Kamerat pa pasqyra

Canon EOS M6

Specifikimet

Dimensionet (Gj x Th x L)
112,0 x 68,0 x 44,5 mm
Pesha (vetëm trupi)
Rreth 390 g

Specifikimet

 • 24,2 megapikselë

  Për një cilësi imazhi DSLR

 • Video në Full HD

  Filma të shkëlqyer, në linjë dhe në shtëpi

 • DIGIC 7

  Rendiment i shpejtë dhe reagues

 • Stabilizimi dixhital i imazhit me 5 boshte

  Ekuilibron dridhjet e kamerës

 • Dual Pixel CMOS AF

  I shpejtë për fotografitë; i qetë për videot

 • Wi-Fi dhe NFC

  Regjistroni dhe ndani pa tela

 • Regjistrimi me 7 kuadro/sek

  me fokusin automatik SERVO

 • Bluetooth

  Për një kontroll pa tela me lehtësi

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  CMOS 22,3 x 14,9 mm
 • Pikselët Efektive
  Rreth 24,2 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Rreth 25.8 megapiksel
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC 7

Lentja

 • Vendosja e Lentës
  EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)
 • Gjatësia Vatrore
  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës
 • Stabilizim Imazhi
  Stabilizues optik imazhi në lente të pajtueshme

  Film: IS dixhital me 5 akse brenda kamerës i disponueshëm Përforcime stabilizimi të mëtejshme nga lentet e pajtueshme me IS Dinamike

FOKUSIMI

 • Tipi
  Sistem Dual Pixel CMOS AF. Piksela të zbulimit të fazës të integruara në sensorin e imazhit 2
 • Sistemi AF/ Pikët
  Maksimumi 49 pika AF (vendi i fiksuar në rrjetnë 7x7) me anë të zgjedhjes automatike të kamerës 3

  1 pikë AF me pozicion të lirë/ 1 zonë AF (9 pika, rrjeta 3x3) me anë të zgjedhjes manuale 4
 • Sfera e Funksionimit AF
  EV -1 - 18 (në 23 °C, ISO 100, me EF-M 22mm f/2 STM)
 • Modalitetet AF
  AF me një fotografi AF dhe Servo AF
 • Zgjedhja e pikës AF
  Fytyrë + Ndjekje: Ndjekje e fytyrës dhe subjektit përmes njohjes automatike/ zgjedhje manuale përmes ekranit me prekje. Zgjedhje automatike në 49 pika AF kur nuk dallohet fytyrë brenda kuadros.

  Smooth Zone AF: Zgjedhje manuale e zonës, plus zgjedhje automatike në 9 pika AF brenda zonës së zgjedhur

  1 pikë AF: Zgjedhje manuale përmes ekranit me prekje/ butonave
 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF
  Treguar në ekranin LCD/ EVF
 • Bllokimi AF
  Kyçet kur butoni i shkrehësit shtypet deri në mes ose Buton Kyçi AE i personalizueshëm
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  me anë të rrezes ndihmëse LED
 • Fokusim Manual
  Me lente EF & EF-S - Zgjedhje përmes ndryshimit AF/MF në lente

  Me lente EF-M - Zgjedhje përmes Butonit MF të dedikuar/ butonave të tjerë të personalizueshëm (ndryshim AF/MF).

  Kulmim MF në dispozicion
  AF+MF i disponueshëm (Rregullim fokusi manual pas One-Shot AF)
  Zmadhim imazhi i disponueshëm gjatë MF (5x ose 10x)

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e matjes
  Matja në kohë reale nga sensori i imazhit
  (1) Matje vlerësuese (384 zona)
  (2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 10% e ekranit të Pamjes të drejtpërdrejtë)
  (3) Matja e qendrës mesatare të përafërt
  (4) Matja e pikës (afro 2% e ekranit të Pamjes të drejtpërdrejtë)
 • Sfera e Matjes
  Imazh i palëvizshëm: EV 1 - 20 (në 23 °C, ISO 100)
  Video: EV 2 - 20 (në 23 °C, ISO 100)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.
  Manual: Me butonin e Kyçit AE në modalitetet e zonës krijuese.
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-3 EV në ndalesa 1/3 stop
 • AEB
  3 shkrepje, +/- 2 EV, rritje me ndalesa 1/3 (mund të përdoret bashkë me Kompensimin e ekspozimit)
 • Ndjeshmëria ISO
  ISO AUTO (100 - 25600), 100 - 25600 në rritje me ndalesa 1/3 5

  Video: ISO AUTO (100 - 6400), 100 - 12800 në rritje me ndalesa 1/3

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehësi fokal-vend me kontroll elektronik
 • Shpejtësia
  301/4000 sek (rritje ndalesa 1/3), Llamba (gama totale e shpejtësisë së obturatorit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Cilësimet
  AWB, Dritë dielli, Hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë
  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Temperatura e ngjyrës (Ndarje 100 Kelvin)

  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  1. Blu/Qelibar +/-9 nivele
  2. E purpurt/ Jeshile +/-9 nivele
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

Treguesi i kuadrit

 • Tipi
  Inkuadruesi elektronik opsional EVF-DC1, EVF-DC2
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  Me EVF-DC2:

  I personalizueshëm dhe ndryshim përmes INFO. Buton
  (1) Imazh live me informacione ekspozimi
  (2) Imazh live me informacione bazë
  (3) Imazh live me informacione të plota

  Konfigurimet e personalizueshme:
  Informacionet e regjistrimit, Mbivendosja e rrjetës (formate x3), Histogrami (Ndriçimi/ RGB), Nivel elektronik, Raporti i pamjes
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, me anë të butonave të personalizueshëm

Monitori LCD

 • Tipi
  7.5 cm (3.0”) ClearView II Touchscreen LCD (TFT). Raporti i aspektit 3:2. Rreth 1,040,000 pika. Tip kapacitiv elekstrostatik. I anueshëm 180 gradë lart dhe 45 gradë poshtë.
 • Mbulimi
  Rreth 100%
 • Rregullim i Ndriçimit
  I rregulluar te një nga pesë nivelet
 • Opsionet e Shfaqjes
  I personalizueshëm dhe ndryshim përmes INFO. Buton
  (1) Imazh live me informacione bazë
  (2) Imazh live me informacione të plota
  (3) Imazh live pa informacion
  (4) Ekran kontrolli të shpejtë

  Konfigurimet e personalizueshme:
  Informacionet e regjistrimit, Mbivendosja e rrjetës (formate x3), Histogrami (Ndriçimi/ RGB), Nivel elektronik, Raporti i pamjes

Blici

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)
  5
 • Mbulesa e Blicit të Integruar
  Mbulim maksimal në rreth 15mm (ekuivalent me 35mm: rreth 24 mm
 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  Rreth 3 sekonda 6
 • Modalitetet
  Auto (E-TTL II), Blici manual On/Off (3 konfigurime për fuqinë e blicit)
 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq
  Po - me llampën e zvogëlimit të syrit të kuq
 • Sinkronizimi X
  1/200 sek
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 2 EV në rritje me 1/3
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  Po, me blic të jashtëm të pajtueshëm
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po, përmes butonit AEL
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  Përmes konfigurimeve të kamerës/ menuja e konfigurimit të blicit

Shkrepja

 • Modalitetet
  Skenë inteligjente auto, Hibride auto, Ndihmës krijues, SCN (Autoportret, Portret, Peizazh, Nga afër, Sporte, Ushqime, Panoramim, Skenë natën në duar, Kontroll ndriçimi HDR), Filtra krijues (Bardhë e zi me kokrriza, Fokus i butë, Efekti i syrit të peshkut, Efekt artistik i spikatur, Efekti i bojërave të ujit, Efekti i kamerës lodër, Efekti i miniaturës (Fotografi dhe Video), Gama dinamike e lartë), Programi AE, Prioriteti i obturatorit AE, Prioriteti i hapjes së diafragmës AE, Ekspozimi manual, E personalizuar (x2), Video (Ekspozimi automatik i filmit, Ekspozimi manual i filmit, Film me interval kohor)
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB
 • Përpunimi i imazhit
  Përparësia e Theksimit të Tonit
  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Reduktim i zhurmës me shpejtësi të lartë ISO (4 parametra + Multi Shot NR)
  Korrigjim periferik i ndriçimit të lentes
  Korrigjimi i shmangies kromatike
  Korrigjim difraksioni

  Ndihmës Kreativ
  Turbullim Sfondi (5 parametra)
  Ndriçimi (19 nivele)
  Kontrasti (9 nivele)
  Saturimi (9 nivele)
  Toni i Ngjyrës (19 nivele)
  Monokrom (Forca e qartësisë / Përsosmëria e qartësisë / Pragu i qartësisë / Kontrasti (9 nivele) / Efekti i filtrit (Ye - Verdhë / Or - Portokalli / R - E kuqe / G (Jeshile) / Efekt tonifikimi (S - Sepia / B - Blu / P - Lejla - G - Jeshile))
 • Modalitetet e lëvizjes
  Tek, I vazhdueshëm me shpejtësi të lartë, I vazhdueshëm me shpejtësi të ulët, Vetë-kohëmatës (2s, 10s, I personalizuar, Telekomandë)
 • Continuous Shooting
  AF fikse: rreth 9 shkrepje/s për deri në 26 kuadro në JPEG dhe 17 kuadro në RAW 7
  Me AF: Rreth 7 shkrepje/s 8
 • Intervalometer
  Modaliteti i videos me interval kohor

Metoda Live View

 • Mbulimi
  Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: Fine, Normal (I pajtueshëm me Exif 2.30) / Rregull dizajni për sistemin e skedave të kamerës (2.0)
  RAW: RAW (14-bit, RAW origjinale Canon edicioni i 2të),
  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, RAW + kompresion JPEG i mundshëm
 • Madhësia e Imazhit
  RAW: (3:2) 6000 x 4000, (4:3) 5328 x 4000, (16:9) 6000 x 3368, (1:1) 4000 x 4000

  JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976 x 1984, (S2) 2400 x 1600
  JPEG 4:3: (L) 5328 x 4000, (M) 3552 x 2664, (S1) 2656 x 1992, (S2)  2112 x 1600
  JPEG 16:9: (L) 6000 x 3368, (M) 3984 x 2240, (S1) 2976 x 1680 (S2) 2400 x 1344
  JPEG 1:1: (L) 4000 x 4000, (M) 2656 x 2656, (S1) 1984 x 1984, (S2) 1600 x 1600

  Përpunimi dhe ndryshimi i madhësisë në kamerë për skedarët RAW të disponueshëm gjatë rileximit
 • Lloji i Filmit
  MP4 [Video: MPEG-4 AVC/H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]
 • Madhësia e Filmit
  Full HD - 1920 x 1080 (59.94, 50, 29.97, 25, 23.976 fps)
  HD - 1280 x 720 (59.94, 50 fps)
  VGA - 640 x 480 (29.97, 25 fps)
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB
 • Dosjet
  Folderat e rinj mund të krijohen automatikisht çdo muaj ose çdo ditë
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm
  (2) Rivendosja Automatike

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  13 butona të personalizueshëm/ rrotëza
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacione për të drejtat e autorit (Emri i autorit, Detaje të të drejtave të autorit)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po, me rrotullim imazhi
 • Zmadhimi i rishikimit
  2x - 10x të mundshëm në 10 hapa
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh tek me informacion (ndryshim midis 8 opsioneve)
  (2) Imazh i vetëm
  (3) Shfaqje indeksi (6/12/42/110 imazhe)
  (4) Kalim i shikimit (imazh 1/10/100, sipas datës së shkrepjes, sipas vlerësimit)
 • Panorama
  Koha e shikimit: 3/4/5/6/7/8/9/10/15/30 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
  Efektet e kalimit: Off, Zbehje
 • Histogrami
  Ndriçimi/ RGB
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja/Mbrojtja e Imazhit
  Fshi: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet
  Mbrojtja: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet Hiq mbrojtjen e të gjitha imazheve
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menuja e shkrepjes (x8)
  (2) Menuja e luajtjes (x5)
  (3) Menyja e konfigurimit (x4)
  (4) Menyja e Funksioneve të Personalizuar
  (5) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  25 gjuhë
  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësim i firmuerit i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Hi-Speed USB (Konektor Micro USB)
 • Tjetër
  LAN pa tela (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz, 1-11 kanale), me mbështetjen për NFC-në dinamike 9

  Bluetooth® (Versioni i specifikimit 4.1, teknologjia e Bluetooth me nivel të ulët energjie) 10,11

  HDMI (Micro - Konektor i tipit D)
  Mikrofon i jashtëm (xhek stereo 3.5mm)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge
 • PictBridge
  Po (përmes USB ose LAN me Valë)

Memoria

 • Tipi
  SD, SDHC, SDXC (UHS-I kompatibël)

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC dhe Macintosh
  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1 12
  Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11 / 10.12

  Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:
  Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1
  Mac OS X 10.9 / 10.10

  Për mjetin e transferimit të imazheve:
  Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1
  Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11 / 10.12

Programi kompjuterik

 • Përpunimi i imazhit
  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale
 • Tjetër
  Picture Style Editor, EOS Utility, Image Transfer Utility

  Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android 13

Burimi i Energjisë

 • Bateri
  1 x bateri e karikueshme Li-ion LP-E17
 • Jeta e baterisë
  Me ekran LCD: rreth 295 poza (në 23 °C, AE 50%, FE 50%)
  Me EVF-DC2 opsionale : afro 290 shkrepje (në 23 °C, AE 50%, FE 50%)

  Metoda ECO: Rreth 425 shkrepje (në 23 °C, AE 50%, FE 50%)
 • Treguesi i Baterisë
  4 nivelë
 • Kursimi i Energjisë
  Ekrani i fikur (15, 30 sek ose 1, 3, 5, 10, 30 min)
  Fikja automatike (30 sek ose 1, 3, 5, 10 min, çaktivizoni)
  Modaliteti EKO
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Karikues baterie LC-E17E

  Adaptor energjie kompakt CA-PS700
  Bashkues DC DR-E17

Aksesorët

 • Treguesi i kuadrit
  Shikues Elektronik Opsional EVF-DC1
  (tipi 0.48), raporti i aspektit 4:3, Përafër. 2 360 000 pika, mbulimi 100%. Rreth 43 g

  Inkuadruesi elektronik opsional EVF-DC2
  (tipi 0,39), raporti i pamjes 4:3, afro 2 360 000 pika, mbulimi 100%. Rreth 29 g
 • Kasat / Rripat
  Mbajtëse trupi EH30-CJ
  Rrip qafe EM-300DB
  Rrip Qafe EM-E2
 • Lentet
  Lente EF-M
  Të gjitha lentet EF dhe EF-S janë të pajtueshme me anë të adaptorit të montimit EF-EOS M
 • Blici
  Blicet Canon Speedlites (përfshirë 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III, 430EX III-RT, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, 600EX II-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)

  Kordon Këpuce Jashtë Kamerës OC-E3, Kllapë Speedlite SB-E2
 • Telekomanda/Çelësi
  Përzgjedhje në distancë RS-60E3
  Telekomandë me kohëmatës TC-80N3 14
  Telekomanda RC-6
 • Tjetër
  Kabëll ndërfaqeje IFC-600PCU

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. (standardi i testimit CIPA, me baterinë dhe kartën e memories)
 2. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikalisht x 80% horizontalisht në kuadër
 3. Numri maksimal i kuadros AF varet nga raporti i aspektit të imazhit të zgjedhur
 4. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikalisht x 80% horizontalisht në kuadër
 5. Indeksi i ekspozimit të rekomanduar
 6. Kur bateria është e karikuar plotësisht
 7. Shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme matet me EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM dhe kërkon kartë memorieje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1. Numri total i kuadrove të kapura dhe shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme mund të ndryshojë në varësi të konfigurimeve të kamerës për ekspozimin, llojin e lentes së përdorur, nivelin e baterisë, nivelin e dritës dhe kartën e memories të përdorur.
 8. Shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme matet me EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM dhe kërkon kartë memorieje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1. Në Fokusin automatik Servo AF, shpejtësia maksimale e regjistrimit të vazhdueshëm dhe numri total i kuadrove të regjistruara varet nga gjendja e subjektit, parametrat e kamerës dhe lentja e përdorur
 9. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
 10. E pajisur me teknologjinë Bluetooth® me energji të ulët. Fjala dhe logot Bluetooth® janë marka tregtare të regjistruara që zotërohen nga Bluetooth SIG, Inc. dhe çdo përdorim i këtyre markave nga Canon Europe Ltd. bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës.
 11. Funksionaliteti i Bluetooth me aplikacionin Camera Connect kërkon që pajisja inteligjente të jetë e pajsiur me Bluetooth versioni 4.0 (ose i mëvonshëm). Kërkon po ashtu që pajisja inteligjente të përdorë sistemin operativ iOS 8.4 (ose të mëvonshëm) ose Android 5.0 (ose të mëvonshëm)
 12. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
 13. Funksionaliteti i Bluetooth me aplikacionin Camera Connect kërkon që pajisja inteligjente të jetë e pajsiur me Bluetooth versioni 4.0 (ose i mëvonshëm). Kërkon po ashtu që pajisja inteligjente të përdorë sistemin operativ iOS 8.4 (ose të mëvonshëm) ose Android 5.0 (ose të mëvonshëm)
 14. Kërkon adaptor telekomande RA-E3