Kamerat pa pasqyra

Canon EOS R50

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit
0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
Dimensionet (Gj x Th x L)
Afro 116.3 x 85.5 x 68.8 mm
Pesha (Vetëm Trupi)
E zezë: Afro 328g (375g me kartë dhe bateri, bazuar në udhëzimet CIPA.)
E bardhë: Afro 329g (376g me kartë dhe bateri, bazuar në udhëzimet CIPA.)
Canon EOS R50
Canon EOS R50
Canon EOS R50
Canon EOS R50
Canon EOS R50
Canon EOS R50
Canon EOS R50

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  Afro 22.3 × 14.9 mm (APS-C) CMOS
 • Pikselët Efektive
  24,2 MP
 • Piksel Gjithsej
  25.5MP
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Nuk ofrohet
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyrat kryesore RGB
 • Shmangia-IS e sensorit
  Jo

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC X

Unaza e kontrollit

 • Vendosja e Lentës
  RF (mbështetje e brendshme për objektiva RF dhe RF-S)
  Objektivat EF dhe EF-S mund të montohen me anë të Mount Adapter EF-EOS R, EF-EOS R Control Ring Mount Adapter, Drop-in Filter Mount Adapter EF-EOS R
  Objektivat EF-M nuk janë të pajtueshme1
 • Gjatësia vatrore
  Ekuivalente me 1.6x gjatësinë fokale të objektivave me objektivat RF/RF-S dhe EF/EF-S
 • Stabilizim Imazhi
  Vetëm objektiv/digjitale

FOKUSIMI

 • Tipi
  Dual Pixel CMOS AF II
 • Sistemi AF / Pikët
  100% horizontale dhe 100% vertikale (zgjedhje automatike)
  90% horizontale dhe 100% vertikale (zgjedhje manuale)
  Maks. 651 zona / 4503 pozicione për foto
  Maks. 527 zona / 3713 pozicione për filma2
 • Sfera e Funksionimit AF
  EV -4 – 20 (në 23°C dhe ISO100)3
 • Modalitetet AF
  Një Fotografi
  Servo AF
  Auto Switch (vetëm në modalitetin A+)
 • Zgjedhja e Pikës AF
  Zgjedhje automatike: 651 zona të mundshme vetëfokusimi kur zgjidhet automatikisht
  Zgjedhja manuale: 1-point AF (madhësia e kuadrit të vetëfokusimit mund të ndryshohet) 4503 pozicione vetëfokusimi për foto (3713 për filma)
  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i pikës së vetëfokusimit 4 pikë (lart, poshtë, majtas, djathtas)
  Zgjedhja manuale: Zgjerimi i ambientit rrethues me pikë vetëfokusimi
  Zgjedhja manuale: Flexible Zone AF 1-3 (të gjitha pikat AF ndahet në minimumi 9 deri 513 maksimumi zona fokusimi)
  Zgjedhja manuale: Whole Area AF (e gjithë zona e fokusimit me 651 zona maksimale fokusimi)
 • Gjurmim AF
  Njerëz (sytë/fytyra/koka/trupi), kafshë (qen, mace dhe shpendë) ose automjete (makina ose motorë garash)
 • Bllokimi AF
  Fikson kur:
  - butoni i shkrehësit shtypet përgjysmë
  - butoni i personalizuar caktohet te Metering dhe AF start shtypet në modalitetin One Shot AF.
  - Përdorimi i butonit të personalizuar caktuar në AF stop në AI servo
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  Emetuar nga drita LED e integruar ose blici opsional i posaçëm Speedlite (blici)
 • Fokusim Manual
  Zgjedhur në menynë e objektivit/brenda kamerës pa çelës AF/MF4

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes
  Në kohë reale me sensorin e imazhit, matja me 384 zona.
  (1) Matja vlerësuese (e lidhur me të gjitha pikat AF)
  (2) Matje e pjesshme (afro 5,8% e inkuadruesit në qendër)
  (3) Matja pike: Matja e pikës së qendrës (rreth 2.9% e inkuadruesit në qendër) Matja me pikëlidhje AF nuk ofrohet
  (4) Matja mesatare e qendrës së peshuar
 • Gama e matjes të ndriçimit
  Foto: EV -2 deri 20 (në 23°C, ISO100, me matje vlerësuese)
  Filma: EV 0 deri 20 (në 23°C, ISO100, me matje vlerësuese)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Kyçja AE aktivizohet kur realizohet fokusi
  Manual: Me butonin e siguresës AE në modalitetet P, Av, Fv, Tv dhe M. Shtypni përsëri për të anuluar dhe një herë për të rifreskuar. Aktivizuar në të gjitha mënyrat e matjes
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-3 EV në gradacion me rritje 1/3 (mund të kombinohet me AEB)
 • AEB
  +/-3 EV në ndalesa 1/3 stop
 • Shkrepje antidridhje
  Po Dridhje të pikasura në frekuencën 100 Hz ose 120 Hz
  Nuk ofrohet xhirim kundër dridhjes me frekuencë të lartë5
 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  Auto 100-32000 (në ndarje ndalesash 1/3-stop ose ndalesa të plota)
  ISO mund të zgjerohet në H: 512006

Shkrehësi

 • Tipi
  Funksioni i shkrehësit me plan fokal të kontrolluar elektronikisht dhe funksioni i shkrehësit me rrotullim elektronik duke përdorur sensorin e imazhit7
 • Shpejtësia
  Mekanike: 30-1/4000 sek (rritje 1/3 nivel), llambë
  Elektronike: 30-1/8000 (rritje 1/3 nivel), llambë
 • Lirimi i Shkrehësit
  Lëshues elektromagnetik me prekje të butë

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
  AWB (Prioritet ambienti/Prioritet bardhësie), Dritë dielli, Hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë, Dritë fluoreshente, Blic, Personalizuar, Konfigurim i temperaturës të ngjyrës
 • Parametrat
  Zhvendosja e ekuilibrit të së bardhës:8
  1. Blue/Amber +/-9
  2. E purpurt/Jeshile +/-9
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, cilësimi 5 mund të regjistrohet duke zgjedhur një imazh në kartë
 • Kllapat WB
  +/- 3 nivele (në rritje të një niveli)
  Mund të zgjidhet prirja blu/portokalli ose magenta/jeshile

optik

 • Tipi
  EVF me ngjyra me OLED 0,39 inç
 • Numri i pikave
  2.36 milionë pika (1024x768)
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Afro 100%9
 • Zmadhimi
  Afro 0.95x10
 • Pika e syrit
  Afro 22mm (në -1 m-1 nga fundi i objektivit të okularit)
 • Korrigjim i Dioptrisë
  -3 deri +1 m-1 (dioptri)
 • Rendimenti i ekrani
  Kursimi i energjisë: 59.94 fps
  E shtruar: 119,98 fps11
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  Foto: Grid display (Off / 3x3 / 6x4 / 3x3 + diagonal), Histogram display (Brightness / RGB, Large / Small), Focus distance display, Focal length display, SA variable amount12
  Filma: Grid display (Off / 3x3 / 6x4 / 3x3 + diagonal), Histogram display (Brightness / RGB, Large / Small), Focus distance display, Focal length display, SA variable amount, Recording emphasis, aspect marker (Off / 1:1 / 4:5 / 5:4 / 9:16 / 4:3 / 13:9 / 14:9 / 1.375:1 / 1.66:1 / 1.75:1 / 1.85:1 / 1.90:1 / 2.35:1 / 1.39:1)
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, nëpërmjet butonit të personalizuar dhe kur simulimi i ekranit është caktuar në Exposure+DOF
 • Mbyllësi i Okularit
  Nuk ofrohet

Monitori LCD

 • Tipi
  Afro Monitor LCD me ngjyra, 7.5 cm (2.95"), afro 1,62 milion pika
 • Mbulimi
  Afro 100%13
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Afro 170° vertikalisht dhe horizontalisht
 • Veshja
  Asnjë
 • Rregullim i Ndriçimit
  Manuale: E rregullueshme te një nga 7 nivelet
  Rregullimi i tonit të ngjyrave: Nuk mbështetet
 • Veprimet e ekranit me prekje
  Metodë kapacitive me funksione menuje, parametra të kontrollit të shpejtë, veprime luajtjeje dhe shfaqje e zmadhuar. Zgjedhja e pikës AF në foto dhe filma, shkrehësi me prekje është i mundur në shkrepjen e fotografive.14
 • Opsionet e Shfaqjes
  (1) Parametrat bazë të kamerës
  (2) Parametrat e përparuara të kamerës
  (3) Parametrat e kamerës dhe histogrami dhe ekrani me dy nivele
  (4) Nuk ka informacione
  (5) Ekrani i kontrollit të shpejtë

me përplasje

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)
  6
 • Mbulesa e Blicit të Integruar
  Afro Gjatësia fokale 18 mm/këndi i shikimit (ekuivalente 35mm: afro 29mm)
 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  Afro 5 sek
 • Modalitetet
  Blic Automatik E-TTL II, Matje Manuale
 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq
  Mbështetet
 • Sinkronizimi X
  1/250 sek. perdja 1 elektronike
  Fotografia me blic nuk ofrohet me shkrehës elektronik.
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 3EV në rritje 1/3 me blicet Speedlite të serisë EX
  +/- 2EV në rritje 1/3 nivel me blic të integruar
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  Po, me blic të jashtëm të përputhshëm (+/- 3EV në rritje 1/3- ose 1/2 nivel me blice Speedlite të serisë EX/EL)
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po, (me Speedlite të integruara dhe të jashtme)15
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Mbërthyesja aktive: vetëm mbërthyese shumëfunksionale me 21 kunja
  Terminal kompjuteri: Jo16
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me Speedlite të serisë EX/EL, mbësht për shumëb blice përmes lidhjes me valë
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  përmes ekranit të menusë së kamerës

Shkrepja

 • Modalitetet
  Scene Intelligent Auto (A+ Assist): Creative Assist, Creative bracketing, Advanced A+
  Hybrid Auto: Digest Movie
  Scene17: Self Portrait, Portrait, Smooth skin, Group photos, Landscape, Panoramic shot18, Sports, Kids, Panning19, Close-up, Food20, Handheld Night Scene21, HDR Backlight Control, Silent shutter22
  Creative filters23: Grainy B/W, Soft focus, Fish-eye effect, Water painting effect, Toy camera effect, Miniature effect, HDR art standard, HDR art vivid, HDR art bold, HDR art embossed
  P: Program
  Tv: Shutter-priority AE
  Av: Aperture-priority AE
  M: Manual exposure, bulb exposure
  Movie: Movie auto exposure, Movie manual exposure, Movie for close-up demos, Movie IS mode, HDR movie, Movie auto exposure
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB / Fikse në HDR PQ
 • Përpunimi i imazhit
  Ripërmasim i imazheve JPEG / HEIF në M, S1, S2
  Prerja: Imazhet JPEG/HEIF mund të priten (formate kuadri 3:2, 4:3, 16:9, 1:1)
  Prerje e imazheve
  - Kalim midis orientimit të prerjes vertikale dhe horizontale
  - Kuadroja e prerjes mund të lëvizet duke përdorur ekranin me prekje
  RAW image processing: nuk mbështetet
  HDR
  Konvertim HEIF-Jpeg
  Korrigjim optik i lentes:
  - Korrigjimi i ndriçimit periferik, korrigjimi i shmangies kromatike, korrigjimi i shformimit (gjatë/pas shkrepjes të fotografisë, vetëm gjatë videos)
  - Korrigjimi i shpërhapjes, Optimizuesi dixhital i lentes (gjatë/pas regjistrimit të fotografisë)
  Kompensim për frymëmarrjen gjatë fokusimit (objektiva të pajtueshëm, vetëm filma)
  Highlight Tone Priority (3 cilësime)
  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave në ekspozim të gjatë (3 cilësime)
  Reduktimi i zhurmës me shpejtësi të lartë ISO (4 parametra) (fotografi dhe video)
  Qartësia (+/- 4)
 • Modalitetet e Shtypjes
  Single, Continuous High+, Continuous High, Continuous Low, Self-timer (2s+remote, 10s+remote, continous)
 • Regjistrimi i vazhdueshëm
  Maks. afro 12 FPS me shkrehës mekanik/shkrehës elektronik të perdes 1, shpejtësia e ruajtur për 42 imazhe JPEG ose 7 RAW
  Maks. afro 15 FPS me shkrehës elektronik shpejtësia e ruajtur për 28 imazhe JPEG ose 7 RAW24
 • Kohëmatës intervali
  Të integruara: 3 skena (subjekte në lëvizje, subjekte që ndryshojnë ngadalë, skena që ndryshojnë ngadalë), me porosi

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  RAW 14 bit: RAW dhe C-RAW (Canon original RAW 3rd edition)
  JPEG 8 bit: 2 opsione kompresimi
  HEIF 10 bit: 2 opsione kompresimi
  Përputhet me Exif 2.31 dhe rregullin e dizajnit për sistemin e skedarëve të kamerës 2.0
  Përputhet me formatin e porosisë së printimit digjital [DPOF] Versioni 1.125
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, çfarëdo kombinimi mes RAW + JPEG + HEIF
 • Madhësia e Imazhit
  RAW/ C-RAW: 6000x4000 (raporti i pamjes 3:2)
  JPEG/ HEIF:
  Raport 3:2 (L) 6000x4000, (M) 3984x2656, (S1) 2976x1984, (S2) 2400x1600
  Raport 4:3 (L) 5328x4000, (M) 3552x2664, (S1) 2656x1992, (S2) 2112x1600
  Raport 16:9 (L) 6000x3368, (M) 3984x2240, (S1) 2976x1680, (S2) 2400x1344
  Raport 1:1 (L) 4000x4000, (M) 2656x2656, (S1) 1984x1984, (S2) 1600x1600
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen me dorë
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Numërim i vazhdueshëm
  (2) Rivendosja Automatike
  (3) Rivendosja Manuale
 • Emërtimi i skedarëve
  Nuk mbështetet

Film EOS

 • Lloji i Filmit
  HDR PQ [OFF]: MP4, 8 bits, H.264 / MPEG-4 AVC, YCbCr 4:2:0, Rec.709, AAC
  HDR PQ [ON]: MP4, 8 bits, H.265 / HEVC, YCbCr 4:2:2, Rec.2020, AAC
 • Madhësia e Filmit
  4K UHD26: 3840 x 2160, 16:9, NTSC (29.97 / 23.98) / PAL (25.00), IPB (Standard / Light), AAC
  Filma me kuadro të larta Full HD: 1920 x 1080, 16:9, NTSC (119.88) / PAL (100.00), IPB (Standard / Light), No audio
  Full HD: 1920 x 1080, 16:9, NTSC (59.94 / 29.92 / 23.98) / PAL (50.00 / 25.00), IPB (Standard / Light), AAC, Digital Zoom 1-10x ofrohet në 29.97 / 23.98 / 25.00
  Filma me interval Full HD27: 1920 x 1080, 16:9, NTSC (29.97) / PAL (25.00), ALL-I, No audio28
  Filma HDR: 1920 x 1080, 16:9, NTSC (29.97) / PAL (25.00), IPB (Standard), AAC
  Filtra krijuese: 1920 x 1080, 16:9, NTSC (29.97 / 23.98) / PAL (25.00), IPB (Standard / Light), AAC
 • Modulim ngjyrash (regjistrim i brendshëm)
  4K UHD / Full HD - YCbCr4:2:0 8-bit or YCbCr4:2:2 10bit (when HDR PQ is enabled)
 • Canon Log
  Nuk mbështetet
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 1 orë (duke përjashtuar filmat me shpejtësi të lartë kuadrosh). Pa limit 4 GB për kartë të formatuar në exFAT.29
 • Film High Frame Rate
  Full HD 1920 x 1080 në 100 fps ose 119.9 fps
  Regjistruar si film me lëvizje të ngadaltë me 1/4 shpejtësi30
 • Kapje kuadrosh 4K
  Mundësi shkrepjeje kuadrosh fotosh JPEG 8.3-megapikselëshe nga film 4K UHD31
  (HEIF mundësohet vetëm kur caktohet HDR PQ)
 • Bitrate / Mbps
  MOV: MP4 HDR PQ: Off:
  4K UHD (29.97p/25.00p/23.98p): IPB afro 120 Mbps
  4K UHD (29.97p/25.00p/23.98p): IPB Light afro 60 Mbps
  Full HD (119.9p / 100p): IPB afro 120 Mbps
  Full HD (119.9p / 100p): IPB Light afro 70 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB Afro 60 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p): IPB light rreth 35 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/23.98p): IPB afro 30 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/23.98p): IPB Light afro 12 Mbps
  Interval Full HD (29.97p/25.00p): ALL-I afro 90 Mbps
  MOV: MP4 HDR PQ: On
  4K UHD (29.97p/25.00p/23.98p): IPB afro 170 Mbps
  4K UHD (29.97p/25.00p/23.98p): IPB Light afro 85 Mbps
  Full HD (119.9p / 100p): IPB afro 180 Mbps
  Full HD (119.9p / 100p): IPB Light afro 100 Mbps
  Full HD (59,94p/50,00p): IPB Afro 90 Mbps
  Full HD (59.94p/50.00p): IPB light rreth 50 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/23.98p): IPB afro 45 Mbps
  Full HD (29.97p/25.00p/23.98p): IPB Light afro 28 Mbps
  Full HD Time-lapse (29.97p/25.00p):ALL-I afro 135 Mbps
 • Regjistrim dykartësh
  Nuk mbështetet
 • Mikrofon
  Mikrofon stereo i integruar (48 Khz, 16-bit x 2 kanale)
 • Ekran HDMI
  Dalja vetëm në monitor të jashtëm (dalja e fotove dhe e informacionit të shkrepjes, fotot/videoja regjistrohen në kartë)
  Ekrani i kamerës dhe dalja e monitorit të jashtëm (Regjistrimi në kamerë nuk është i mundur, përdoret me regjistrues të jashtëm, ekrani i kamerës shfaq imazhe me informacionin e shkrepjes)
 • Dalje HDMI
  Terminal HDMI Micro OUT (Type D)32
  Auto:
  - 4K (UHD): NTSC (29.97p / 25.00p), PAL (23.98p)
  - 1080 NTSC (59.94p / 59.94i), PAL (50.00p / 50.00i)
  - 480 NTSC (59.94p)
  - 576 PAL (50.00p)
  1080p:
  - 1080 NTSC (59.94p / 59.94i), PAL (50.00p / 50.00i)
  - 480 NTSC (59.94p)
  - 576 PAL (50p)
  Specifikimi i HDR: Rec. ITU-R BT.2100 (PQ)
  Thellësia e biteve: 10 bit
  Metoda e kampionimit të ngjyrave: YCbCr e pakompresuar 4:2:2
  Hapësira e ngjyrave: BT.709 / BT.601 / BT.2020 / BT.2100
 • FOKUSIMI
  Dual Pixel CMOS AF II me Eye/Face Detection dhe Tracking AF (njerëz, kafshë dhe automjete), Movie Servo AF, Manual Focus
 • ISO
  Auto: 100-12800, H: 25600
  Manual: 100-12800, H: 16000-25600

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  6 funksione të personalizueshme
  Zgjerimi i ISO
  Ndërrimi i sigurisë
  Personalizim i butonave
  Personalizim i unazës së komandimit
  Lëshim shkrehësi pa objektiv
  Mbledhje objektivi gjatë fikjes
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacioni i të drejtës së autorit të përdoruesit (mund të vendoset në kamera)
 • Ndriçimi / Paneli LCD
  Nuk ofrohet
 • Rezistenca ndaj ujit/pluhurit
  Nuk ofrohet
 • Përkujtues me zë
  Nuk ofrohet
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po
 • Zmadhim i Rishikimit
  1,5x - 10x në 15 hapa
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm
  (2) Imazh njësh me informacion (bazë / i detajuar)
  (3) Indeks me 4 imazhe
  (4) Indeks me 9 imazhe
  (5) Indeks me 36 imazhe
  (6) Indeks me 100 imazhe
  (7) Jump Display (1, 10 ose Custom (1-100) images, Date, Folder, Movies, Stills, Protected images, Rating, Jump to first image of scene)
  (8) Vlerësim
 • Fotoseri
  Zgjedhja e imazhit: Të gjitha imazhet
  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10 ose 20 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
  Efekti i tranzicionit: Off / Slide in 1 / Slide in 2 / Fade 1 / Fade 2 / Fade 3
 • Histogrami
  Ndriçimi: Po
  RGB: Po
 • Njoftimi i Theksimit
  Nuk ofrohet
 • Fshirja e Imazhit
  Imazh i vetëm, gama e zgjedhur, imazhet e zgjedhura, dosja, karta
 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit
  Protect / Unprotect: Single image, Folder, Card, All found images
 • Kohëmatësi Automatik
  2 sek, 10 sek
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menyja e fotografimit
  (2) Menyja AF
  (3) Menyja e shikimit
  (4) Rrjeti
  (5) Menyja e konfigurimit
  (6) Menyja e funksioneve të personalizuara
  (7) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  29 gjuhë
  Anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, vietnamisht, hindisht, rumanisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezishte e thjeshtuar, kinezishte tradicionale, koreanisht, malajzisht, indonezisht dhe japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi (kamera, objektivi, blici i jashtëm Speedlite, telekomanda BLE, adaptori i objektivit, aksesorë mbërthyeseje shumëfunksionale)

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Fishë Hi-Speed USB 2.0 USB Type-C
  Për komunikim me kompjuter / komunikim me smartfon / karikimin e baterisë / ushqimin elektrik të kamerës
 • Mbështet
  LAN me valë (IEEE802.11b/g/n) (2.4 GHz), me mbështetje për funksionet e Bluetooth 4.2 - EOS Utility, smartfon, ngarkim në image.canon, printim me valë
 • Tjetër
  Dalje HDMI Micro (Type D, HDMI-CEC nuk mbështeten)
  Mikrofon i jashtëm (minifole 3.5 mm Stereo)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerë fotografikë kompaktë "Canon" dhe printerë "PIXMA" që mbështesin "PictBridge" përmes LAN me valë
 • PictBridge
  Po (vetëm përmes LAN me valë)

Memoria

 • Tipi
  SD/SDHC/SDXC dhe UHS-I33

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC
  Windows 10/11 (vetëm modalitet Desktop)34
 • Macintosh
  macOS 10.15, 11.4, 12, 13

Softueri

 • Përpunimi i imazhit
  Digital Photo Professional 4.17.20. e lart, programi për celularë Digital Photo Professional Express (iOS vetëm v1.8.10. e lart) (RAW Image Processing pa DUAL PIXEL RAW në DPP Express për celularë)
 • Tjetër
  EOS Utility# 3.16.10 e lart (me Remote Capture), Picture Style Editor 1.28.10 e lart, EOS Lens Registration Tool, programi Canon Camera connect 3.0.10 e lart (iOS/Android)35

Energjia

 • Bateri
  Bateri e karikueshme Li-ion LP-E17 (jepet)36
 • Jeta e Baterisë
  Me LCD afro 440 shkrepje (në 23°C)
  Me inkuadrues afro 310 shkrepje (në 23°C)37
 • Treguesi i Baterisë
  Tregues me 4 nivele
 • Kursimi i Energjisë
  Errësues ekrani: 5 sec. / 10 sec. / 15 sec. / 20 sec. /25 sec. / 30 sec. / Disable
  Ekrani i fikur38: 5 sek / 15 sec. / 30 sec. / 1 min / 3 min / 5 min / 10 min / 30 min / Disable
  Fikja automatike: 15 sec. / 30 sec. / 1 min / 3 min / 5 min / 10 min / 30 min / Disable
  Inkuadruesi fikur: 1 min. / 3 min. / Disable
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Battery charger LC-E17E (jepet), AC Adapter AC-E6N dhe DC Coupler DR-E18, ushqyes PD-E1 USB

Aksesorët

 • Transmetuesi i Skedarit me Valë
  Asnjë
 • Kasat / Rripat
  Jepet rrip
  Rripi i Dorës E2
 • Lentet
  Të gjithë objektivat RF dhe RF-S (EF dhe EF-S përmes adaptorëve të objektivave)
 • Adaptorët objektivash
  Mount Adapter EF-EOS R, EF-EOS R Control Ring Mount Adapter, Drop-in Filter Mount Adapter EF-EOS R
 • me përplasje
  Canon Speedlite EL-5, Speedlite Transmitter ST-E10
  Me adaptor AD-E1: Canon Speedlite (EL-1, EL-100, 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III 470EX-AI, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, 600EX-II-RT, Macro-Ring-Lite MR-14EX, Macro Ring Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Macro Twin Lite MT-26EX-RT, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT, Speedlite Transmitter ST-E3-RT V2, Off-Camera Shoe Cord OC-E3)
 • Telekomanda / Çelësi
  Nuk mbështetet39
 • Tjetër
  Kapaku i mbërthyeses ER-SC2 (jepet), Multi-Function Shoe Adapter AD-E1, Multi-Function Shoe Directional Stereo Microphone DM-E1D, Multi-Function Shoe adaptor për Smartphone Link AD-P1 për Android, Tripod grip HG-100TBR*, Interface Cable IFC-100U, Interface Cable IFC-400U, Protecting Cloth PC-E1 / E2
  Me adaptorin AD-E1: Stereo Microphone DM-E1 / DM-E10040

Speficikimet fizike

 • Materialet e Trupit
  Kryesisht përbëhet nga aliazh alumini dhe plastikë teknike me rezistencë të lartë
 • Mjedisi i përdorimit
  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
 • Dimensionet (Gj x Th x L)
  Afro 116.3 x 85.5 x 68.8 mm
 • Pesha (Vetëm Trupi)
  E zezë: Afro 328g (375g me kartë dhe bateri, bazuar në udhëzimet CIPA.)
  E bardhë: Afro 329g (376g me kartë dhe bateri, bazuar në udhëzimet CIPA.)
Apple, Apple TV, Apple Watch, iPad, iPad Air, iPad Pro, iPhone dhe Lightning janë marka tregtare të Apple Inc., të regjistruara në SHBA. dhe vende të tjera. tvOS është markë tregtare e Apple Inc.

Pajisur me teknologji Bluetooth® energjie të ulët. Fjala dhe logot Bluetooth® janë marka tregtare të regjistruara që zotërohen nga Bluetooth SIG, Inc. dhe çdo përdorim i këtyre markave nga Canon Europe Ltd. bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës.
Wi-Fi® është një markë e regjistruar tregtare e Wi-Fi Alliance.
Fjala, marka dhe logot Bluetooth® janë marka të regjistruara tregtare në pronësi të Bluetooth SIG, Inc. dhe çdo përdorim i këtyre markave nga Canon Inc. bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës.

Adobe është markë tregtare e Adobe Systems Incorporated.
Microsoft dhe Windows janë marka tregtare ose marka të regjistruara tregtare të Microsoft Corporation në SHBA dhe/ose shtete të tjera.
App Store dhe macOS janë marka tregtare të Apple Inc., të regjistruara në SHBA. dhe vende të tjera.
Google Play dhe Android janë marka tregtare të Google LLC.
IOS është një markë tregtare ose markë e regjistruar tregtare e Cisco në SHBA dhe shtete të tjera, dhe përdoret me licencë.
QR Code është markë e regjistruar tregtare e DENSO WAVE INCORPORATED
Stema e SDXC është markë tregtare e SD-3C LLC.
HDMI, logoja e HDMI dhe High-Definition Multimedia Interface janë marka tregtare ose marka të regjistruara tregtare të HDMI Licensing LLC.
USB Type-C™ dhe USB-C™ janë marka tregtare të USB Implementers Forum.
Logoja e Wi-Fi CERTIFIED dhe shenja Wi-Fi Protected Setup janë marka tregtare të Wi-Fi Alliance.
Fjala-markë dhe logot Bluetooth® janë marka të regjistruara tregtare në pronësi të Bluetooth SIG, Inc. dhe çdo përdorim i këtyre markave nga Canon Inc. bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës.
Të gjitha markat e tjera tregtare janë pronë e pronarëve të tyre përkatës.
 1. Funksionimi i RF 5.2 mm F 2.8 L DUAL FISHEYE nuk është i garantuar. Përjashtohen objektivat EF-M. Funksionimi i EF Cinema Lens nuk është i garantuar. Funksionimi i adaptorit të montimit EF-EOS R 0.71 X (shitet veçmas) nuk është i garantuar.
 2. Vlen kur shfaqet korniza e subjektit gjatë gjurmimit dhe në kamerë ka një objektiv të përputhshëm, ndërsa është aktiv AF me rreze të plotë ose subjekti zbulohet me sukses në modalitetin e një zone tjetër. Për detaje mbi objektivat e mbështetur, shihni [Informacion shtesë] për [EOS R7/EOS R10] në “cam.start.canon”.
 3. Gjatë shkrepjes së fotove me objektiv f/1.2, Centre AF point, One-Shot AF, në 23°C/73°F, ISO100. Me përjashtim të objektivave RF me veshje "Defocus Smoothing"
 4. Në varësi të objektivit të vendosur. Kur janë vendosur objektiva RF pa ndërrim modaliteti fokusimi, në kamerë zgjidhet fokusi në menynë e kamerës. Kur janë vendosur objektiva RF/EF me ndërrim modaliteti fokusimi, opsioni i menysë Focus Mode nuk është i disponueshëm.
 5. Nuk ofrohet kur përdoret shkrehësi elektronik Flicker mund të pikaset gjithashtu manualisht Rrit vonesën e kohës së shkrepjes Mund të ulë shpejtësinë e shkrepjes së vazhdueshme Intervali midis shkrepjeve në shkrepjen e vazhdueshme mund të ndryshojë Toni i ngjyrave mund të mos përputhet me tonin e ngjyrave të imazheve të shkrepura me këtë veçori të caktuar në [Disable] Ndryshimi i kushteve të burimit të dritës gjatë shkrepjes së vazhdueshme mund të zvogëlojë efektet e dridhjes
 6. ISO është e kufizuar në ISO 200–32000 kur është konfiguruar [Highlight tone priority]. Shpejtësitë e zgjeruara ISO nuk mund të vendosen në modalitetin HDR ose për fotografimin HDR (HDR PQ).
 7. Fotografia me blic ofrohet vetëm me shkrehësin elektronik të perdes 1
 8. Zhvendosja e ekuilibrit të së bardhës nuk mund të vendoset në të njëjtën kohë me grupimin e ekuilibrit apo grupimin e ekspozimin
 9. Në cilësinë e imazhit JPEG Large, raporti i pamjes 3:2, përafërsisht Pika e syrit 22 mm
 10. Me ekran 3:2, një objektiv RF 50mm F1.2 L USM në pafundësi, -1 m-1
 11. Shpejtësia maksimale e kuadrove gjatë AF, gjysmështypja e butonit të shkrehjes ose shkrepja e vazhdueshme është 59.94 fps. Kini parasysh se shpejtësia e kuadrove të ekranit mund të jetë më e ulët në varësi të objektivit që përdorni dhe kushteve të shkrepjes.
 12. SA variable amount shfaqet vetëm kur është vendosur objektiv me kontroll të SA
 13. Në madhësinë e imazhit L dhe një raport prej 3:2
 14. Shtypni dy herë me dy gishta për të zmadhuar ekranet e menysë rreth dy pikave të prekura
 15. Me blicin e integruar, sinkronizimi i perdes së parë përdoret me shpejtësi shkrehësi më të lartë se 1/30 sek.
 16. Nuk ka kontakt me 5 kunja për aksesorët e mëparshëm. Përdorimi i aksesorëve të mëparshëm kërkon adaptor mbërthyeseje shumëfunksionale AD-E1
 17. Special Scene: Brightness can be set (except in HDR backlight control mode)
 18. Panoramic shot: Përdoruesit mund të vendosin drejtimin e tyre të preferuar për të rrotulluar kamerën (djathtas/majtas/lart/poshtë). Vendoset automatikisht në [Large / Fine] dhe [Low speed continuous]. [Cropping / aspect ratio] nuk ofrohet. Mund të përdoren të gjithë objektivat RF dhe EF, por disa objektiva mund të zvogëlojnë gjithashtu ngjyrën blu të subjektit që ka më shumë gjasa të shfaqet gjatë panoramës. Referojuni listës së veçantë të objektivave.
 19. Panning: [Effect: min / med / max] mund të caktohet. Referojuni listës së veçantë të objektivave.
 20. Food: [Color tone: Cool tone-Warm tone (five levels)] mund të caktohet
 21. Handheld night scene: Nuk ofrohet fotografi me blic
 22. Silent shutter: Kamera mund të lëshojë disa tinguj për funksione si vetëfokusimi, rregullimi i aperturës dhe fotostabilizimi. Fotografia me blic nuk ofrohet
 23. Creative filters: Vetëm JPEG (nuk mundësohet shkrepja në format RAW) mund të regjistrohet në modalitetin Creative filters
 24. Sipas standardeve të testimit të Canon me kartën UHS-I 32 GB (gjatë AF me një shkrepje, ISO 100, Standard Picture Style) regjistrimi i vazhdueshëm me shpejtësi të lartë mund të jetë më i ngadaltë në varësi të nivelit të baterisë, temperaturës së ambientit, burimit të dritës me regëtimë, shpejtësisë së shkrehësit, vlerës së aperturës, kushteve të subjektit, ndriçimit, funksionimit të AF, llojit të objektivit, përdorimit të blicit, cilësimeve të shkrepjes dhe kushteve të tjera. Për detaje mbi objektivat e mbështetur, shihni "cam.start.canon"
 25. Duke përdorur shkrehës elektronik ose shkrepje të vazhdueshme me shpejtësi të lartë + në shkrehësit elektronikë të perdes 1, skedarët RAW do të kenë një konvertim A/D 12 bit.
 26. 4K UHD krijuar nga mbimodulimi 6K
 27. Interval: shfaqet shpejtësia e kuadrove të riprodhimit Shpejtësi e lartë e kuadrove: shfaqet shpejtësia e kuadrove të regjistrimit
 28. Nuk regjistrohet audio për filmat me efekt miniaturë, filma me interval dhe filma me shpejtësi të lartë kuadri
 29. Koha maks. e disponueshme e regjistrimit të vazhdueshëm të filmit: Normale: 1 orë. Filmi me shpejtësi të lartë kuadrosh (Full HD 120/100fps): 15 min. Nëse temperatura e brendshme e kamerës bëhet shumë e lartë, koha e regjistrimit mund të zvogëlohet. 4K 30p HQ: Afro 50 min nëse fillon nga +23°C.
 30. Në modalitetin "High frame Rate Movie" nuk regjistrohet zëri
 31. Fotot e nxjerra nuk mund të ndryshohen apo priten brenda kamerës.
 32. Rezolucioni ndërron automatikisht HDMI CEC nuk mbështetet Imazhet nuk shfaqen nëse [For NTSC] ose [For PAL] nuk është vendosur saktë për sistemin e videove televizive
 33. Kartat me shpejtësi të lartë UHS-I rekomandohen për regjistrim video 4K dhe shkrepje të vazhdueshme me shpejtësi të lartë
 34. Windows 8.1 nuk mbështetet për shkak të përfundimit të mbështetjes së sistemit operativ në janar të 2023.
 35. EOS Utility nuk mbështet kompjuterë Mac me Apple Silicon me sistem macOS13.
 36. Mbështetet karikimi me USB. Me bateri të paverifikuara, karikimi me USB nuk mbështetet. Bateritë mund të mos karikohen nëse niveli i mbetur i baterisë nuk është i ulët.
 37. Sipas standardit CIPA dhe duke përdorur baterinë e dhënë me kamerën, përveçse kur përcaktohet. Modaliteti i kursimit të energjisë
 38. Nëse kamera qëndron pasive derisa të kalojë koha e caktuar, ekrani zbehet dhe përdoren shpejtësi më të ulëta të kuadrove të videos. [Power off] dhe [Screen off] mund t'u caktohen butonave duke përdorur personalizimin e butonave.
 39. Nevojitet Remote Controller Adapter RA-E3.
 40. Vini re se kapaciteti total i peshës i mbërthyeses për kamerën, objektivat, mikrofonin dhe aksesorët e tjerë nuk duhet të kalojë 1 kg /35,3 oz. Kur përdorni një mikrofon të jashtëm, në varësi të objektivit të përdorur, tingulli mund të ndërpritet nga objektivi dhe më pas zëri mund të mos merret siç duhet.