Kamerat pa pasqyra

Canon EOS M5

Specifikimet

Dimensionet (GjxLxTh)
115.6 x 89.2 x 60.6 mm
Pesha (vetëm trupi)
Approx. 427 g

Specifikimet

 • Sensori i madhësisë APS-C me 24,2 megapikselë

 • Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Fokusimi i shpejtë dhe i saktë

 • Regjistroni me 7 fps me Servo AF

 • Video të qëndrueshme dhe reale të aksionit

 • Video të qëndrueshme edhe me lente pa stabilizimin e imazhit (IS)

 • Inkuadruesi elektronik qendror i madh

 • Ekrani me prekje me anim me rezolucion super të lartë

 • Thjesht lidheni dhe më pas ndani pa tela

 • Lidhja gjithmonë aktive

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  CMOS 22,3 x 14,9 mm
 • Pikselët Efektive
  Approx. 24,2 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Approx. 25.8 megapiksel
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC 7

Lentja

 • Vendosja e Lentës
  EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)
 • Gjatësia Vatrore
  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës
 • Stabilizim Imazhi
  Stabilizues optik imazhi në lente të pajtueshme
  Film: IS dixhital me 5 akse brenda kamerës i disponueshëm Përforcime stabilizimi të mëtejshme nga lentet e pajtueshme me IS Dinamike

FOKUSIMI

 • Tipi
  Sistem Dual Pixel CMOS AF. Piksela të zbulimit të fazës të integruara në sensorin e imazhit2
 • Sistemi AF/ Pikët
  Maksimumi 49 pika AF (Vend i fiksuar në rrjetë 7x7) me anë të zgjedhjes automatike të kamerës3
  Pozicion i lirë 1 pikë AF/ 1 zonë AF (9 pika, rrjetë 3x3) me anë të zgjedhjes manuale4
 • Sfera e Funksionimit AF
  EV -1 - 18 (në 23 °C, ISO 100, me EF-M 22mm f/2 STM)
 • Modalitetet AF
  AF me një fotografi AF dhe Servo AF
 • Zgjedhja e pikës AF
  Fytyrë + Ndjekje: Ndjekje e fytyrës dhe subjektit përmes njohjes automatike/ zgjedhje manuale përmes ekranit me prekje. Zgjedhje automatike në 49 pika AF kur nuk dallohet fytyrë brenda kuadros.
  Smooth Zone AF: Zgjedhje manuale e zonës, plus zgjedhje automatike në 9 pika AF brenda zonës së zgjedhur
  1 pikë AF: Zgjedhje manuale përmes ekranit me prekje/ butonave
 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF
  Treguar në ekranin LCD/ EVF
 • Bllokimi AF
  Aktivizohet kur butoni i shkrehësit shtypet në gjysmë ose kur shtypet butoni i personalizueshëm AE Lock
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  me rrezen ndihmëse LED
 • Fokusim Manual
  Me lente EF & EF-S - Zgjedhje përmes ndryshimit AF/MF në lente
  Me lente EF-M - Zgjedhje përmes Butonit MF të dedikuar/ butonave të tjerë të personalizueshëm (ndryshim AF/MF).
  Kulmi i MF i disponueshëm
  AF+MF i disponueshëm (Rregullim fokusi manual pas One-Shot AF)
  Zmadhim imazhi i disponueshëm gjatë MF (5x ose 10x)

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e matjes
  Matja në kohë reale nga sensori i imazhit
  (1) Matja vlerësuese
  (2) Matja e pjesshme në qendër
  (3) Matja e qendrës mesatare të përafërt
  (4) Matës pike
 • Sfera e Matjes
  EV 1-20 (në 23 °C, ISO 100)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.
  Manual: Me butonin e kyçjes AE në modalitetet e zonës krijuese.
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-3 EV në ndalesa 1/3 stop
 • AEB
  3 poza, +/- 2 EV, ndarje 1/3-stop (mund të përdoret bashkë me kompensimin e ekspozimit manual)
 • Ndjeshmëria ISO
  ISO AUTO (100 - 25600), 100 - 25600 në ndarje 1/3-stop5
  Film: ISO AUTO (100-6400), 100-6400 në ndarje 1/3-stop

Shkrehësi

 • Tipi
  Mbyllësi fokal i diafragmës me kontroll elektronik
 • Shpejtësia
  30-1/4000 sek (rritje me ndalesa 1/3), Llamba (gama totale e shpejtësisë së obturatorit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Cilësimet
  AWB, Dritë dielli, Hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë
  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Temperatura e ngjyrës (Ndarje 100 Kelvin)
  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  1. Blu/Qelibar +/-9 nivele
  2. E purpurt/ Jeshile +/-9 nivele
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

Treguesi i kuadrit

 • Tipi
  Pamor elektronik OLED e tipit 0.39
  Approx. 2,360,000 pika
 • Mbulesa (Vertikale/Horizontale)
  Approx. 100%
 • Pika e syrit
  Approx. 22 mm
 • Korrigjim i Dioptrisë
  Po
 • Informacioni i Treguesit të Kuadrit
  I personalizueshëm dhe ndryshim përmes INFO. Butoni
  (1) Imazh live me informacione ekspozimi
  (2) Imazh live me informacione bazë
  (3) Imazh live me informacione të plota
  Konfigurimet e personalizueshme:
  Mbivendosje e rrjetës (formate x3), Histogram (Ndriçim/ RGB), Nivel elektronik, Multi raporte aspekti
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, me anë të butonave të personalizueshëm

Monitori LCD

 • Tipi
  8.0 cm (3.2”) ClearView II Touchscreen LCD (TFT). Raporti i aspektit 3:2. Approx. 1,620,000 pika. Tip kapacitiv elekstrostatik. I anueshëm 85 gradë lart dhe 180 gradë poshtë.
 • Mbulimi
  Approx. 100%
 • Rregullim i Ndriçimit
  I rregulluar te një nga pesë nivelet
 • Opsionet e Shfaqjes
  I personalizueshëm dhe ndryshim përmes INFO. Butoni
  (1) Imazh live me informacione bazë
  (2) Imazh live me informacione të plota
  (3) Imazh live pa informacion
  (4) Ekran kontrolli të shpejtë
  Konfigurimet e personalizueshme:
  Mbivendosje e rrjetës (formate x3), Histogram (Ndriçim/ RGB), Nivel elektronik, Multi raporte aspekti

Blici

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)
  5
 • Mbulesa e Blicit të Integruar
  Mbulim maksimal në rreth 15mm (ekuivalent me 35mm: rreth 24 mm
 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  Approx. 3 sekonda6
 • Modalitetet
  Auto (E-TTL II), Blici manual On/Off (3 konfigurime për fuqinë e blicit)
 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq
  Po - me llampën e zvogëlimit të syrit të kuq
 • Sinkronizimi X
  1/200 sek
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  Po, me blicin e jashtëm të përputhshëm
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po, përmes butonit AEL
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  Përmes konfigurimeve të kamerës/ menuja e konfigurimit të blicit

Shkrepja

 • Modalitetet
  Skenë inteligjente auto, Hibride auto, Ndihmës kreativ, SCN (Vetë-portret, Portret, Peizazh, Afër, Sporte, Ushqim, Panoramim, Skenë nate në dorë, Kontroll ndriçimi HDR), Filtra kreativë (B/Z me kokrriza, Fokus i butë, Efekt i syrit të peshkut, Efekt arti, Efekt pikture në ujë, Efekt i kamerës lodër, Efekt miniature (Fotografi dhe Film), Gamë dinamike e lartë), Program AE, Prioriteti i shkrehjes AE, Prioriteti i aperturës AE, Ekspozim manual, E personalizuar (x2), Film (Ekspozim automatik i filmit, Ekspozim manual filmi, Film me interval kohor)
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Përpunimi i imazhit
  Përparësia e Theksimit të Tonit
  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Zvogëlimi i zhurmës së shpejtësisë së lartë të ISO (4 parametra + NR me shumë shkrepje)
  Korrigjim i ndriçimit periferik të lentes dhe korrigjim i shtrembërimit kromatik
  Korrigjim difraksioni
  Ndihma krijuese:
  Mjegullimi i sfondit (5 parametra)
  Ndriçimi (19 nivele)
  Kontrasti (9 nivele)
  Ngopja e ngjyrave (9 nivele)
  Toni i ngjyrave (19 nivele)
  Monokrom (Forca e qartësisë / Përsosmëria e qartësisë / Pragu i qartësisë / Kontrasti (9 nivele) / Efekti i filtrit (Ye - Verdhë / Or - Portokalli / R - E kuqe / G (Jeshile) / Efekt tonifikimi (S - Sepia / B - Blu / P - Lejla - G - Jeshile))
 • Modalitetet e lëvizjes
  Tek, I vazhdueshëm me shpejtësi të lartë, I vazhdueshëm me shpejtësi të ulët, Vetë-kohëmatës (2s, 10s, I personalizuar, Telekomandë)
 • Continuous Shooting
  AF fikse: rreth 9 poza/s për deri në 26 kuadro në JPEG7
  Me AF: Rreth 7 poza/s8

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: Fine, Normal (I pajtueshëm me Exif 2.30) / Rregull dizajni për sistemin e skedave të kamerës (2.0)
  RAW: RAW (14-bit, RAW origjinale Canon edicioni i 2të),
  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, RAW + ngjeshje të ndryshme të mundshme të JPEG
 • Madhësia e Imazhit
  RAW: (3:2) 6000 x 4000, (4:3) 5328 x 4000, (16:9) 6000 x 3368, (1:1) 4000 x 4000
  JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976 x 1984, (S2) 2400 x 1600
  JPEG 4:3: (L) 5328 x 4000, (M) 3552 x 2664, (S1) 2656 x 1992, (S2)  2112 x 1600
  JPEG 16:9: (L) 6000 x 3368, (M) 3984 x 2240, (S1) 2976 x 1680 (S2) 2400 x 1344
  JPEG 1:1: (L) 4000 x 4000, (M) 2656 x 2656, (S1) 1984 x 1984, (S2) 1600 x 1600
  Përpunimi dhe ndryshimi i madhësisë në kamerë për skedarët RAW të disponueshëm
 • Lloji i Filmit
  MP4 [Video: MPEG-4 AVC/H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]
 • Madhësia e Filmit
  Full HD - 1920 x 1080 (59.94, 50, 29.97, 25, 23.976 fps)
  HD - 1280 x 720 (59.94, 50 kns)
  VGA - 640 x 480 (29.97, 25 kns)
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen automatikisht çdo muaj ose çdo ditë
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm
  (2) Rivendosja Automatike

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  12 butona të personalizueshëm/ rrotëza
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacione për të drejtat e autorit (Emri i autorit, Detaje të të drejtave të autorit)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
 • Ndriçimi / Paneli LCD
  5 nivele
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po, me rrotullim imazhi
 • Zmadhimi i rishikimit
  2x - 10x të mundshëm në 10 hapa
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh tek me informacion (ndryshim midis 8 opsioneve)
  (2) Imazh i vetëm
  (3) Paraqitja e indeksit (6/12/42/110 imazhe)
  (4) Kalim i shikimit (imazh 1/10/100, sipas datës së shkrepjes, sipas vlerësimit)
 • Panorama
  Koha e rileximit: 3/4/5/6/7/8/9/10/15/30 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
  Efektet e kalimit: joaktive, zbehje
 • Histogrami
  Ndriçimi/ RGB
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja/Mbrojtja e Imazhit
  Fshirja: një imazh, imazhet e zgjedhura, gama e zgjedhur, të gjitha imazhet
  Mbrojtja: imazhet e zgjedhura, gama e zgjedhur, të gjitha imazhet. Anuloni mbrojtjen e të gjitha imazheve
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menuja e shkrepjes (x8)
  (2) Menuja e luajtjes (x5)
  (3) Menyja e konfigurimit (x4)
  (4) Menyja e Funksioneve të Personalizuar
  (5) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  25 gjuhë
  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësim i firmuerit i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Hi-Speed USB (Konektor Micro USB)
 • Tjetër
  Wireless LAN (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2.4 GHz, 1-11 ch), me mbështetje për NFC Dinamike9
  Bluetooth® (Version specifikimi 4.1, Teknologji Bluetooth me energji të ulët)10
  HDMI (Micro - Konektor i tipit D)
  Mikrofon i jashtëm (xhek stereo 3.5mm)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge
 • PictBridge
  Po (përmes USB ose LAN me Valë)

Memoria

 • Tipi
  SD, SDHC, SDXC (në përputhje me UHS-I)

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC dhe Macintosh
  Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP111
  Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11
  Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter:
  Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1
  Mac OS X 10.9 / 10.10
  Për mjetin e transferimit të imazheve:
  Windows 10 / 8,1 / 8 / 7 SP1
  Mac OS X 10.9 / 10.10 / 10.11

Programi kompjuterik

 • Përpunimi i imazhit
  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale
 • Tjetër
  Picture Style Editor, EOS Utility, Image Transfer Utility
  Aplikacioni Camera Connect i disponueshëm në pajisjet iOS dhe Android12

Burimi i Energjisë

 • Bateri
  1 x bateri e karikueshme Li-ion LP-E17
 • Jeta e baterisë
  Me ekran LCD: rreth 295 poza (në 23 °C, AE 50%, FE 50%)
  Me EVF: Rreth 295 poza (në 23 °C, AE 50%, FE 50%)
  Metoda ECO: Rreth 420 poza (në 23 °C, AE 50%, FE 50%)
 • Treguesi i Baterisë
  4 nivelë
 • Kursimi i Energjisë
  Ekrani i fikur (15, 30 sek ose 1, 3, 5, 10, 30 min)
  Fikje automatike (30 sek ose 1, 3, 5, 10 min)
  Modaliteti EKO
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Karikues baterie LC-E17
  Adaptor energjie kompakt CA-PS700
  Bashkues DC DR-E17

Aksesorët

 • Kasat / Rripat
  Xhaketë trupi EH29-CJ
  Rrip qafe EM-300DB
  Rripi i qafës EM-E2
 • Lentet
  Lente EF-M
  Të gjitha lentet EF dhe EF-S janë të pajtueshme me anë të adaptorit të montimit EF-EOS M
 • Blici
  Blice Canon Speedlite (përfshirë 90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 380EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 430EX III-RT, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, 600EX II-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)
  Kordoni i kllapës së kamerës OC-E3, kllapa e blicit Speedlite SB-E2
 • Telekomanda/Çelësi
  Përzgjedhje në distancë RS-60E3
  Telekomandë me kohëmatës TC-80N313
  Telekomanda RC-6
 • Tjetër
  Kablloja e ndërfaqes IFC-600PCU

Të gjitha të dhënat bazohen në metodat standarde të testimit nga Canon përveç ku tregohet ndryshe.

Subjekt i ndryshimit pa njoftim paraprak.

 1. (standardi i testimit CIPA, me baterinë dhe kartën e memories)
 2. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikalisht x 80% horizontalisht në kuadër
 3. Numri maksimal i kuadros AF varet nga raporti i aspektit të imazhit të zgjedhur
 4. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikalisht x 80% horizontalisht në kuadër
 5. Indeksi i ekspozimit të rekomanduar
 6. Kur bateria është e karikuar plotësisht
 7. Shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme matet me EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM dhe kërkon kartë memorieje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1. Numri total i kuadrove të kapura dhe shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme mund të ndryshojë në varësi të konfigurimeve të kamerës për ekspozimin, llojin e lentes së përdorur, nivelin e baterisë, nivelin e dritës dhe kartën e memories të përdorur.
 8. Shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme matet me EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM dhe kërkon kartë memorieje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1. Under Servo AF, shpejtësia maksimale e shkrepjes së vazhdueshme varet nga kushtet e subjektit dhe lentja e përdorur
 9. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
 10. E pajisur me teknologjinë Bluetooth® me energji të ulët. Fjala dhe logot Bluetooth® janë marka tregtare të regjistruara që zotërohen nga Bluetooth SIG, Inc. dhe çdo përdorim i këtyre markave nga Canon Europe Ltd. bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës.
 11. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
 12. Funksioni Bluetooth në aplikacionin Camera Connect kërkon pajisje smart të pajtueshme të pajisura me Bluetooth® versioni 4.0/ 4.1/ 4.2
 13. Kërkon adaptor telekomande RA-E3