Kamerat pa pasqyra

Canon EOS M200

Specifikimet

Materialet e Trupit
Polikarbonat
Mjedisi i përdorimit
0 – 40 °C, 85% ose më pak lagështirë
Dimensionet (Gj x Th x L)
108,2×67,1×35,1 mm
Pesha (vetëm trupi)
Afro 299 g (e zezë), 299 g (e bardhë)

Specifikimet

 • Sensori APS-C

  Sensor përmasash APS-C

 • Video 4K

  Me 120 fps HD

 • Ndihma krijuese

  Krijoni me lehtësi foto me pamje profesionale

 • Bluetooth* dhe Wi-Fi

  Për ndarjen e fotove dhe mundësi telekomandimi

 • 180 gradë

  Ekran me prekje, me nxjerrje e rrotullim

 • Intervale filmike

  Regjistroni lëvizjen në tjetër shkallë kohore

Specifikimet në detaje

Sensor imazhi

 • Tipi
  CMOS 22,3 x 14,9 mm
 • Pikselët Efektive
  Rreth 24,1 megapikselë
 • Piksel Gjithsej
  Përafër 25,8 megapiksel
 • Raporti i Pamjes
  3:2
 • Filtri me Kalimin e Ulët
  I integruar/I fiksuar
 • Pastrimi i Sensorit
  Sistemi i Pastrimit të Integruar të EOS
 • Lloji i Filtrit të Ngjyrës
  Ngjyra Parësore

Përpunues imazhi

 • Tipi
  DIGIC 8

Lentja

 • Vendosja e Lentës
  EF-M (lentet EF dhe EF-S të përdorshme përmes përshtatësit me vendosje EF-EOS M)
 • Gjatësia Vatrore
  I barasvlefshëm me 1,6x gjatësia vatrore e lentës
 • Stabilizim Imazhi
  Stabilizues optik imazhi në lente të pajtueshme
  Video: IS dixhital brenda kamerës i disponueshëm Përforcime stabilizimi të mëtejshme nga lentet e pajtueshme me IS Dinamike

FOKUSIMI

 • Tipi
  Sistem Dual Pixel CMOS AF. Piksela të zbulimit të fazës të integruara në sensorin e imazhit2
  Gjatë filmimeve në 4K dhe intervaleve filmike në 4K përdoret metoda e pikasjes me kontrast
 • Sistemi AF/ Pikët
  Maksimumi 143 pika në varësi të objektivit.
  Maks. 25 kuadro në "Zone AF"3
  Pozicionimi i lirë me 1 pikë AF / 1 zonë AF nëpërmjet zgjedhjes manuale (zona e disponueshme në varësi të lentes)
 • Sfera e Funksionimit AF
  EV -4 - 18 (temperaturë ambienti, f/1.4, ISO 100, One-Shot AF), Filmim: EV -2 - 18 (temperaturë ambienti, f/1.4, ISO 100, One-Shot AF, 29,97 fps/25 fps)
 • Modalitetet AF
  AF me një fotografi AF dhe Servo AF
 • Zgjedhja e pikës AF
  Fytyrë + gjurmim (ofrohet pikasje e syve gjatë vetëfokusimit)
  Vetëfokusim zone
  Vetëfokusim 1-pikësh
  Fokusi automatik AF i pikës
 • Shfaqja e Pikës së Zgjedhur AF
  Treguar në ekranin LCD
 • Bllokimi AF
  Kyçet kur butoni i shkrehësit shtypet deri në mes ose kur shtypet butoni i kyçjes së vetekspozimit
 • Rrezja e Dritës Ndihmëse AF
  me anë të rrezes ndihmëse LED
 • Fokusim Manual
  Me lente EF & EF-S - Zgjedhje përmes ndryshimit AF/MF në lente
  Me objektiv EF-M - Zgjidhni përmes menysë
  Kulmim MF në dispozicion
  AF+MF i disponueshëm (Rregullim fokusi manual pas One-Shot AF)
  Zmadhim imazhi i disponueshëm gjatë MF (5x ose 10x)

Kontroll i Ekspozimit

 • Modalitetet e matjes
  Matja në kohë reale nga sensori i imazhit
  (1) Matje vlerësuese (384 zona)
  (2) Matja e pjesshme në qendër (përafër. 5,8% e ekranit të pamjes së drejtpërdrejtë)
  (3) Matja e qendrës mesatare të përafërt
  (4) Matja e pikës (afro 2,9% e ekranit të pamjes së drejtpërdrejtë)
 • Sfera e Matjes
  Figurë statike: EV -1 - 20 (në 23°C, ISO 100)
  Video: EV 0 - 20 (në 23 °C, ISO 100)
 • Bllokimi AE
  Automatik: Në modalitetin Një fotografi AF me matjen vlerësuese - ekspozimi është i kyçur kur vendoset fokusi.
  Manual: Me butonin e Kyçit AE në modalitetet e zonës krijuese.
 • Kompensimi i Ekspozimit
  +/-3 EV në ndalesa 1/3 stop
 • Ndjeshmëria ISO
  100-25600 në hapa rritës 1/3. Maks. në automatik mund të caktohet në 400-25600
  Filmim në 4K: 100-6400 në hapa rritës 1/3. Full HD dhe filmim HD: ISO 100-12800 në hapa rritës 1/3. ISO mund të zgjerohet në 25600

Shkrehësi

 • Tipi
  Shkrehëse mekanike rrafshi fokal me lëvizje vertikale, me kontroll elektronik në të gjitha shpejtësitë
 • Shpejtësia
  301/4000 sek (rritje ndalesa 1/3), Llamba (gama totale e shpejtësisë së obturatorit. Sfera e disponueshme ndryshon nga modaliteti i fotografimit)

Balancimi i të bardhës

 • Tipi
  Balancimi automatik i ngjyrave me sensorin e imazhit
 • Cilësimet
  Auto (Përparësia e ambientit), Auto (Përparësia e të bardhës), Ndriçimi i ditës, Në hije, Me re, Dritë tungsten, E bardhë
  Dritë fluoreshente, Blic, E personalizuar, Temperatura e ngjyrës (Ndarje 100 Kelvin)

  Kompensimi i balancimit të ngjyrave:
  1. Blu/Qelibar +/-9 nivele
  2. E purpurt/ Jeshile +/-9 nivele
 • Balancimi i Ngjyrave i Personalizuar
  Po, 1 cilësim mund të rregjistrohet

Monitori LCD

 • Tipi
  7.5 cm (3.0”) LCD me prekje (TFT). Raporti i aspektit 3:2. Rreth 1,040,000 pika. Tip kapacitiv elekstrostatik. Anim afro 180° për lart
 • Mbulimi
  Afro 100%
 • Këndi i Shikimit (Horizontalisht/Vertikalisht)
  Afro 170° horizontal dhe vertikal
 • Rregullim i Ndriçimit
  I rregullueshëm te një nga shtatë nivelet
 • Opsionet e Shfaqjes
  I personalizueshëm dhe ndryshim përmes INFO. Buton
  (1) Imazh live me informacione ekspozimi
  (2) Imazh live me informacione bazë
  (3) Imazh live me informacione të plota

  Konfigurimet e personalizueshme:
  Mbivendosje rrjete (3 formate), histogram (ndriçim/RGB), formate të ndryshme kuadri, këshilla e teknika

Blici

 • Blici i Integruar GN (ISO 100, metra)
  5
 • Mbulesa e Blicit të Integruar
  Mbulim maksimal në rreth 15mm (ekuivalent me 35mm: rreth 24 mm
 • Koha e Rimbushjes së Blicit të Integruar
  Rreth 4 sekonda4
 • Modalitetet
  Auto (E-TTL II)
 • Zvogëlimi i Syrit të Kuq
  Ofrohet
 • Sinkronizimi X
  1/200 sek
 • Kompensimi i Ekspozimit të Blicit
  +/- 2 EV në rritje me 1/3
 • Bllokimi i Ekspozimit të Blicit
  Po
 • Sinkronizimi i Perdes së Dytë
  Po
 • Fundi i Këmbëzës / PC
  Jo/Jo
 • Pajtueshmëria e Blicit të Jashtëm
  asnjë

Shkrepja

 • Modalitetet
  Scene Intelligent Auto, Hybrid Auto, Creative Assist, SCN(Self-Portrait, Portrait, Smooth Skin, Landscape, Sports, Close-up, Food, Night Portrait, Handheld Night Scene, HDR Backlight Control), Creative Filters (Grainy B/W, Soft Focus, Fish-eye Effect, efekt akuareli, efekt kamere lodër, efekt miniature, HDR Art standard, dinamik, i fortë, i relievizuar), Program AE , Shutter priority AE, Aperture priority AE, ekspozim manual, film (vetekspozim për filma, ekspozim manual për filma, intervale filmike)
 • Stilet e Fotografisë
  Auto, Standard, Portret, Peizazh, Detaje të imëta, Neutral, Besnik, Monokrom, Përcaktuar nga përdoruesi (x3)
 • Hapësira e Ngjyrës
  sRGB dhe Adobe RGB
 • Përpunimi i imazhit
  Prioriteti i toneve të theksimit (standard dhe i përmirësuar)
  Përmirësuesi Automatik i Dritës (4 cilësime)
  Zvogëlimi i zhurmave të ekspozimit nga larg
  Reduktim i zhurmës me shpejtësi të lartë ISO (4 parametra + Multi Shot NR)
  Korrigjim periferik i ndriçimit të lentes
  Korrigjimi i shmangies kromatike
  Korrigjim difraksioni
  Optimizuesi dixhital i lentes

  Ndihmës Kreativ
  Paracaktimet
  Turbullim Sfondi (5 parametra)
  Ndriçimi (19 nivele)
  Kontrasti (9 nivele)
  Saturimi (9 nivele)
  Toni i ngjyrës 1 dhe 2 (19 nivele)
  Monokrom (Joaktiv/Bardhezi/Sepia/Blu/E purpurt/Jeshile)
 • Modalitetet e lëvizjes
  Njësh, i vazhduar, vetëkohëmatës (2 sek, 10 sek, i vazhduar)
 • Continuous Shooting
  AF me një shkrepje: Afro 6,1 poza/sek5
  Me Servo AF: Afro 4 poza/sek6

Metoda Live View

 • Mbulimi
  Rreth 100% (horizontalisht dhe vertikalisht)

Lloji i skedarit

 • Lloj imazhi i palëvizshëm
  JPEG: I përsosur, Normal (në përputhje me Exif 2.31) / Rregulli i dizajnit për sistemin e skedarëve të kamerës (2.0)
  RAW: RAW (CR3 14 bitë),
  Formati i Urdhrit të Printimit Digital [DPOF] Versioni 1,1 i pajtueshëm
 • Rregjistrimi në të njëjtën kohë RAW+JPEG
  Po, RAW + kompresion JPEG i mundshëm
 • Madhësia e Imazhit
  RAW: (3:2) 6000 x 4000, (4:3) 5328 x 4000, (16:9) 6000 x 3368, (1:1) 4000 x 4000

  JPEG 3:2: (L) 6000 x 4000, (M) 3984 x 2656, (S1) 2976 x 1984, (S2) 2400 x 1600
  JPEG 4:3: (L) 5328 x 4000, (M) 3552 x 2664, (S1) 2656 x 1992, (S2) 2112 x 1600
  JPEG 16:9: (L) 6000 x 3368, (M) 3984 x 2240, (S1) 2976 x 1680 (S2) 2400 x 1344
  JPEG 1:1: (L) 4000 x 4000, (M) 2656 x 2656, (S1) 1984 x 1984, (S2) 1600 x 1600

  Përpunimi dhe ndryshimi i madhësisë në kamerë për skedarët RAW të disponueshëm gjatë rileximit
 • Lloji i Filmit
  MP4 [Video: MPEG-4 AVC/H.264, Audio: MPEG-4 AAC]
 • Madhësia e Filmit
  4K - 3840 x 2160 (23,98, 25 fps)
  Full HD - 1920 x 1080 (59.94, 50, 29.97, 25fps)
  HD - 1280 x 720 (119,9, 100, 59,94, 50 fps)
 • Gjatësia e Filmit
  Kohëzgjatja maksimale 29min 59sekonda, madhësia maksimale e skedarit 4GB
 • Dosjet
  Dosjet e reja mund të krijohen dhe zgjidhen
 • Numërimi i Skedarëve
  (1) Rivendosja automatike, në vazhdimësi
  (2) Rivendosja manuale

Veçori të tjera

 • Funksionet e Personalizuar
  6 funksione të personalizuara
 • Etiketimi i të Dhënave Meta
  Informacione për të drejtat e autorit (Emri i autorit, Detaje të të drejtave të autorit)
  Vlerësimi i imazhit (0-5 yje)
 • Zmadhimi i rishikimit
  15 hapa si dhe zmadhimi i butë me afrimin e gishtave
 • Formatët e Shfaqjes
  (1) Imazh i vetëm me informacione (opsionet ndërrimi)
  (2) Imazh i vetëm
  (3) Shfaqje treguesi (36-04-09/100 imazhe)
  (4) Paraqitja me kërcim (1/10/imazhi me numër të përshtatur, sipas datës së regjistrimit, sipas vlerësimit, sipas dosjes, vetëm sipas videove, vetëm të mbrojtura)
 • Panorama
  Koha e rishikimit: 1/2/3/5/10/30 sekonda
  Përsëritja: Ndezur/Fikur
  Efektet e kalimit: Joaktiv, rrëshqitje në 1-2, zbehje 1-3
 • Histogrami
  Ndriçimi/ RGB
 • Njoftimi i Theksimit
  Po
 • Fshirja/Mbrojtja e Imazhit
  Fshi: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet
  Mbrojtja: Një imazh, Imazhet e zgjedhura, Gama e zgjedhur, Të gjitha imazhet Hiq mbrojtjen e të gjitha imazheve
 • Kategoritë e Menysë
  (1) Menuja e shkrepjes (x8)
  (2) Menyja e luajtjes (x4)
  (3) Menyja e ndërlidhjes (x2)
  (4) Menyja e konfigurimit (x5)
  (5) Menyja e ekranit
  (6) Menyja ime
 • Gjuhët e Menysë
  29 gjuhë
  anglisht, gjermanisht, frëngjisht, hollandisht, danisht, portugalisht, finlandisht, italisht, norvegjisht, suedisht, spanjisht, greqisht, rusisht, polonisht, çekisht, hungarisht, rumunisht, ukrainisht, turqisht, arabisht, tajlandisht, kinezisht e thjeshtuar, kinezisht tradicionale, koreanisht, malajzisht, vietnamisht, indonezisht, hindisht, japonisht
 • Përditësimi i Firmuer
  Përditësim i firmuerit i mundshëm nga përdoruesi.

Ndërfaqja

 • Kompjuter
  Hi-Speed USB (Micro-USB)
 • Tjetër
  LAN me valë (IEEE802.11b/g/n), (vetëm në 2,4 GHz, 1-11 kan.),7
  Bluetooth® (versioni i specifikimit 4.1, teknologji "Bluetooth" me energji të ulët)8 9
  HDMI (Micro - Konektor i tipit D)

Printimi i Drejtpërdrejtë

 • Printerët Canon
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge
 • PictBridge
  Printerat Fotografikë Kompaktë të Canon dhe Printerat PIXMA që lejojnë përdorimin e PictBridge

Memoria

 • Tipi
  SD, SDHC, SDXC (UHS-I kompatibël)

Sistemi operativ i mbështetur

 • PC dhe Macintosh
  Për softuerë individuale shikoni seksionet e servisit dhe të mbështetjes teknike

Programi kompjuterik

 • Përpunimi i imazhit
  "Digital Photo Professional", "DPP Express" për "iPad"
 • Tjetër
  Picture Style Editor, EOS Utility, Image Transfer Utility 2
  Aplikacioni "Camera Connect" ofrohet në pajisjet me "iOS" dhe "Android"8

Burimi i Energjisë

 • Bateri
  1 x Bateri e Ngarkueshme Li-ion LP-E12
 • Jeta e baterisë
  Rreth 315 poza (përputhet me CIPA)11
  Modaliteti Eko: Përafër. 485 poza
  Regjistrimi i videos: Afro 90 min
  Koha e rileximit kur rilexoni një prezantim të imazheve: Afro 4 orë 55 min
 • Treguesi i Baterisë
  4 nivelë
 • Kursimi i Energjisë
  Ekrani i fikur (15, 30 sek ose 1, 3, 5, 10, 30 min)
  Fikja automatike (30 sek ose 1, 3, 5, 10 min, çaktivizoni)
  Modaliteti EKO
 • Furnizimi me energji dhe ngarkuesit e baterisë
  Karikuesi i baterisë LC-E12
  Adaptori kompakt i energjisë CA-PS700 fisha DC DR-E12

Aksesorët

 • Kasat / Rripat
  EM-200DB
  EM-E2
 • Lentet
  Lente EF-M
  Të gjitha lentet EF dhe EF-S janë të pajtueshme me anë të adaptorit të montimit EF-EOS M
 • Telekomanda/Çelësi
  Telekomanda BR-E1 me Bluetooth
 • Tjetër
  Kabëll ndërfaqeje IFC-600PCU
  Adaptor montimi EF-EOSM

Të gjitha të dhënat mbështeten në metodat e testimit standard të Canon me përjashtim ku tregohet.

Mund të ndryshohet pa paralajmërim.

 1. Standardi i testimit CIPA, me baterinë dhe kartën e memories
 2. Dual Pixel CMOS AF - AF është i mundur në një zonë rreth 80% vertikalisht x 80% horizontalisht në kuadër.
 3. Numri maksimal i kuadrove të vetëfokusimit varet nga formati i zgjedhur i kuadrit të figurës.
 4. Kur bateria është e karikuar plotësisht.
 5. Shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme matet me EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM dhe kërkon kartë memorieje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1. Numri total i kuadrove të kapura dhe shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme mund të ndryshojë në varësi të konfigurimeve të kamerës për ekspozimin, llojin e lentes së përdorur, nivelin e baterisë, nivelin e dritës dhe kartën e memories të përdorur.
 6. Shpejtësia e shkrepjes të vazhdueshme matet me EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM dhe kërkon kartë memorieje SDHC/SDXC UHS Speed Class 1. Në "Servo AF", shpejtësia maksimale e shkrepjes së vazhduar dhe numri gjithsej i kuadrove të regjistruara varen nga gjendja e subjektit, parametrat e kamerës dhe objektivi i përdorur.
 7. Përdorimi i Wi-Fi mund të kufizohet në disa vende ose rajone.
 8. E pajisur me teknologjinë Bluetooth® me energji të ulët. Fjala dhe logot Bluetooth® janë marka tregtare të regjistruara që zotërohen nga Bluetooth SIG, Inc. dhe çdo përdorim i këtyre markave nga Canon Europe Ltd. bëhet me licencë. Markat tregtare dhe emrat tregtarë të tjerë janë të pronarëve të tyre përkatës.
 9. Funksionaliteti i Bluetooth me aplikacionin Camera Connect kërkon që pajisja inteligjente të jetë e pajisur me Bluetooth versioni 4.0 (ose i mëvonshëm). Kërkon gjithashtu që pajisja inteligjente të ketë sistem operativ iOS 8.4 (e lart) ose Android 5.0 (e lart).
 10. Aplikacionet softuer të pajtueshme me Windows 10 vetëm në Windows 10 metodë desktopi
 11. Bazuar në standardin CIPA dhe duke përdorur bateritë e formatin e kartës së memories që vjen me kamerën, përveçse kur përcaktohet ndryshe