Processing pa DUAL PIXEL RAW në DPP Express për celularë)
 • Tjetër
  EOS Utility# 3.16.10 e lart (me Remote Capture), Picture Style Editor 1.28.10 e lart, EOS Lens Registration Tool, programi Canon Camera connect 3.0.10 e lart (iOS/Android)35

Energjia

 • Bateri
  Bateri e karikueshme Li-ion LP-E17 (jepet)36
 • Jeta e Baterisë
  Me LCD afro 370 shkrepje (në 23°C)37
  Me inkuadrues afro 220 shkrepje (në 23°C)38
 • Treguesi i Baterisë
  Tregues me 3 nivele
 • Kursimi i Energjisë
  Errësues ekrani: 5 sec. / 10 sec. / 15 sec. / 20 sec. /25 sec. / 30 sec. / Çaktivizim39
  Fikja e ekranit: 5 sec. / 15 sec. / 30 sec. / 1 min / 3 min / 5 min / 10 min / 30 min / Disable
  Fikja automatike: 15 sec. / 30 sec. / 1 min / 3 min / 5 min / 10 min / 30 min / Disable
  Inkuadruesi fikur: 1 min. / 3 min. / Disable
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Battery charger LC-E17E (jepet), AC Adapter AC-E6N dhe DC Coupler DR-E18, ushqyes PD-E1 USB

Aksesorët

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë
  Asnjë
 • Kasat / Rripat
  Përfshihet një rrip, Hand Strap E2
 • Objektiva
  Të gjithë objektivat RF40 dhe RF-S (EF41 dhe EF-S përmes adaptorëve të objektivave42)
 • Adaptorët objektivash
  Mount Adapter EF-EOS R, EF-EOS R Control Ring Mount Adapter, Drop-in Filter Mount Adapter EF-EOS R
 • me përplasje
  Canon Speedlite (EL-1*, EL-5, EL-100, 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III 470EX-AI, 550EX, 580EX*, 580EX II*, 600EX*, 600EX-RT*, 600EX-II-RT*, Macro-Ring-Lite MR-14EX, Macro Ring Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Macro Twin Lite MT-26EX-RT, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT*, Speedlite Transmitter ST-E3-RT V2*, Speedlite Transmitter ST- E10, Off-Camera Shoe Cord OC-E3*)

  * Duhet përdorur Multi-Function Shoe Adapter AD- E1 për të ruajtur izolimin atmosferik
 • Telekomanda / Çelësi
  Terminali i tipit RS-60E3 (terminali i telekomandës), Telekomanda me kohëmatës TC-80N343, Telekomanda me valë BR-E1, Smartfon (duke përdorur programin Canon Camera Connect)
 • Tjetër
  Kapaku i mbërthyeses ER-SC2 (përfshihet), Multi-Function Shoe Adapter AD-E1, Multi-Function Shoe Directional Stereo Microphone DM-E1D, Multi-Function Shoe Adapter for Smartphone Link AD-P1 for Android, Stereo Microphone DM-E1 / DM-E100, GPS Receiver GP-E244, Extension Grip EG-E1, Tripod grip HG-100TBR45, Interface Cable IFC-100U, Interface Cable IFC-400U, Protecting Cloth PC-E1 / E2,

Speficikimet fizike

 • Materialet e Trupit
  Kryesisht përbëhet nga një aliazh magnezi (aliazh pjesërisht alumini dhe pjesërisht rrëshire polikarbonate me fibra qelqi.)
 • Mjedisi i përdorimit
  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
 • Dimensionet (Gj x Th x L)
  Afro 132.5 × 86.1 × 70.0 mm
 • Pesha (Vetëm Trupi)
  Afro 414g (461g me kartë dhe bateri, bazuar në udhëzimet CIPA.)
Apple, Apple TV, Apple Watch, iPad, iPad Air, iPad Pro, iPhone dhe Lightning janë marka tregtare të Apple Inc., të regjistruara në SHBA. dhe vende të tjera. tvOS është markë tregtare e Apple Inc.

Pajisur me teknologji Bluetooth® energjie të ulët. Fjala markë dhe stemat e "Bluetooth®" janë marka të regjistruara tregtare pronë e "Bluetooth SIG, Inc." dhe çdo përdorim i këtyre markave nga "Canon Europe Ltd." bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës. Wi-Fi® është një markë e regjistruar tregtare e Wi-Fi Alliance. Fjala, marka dhe logot Bluetooth® janë marka të regjistruara tregtare në pronësi të Bluetooth SIG, Inc. dhe çdo përdorim i këtyre markave nga Canon Inc. bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës.

Adobe është markë tregtare e Adobe Systems Incorporated. Microsoft dhe Windows janë marka tregtare ose marka të regjistruara tregtare të Microsoft Corporation në SHBA dhe/ose shtete të tjera. App Store dhe macOS janë marka tregtare të Apple Inc., të regjistruara në SHBA. dhe vende të tjera. Google Play dhe Android janë marka tregtare të Google LLC. IOS është një markë tregtare ose markë e regjistruar tregtare e Cisco në SHBA dhe shtete të tjera, dhe përdoret me licencë. QR Code është markë e regjistruar tregtare e DENSO WAVE INCORPORATED. Logoja SDXC është markë tregtare e SD-3C LLC. HDMI, logoja e HDMI dhe High-Definition Multimedia Interface janë marka tregtare ose marka të regjistruara tregtare të HDMI Licensing LLC. USB Type-C™ dhe USB-C™ janë marka tregtare të USB Implementers Forum. Logoja e Wi-Fi CERTIFIED dhe shenja Wi-Fi Protected Setup janë marka tregtare të Wi-Fi Alliance. Fjala-markë dhe logot Bluetooth® janë marka të regjistruara tregtare në pronësi të Bluetooth SIG, Inc. dhe çdo përdorim i këtyre markave nga Canon Inc. bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës. Të gjitha markat e tjera tregtare janë pronë e pronarëve të tyre përkatës.
 1. Funksionimi i RF 5.2 mm F 2.8 L DUAL FISHEYE nuk është i garantuar.
 2. Funksionimi i EF Cinema Lens nuk është i garantuar. Funksionimi i adaptorit të montimit EF-EOS R 0.71 X (shitet veçmas) nuk është i garantuar.
 3. Vlen kur shfaqet korniza e subjektit gjatë gjurmimit dhe në kamerë ka një objektiv të përputhshëm, ndërsa është aktiv AF me rreze të plotë ose subjekti zbulohet me sukses në modalitetin e një zone tjetër. Për detaje mbi objektivat e mbështetur, shihni [Supplemental Information] për [EOS R8] te “cam.start.canon”.
 4. Gjatë shkrepjes së fotove me objektiv f/1.2, Centre AF point, One-Shot AF, në 23°C/73°F, ISO100. Me përjashtim të objektivave RF me veshje "Defocus Smoothing"
 5. Përmes menysë së kamerës mund të zgjidhen modalitetet [Focus mode] AF / MF. Në varësi të objektivit të vendosur. Kur janë vendosur objektiva RF pa ndërrim modaliteti fokusimi, në kamerë zgjidhet fokusi manual. Kur vendosen objektiva RF/EF me ndërrim modaliteti fokusimi, merr përparësi cilësimi në objektiv.
 6. Kur caktohet në Full-frame. Vlerat ndryshojnë kur vendosen në 1.6× (prerje) ose telekonvertues digjital 2.0x/4.0x.
 7. Kur caktohet në Full-frame. Vlerat ndryshojnë kur vendosen në 1.6× (prerje) ose telekonvertues digjital 2.0x/4.0x.
 8. Shkrepja antiregëtim nuk ofrohet kur përdoret shkrehësi elektronik. Shpejtësia maksimale e shkrepjes të vazhdueshme mund të bjerë. Zbulimi i regëtimës mund të mos jetë efikas në situata të caktuara kur shkrepni filma me shpejtësi të lartë kuadrosh.
 9. Shkrepja antiregëtim me frekuencë të lartë kur vendoset manualisht, diapazoni i cilësimeve është si më poshtë. • Elektronike e perdes 1: 1/50.0 deri 1/2048.0 sek. • Shkrehës elektronik: 1/50.0 deri 1/8192.0 sek. • Filmim: 1/50.0 deri 1/8192.0 sek. (NTSC/PAL) Shpejtësia maksimale e shkrepjes së vazhdueshme mund të bjerë.
 10. Shpejtësitë ISO janë të ndryshme kur kamera caktohet në Canon Log 3 ose në theksimin e përparësisë tonale. Shpejtësitë e zgjeruara ISO nuk mund të vendosen në modalitetin HDR ose për fotografimin HDR (HDR PQ).
 11. Nuk është i pajisur me perde të parë mekanike.
 12. 1/16000 sek. disponohet vetëm në modalitetin Tv ose M (deri në 1/8000 sek. në modalitetin Fv, P ose Av). Shpejtësia e shkrehësit elektronik 1/16000 nuk ofrohet në modalitetin H+ të shkrepjes së vazhduar.
 13. Me ekran 3:2, një objektiv RF 50mm F1.2 L USM në pafundësi, -1 m-1
 14. Shpejtësia maksimale e kuadrove gjatë AF, gjysmështypja e butonit të shkrehjes ose shkrepja e vazhdueshme mund të jetë më e ulët. Kini parasysh se shpejtësia e kuadrove të ekranit mund të jetë më e ulët në varësi të objektivit që përdorni dhe kushteve të shkrepjes.
 15. [Exposure+DOF] ofrohet kur përdoret objektiv RF dhe disa objektiva EF. Për detaje mbi objektivat e mbështetur, shihni [Supplemental Information] për [EOS R8] te “cam.start.canon”.
 16. Cilësimet/opsionet e disponueshme ndryshojnë në varësi të specifikimeve të Speedlite.
 17. Sinkronizimi i perdes së parë përdoret me shpejtësi shkrehjeje më të lartë se 1/30 sek.
 18. Gjatë servo AF, mund të përdoren vetëm objektivat RF dhe disa objektiva EF për shkrepje të vazhduar në shpejtësi maksimale. Për detaje mbi objektivt e mbështetur, shihni [Supplemental Information] për EOS R8 te “cam.start.canon”. Shpejtësia e shkrepjes së vazhduar mund të reduktohet nga objektivi, shpejtësia e shkrehësit, cilësimi i aperturës, blici, burimi i dritës me regëtimë, lloji i baterisë dhe energjia e mbetur, temperatura, kushtet e subjektit dhe ndriçimi (për shembull, kur shkrepet në vend të errët).
 19. Gjatë servo AF, mund të përdoren vetëm objektivat RF dhe disa objektiva EF për shkrepje të vazhduar në shpejtësi maksimale. Për detaje mbi objektivt e mbështetur, shihni [Supplemental Information] për EOS R8 te “cam.start.canon”. Shpejtësia e vazhduar e shkrepjes mund të reduktohet nga objektivi, shpejtësia e shkrehësit, kontrolli i aperturës, kushtet e subjektit dhe ndriçimi (për shembull, kur shkrepet në vend të errët). Në varësi të natyrës së subjektit ose kushteve të shkrepjes, mund të ndodhë shtrembërim i imazhit me rrotullim të shkrehësit.
 20. Sipas standardeve të testimit të Canon me kartën UHS-II 32GB (gjatë One-Shot AF, ISO 100, Standard Picture Style) Numri i imazheve varet nga cilësimet e ndryshme dhe objektivat e përdorur. Për detaje mbi objektivat e mbështetur, shihni "cam.start.canon"
 21. 4K UHD dhe Full HD është 100%, modaliteti i prerjes së filmit në 4K UHD dhe Full HD është 62% e zonës horizonale.
 22. Krijuar nga mbimodulimi 6K.
 23. [#x2] Shpejtësia e kuadrove gjatë luajtjes; zëri nuk regjistrohet
 24. [*] Kompresimi i audios është i kufizuar në [AAC] në modalitetet e Basic Zone. Vetëm [AAC] disponohet për kompresimin audio të IPB (Light).
 25. Kur caktohet në 179.82/150.00 fps, vetëm kartat e formatuara me exFAT mund të përdoren për regjistrim. Shpejtësia maksimale e shkrehësit kur vendoset në 179.82 fps është 1/200 sek.
 26. Mundësohet deri në 5 sekonda regjistrim i parakohshëm. Nëse temperatura e brendshme e kamerës bëhet shumë e lartë, koha e regjistrimit mund të ulet Shkrepje 4K UHD 59.94p për afro 30 minuta pa kufi ngrohjeje është e mundur nëse filloni nga +23°C. Në mënyrat e tjera nuk ka kufi për shkak të nxehtësisë.
 27. Në modalitetin High frame Rate Movie nuk regjistrohet zëri
 28. Filmat që mundësojnë nxjerrjen: Nxjerrja 4K / 4K e prerë nuk është e mundur nga filmat Canon Log 3. Fotot e nxjerra nuk mund të ndryshohen apo priten brenda kamerës.
 29. Kur vendoset në 4K 59.94p/50.00p, shpejtësia maksimale e zgjeruar ISO është e barabartë me ISO 51200. Shpejtësia maksimale ISO kur vendoset korrespondon automatikisht me cilësimin [Max for Auto]. Fundi i diapazonit të shpejtësisë ISO fillon në ISO 200 kur kamera vendoset në [Highlight tone priority].
 30. Shpejtësia maksimale e zgjeruar ISO është e barabartë me ISO 51200 kur vendoset në 4K 59.94p/50.00p, edhe me [Maximum] të caktuar në [H (102400)].
 31. Kapaku i folesë së kartës/baterisë, kapaku i kontakteve dhe kapaku i mbërthyeses etj. që mund të hapen duhet të vendosen ose të mbyllen mirë për të ruajtur rezistencën ndaj pluhurit dhe ujit. Ndonëse kamera vjen me konstruksion pluhur- dhe ujëdurues, ky nuk e ndalon dot tërësisht hyrjen e grimcave të pluhurit apo të pikave të ujit në kamerë.
 32. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
 33. Kartat me shpejtësi të lartë UHS-II rekomandohen për regjistrim video 4K dhe shkrepje të vazhdueshme me shpejtësi të lartë
 34. Windows 8.1 nuk mbështetet për shkak të përfundimit të mbështetjes së sistemit operativ në janar të 2023.
 35. EOS Utility nuk mbështet kompjuterë Mac me Apple Silicon me sistem macOS13.
 36. Mbështetet karikimi me USB. Me bateri të paverifikuara, karikimi me USB nuk mbështetet. Bateritë mund të mos karikohen nëse niveli i mbetur i baterisë nuk është i ulët.
 37. Sipas standardit CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveçse kur përcaktohet. Modaliteti i kursimit të energjisë
 38. Sipas standardit CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveçse kur përcaktohet. Modaliteti i kursimit të energjisë
 39. Nëse kamera qëndron pasive derisa të kalojë koha e caktuar, ekrani zbehet dhe përdoren shpejtësi më të ulëta të kuadrove të videos. [Power off] dhe [Screen off] mund t'u caktohen butonave duke përdorur personalizimin e butonave.
 40. Funksionimi i RF 5.2 mm F 2.8 L DUAL FISHEYE nuk është i garantuar.
 41. Përjashtohen objektivat EF-M.
 42. Funksionimi i EF Cinema Lens nuk është i garantuar. Funksionimi i adaptorit të montimit EF-EOS R 0.71 X (shitet veçmas) nuk është i garantuar.
 43. Nevojitet Remote Controller Adapter RA-E3.
 44. Busulla digjitale nuk mbështetet. Nuk mund të lidhet duke përdorur kabllo ndërfaqeje. Nevojitet Multi-Function Shoe Adapter AD-E1.
 45. Vini re se kapaciteti total i peshës i mbërthyeses për kamerën, objektivat, mikrofonin dhe aksesorët e tjerë nuk duhet të kalojë 1 kg /35,3 oz. Kur përdorni një mikrofon të jashtëm, në varësi të objektivit të përdorur, tingulli mund të ndërpritet nga objektivi dhe më pas zëri mund të mos merret siç duhet.