Kamerat pa pasqyra

Canon EOS M50 Mark II

Specifikimet

Mjedisi i përdorimit
0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
Dimensionet (Gj x Th x L)
116,3 x 88,1 x 58,7 mm
Pesha (Vetëm Trupi)
Afro 387g (e zezë), 388g (e bardhë), standardi i testimit CIPA duke përfshirë baterinë dhe kartën e memories

Specifikimet

 • Hyrja e mikrofonit të jashtëm 3.5mm

  Regjistroni një audio mahnitëse nga mikrofonat e jashtëm

 • Sensor 24.1 megapikselë APS-C

  Figura dhe video fantastike dhe thellësi e ulët e qartësisë

 • Filma Full HD në 60p

  Me AF Dual Pixel për fokusim të shtruar

 • Filma 4K dhe vertikalë

  Për projektet e veçanta

 • Transmetim i drejtpërdrejtë në YouTube1

  Transmetoni direkt për audiencën tuaj në internet nga një rrjet Wi-Fi

 • Transkodim automatik i videos

  Merrini filma shpejt nga kamera në laptop ose në pajisje portative

 • Përdoreni si kamerë interneti

  Me EOS Webcam Utility falas për një cilësi mahnitëse të figurës

 • E shkëlqyer në ndriçim të dobët

  AF në një dritë shumë të zbehtë deri në -4EV dhe shkrepni deri në ISO 25,600

 • Xhirim i vazhdueshëm me 10fps

  Shkrepni aksionin e shpejtë dhe momentet fluturake

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  CMOS 22,3 x 14,9 mm
 • Pikselët Efektive
  Afro 24,1 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Përafër 25,8 megapiksel
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC 8

Unaza e kontrollit

 • Vendosja e Lentës
  EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)
 • Gjatësia vatrore
  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës
 • Stabilizim Imazhi
  Stabilizues optik imazhi në lente të pajtueshme

  Video: IS dixhital brenda kamerës i disponueshëm Përforcime stabilizimi të mëtejshme nga lentet e pajtueshme me IS Dinamike

FOKUSIMI

 • Tipi
  Sistem Dual Pixel CMOS AF. Pikselë të zbulimit të fazës të përfshirë në sensorin e imazhit

  Metoda e zbulimit të kontrastit përdoret gjatë fokusimit 4K Movie Servo AF
 • Sistemi AF / Pikët
  Maksimumi 3975 pozicione

  Maksimumi 143/99 pikë të mundshme për zgjedhjen automatike në modalitetin Face+Tracking. Mund të ndryshojë në varësi të cilësimeve.

  Maks. 25 kuadro në "Zone AF"1

  Pozicionimi i lirë me 1 pikë AF / 1 zonë AF nëpërmjet zgjedhjes manuale (zona e disponueshme në varësi të lentes)
 • Sfera e Funksionimit AF
  EV -4 - 18 (në 23 °C, ISO 100, me EF-M 32mm f/1,4 STM)
 • Modalitetet AF
  AF me një fotografi AF dhe Servo AF
 • Zgjedhja e Pikës AF
  Fytyrë + Ndjekje: Ndjekje e fytyrës dhe subjektit përmes njohjes automatike/ zgjedhje manuale përmes ekranit me prekje. Zgjedhje automatike në pikat e fokusit automatik AF kur nuk dallohet fytyrë brenda kuadros.

  Ka vetëfokusim të syve2

  Vetëfokusim zone: Zgjedhje manuale e zonës, si dhe zgjedhje automatike në pikat e vetëfokusimit brenda zonës së zgjedhur

  Vetëfokusim 1-pikësh/zonal: Zgjedhje manuale përmes ekranit me prekje/butonave
 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF
  Treguar në ekranin LCD/ EVF
 • Bllokimi AF
  Kyçet kur butoni i shkrehësit shtypet deri në mes ose Buton Kyçi AE i personalizueshëm
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  me anë të rrezes ndihmëse LED
 • Fokusim Manual
  Me lente EF & EF-S - Zgjedhje përmes ndryshimit AF/MF në lente

  Me lente EF-M - Zgjedhje përmes Butonit MF të dedikuar/ butonave të tjerë të personalizueshëm (ndryshim AF/MF).

  Kulmim MF në dispozicion
  AF+MF i disponueshëm (Rregullim fokusi manual pas One-Shot AF)
  Zmadhim imazhi i disponueshëm gjatë MF (5x ose 10x)

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e Matjes
  Matja në kohë reale nga sensori i imazhit
  (1) Matje vlerësuese (384 zona)
  (2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 5,8% e ekranit të pamjes së drejtpërdrejtë)
  (3) Matja e qendrës mesatare të përafërt
  (4) Matja e pikës (afro 2,9% e ekranit të pamjes së drejtpërdrejtë)

  Matja e pjesshme dhe zonale nuk ofrohet në filmim
 • Gama e matjes të ndriçimit
  Foto: EV -2 - 20 (në 23°C, ISO 100)
  Video: EV 0 - 20 (në 23 °C, ISO 100)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.
  Manual: Me butonin e Kyçit AE në modalitetet e zonës krijuese.
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-3 EV në ndalesa 1/3 stop
 • AEB
  3 shkrepje, +/- 2 EV, rritje me ndalesa 1/3 (mund të përdoret bashkë me Kompensimin e ekspozimit)
 • Ndjeshmëria ISO

  Indeksi i ekspozimit të rekomanduar

  ISO AUTO (minimumi 100, maksimumi mund të caktohet midis 400 - 25600 përveç modalitetit Scene Intelligent Auto dhe Creative Filter maksimumi 6400, dhe Flash On 1600), 100 - 25600 në gradacione rritëse 1/3. ISO mund të zgjerohet në 51200

  Video 4K: ISO AUTO (100 - 6400), 100 - 6400 në rritje me ndalesa 1/3. Video Full HD dhe HD: ISO AUTO (100 - 12800), ISO 100 - 12800 në rritje me ndalesa 1/3. ISO mund të zgjerohet në 25600

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehësi fokal me kontroll elektronik3
 • Shpejtësia
  301/4000 sek (rritje ndalesa 1/3), Llamba (gama totale e shpejtësisë së obturatorit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Parametrat
  Auto (Përparësia e ambientit), Auto (Përparësia e të bardhës), Ndriçimi i ditës, Në hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë
  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Temperatura e ngjyrës (Ndarje 100 Kelvin)

  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  1. Blu/Qelibar +/-9 nivele
  2. E purpurt/ Jeshile +/-9 nivele
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

optik

 • Tipi
  Pamor elektronik OLED e tipit 0.39
  Afro 2,360,000 pika
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Afro 100%
 • Pika e syrit
  Afro 22 mm
 • Korrigjim i Dioptrisë
  Po
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  I personalizueshëm dhe ndryshim përmes INFO. Buton
  (1) Imazh live me informacione ekspozimi
  (2) Imazh live me informacione bazë
  (3) Imazh live me informacione të plota

  Konfigurimet e personalizueshme:
  Mbivendosje e rrjetës (formate x3), Histogram (Ndriçim/ RGB), Nivel elektronik, Multi raporte aspekti
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po

Monitori LCD

 • Tipi
  7.5 cm (3.0”) LCD me prekje (TFT). Raporti i aspektit 3:2. Afro 1,040,000 pika. Tip kapacitiv elekstrostatik. Kënd i Ndryshueshëm
 • Mbulimi
  Afro 100%
 • Rregullim i Ndriçimit
  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet
 • Opsionet e Shfaqjes
  I personalizueshëm dhe ndryshim përmes INFO. Buton
  (1) Imazh live me informacione ekspozimi
  (2) Imazh live me informacione bazë
  (3) Imazh live me informacione të plota

  Konfigurimet e personalizueshme:
  Mbivendosje e rrjetës (3x formate), Histogrami (Ndriçim/ RGB), Niveli elektronik, Shumë raporte të ekranit, Këshilla dhe sugjerime

me përplasje

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)
  5
 • Mbulesa e Blicit të Integruar
  Mbulim maksimal në rreth 15mm (ekuivalent me 35mm: rreth 24 mm
 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  Afro 3 sekonda 4
 • Modalitetet
  Auto (E-TTL II), Manual (minimum/mestar/maksimum)
 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq
  Po
 • Sinkronizimi X
  1/200 sek
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 2 EV në rritje me 1/3
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me blicet Speedlite të serive EX dhe EL, mbështetje për disa blice në lidhje me valë
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  Përmes konfigurimeve të kamerës/ menuja e konfigurimit të blicit

Shkrepja

 • Modalitetet
  Scene Intelligent Auto, Hybrid Auto, Creative Assist, SCN(Self-Portrait, Portrait, Night Portrait, Smooth Skin, Landscape, Sports, Close-up, Food, Panning, Handheld Night Scene, HDR Backlight Control, Silent Mode), Creative Filters (Grainy B/W, Soft Focus, Fish-eye Effect, efekt akuareli, efekt kamere lodër, efekt miniature, HDR Art standard, dinamik, i fortë, i relievizuar), Program AE , Shutter priority AE, Aperture priority AE, ekspozim manual, film (vetekespozim për filma, ekspozim manual për filma, intervale filmike)
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB
 • Përpunimi i imazhit
  Prioriteti i toneve të theksimit (standard dhe i përmirësuar)

  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Reduktim i zhurmës me shpejtësi të lartë ISO (4 parametra + Multi Shot NR)
  Korrigjim periferik i ndriçimit të lentes
  Korrigjimi i shmangies kromatike
  Korrigjim difraksioni
  Optimizuesi digjital i objektivit (DLO)

  Ndihmës Kreativ
  Paracaktimet
  Turbullim Sfondi (5 parametra)
  Ndriçimi (19 nivele)
  Kontrasti (9 nivele)
  Saturimi (9 nivele)
  Toni i ngjyrës 1 dhe 2 (19 nivele)
  Monokrom (Joaktiv/Bardhezi/Sepia/Blu/E purpurt/Jeshile)
 • Modalitetet e Shtypjes
  Tek, I vazhdueshëm me shpejtësi të lartë, I vazhdueshëm me shpejtësi të ulët, Vetëkohëmatës (2s, 10s, Telekomandë)
 • Regjistrimi i vazhdueshëm
  AF me një shkrepje: Afro 10 shkrepje/sek për deri në 36 kuadro në JPEG dhe 10 kuadro në RAW5

Metoda Live View

 • Mbulimi
  Afro 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: I përsosur, Normal (në përputhje me Exif 2.31) / Rregulli i dizajnit për sistemin e skedarëve të kamerës (2.0)
  RAW: RAW, C-CRAW (CR3 14-bit) [6]6,
  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, RAW + kompresion JPEG i mundshëm
 • Madhësia e Imazhit
  RAW: 6000 x 4000

  JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976 x 1984, (S2) 2400 x 1600
  JPEG 4:3: (L) 5328 x 4000, (M) 3552 x 2664, (S1) 2656 x 1992, (S2) 2112 x 1600
  JPEG 16:9: (L) 6000 x 3368, (M) 3984 x 2240, (S1) 2976 x 1680 (S2) 2400 x 1344
  JPEG 1:1: (L) 4000 x 4000, (M) 2656 x 2656, (S1) 1984 x 1984, (S2) 1600 x 1600"
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Rivendosja automatike, në vazhdimësi
  (2) Rivendosja manuale

Film EOS

 • Lloji i Filmit
  MP4 [Video: MPEG-4 AVC/H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]
 • Madhësia e Filmit
  4K - 3840 x 2160 (23,98, 25 fps)
  Full HD - 1920 x 1080 (59.94, 50, 29.97, 25, 23.976 fps)
  HD - 1280 x 720 (119,9, 100, 59,94, 50 fps)
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 29min 59sek, madhësia maksimale e skedarit 4GB7

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  9 butona të personalizueshëm
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacione për të drejtat e autorit (Emri i autorit, Detaje të të drejtave të autorit)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
 • Zmadhim i Rishikimit
  15 hapa si dhe zmadhimi i butë me afrimin e gishtave
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm me informacione (opsionet ndërrimi)
  (2) Imazh i vetëm
  (3) Shfaqje treguesi (36-04-09/100 imazhe)
  (4) Paraqitja me kërcim (1/10/imazhi me numër të përshtatur, sipas datës së regjistrimit, sipas vlerësimit, sipas dosjes, vetëm sipas videove, vetëm të mbrojtura)
 • Fotoseri
  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10/30 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
  Efektet e kalimit: Joaktiv, rrëshqitje në 1-2, zbehje 1-3
  Është shtuar muzika në sfond
 • Histogrami
  Ndriçimi/ RGB
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Mbrojtja nga Fshirja e Imazhit
  Fshirja: një imazh, imazhet e zgjedhura, diapazoni i zgjedhur, të gjitha imazhet
  Mbrojtja: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet Dosja, çmbrojtje për të gjitha imazhet
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menyja e fotografimit
  (2) Menyja e riluajtjes
  (3) Menyja e lidhjes me valë
  (4) Menyja e konfigurimit
  (5) Menyja e ekranit
  (6) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  29 gjuhë
  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht, malajzisht, vietnamisht, indonezisht, hindisht, japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësim i firmuerit i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Hi-Speed USB (Micro-USB)
 • Tjetër
  LAN me valë (IEEE802.11b/g/n), (vetëm në 2.4 GHz, 1-11 kan.)8

  Bluetooth® (versioni i specifikimit 4.2, teknologji Bluetooth me energji të ulët)9,10

  HDMI (lidhësi mikro i tipit D), mbështetet dalja HDR për televizorët e përputhshëm

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge
 • PictBridge
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

Memoria

 • Tipi
  SD, SDHC, SDXC (UHS-I kompatibël)

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC
  Shihni faqet e ndihmës për informacione të përditësuara
 • Macintosh
  Shihni faqet e ndihmës për informacione të përditësuara

Softueri

 • Përpunimi i imazhit
  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale
 • Tjetër
  Picture Style Editor, EOS Utility, Image Transfer Utility

  Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android11

Energjia

 • Bateri
  1 x Bateri e Ngarkueshme Li-ion LP-E12
 • Jeta e Baterisë
  Inkuadruesi: Afro 250 shkrepje (në 23°C, AE 50%, FE 50%)12
  Shikimi i drejtpërdrejtë: afro 305 poza (në 23°C, AE 50%, FE 50%)13
  Filmimi në 4K: afro 95 min
  Filmimi në Full HD: afro 130 min
  Koha e rileximit kur rilexoni një prezantim të imazheve: Afro 3 orë 45 min
 • Treguesi i Baterisë
  4 nivelë
 • Kursimi i Energjisë
  Ekrani i fikur (15, 30 sek ose 1, 3, 5, 10, 30 min)
  Fikja automatike (30 sek ose 1, 3, 5, 10 min, çaktivizoni)
  Inkuadruesi joaktiv (1, 3 min, joaktiv)
  Modaliteti EKO
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Karikuesi i baterisë LC-E12

  Adaptor energjie kompakt CA-PS700
  Bashkuesi DC DR-E12

Aksesorët

 • Kasat / Rripat
  Camera Jacket EH32-CJJ (bezhë)
  Camera Jacket EH32-CJJ (kafe e çelët)
  Rripi i qafës EM-E2 (kafe e lehtë)
  Rripi i qafës EM-E2(BW) (kafe e lehtë)
  Rripi i qafës EM-E2(BK) (i zi)
  Rripi i qafës EM-E2(WH) (i bardhë)
  Rripi i qafës EM-200DB
 • Lentet
  Lente EF-M
  Të gjitha lentet EF dhe EF-S janë të pajtueshme me anë të adaptorit të montimit EF-EOS M
 • me përplasje
  Blicet Canon Speedlite (përfshihet EL100, 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III, 430EX III-RT, 470EX-AI, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, 600EX II-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)

  Kordon Këpuce Jashtë Kamerës OC-E3, Kllapë Speedlite SB-E2
 • Telekomanda / Çelësi
  Telekomanda BR-E1 me Bluetooth
 • Tjetër
  Kabëll ndërfaqeje IFC-600PCU
  Adaptor montimi EF-EOSM

Speficikimet fizike

 • Materialet e Trupit
  Polikarbonat
 • Mjedisi i përdorimit
  0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
 • Dimensionet (Gj x Th x L)
  116,3 x 88,1 x 58,7 mm
 • Pesha (Vetëm Trupi)
  Afro 387g (e zezë), 388g (e bardhë), standardi i testimit CIPA duke përfshirë baterinë dhe kartën e memories
 1. Numri maksimal i kuadros AF varet nga raporti i aspektit të imazhit të zgjedhur
 2. Vetëfokusimi i syve nuk ofrohet për efektin Fish Eye apo për Miniature Effect/Miniature Effect Movie
 3. Shkrehësi përdor Electronic 1st Curtain/Mechanical 2nd Curtain, përveç në Silent Mode ku është shkrehës me rrotullim
 4. Kur bateria është e karikuar plotësisht
 5. Shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme matet me EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM dhe kërkon kartë memorieje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1. Numri total i kuadrove të kapura dhe shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme mund të ndryshojë në varësi të konfigurimeve të kamerës për ekspozimin, llojin e lentes së përdorur, nivelin e baterisë, nivelin e dritës dhe kartën e memories të përdorur.
 6. Gjatë shkrepjes së vazhduar dhe modalitetit të heshtur përdoret konvertim 12 bit a/d
 7. Kur përdoret SDHC me sistemin e skedarëve FAT32. Madhësia e skedarit mund të jetë më e madhe me karta SDXC të formatura me ExFAT
 8. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
 9. E pajisur me teknologjinë Bluetooth® me energji të ulët. Fjala markë dhe stemat e "Bluetooth®" janë marka të regjistruara tregtare pronë e "Bluetooth SIG, Inc." dhe çdo përdorim i këtyre markave nga "Canon Europe Ltd." bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës.
 10. Funksionaliteti i Bluetooth me aplikacionin Camera Connect kërkon që pajisja inteligjente të jetë e pajisur me Bluetooth versioni 4.0 (ose i mëvonshëm). Kërkon po ashtu që pajisja inteligjente të përdorë sistemin operativ iOS 8.4 (ose të mëvonshëm) ose Android 5.0 (ose të mëvonshëm)
 11. Funksionaliteti i Bluetooth me aplikacionin Camera Connect kërkon që pajisja inteligjente të jetë e pajisur me Bluetooth versioni 4.0 (ose i mëvonshëm). Kërkon po ashtu që pajisja inteligjente të përdorë sistemin operativ iOS 8.4 (ose të mëvonshëm) ose Android 5.0 (ose të mëvonshëm)
 12. Bazuar në standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së memories të përfshirë me kamerën, përveçse kur tregohet ndryshe
 13. Bazuar në standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së memories të përfshirë me kamerën, përveçse kur tregohet ndryshe