Kamerat pa pasqyra

Canon EOS M3

Specifikimet

Dimensionet (Gj x Th x L)
110,9 x 68,0 x 44,4 mm
Pesha (vetëm trupi)
Rreth 366g (standardi i provës CIPA, përfshirë baterinë dhe kartën e memories)

Specifikimet

 • 24,2 megapikselë

  Sensori CMOS APS-C

 • DIGIC 6

  Përpunim i fuqishëm DIGIC

 • Hybrid CMOS AF III

  Fokusi i shpejtë dhe i butë

 • Ndihma krijuese

  Rregullime të lehta të imazheve në kohë reale

 • Ekrani me prekje me anim

  I madh për një pamje të qartë

 • Video në Full HD

  Video 1080p në 24, 25 dhe 30 fps

 • Wi-Fi

  Ndani dhe ruani imazhet pa tela

 • Rregjistrimi nga larg

  Kontrollojeni kamerën me një smartfon

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  CMOS 22,3 x 14,9 mm
 • Pikselët Efektive
  Rreth 24,2 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Rreth 24,7 megapikselë
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC 6

Lentja

 • Vendosja e Lentës
  EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)
 • Gjatësia Vatrore
  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës
 • Stabilizim Imazhi

  Aktivizo/Çaktivizo Stabilizuesin e Imazhit në lentet e pajtueshme 

  IS Dinamike është i disponueshëm me lentet e pajtueshme

FOKUSIMI

 • Tipi
  Sistemi hibrid CMOS AF. Piksela të zbulimit të fazës të integruara në sensorin e imazhit 1
 • Sistemi AF/ Pikët
  49 pika AF (maksimumi)2
 • Sfera e Funksionimit AF
  EV 2-18 (në 23°C, ISO 100, me EF-M 22mm f/2 STM)
 • Modalitetet AF
  AF me një fotografi AF dhe Servo AF
 • Zgjedhja e pikës AF
  Zgjedhje automatike (Fytyrë+Gjurmim), Zgjedhje manuale (1-pikë AF)
 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF
  Treguar në ekranin LCD
 • Bllokimi AF
  Kyçet kur butoni i shkrehësit shtypet deri në mes ose Buton Kyçi AE i personalizueshëm
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  me anë të rrezes ndihmëse LED
 • Fokusim Manual

  Buton MF i dedikuar (komandë AF/MF) Zgjedhje në menunë e kamerës AF+MF (Fokus manual pas një poze). 

  Kulmim MF në dispozicion

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e matjes

  Matja në kohë reale nga sensori i imazhit 

  (1) Matje vlerësuese (384 zona) 

  (2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 10%) 

  (3) Matja e vendit (përafër. 2%) 

  (4) Matja e qendrës mesatare të përafërt

 • Sfera e Matjes
  EV 1-20 (në 23°C, ISO 100)
 • Bllokimi AF

  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi. 

  Manual: Me buton Kyçi AE në metodat e zonës kreative.

 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-3 EV në rritje me ndalesa 1/3 (mund të kombinohet me AEB).
 • AEB
  3 shkrepje, +/- 2 EV, rritje me ndalesa 1/3
 • Ndjeshmëria ISO

  AUTO(100-12800), 100-12800 në rritje ndalesash 1/3 

  ISO mund të zgjerohet në H: 25600 

  Gjatë shkrepjes të filmave: Auto (100-6400), 100-6400 (në rritje ndalesash 1/3)

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehës Hibrid me Një Fletë (Shkrehës elektronik me perde të parë dhe mekanik me perde të dytë)
 • Shpejtësia
  30-1/4000 sek (rritje ndalesash 1/3), Llamba (Sfera totale shpejtësisë së shkrehësit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Cilësimet

  AWB, Drita natyrore, Hija, Me re, Tungsten, Drita e bardhë fluoreshente, Blici, E përshtatur. 

  Kompensimi i balancimit të ngjyrave: 

  1. Blue/Portokalli +/-9 

  2. E purpurt/jeshile +/-9.

 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

Treguesi i kuadrit

 • Tipi
  Shikues Elektronik Opsional EVF-DC1
 • Thellësia e Shikimit Paraprak të Fushës
  Po, me anë të butonave të personalizueshëm

Monitori LCD

 • Tipi
  LCD me prekje (TFT) me anim 7.5 cm (3.0”) sRGB ClearView II. Raporti i aspektit 3:2. Rreth 1,040,000 pika. Tipi kapacitiv brenda-qelize
 • Mbulimi
  Rreth 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Rreth 170°
 • Rregullim i Ndriçimit
  I rregulluar te një nga pesë nivelet
 • Opsionet e Shfaqjes

  I shkëmbyeshëm me INFO Buton 

  (1) Ekrani i Kontrolleve të Shpejtë 

  (2) Imazhi i pamjes së drejtpërdrejtë pa informacion 

  (3) Imazhi i pamjes së drejtpërdrejtë informacion i plotë 

  (4) Imazhi i pamjes së drejtpërdrejtë informacion thelbësor

Blici

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)
  Stabilizimi i imazhit (IS)
 • Mbulesa e Blicit të Integruar
  deri në 18 mm gjatësi fokale (ekuivalente 35 mm: 29mm)
 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  Rreth 3 sekonda
 • Modalitetet
  Auto, Blic Manual On/off, Sinkro Ngadalë
 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq
  Po - me llampën e zvogëlimit të syrit të kuq
 • Sinkronizimi X
  1/200 sek
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 2 EV në rritje me ndalesa 1/3
 • Kllapat e Ekspozimit të Blicit
  Po, me blic të jashtëm të pajtueshëm
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Po/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  E-TTL II me seritë EX Speedlites, ndihmë me valë me shumë blice
 • Kontrolli i Blicit të Jashtëm
  përmes ekraniit të menysë së kamerës

Shkrepja

 • Modalitetet

  Metodë Skenë Inteligjente Auto (Foto dhe Filma), Ndihmës Kreativ (Foto dhe Filma). Hybrid Auto, SCN (Portret, Peizazh, Afër, Sporte, Skenë Nate në Dorë, Ushqime), Filtra Kreativë (HDR, Efekt i Syrit të Peshkut, Efekt Arti i Theksuar, Efekt i Pikturës në Ujë, Efekt Miniaturë (Foto dhe Filma), Efekt i Kamerës Lodër, Soft i Butë, B/Z me Kokrriza), Program AE , Prioritet i shkrehësit AE, Prioritet i aperturës AE, Manual, Personalizuar) 

  Metodat e filmave: Ekspozim automatik i filmit, Ekspozim manual i filmit

 • Stilet e Fotografisë
  Automatik, Standard, Portret, Peizazh, Neutral, Besnik, Monokrom, I përcaktuar nga Përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB
 • Përpunimi i imazhit

  Përparësia e Theksimit të Tonit 

  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime) 

  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg 

  Reduktim i zhurmës me shpejtësi të lartë ISO (4 parametra + Multi Shot NR) 

  Korrigjim automatik i ndriçimit periferal të lentes dhe shmangies kromatike 

  Ndihmës Kreativ 

  Turbullim Sfondi (5 parametra) 

  Ndriçimi (19 nivele) 

  Kontrasti (9 nivele) 

  Saturimi (9 nivele) 

  Toni i Ngjyrës (19 nivele) 

  Monokrom (Off/BZ/ S (Sepia)/ B (Blu)/ P (Lejla) / G (Jeshile))

 • Modalitetet e lëvizjes
  Tek, i vazhdueshëm, Kohëmatës (2s, 10s, telekomandë)
 • Continuous Shooting
  Maks. Rreth 4.2fps për afërsisht 1000 imazhe JPEG, 5 imazhe RAW 34

Metoda Live View

 • Mbulimi
  Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)
 • Niveli i Kuadrove
  30 kns
 • FOKUSIMI

  Fokusimi Manual (Zmadhon imazhin 5x ose 10x në të gjitha pikat në ekran plus Kulmim MF) 

  Autofokus: Hybrid CMOS AF III (Fytyrë + Gjurmim, 1-pikë AF)

 • Opsionet e Shfaqjes
  Vendosja e grillës (x2), Histogrami, Nivel Elektronik, raportet e shumtë të pamjes

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm

  JPEG: Fine, Normal (i pajtueshëm me Exif 2,30) / Rregulli i krijimit për sistemin (2,0), 

  RAW: RAW (14bit, origjinal Canon RAW botimi i dytë), 

  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm

 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, RAW + kompresion JPEG i mundshëm
 • Madhësia e Imazhit

  RAW: (3:2) 6000 x 4000, (4:3) 5328 x 4000, (16:9) 6000 x 3376, (1:1) 4000 x 4000 

  JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 4320 x 2880, (S1) 2880 x 1920, (S2) 2304 x 1536, (S3) 720x480 

  JPEG 4:3: (L) 5328 x 4000, (M) 3840 x 2880, (S1) 2560 x 1920, (S2) 2048 x 1536, (S3) 640x480 

  JPEG 16:9: (L) 6000 x 3376, (M) 4320 x 2432, (S1) 2880 x 1616 (S2) 1920 x 1080, (S3) 720 x 408 

  JPEG 1:1: (L) 4000 x 4000, (M) 2880 x 2880, (S1) 1920 x 1920, (S2) 1536 x 1536, (S3) 480x480

 • Lloji i Filmit
  MP4 [Video: MPEG-4 AVC/H.264, Audio: MPEG-4 AAC-LC (stereo)]
 • Madhësia e Filmit

  Full HD - 1920 x 1080 (29.97, 25, 23.976 fps) 

  HD - 1280 x 720 (59,94, 50 fps) VGA - 640 x 480 (29,97, 25 fps) 

  Efekti i miniaturës - HD 

  VGA - (6, 3, 1,5 fps) 

  Hybrid Auto - HD - (30 fps)

 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB
 • Dosjet
  Folderat e rinj mund të krijohen automatikisht çdo muaj ose çdo ditë
 • Numërimi i Skedarëve

  (1) Numëri i Njëpasnjëshëm 

  (2) Rivendosja Automatike

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  6 Funksione të Personalizuara me 17 parametra përfshirë 7 butona/kontrolle të personalizueshme
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacionet e të drejtave të autorit të përdoruesit (mund të caktohen në kamerë) Vlerësimi i imazheve (0-5 yje)
 • Sensor Inteligjent Orientimi
  Po
 • Zmadhimi i rishikimit
  1,5x - 10x i lejueshëm në 10 hapa
 • Formatët e Shfaqjes

  (1) Imazh tek me informacion (I personalizueshëm me 6 nivele) 

  (2) Imazh i vetëm 

  (3) Shfaqje indeksi (6/12/42/110 imazhe) 

  (4) Shfaqje Kërcimi

 • Panorama

  Koha e shikimit: 3/4/5/6/7/8/9/10/15/30 sekonda 

  Përsëritja: Ndezur/Fikur 

  Efektet e kalimit: Off, Zbehje

 • Histogrami

  Ndriçimi: Po 

  RGB: Po

 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja/Mbrojtja e Imazhit

  Fshi: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet 

  Mbrojtja: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet Hiq mbrojtjen e të gjitha imazheve

 • Kategoritë e Menysë

  (1) Menyja e fotografimit (x5) 

  (2) Menyja e luajtjes (x4) 

  (3) Menyja e konfigurimit (x4) 

  (4) Menyja e Funksioneve të Personalizuar 

  (5) Menyja ime

 • Gjuhët e Menysë
  25 gjuhë: anglisht, gjermanisht, frëngjisht, holandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumanisht, ukrainase, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht dhe japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësimi i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Hi-Speed USB (Mini-B kompatibël)
 • Tjetër

  LAN pa tel (IEEE802.11b/g/n), (vetëm 2,4 GHz), me mbështetje për NFC dinamike 5 

  HDMI output (Type-C/Mini kompatibël) 

  Mikrofon i jashtëm (3.5mm stereo mini xhek)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge
 • PictBridge
  Po (përmes USB ose LAN me Valë)

Memoria

 • Tipi
  SD, SDHC, SDXC (UHS-I kompatibël)

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC dhe Macintosh

  Windows 8 / 8.1 / 7 SP1 

  Mac OS X 10.8 / 10.9 / 10.10 

  Për lidhjen Wi-Fi me një kompjuter nëpërmjet Image Transfer Utility: 

  Windows 8 / 8.1 / 7 vetëm SP1 

  Mac OS X 10.8.2 ose version i mëvonshëm / 10.9 / 10.10

Programi kompjuterik

 • Përpunimi i imazhit
  Profesionalizëm i Fotografisë Digitale
 • Tjetër
  Picture Style Editor, EOS Utility, Image Transfer Utility

Burimi i Energjisë

 • Bateri
  1 x bateri e karikueshme Li-ion LP-E17
 • Jeta e baterisë
  Rreth 250 (në 23°C, AE 50%, FE 50%)6 afro 185 (në 0°C, AE 50%, FE 50%)
 • Treguesi i Baterisë
  AC Adapter Kit ACK-E17, Karikues baterie LC-E17
 • Kursimi i Energjisë

  Monitori LCD fiket pas 10, 20, 30 sek ose 1, 2, 3 min. 

  Fikje automatike 

  Modaliteti EKO

 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  AC Adapter Kit ACK-E17, Karikues baterie LC-E17

Aksesorët

 • Treguesi i kuadrit

  Shikues Elektronik Opsional EVF-DC1 

  (tipi 0.48), raporti i aspektit 4:3, Përafër. 2,360,000 pika, mbulim 100%

 • Kasat / Rripat

  Xhaketë Trupi EH27-CJ 

  Rrip Qafe EM-E2

 • Lentet
  EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)
 • Blici

  Blicet Canon Speedlites (duke përfshirë 90EX, 270EX II, 320EX, 430EX II, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro Ring Lite MR-14EX II, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT) 

  Kordon Këpuce Jashtë Kamerës OC-E3, Kllapë Speedlite SB-E2

 • Telekomanda/Çelësi
  Telekomanda RC-6
 • Tjetër

  Kabëll ndërfaqeje IFC-400PCU 

  Kabëll HDMI HTC-DC100

 1. Hybrid CMOS AF III mbulon një zonë afërsisht 80% Vertikal x 70% Horizontal të kuadros
 2. Numri maksimal i kuadros AF varet nga raporti i aspektit të imazhit të zgjedhur
 3. Rezolucioni i madh/i mirë (Cilësia 8)
 4. Funksioni i shkrepjes të vazhdueshme kërkon kartë memorieje të pajtueshme SDHC/SDXC UHS Speed Class 1, numri total i kuadrove të kapura ndryshon në varësi të konfigurimit të kamerës, llojit të lenteve të përdorura, karikimit të baterisë dhe nivelit të dritës. Shkrepja ndalon automatikisht me kuadron e 1000të
 5. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
 6. Bazuar në standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë dhe formatin e kartës së memories të përfshirë me kamerën, përveçse kur tregohet ndryshe