Canon EOS M6 Mark II
Specifikimet

Dimensionet (GjxLxTh)

119,6×70,0×49,2 mm

Pesha (vetëm trupi)

Afro 408 g (e zezë), 408 g (e bardhë)

Specifikimet bazë

14fps shooting and 30fps RAW burst mode

Shkrepje në 14 fps dhe 30 fps në modalitet serie RAW*

Me fokusim të vazhduar

32.5 megapixel APS-C sized sensor

Sensor 32,5-megapikselësh madhësie APS-C

Për cilësi e fleksibilitet mahnitës

Up to ISO 25,600 sensitivity

Me ndjeshmëri deri në ISO 25 600

Shkrepni atmosferën në ndriçim të ulët

Weighs just 408g

Peshon vetëm 408 g

Për krijimtari në lëvizje

Removable, optional electronic viewfinder

Inkuadrues i heqshëm, opsional, elektronik

Për një përjetim përfshirës në shkrepje

4K video and up to 120fps Full HD

Video 4K dhe deri në 120 fps "Full HD"

Funksione krijuese për produksion filmash

Tilting 180 degrees touchscreen

Ekran me prekje, me anim 180˚

Për shkrepje nga kënde krijuese

Built-in Wi-Fi and Bluetooth®

"Wi-Fi" dhe "Bluetooth®" të integruara

Për ndarje të fotove, vetëshkarkim dhe telekomandim të kamerës**

Shikoni të gjitha

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

Tipi

CMOS 22,3 x 14,9 mm

Pikselët Efektive

Rreth 32,5 megapikselë

Piksel Gjithsej

Rreth 34,4 megapikselë

Raporti i Pamjes

3:2

Filtri me Kalimin e Ulët

I integruar/I fiksuar

Pastrimi i Sensorit

Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS

Lloji i Filtrit të Ngjyrës

Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

Tipi

DIGIC 8

Lentja

Vendosja e Lentës

EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)

Gjatësia Vatrore

I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës

Stabilizim Imazhi

Stabilizues optik figure në objektivat e mbështetur.

Foto: Ofrohet stabilizim figure dysensorësh me objektivat e pajtueshëm.
Film: stabilizim elektronik figure për filma, stabilizim i kombinuar figure

FOKUSIMI

Tipi

Sistem Dual Pixel CMOS AF. Piksela të zbulimit të fazës të integruara në sensorin e imazhit 1

Sistemi AF/ Pikët

Maksimumi 143/99 pika në varësi të lentes.

Pozicionimi i lirë me 1 pikë AF / 1 zonë AF nëpërmjet zgjedhjes manuale (zona e disponueshme në varësi të objektivit)

Sfera e Funksionimit AF

EV -5 - 18 (në 23°C, ISO 100, me EF-M 32 mm f/1.4 STM)

Modalitetet AF

AF me një fotografi AF dhe Servo AF

Zgjedhja e pikës AF

Fytyrë + gjurmim: Ndjekje e fytyrës dhe e subjektit përmes njohjes automatike / zgjedhjes manuale përmes ekranit me prekje. Zgjedhje automatike në pikat e fokusit automatik AF kur nuk dallohet fytyrë brenda kuadros.

Vetëfokusim sysh: Aktivizon pikasjen dhe fokusimin te sytë në vetëfokusim 1-pozësh dhe servo

Vetëfokusim pike: Aktivizon vetëfokusimin në një zonë të piketuar, gjysma e madhësisë së vetëfokusimit 1-pikësh

Vetëfokusim zone: Zgjedhje manuale e zonës, si dhe zgjedhje automatike në pikat e vetëfokusimit brenda zonës së zgjedhur

Vetëfokusim 1-pikësh: Zgjedhje manuale përmes ekranit me prekje / butonave

Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF

Treguar në ekranin LCD / EVF

Bllokimi AF

Kyçet kur butoni i shkrehësit shtypet deri në mes ose Buton Kyçi AE i personalizueshëm

Rrezja e Dritës Ndihmëse AF

me anë të rrezes ndihmëse LED

Fokusim Manual

Me lente EF & EF-S - Zgjedhje përmes ndryshimit AF/MF në lente

Me objektiv EF-M - Zgjedhje përmes butonit të dedikuar MF / butonave të tjerë të personalizueshëm (ndryshim AF/MF).

Kulmim MF në dispozicion
AF+MF i disponueshëm (Rregullim fokusi manual pas One-Shot AF)
Zmadhim imazhi i disponueshëm gjatë MF (5x ose 10x)

Kllapat e Fokusimit

Ofrohet me objektivat e mëposhtëm
EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM
EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM
EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM
EF 16-35mm f/4L IS USM
EF 24-70mm f/4L IS USM
EF 100mm f/2.8L Macro IS USM
EF 180mm f/3.5L Macro USM
EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM
EF-S 60mm f/2.8 Macro USM
EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Kontroll i Ekspozimit

Modalitetet e matjes

Matja në kohë reale nga sensori i imazhit
(1) Matje vlerësuese (384 zona)
(2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 4,5% e ekranit të pamjes së drejtpërdrejtë)
(3) Matja e qendrës mesatare të përafërt
(4) Matja e pikës (afro 2,6% e ekranit të pamjes së drejtpërdrejtë)

Mesatarja vlerësuese dhe e peshës qendrore ofrohen gjatë filmimit

Sfera e Matjes

Foto: EV -2 - 20 (në 23°C, ISO 100)
Video: EV 0 - 20 (në 23 °C, ISO 100)

Bllokimi AE

Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.
Manual: Me butonin e Kyçit AE në modalitetet e zonës krijuese.

Kompensimi i Ekspozimit

+/-3 EV në ndarje ndalesash 1/3 ose 1/2

AEB

+/- 3 EV, në rritje 1/2 ose 1/3-hapëshe (mund të përdoret së bashku me kompensimin e ekspozimit)

Ndjeshmëria ISO

ISO AUTO (100 - 25600), 100 - 25600 në hapa rritës 1/3. ISO mund të zgjerohet në 51200

Ekspozim filmi: ISO AUTO (100 - 12800), 100 - 25600 (i zgjeruar) në hapa rritës 1/3

Mbështetet vetëshkrehje e ngadalësuar për filma2

Shkrehësi

Tipi

Shkrehëse mekanike rrafshi fokal me lëvizje vertikale, me kontroll elektronik në të gjitha shpejtësitë

Shpejtësia

301/4000 sek (rritje ndalesa 1/3), Llamba (gama totale e shpejtësisë së obturatorit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

Tipi

Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit

Cilësimet

Auto (Përparësia e ambientit), Auto (Përparësia e të bardhës), Ndriçimi i ditës, Në hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë
Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Temperatura e ngjyrës (Ndarje 100 Kelvin)

Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
1. Blu/Qelibar +/-9 nivele
2. Vjollcë/e gjelbër +/-9 nivele

Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar

Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

Kllapat WB

+/-3 nivele në rritje të vetme të nivelit
Blue e Përzgjedhshme/pranë Portokallisë ose pranë të Purpurtës/Jeshiles.
Mund të caktohet në kombinim edhe zhvendosja e balancës së të bardhës dhe AEB

Treguesi i kuadrit

Tipi

Inkuadruesi elektronik opsional EVF-DC1, EVF-DC2

Informacioni i Treguesit të Kuadrit

Me EVF-DC2:

I personalizueshëm dhe ndryshim përmes INFO. Buton
(1) Imazh live me informacione ekspozimi
(2) Imazh live me informacione bazë
(3) Imazh live me informacione të plota

Konfigurimet e personalizueshme:
Informacion shkrepjeje, mbivendosje rrjete (formate x3), histogram (ndriçim/RGB), nivel elektronik, format kuadri

Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës

Po

Monitori LCD

Tipi

Ekran me prekje LCD (TFT) 7,5 cm (3,0”) ClearView II Raporti i aspektit 3:2. Rreth 1,040,000 pika. Tip kapacitiv elekstrostatik. I anueshëm 180 gradë lart dhe 45 gradë poshtë.

Mbulimi

Rreth 100%

Rregullim i Ndriçimit

I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet

Opsionet e Shfaqjes

I personalizueshëm dhe ndryshim përmes INFO. Buton
(1) Imazh live me informacione bazë
(2) Imazh live me informacione të plota
(3) Figurë "Liveview" me butona në ekran

Konfigurimet e personalizueshme:
Informacion shkrepjeje, mbivendosje rrjete (formate x3), histogram (ndriçim/RGB), nivel elektronik, format kuadri

Blici

Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)

4,6

Mbulesa e Blicit të Integruar

Mbulim maksimal në rreth 15mm (ekuivalent me 35mm: rreth 24 mm

Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar

Rreth 4 sekonda3

Modalitetet

Auto (E-TTL II)

Zvogëlimi i Syrit të Kuq

Reduktim i efektit të syve të kuq

Sinkronizimi X

1/200 sek

Kompensimi i Ekspozimit të Blicit

+/- 2 EV në rritje me 1/3

Kllapat e Ekspozimit të Blicit

Po, me blic të jashtëm të pajtueshëm

Bllokimi i Ekspozimit të Blicit

Po, përmes butonit AEL

Sinkronizimi i Perdes së Dytë

Po

Fundi i Këmbëzës / PC

Po/Jo

Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm

E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice

Kontrolli i Blicit të Jashtëm

Përmes menysë së konfigurimit të kamerës/blicit

Shkrepja

Modalitetet

Scene Intelligent Auto, Hybrid Auto, Creative Assist, SCN (Self-Portrait, Portrait, Smooth Skin, Landscape, Sports, Close-up, Food, Panning, Handheld Night Scene, HDR Backlight Control), Creative Filters (Grainy B/W, Soft Focus, Fish-eye Effect, efekt akuareli, efekt kamere lodër, efekt miniature, HDR Art standard, dinamik, i fortë, i relievizuar), Program AE, Shutter priority AE, Aperture priority AE, Flexible Priority (FV), ekspozim manual, film (vetekspozim për filma, ekspozim manual për filma, filma HDR, efekte krijuese për filma, videointervale (3 skena dhe i personalizuar))

Stilet e Fotografisë

Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)

Hapësira e Ngjyrës

sRGB dhe Adobe RGB

Përpunimi i imazhit

Prioriteti i toneve të theksimit (standard dhe i përmirësuar)
Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
Reduktim i zhurmës me shpejtësi të lartë ISO (4 parametra + Multi Shot NR)
Korrigjim periferik i ndriçimit të lentes
Korrigjimi i shmangies kromatike
Korrigjim difraksioni

Ndihmës Kreativ
Paracaktimet
Turbullim Sfondi (5 parametra)
Ndriçimi (19 nivele)
Kontrasti (9 nivele)
Saturimi (9 nivele)
Tonalitet ngjyrash 1 dhe 2 (9 nivele)
Monokrom (Joaktiv/Bardhezi/Sepia/Blu/E purpurt/Jeshile)

Modalitetet e lëvizjes

Tek, I vazhdueshëm me shpejtësi të lartë, I vazhdueshëm me shpejtësi të ulët, Vetë-kohëmatës (2s, 10s, I personalizuar, Telekomandë)

Continuous Shooting

Vetëfokusim njëpozësh/Servo AF: Afro 14 shkrepje/sek për deri në 54 kuadro në JPEG dhe 23 kuadro në RAW ose 36 në CRAW4

Intervalometer

Intervali i shkrepjes: 10 sek – 99 orë 59 min. 59 sek.
Numri i pozave: 1–99–Pa kufi

Lloji i skedarit

Lloj imazhi i palëvizshëm

JPEG: I përsosur, Normal (në përputhje me Exif 2.31) / Rregulli i dizajnit për sistemin e skedarëve të kamerës (2.0)
RAW: RAW (CR3 14 bitë),
Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG

Po, RAW + kompresion JPEG i mundshëm

Madhësia e Imazhit

RAW: (3:2) 6960×4640, (4:3) 6160×4640, (16:9) 6960×3904, (1:1) 4640×4640

JPEG 3:2 (L) 6960×4640, (M) 4800×3200, (S1) 3472×2320, (S2) 2400×1600
JPEG 4:3 (L) 6160×4640, (M) 4256×3200 (S1) 3072×2320 (S2) 2112×1600
JPEG 16:9 (L) 6960×3904, (M) 4800×2688 (S1) 3472×1952 (S2) 2400×1344
JPEG (1:1) (L) 4640×4640, (M) 3200×3200, (S1) 2300×2300 (S2) 1600×1600

Përpunimi dhe ndryshimi i madhësisë në kamerë për skedarët RAW të disponueshëm gjatë rileximit

Lloji i Filmit

MP4 [Video: MPEG-4 AVC/H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]

Madhësia e Filmit

4K - 3840×2160 (29,97, 25 fps)
Full HD - 1920×1080 (119,88; 100; 59,94; 50; 29,97; 25 fps)
HD - 1280 x 720 (59.94, 50 fps)
HDR - 1920×1080 (29,97; 25 fps)
Videointerval 4K - 3840×2160 (29,97; 25 fps)

Gjatësia e Filmit

Kohëzgjatja maks. 29min 59sek Nëse tejkalohet madhësia e skedarit prej 4 GB gjatë filmimit të vazhduar, do të krijohet një skedar tjetër 4 GB

Dosjet

Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen

Numërimi i Skedarëve

(1) Rivendosja automatike, në vazhdimësi
(2) Rivendosja manuale

Veçori të tjera

Funksionet e Personalizuar

9 butona të personalizueshëm / 3 rrotulla

Etiketimi i të Dhënave Meta

Informacione për të drejtat e autorit (Emri i autorit, Detaje të të drejtave të autorit)
Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)

Zmadhimi i rishikimit

Zmadhim 1,5 deri në 10-fish në disa hapa si dhe zmadhim i butë me afrimin e gishtave

Formatët e Shfaqjes

(1) Imazh i vetëm me informacione (opsionet ndërrimi)
(2) Imazh i vetëm
(3) Shfaqje treguesi (36-04-09/100 imazhe)
(4) Paraqitja me kërcim (1/10/imazhi me numër të përshtatur, sipas datës së regjistrimit, sipas vlerësimit, sipas dosjes, vetëm sipas videove, vetëm të mbrojtura)

Panorama

Koha e rishikimit: 03-01-02/20-05-10 sekonda
Përsëritja: Ndezur/Fikur
Efektet e tranzicionit: joaktiv, rrëshqitje në 1-2, zbehje 1-3 Muzikë sfondi

Histogrami

Ndriçim/RGB

Njoftimi i Theksimit

Po

Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit

Fshi: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet
Mbrojtja: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet Hiq mbrojtjen e të gjitha imazheve

Kategoritë e Menysë

(1) Menuja e shkrepjes (x8)
(2) Menyja e luajtjes (x4)
(3) Menuja e konfigurimit (x5)
(4) Menyja e ekranit
(5) Menyja ime

Gjuhët e Menysë

29 gjuhë
Anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, ukrainisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, vietnamisht, indisht, rumanisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezishte e thjeshtuar, kinezishte tradicionale, koreanisht, malajzisht, indonezisht dhe japonisht

Përditësimi i Firmuer

Përditësim i firmuerit i mundshëm nga përdoruesi.

Materialet e Trupit

Kasë me aliazh magnezi dhe llamarinë çeliku me veshje zinku elektrolitik, polikarbonat ose polikarbonat me fibra xhemi, pjesë e jashtme termoplastike

Pesha (vetëm trupi)

Afro 408 g (e zezë), 408 g (e bardhë), standardi i testimit CIPA duke përfshirë baterinë dhe kartën e memories

Ndërfaqja

Kompjuter

USB Type C (shpejtësi ekuivalente me High-speed USB 2.0)

Tjetër

LAN me valë (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz, kanale 1-11)

Bluetooth® (version specifikimi 4.1, teknologji Bluetooth me energji të ulët) 5

HDMI (fishë Micro-Type-D), opsionet e daljes përfshijnë [me informacion], [dalje Clean/4K], dhe [dalje Clean/FHD]. Mbështetet dalje HDR drejt televizorëve të pajtueshëm

Printimi i Drejtpërdrejtë

PictBridge

Po (përmes USB ose LAN me Valë)

Memoria

Tipi

SD, SDHC, SDXC (i pajtueshëm me UHS-II)

Sistemi operativ i mbështetur

PC dhe Macintosh

Windows 10 / 8.1 / 7 SP1 6
Mac OS X 10.14 / 10.13 / 10.12

Programi kompjuterik

Përpunimi i imazhit

Profesionalizëm i Fotografisë Digitale

Tjetër

Picture Style Editor,
EOS Utility,
Mjeti i transferimit të imazheve
Redaktor "Picture Style"
Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android 7

Burimi i Energjisë

Bateri

1 x bateri e karikueshme Li-ion LP-E17

Jeta e baterisë

Rreth 305 poza (në 23°C, AE 50%, FE 50%) 8
Modaliteti Eko: Përafër. 410 poza
Regjistrimi i videos: Afro 80 min
Koha e rileximit kur rilexoni një prezantim të imazheve: Afro 4 orë

Treguesi i Baterisë

4 nivelë

Kursimi i Energjisë

Ekrani i fikur (15, 30 sek ose 1, 3, 5, 10, 30 min)
Fikja automatike (30 sek ose 1, 3, 5, 10 min, çaktivizoni)
Modaliteti EKO

Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë

Karikues baterie LC-E17

Aksesorët

Treguesi i kuadrit

Shikues Elektronik Opsional EVF-DC1
(tipi 0.48), raporti i aspektit 4:3, Përafër. 2 360 000 pika, mbulimi 100%. Rreth 43 g

Inkuadruesi elektronik opsional EVF-DC2
(tipi 0,39), raporti i pamjes 4:3, afro 2 360 000 pika, mbulimi 100%. Rreth 29 g

Kasat / Rripat

Rripi i qafës EM-E2 (kafe e lehtë)
Rripi i qafës EM-E2(BW) (kafe e lehtë)
Rripi i qafës EM-E2(BK) (i zi)
Rripi i qafës EM-E2(WH) (i bardhë)

Lentet

Lente EF-M
Të gjitha lentet EF dhe EF-S janë të pajtueshme me anë të adaptorit të montimit EF-EOS M

Blici

Canon Speedlites (duke përfshirë 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, EL-100, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III, 430EX III-RT, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, 600EX II-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)

Rripi i Këmbëzës Jashtë Kamerës OC-E3

Telekomanda/Çelësi

Telekomanda BR-E1 me Bluetooth

Tjetër

Kabllo ndërfaqeje IFC-100U, IFC-400U
Adaptor montimi EF-EOSM
USB adaptori i energjisë PD-E1

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

  1. Dual Pixel CMOS AF - Vetëfokusimi mund të realizohet në një zonë prej rreth 100% vertikalisht × 88% horizontalisht kornizës në varësi të objektivave të përdorura.
  2. Indeksi i ekspozimit të rekomanduar
  3. Kur bateria është e karikuar plotësisht
  4. Shpejtësia e shkrepjes së vazhduar matet me kartë 32 GB të pajtueshme me UHS-II dhe sipas standardeve të testimit të "Canon". Numri gjithsej i kuadrove të shkrepura dhe shpejtësia e shkrepjes së vazhduar mund të ndryshojnë në varësi të numrit të mundshëm të shkrepjeve dhe të kushteve të shkrepjes (duke përfshirë formatin e kuadrit, subjektin, markën e kartës së memories, shpejtësinë ISO, stilin e figurës dhe funksionin e posaçëm).
  5. Funksionaliteti i Bluetooth me aplikacionin Camera Connect kërkon që pajisja inteligjente të jetë e pajsiur me Bluetooth versioni 4.0 (ose i mëvonshëm). Kërkon po ashtu që pajisja inteligjente të përdorë sistemin operativ iOS 11.4 (e lart) ose Android 5.0 (e lart)
  6. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
  7. Funksionaliteti i Bluetooth me aplikacionin Camera Connect kërkon që pajisja inteligjente të jetë e pajsiur me Bluetooth versioni 4.0 (ose i mëvonshëm). Kërkon po ashtu që pajisja inteligjente të përdorë sistemin operativ iOS 11.4 (e lart) ose Android 5.0 (e lart)
  8. Bazuar në standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së memories të përfshirë me kamerën, përveçse kur tregohet ndryshe